Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mü'min Tatlı Dİlli, Güler Yüzlü Olmalıdır.... (2 Kullanıcı)

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
herzaman güler yüzlü olmak istemişimdir ama gülmediğim zaman yüzümde hep bir sinirlilik hal,i var off nasıl kurtulabilirim bundan bunun bi çaresi var mı

Canım kardeşim seni anlıyorum bende bazan elimde olmadan aklımdan geçenler dolayısıyla yüzüm asılıyor farkına varıyorum ve hemem tebessümle ilgili hadisi şerifleri hatırlıyorum ve kendimi düzeltiyorum..Daima güzel şeyler düşünmeye çalış güler yüz tatlı dil ile ilgili yazıları oku ben öyle yapıyorum ve inan kardeşim çok değiştirdi beni artık eski halim kalmadı çok şükür. Sende dene inşaallah faydası olacaktır.
Allaha emanet ol
selam ve dua ile...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı cumalar diliyorum.
Allah yar ve yardımcımız olsun.hep güleryüzlü olalım.nasıl bakarsan karşılığını aynen alısın.selametle kalın.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı cumalar diliyorum.
Allah yar ve yardımcımız olsun.hep güleryüzlü olalım.nasıl bakarsan karşılığını aynen alısın.selametle kalın.

Amin inşaALLAh kardeşim Rabbim razı olsun.
Evet nasıl bakarsan öyle görürsün doğrudur.
Güzel bakan güzel görür güzel güren güzel düşünür güzel düşünen hayttan zevk alır.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
PEYGAMBERİMİZ (SAV) GÜLER YÜZLÜYDÜ VE GÜLER YÜZLÜ OLMAYI TAVSİYE EDERDİ:

Peygamber Efendimiz, üzerindeki ağır sorumluluğa ve karşılaştığı türlü zorluklara rağmen, son derece tevekküllü, teslimiyetli ve huzurlu bir insandı. Hayatının her anında imanın neşesi ve şevki içindeydi. Hem bu imani neşesi, hem de güzel ahlakı nedeniyle daima güler yüzlü ve candan bir tavrı vardı. Sahabeler, Peygamberimiz (sav)'in bu halini şöyle anlatmaktadırlar:

Hz. Ali (ra): "Onun güler yüzlü oluşu ve herkese nazik davranışı adeta onu halka bir baba yapmıştı. Herkes onun katında ve nazarında eşit idi."

Allah Resulü daima güler yüzlü, yumuşak huylu idi...

"Allah Resulü... halkın en çok gülümseyeni ve en neşelisi idi."

Peygamberimiz (sav) ashabına da güler yüzlü olmalarını tavsiye etmiş ve şöyle demiştir:

"Sizler insanları mallarınızla memnun edemezsiniz, onları güzel yüz ve güzel huyla hoşnut edersiniz."

"Allah Teala kolaylık gösteren ve güler yüzlü kişiyi sever."

kadriye26

Kayıtlı Kullanıcı
güler yüzlü olanın kalbide güzeldir

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Cok güzel bir huy edinelim.

Güler yüzlü olalim dostlar.

Mesela;

Selam verirken güler yüzümüzle sadaka vermeli(güler yüzle mukabele etmek sadakadır) ve

selam Alırken de güler yüzle Aleyküm selam demeliyiz.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
güler yüzlü olanın kalbide güzeldir

Cok güzel bir huy edinelim.

Güler yüzlü olalim dostlar.

Mesela;

Selam verirken güler yüzümüzle sadaka vermeli(güler yüzle mukabele etmek sadakadır) ve

selam Alırken de güler yüzle Aleyküm selam demeliyiz.

Evet kardeşlerim güler yüz çok önemli gerçekten..
Teşekkür ederim bu güzel katkılarınız için emeğinize sağlık..
Allaha emanet olunuz
selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt