Olsun siz yine de okuyun inşallah,niyetinizi alın,amel etmiş gibi olacaksınız...
Ben Rabbime garanti veriyorum...:a12:
çok saol gece de kalkıcam yarında tutcam orucumu inş
Olsun siz yine de okuyun inşallah,niyetinizi alın,amel etmiş gibi olacaksınız...
Ben Rabbime garanti veriyorum...:a12:
allah razı olsun namazı bende şimdi gördüm 2 rekat kılınacak olanı ama nasıl kılınacak anlayamadım her 2 rekatta demiş bilen birisi Allah rızası için anlatabilirmi namaz kılmayı biliyorum ama bunun herrekatında ne okunacağını anlayamdım...
birde arkadaşlar 1000 tane ihlası bu günmü okuyacağız yoksa yarınmı Allah razı olsun sizlerden...
Cümlemizden razı olsun kardeşim...
Şimdi namazımız iki rekat ya hani...
İlk kıyamda (yani namaza başladınız subhanekeden sonra euzu besmle + 7 Fâtiha-i şerîfe + 7 Âyetü'l-Kürsî + 7 İhlâs-ı şerîf ) sonra secdeye gideceksiniz,kalkacaksınız ya ikinci rekata,burda da yine aynı şekilde besmele + 7 Fâtiha-i şerîfe, 7 Âyetü'l-Kürsî, 7 İhlâs-ı şerîf ) okunacak.
Namazdan sonra:
11 defa:
لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ
„Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihil-hayr. Ve hüve alâ külli şey'in kadîr“
11 İstiğfâr-ı şerîf,
11 Salevât-ı şerîfe
okunup duâ yapılır. Duâda, geçmiş senenin günahlarının afvı ve yeni seneye günahsız girmek için ilticâ edilir.
Anlatabilmişimdir umarım,dualrınıza talibim,Mevla hatırlatsın beni inşallah...
yatsıyla akşam arasında olduğunu yeni farkettim ben yatsıyı kılalı çok oldu şimdi kılsam olur mu?
yatsıyla akşam arasında olduğunu yeni farkettim ben yatsıyı kılalı çok oldu şimdi kılsam olur mu?
bende yatsıyı kılmamıştım hala geceyi bekliyordum şimdi bende önce yatsıyımı yoksa bu namazımı kılmam lazım çünkü yatsı vakti çoktan girdi...
Siz namazı kılacaksınız böyle hevesle de Rabbim geri mi çevirecek,bir de azminize sevap yazmazsa şaşırmayın...
Hemen kılın hadi,hiç bir şey için geç değildir,ölmedikten sonra...
Allah kabul şimdiden...
bende onun için sormuştum Allah razı olsun cevabı bekliyordum yatsı vakti olduğu için Allah razı olsun kardeşim ...Önce farzdan sorumluyuz,sonra nafile...:a12:
ya namazı kılmak çk istedim ama bilmediğim dular var
Öyleyse bildiklerinizle kılın...
Bir tanıdığım var hiç namaz vaktini geçirmez.
Bildiği tek şey ALLAHUEKBER!
Siz namazı kılacaksınız böyle hevesle de Rabbim geri mi çevirecek,bir de azminize sevap yazmazsa şaşırmayın...
Hemen kılın hadi,hiç bir şey için geç değildir,ölmedikten sonra...
Allah kabul şimdiden...
aa gerçektenmi çok şaşırdım
amener resulü falan onu bilmiorum ama okumazsam eksik olmazmı
:a15::a15:
abdestimi aldım kılacağımda bu istiğfarı şerif nedir?:a23:
aa gerçektenmi çok şaşırdım
amener resulü falan onu bilmiorum ama okumazsam eksik olmazmı
Ama bilemiyor ki,zekasında biraz gerilik var ama cok az,bu da arapça kelimeleri telafuz edememesine sebep oluyor,ezber de yapamıyor.
Ama her vakit hazırdır namaza,sabah namazına ''kalk hadi namaz'' demeniz yeter.
Bu kişi kim biliyor musunuz?
BABAM