Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mümin derpresyona girer mi? (1 Kullanıcı)

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
S.A arkadaşlar. Bu sorunu cevabını gerçekten merak ediyorum. Bir seminerde bir konuşmacı iyi bir mümin depresyona girmez dedi. Yani sıkıntı,üzüntü çekmesi başka birşey ama depresyona gireni belki zayıflık olarak düşündüğü için konuşmacı böyle söyledi.
Sahabe nefsini terbiye etmek için gece ibadetlerini yapardı,senelerce sıcak yatak görmediler,çünkü geceleri uyumak yerine zikir ve ibadetle meşguldüler dedi.

Şimdi ben düşünüyorum,acaba eskiden psikolojik rahatsızlıklar yok muydu? Ben zannediyorum ki evet vardı. Belki isim olarak bilinmiyordu şimdiki şizofreni,panik atak,sosyal fobi.. vb gibi.Ama belki o müminler nefislerini terbiye ederek zayıf irade göstermiyorlar ve depresyona girmiyorlardı. Şu an müslümanlar arasında da depresyon ilaçları çok kullanılır oldu,siz de fikrinizi yazar mısınız? Eğer bu konuda bir kaynak varsa onu da belirtip bize yardımcı olabilirsiniz..

DİLEK-HİLAL

Kayıtlı Kullanıcı
Mümin yeşil bitkilere benzer eksik olmayan felaket rüzgarları onu eğer fakat kıramaz, bilakis hayat ve sıhhat bulmasına vesile olur
hadisi şerif

___selam ve dua ile___

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam.
cevabı kendiniz vermişsiniz kardeşim.
kaliteli mümin kalmadığından bu hastalıklar baş gösteriyor.
sahabe,tevekkül sahibiydi.
Allahtan gelene selam ediyordu.
iki gün üst üste sıkıntı görmeyen sahabe hemen kendi nefsini sorguluyordu.
ben münafıkmıyım diyordu...

yani sahabe hep sıkıntı bekliyordu.
hayatın sıkıntıyla geçeceğinin farkındaydı.
bir hadiste Allah rasulü buyurduki:
dünya kafirin cenneti,Müminin zindanıdır.
sahabe dünya hayatının kendisine zindan olacağının farkındaydı.
bu şuurla Allahtan gelene sabrediyor.bizim gibi bu dünyanın sıkıntısız,dertsiz tasasız geçmesi temennisinde bulunmuyordu.
biz istiyoruzki hiç bize sıkıntı gelmesin,dertler bizi bulmasın.
bu dünyamızda hiçbir sıkıntı çekmeyelim ama cennette bizim olsun.
böyle birşey yok.
sünnetullaha ters bir olay.
biz günümüz müslümanları,hep şuyum olsun,buyum olsun,hastalık olmasın,dert tasa olmasın dediğimiz ve tevekkül sahibi olmadığımız için başımıza gelen en küçük sıkıntı bizi strese sokuyor sonuç olarakta her türlü hastalık vücudumuzda baş gösteriyor.
sahabe,sıkıntı bekler bir hayat yaşıyor,ama depresyona girmiyordu...
hatta gelen sıkıntılara seviniyorlardı.
sıkıntı gelmeyincede üzülüp ben münafıkmıyım diye kendilerini sorguluyorlardı.
biz ise sıkıntı gelmesin diye yaşıyor,en ufak sıkıntıda depresyona giriyoruz.
işte bu yüzden biz köşkler içerisinde depresyondayız.
o mübarekler ise zindan içerisinde huzurluydu.

Haklısınız.Biz tam bir tevekkül içersinde olamadığımızdan bu sıkıntıları yaşıyoruz. Selametle...

tubae

Kayıtlı Kullanıcı
ben bı ara acayıp depresyona gırmıstım bı sıkıntı kısısel problemler yasanmıslıklar vs bende eksık olan seyın ne oldugunu bılıyordum doktora gıtmedım ılac vs verıcek bu zamanla bagımlılık yapıcak eksık yonum namazımdı bılıyordum dını vazıfelerımı aksatıyordum ne zaman yonlendım sıkıntı depresyon dıye bırsey kalmadı ılaç bızım kendımız tedavıde dınımız boyle dusunuyorum sımsıkı sarılmak lazım ıcten samımıce bazı ınsanlar ne yazıkkı bunu anlayamıyor kolayamı kacıyor bılmıyorum hersey huzuru nerede bulmak ıstedıgıne baglı hep dını acıdan dusunuyorum kımısı benımle aynı fıkırde degıl cevremde ama o ınsanlarda bırazcık yaklassa anlayacaklar rabbım herkeze hıdayet nasıp etsın devamını omur boyu yasatsın kımseyı sasırtmasın en kotu ınsanları bıle kendınden mahrum bırakmasın eger bı kulu allah kendınden uzaklastırmıssa bu kula verılen en buyuk ceza rabbım herkezı bundan korusun amın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt