Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Muhammed Mustafa A.S. efendimiz ÜMMİ 'dir.. (1 Kullanıcı)

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Nis 2006
Mesajlar
1,653
Tepki puanı
23
Puanları
0
Muhammed Mustafa A.S. efendimiz Allahu Tealanın seçtiği ve görevlendirdiği bir peygamberdir..

Al-i İmran (144)
Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür veya öldürülürse gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim gerisin geriye dönerse, Allah'a hiçbir zarar veremez. Allah şükredenleri mükafatlandıracaktır.

Allahu Teala tarafından buyrulan emirleri olduğu gibi aktarır..
Yani Allahu Teala ile İNSANLAR arasında bir nevi aracılık yapar..


Örneğin;
Tağutu tanımayın..
Şeytan Lainden kaçının ..
Ölüm, iyilik veya kötülüklerin tamamı Allahu Tealadandır ..gibi.

Nisa (60)
(Ey muhammed!) Sana indirilen Kur'an'a ve senden önce indirilene inandıklarını iddia edenleri görmüyor musun? Tâğût'u tanımamaları kendilerine emrolunduğu halde, onun önünde muhakeme olmak istiyorlar. Şeytan da onları derin bir sapıklığa düşürmek istiyor.

Nisa (78)
Nerede olursanız olun, sağlam ve tahkim edilmiş kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size ulaşacaktır. Onlara bir iyilik gelirse, "Bu, Allah'tandır" derler. Onlara bir kötülük gelirse, "Bu, senin yüzündendir" derler. (Ey muhammed!) De ki: "Hepsi Allah'tandır." Bu topluma ne oluyor ki, neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar!

Nisa (79)
Sana ne iyilik gelirse Allah'tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter.

Nisa (102)
(Ey muhammed!) Cephede sen de onların (mü'minlerin) arasında bulunup da onlara namaz kıldırdığın vakit, içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silahlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında (bir rekat kıldıklarında) arkanıza (düşman karşısına) geçsinler. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin, seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silahlarını yanlarına alsınlar. İnkar edenler arzu ederler ki, silahlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Yağmurdan zahmet çekerseniz, ya da hasta olursanız, silahlarınızı bırakmanızda size bir beis yoktur. Bununla birlikte ihtiyatlı olun (tedbirinizi alın). Şüphesiz Allah inkarcılara alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

Muhammed Mustafa A.S. , Kuran-ı Kerim ile hüküm verir..

Nisa (105)
(Ey muhammed!) Biz sana Kitab'ı (Kur'an'ı) hak olarak indirdik ki, insanlar arasında Allah'ın sana öğrettikleri ile hüküm veresin. Sakın hainlerin savunucusu olma.

Muhammed Mustafa A.S. ın MÜRŞİDİ Allah Celle Celalehudur..

Nisa (113)
(Ey muhammed!) Eğer Allah'ın sana lütuf ve merhameti olmasaydı, onlardan bir grup seni saptırmaya çalışırdı. Halbuki onlar, ancak kendilerini saptırırlar, sana hiçbir zarar veremezler. Allah sana kitabı (Kur'an'ı) ve hikmeti indirmiş ve sana bilmediğin şeyleri öğretmiştir. Allah'ın sana lütfu çok büyüktür.

Nisa (174)
Ey insanlar! Size Rabbinizden kesin bir delil (Hz. muhammed) geldi ve size apaçık bir nur (Kur'an) indirdik.

Muhammed Mustafa A.S. a hangi konuda soru sorulursa sorulsun..
Daima ; Bu konuda Allahu Teala nın cevabı şudur, diye buyurur du..


Maide (4)
(Ey muhammed!) Sana, kendilerine nelerin helâl kılındığını soruyorlar. De ki: "Size temiz ve hoş olan şeyler, bir de Allah'ın size verdiği yeteneklerle eğitip alıştırdığınız avcı hayvanların tuttuğu (avlar) helâl kılındı. Onların sizin için tuttuklarından yiyin. Onu (av için) salarken üzerine Allah'ın adını anın (besmele çekin). Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah hesabı çabuk görendir.




Maide (48)
(Ey Muhammed!) Sana da o Kitab'ı (Kur'an'ı) hak, önündeki kitapları doğrulayıcı, onları gözetici olarak indirdik. Artık Allah'ın indirdiği ile aralarında hükmet ve sana gelen haktan ayrılıp ta onların arzularına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol koyduk. Eğer Allah dileseydi elbette sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat verdiği şeylerde sizi imtihan etmek için ümmetlere ayırdı. Öyle ise iyiliklerde yarışın. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O zaman anlaşmazlığa düşmüş olduğunuz şeyleri size bildirecektir.

Muhammed Mustafa A.S. Ümmi bir Peygamberdir..

Yani Allahu Tealadan VAHYİ alır..
Olduğu şekli ile aktarır..
Allahu Tealanın emri üzerine yaşar..
Söyler..


Araf (158)
(Ey Muhammed!) De ki: "Ey insanlar! Şüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah'ın hepinize gönderdiği peygamberiyim. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, diriltir ve öldürür. O halde Allah'a ve O'nun sözlerine inanan Resûlüne, o ümmî peygambere iman edin ve ona uyun ki doğru yolu bulasınız."

Araf (157)
Onlar, yanlarındaki Tevrat'ta ve İncil'de yazılı buldukları Resûle, o ümmî peygambere uyan kimselerdir. O, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar. Onlara iyi ve temiz şeyleri helal, kötü ve pis şeyleri haram kılar. Üzerlerindeki ağır yükleri ve zincirleri kaldırır. Ona iman edenler, ona saygı gösterenler, ona yardım edenler ve ona indirilen nura (Kur'an'a) uyanlar var ya, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.
 
Son düzenleme:

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
531
Tepki puanı
0
Puanları
0
Çok güzel öğretici ve düşündürücü bir yazı, teşekkürler ancak kafama takılan iki nokta oldu


Muhammed Mustafa A.S. efendimiz Allahu Tealanın seçtiği ve görevlendirdiği bir peygamberdir..


Allahu Teala tarafından buyrulan emirleri olduğu gibi aktarır..
Yani Allahu Teala ile İNSANLAR arasında bir nevi aracılık yapar..

Aracı kelimesi yerine elçi /nebi / peygamber kullanılması gerek mezmi? Çünkü aracı olsa aynı şeyle o, kendisi emrolunmaz.?

Örneğin;
Tağutu tanımayın..
Şeytan Lainden kaçının ..
Ölüm, iyilik veya kötülüklerin tamamı Allahu Tealadandır ..gibi.


Nisa (79)
Sana ne iyilik gelirse Allah'tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter.

Paylaştığınız Ayet kötülükler kendinizdendir diyor ancak siz yukarıda kötülüğünde Allah tan olduğunu yazmışsınız??
 
Son düzenleme:

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Nis 2006
Mesajlar
1,653
Tepki puanı
23
Puanları
0
Bakara (144)
(Ey muhammed!) Biz senin çok defa yüzünü göğe doğru çevirip durduğunu (vahiy beklediğini) görüyoruz. (Merak etme) elbette seni, hoşnut olacağın kıbleye çevireceğiz. (Bundan böyle), yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. (Ey Müslümanlar!) Siz de nerede olursanız olun, (namazda) hep o yöne dönün. Şüphesiz kendilerine kitap verilenler, bunun Rabblerinden (gelen) bir gerçek olduğunu elbette bilirler. Allah onların yaptıklarından habersiz değildir.

(Ey muhammed!) Biz senin çok defa yüzünü göğe doğru çevirip durduğunu (vahiy beklediğini) görüyoruz.

Allah C.C. dan gelecek emri beklemek..
Allahu Tealadan emir gelmedikce hareket etmemek..
VAHİY beklemek..
ÜMMİ olmak..
Sezebilirsin..
Bilebilirsin..
İçinden dua edebilirsin..
Ancak karar makamı Allahu Teala ..
Nereye..?
Neden?
Nezaman?
Niçin ?
Bilen Allahu Teala..

Ümmi Allahu Teala bildirmedikçe bilinmeyen..

Ümminin öğretmeni Allahu Tealadır..

Düşünür..
İster ..
Umar..
Ama bekler..

VAHİY ile doğru yol bildirilsin..
Emin yol..
Tamamen Allahu Tealaya itaat ve ibadet..

Maide (48)
(Ey muhammed!) Sana da o Kitab'ı (Kur'an'ı) hak, önündeki kitapları doğrulayıcı, onları gözetici olarak indirdik. Artık Allah'ın indirdiği ile aralarında hükmet ve sana gelen haktan ayrılıp ta onların arzularına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol koyduk. Eğer Allah dileseydi elbette sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat verdiği şeylerde sizi imtihan etmek için ümmetlere ayırdı. Öyle ise iyiliklerde yarışın. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O zaman anlaşmazlığa düşmüş olduğunuz şeyleri size bildirecektir.

Enam (106)
Ey muhammed! Sen, Rabbinden sana vahyedilene uy. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. Allah'a ortak koşanlardan yüz çevir.

Enam (90)
İşte, o peygamberler, Allah'ın doğru yola ilettiği kimselerdir. (Ey muhammed!) Sen de onların tuttuğu yola uy. De ki: "Bu tebliğe karşı sizden bir ücret istemiyorum. O (Kur'an), bütün âlemler için ancak bir uyarıdır."

Enam (33)
Ey muhammed! Biz çok iyi biliyoruz ki söyledikleri elbette seni incitiyor. Onlar gerçekte seni yalanlamıyorlar; fakat o zalimler Allah'ın âyetlerini inadına inkâr ediyorlar.

Enam (162)
Ey muhammed! De ki: "Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir."

Peygamber A.S. lar tabi ki ELÇİDİR..

Maide (15)
Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir.

Biz elçi ama OL emrine tam bağlı ..
Bilen ama tam teslim olmuş..
Sabreden elçi..
Uygulamayı dahi..
Allahu Teala yapar diyen bir elçi..
Benden değil..
Allahu Tealadan diyen bir elçi..
Bir nevi Aktaran aracı..

Üst AKIL ı söylemek istedik..

ELÇİ olsa da ..
Uygulamayı..
Gerçekleştirmeyi bekleyen..
Allahu Tealaya son kararı bırakan gibi..

Yazarda ..
Silerde..
Değiştirirde..

Olsunu bekleyen.

Yani ÜMMİ.


Al-i İmran (120)
Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız onların hileleri size hiçbir zarar vermez. Çünkü Allah onların işlediklerini kuşatmıştır.

Kötülük dahi Allahu Tealanın kontrolündedir..
Ol emri ondandır..
Allahu Tealanın OL buyurmadığı hiçbir şey zaten olamaz..


Al-i İmran (193)
"Rabbimiz! Biz, Rabbinize iman edin' diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla. kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle beraber al."

Kötülüğü örtecek , kudret de Allahu Tealanın ELİNDE..
Ne dilerse o..

Nisa (78)
Nerede olursanız olun, sağlam ve tahkim edilmiş kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size ulaşacaktır. Onlara bir iyilik gelirse, "Bu, Allah'tandır" derler. Onlara bir kötülük gelirse, "Bu, senin yüzündendir" derler. (Ey Muhammed!) De ki: "Hepsi Allah'tandır." Bu topluma ne oluyor ki, neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar!
 
Son düzenleme:

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
1,857
Tepki puanı
18
Puanları
36
Yaş
50
Allah cc razı olsun.. faydalandık inşallah diyorum niye ? işte ümmi lik oturdu yine....
ne kadar öğrenirsem öğreneyim, kime sorarsam , sorayım son karar Allah ccdan
İyilik..Allah cc dan peki kötülük ?? Yine Allah ccdan ol emriyle oluşur istemesede
İyilik Allah cc dan çünkü onu ister
Kötülük sizden ama oluşturan ol- diyen yine Allah cc oldugundan izin veren ..yine Allah cc dan bir yaprak kıpırdamaz ondan izinsiz.. öyle ise kim akılsız???
akıla değil imana sıgınırız...Rabbim Allah cc der sabıra takılır hayırlısını dileriz...
 

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Nis 2006
Mesajlar
1,653
Tepki puanı
23
Puanları
0
Teşekkür ederim
Şimdi buyurun;

AMENTU duasına..
 
Son düzenleme:

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Nis 2006
Mesajlar
1,653
Tepki puanı
23
Puanları
0
Amentu billahi;
Amentu billahi ve melâiketihi ve kutubihî ve resuluhu ve'l yevmi'l-âhıri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihi mina'llâhi teâlâ ve'l-ba'su ba'de'l mevt. Haggun, Eşhedu en lâ ilâhe illallâh ve eşhedu enne Muhammeden abdühû ve rasûluhu.

Anlamı ;
Ben Allâh-ü Te'âlâ'ya, meleklerine, kitaplarına,peygamberlerine, âhiret gününe, kadere ; Hayır ve şerrin Allâh-ü Te'âlâ'nın yaratmasıyla olduğuna inandım.
Öldükten sonra dirilmek de haktır.
Ben şahadet ederim ki, Allâh-ü Te'âlâ'dan başka ilâh yoktur. Ve yine şahadet ederim ki, Muhammed (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) O'nun kulu ve peygamberidir.
 

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
531
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ümmiliği o kutlu insanın, üstün insanın as. okuma yazması olmadığına indiren tipler vardı bir ara. Hala var mı bilmiyorum. Üstelik bunu doğrulama adına anlattıkları hikaye öyle yürek burkucu ki, aklıma geldikçe içim daralıyor.
 

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Nis 2006
Mesajlar
1,653
Tepki puanı
23
Puanları
0
Ümmiliği o kutlu insanın, üstün insanın as. okuma yazması olmadığına indiren tipler vardı bir ara. Hala var mı bilmiyorum. Üstelik bunu doğrulama adına anlattıkları hikaye öyle yürek burkucu ki, aklıma geldikçe içim daralıyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim..
Size tamamen katılıyorum..
O Muhammed Mustafa A.S. ..
Allahu Tealanın habibi..
Alemlerin Sultanı..

Oku emri okumasının belgesidir..
O bizlerin okuyamadığını okuyan gözümüzün Nuru..

Mübarek soydan.. Nur üstü Nur..

Sevgi ve selamlarımla..
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt