Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

moralim bozuk kuranı bıraktım (1 Kullanıcı)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
evet kuranı bıraktım demin geldim.gitmicem artık.
geçenyılda gitmiştim kurana geçtim.camiye gidiyorum.cami 4katı var
ama geçn yıl camiye gitmemiştim başka eve gitmiştim.caminin 2 ve 3.katında kılima var çok geniş.ama bize en üst katta öğretiyorlar
çok kalabalık .çok ama çok sıcak nefes alamıyorum daynamıyorum
çok terliyorum elim hep yapış yapış oluyor.sıcaktan ağlıyorum midem bulanıyor
kendimi camdan atmak istiyorum
anneme anlattım göndremicek
diğer arkadalarımda bıraktı onlarda çok ağlıyor dayanamıyoru.niye kılima olan katta öğretmiyorlarki.bizim canımız yokmu.hocaya söledik ama bişey demedi.böle sıcakta öğrenmek daha sevap olurmuş
ama böyle olmaz ki.kılima var herşey var ama bize işkence ediyorlar sanki
geçen yılda gitmiştim orasıda çok sıcaktı ama bukadar deyildi

çocuklara bence eziyet ediyorlar peygambermizi olsaydı çocuklara kılimalı katta çalıştırın derdi.bize acırdı
ama kimse bize acımıyor beni soğutular çocuklarıda soğutuyorlar .sevdirerek anlatmıyorlar güleryüz yok hiçbişey yok
çok canım sıkıldı babam duysa böle fenalık bayıldığımı hayatta yollamaz bidaha

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
ben çıkyorum kahvaltı yapıcam yine gelirim.

NDYZLF

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam İncinur
Canım benim, malum havalar sıcak , senin dediğin şartlarda da biz çalışıyoruz. Ama zorluk çekilmeden birşeyleri kazanmak kolay olmuyor. Sen yine sabırlı ol. Hocalarımıza dua edelim inşallah. Hayatta herşeyin bir çözümü var. Sadece ölümün yok,
Bu kadar çabuk pes etmek senin gibin mücahide bir gence yakışmaz. Büyüklerine bu konuyu bence paylaş hocalarınla görüşsünler, hem diğer öğrenciler de şikayetçiymiş bu durumdan. Bence beraberce bu durumu hocalarınızla paylaşırsanız tatlı dille ben bu sorunun çözüleceğine inanıyorum.
Hem bu durum senin için de bir imtihan unutma. Kuran-ı bırakırsan çok üzülürüm. Biraz daha sabır canım..
Ben de senin için ve diğer arkadaşların için dua edeceğim.
Allaha emanet ol. Allah zihin açıklığı versin. Rabbim ferahlık verir inşallah..

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
ben pes etmedim ablacım
kuran öğrenmeye devam edicem ama ben sabırlı olurum vücudum dayanmıyor abla buna ben bişey yapamamki ama demi.
hem konuştuk hiçbişey olmadı .nefes alamıyorum vallah benim elimde deyilki bu.burnumdan nefes almaya çalışıyorum ama hava bile yokki nasıl hava alcam.sonra dayanamaıyorum nefes alamıyınca boğulcak gibi oluyorum ağlıyorum sonra.bak gözlerimi görsen ağlamaktan kıpkırmızı oldu.iştahımda yok yemekte yiyemiyorum
bence çocuklara daha dikkat etmeleri gerekiyo.tamam annem bana anlatmıştı medine mekke çok sıcakmış orası çölmüş.ama o zaman kılima yokmuşki.ozaman sıcakta daha sevap sokakta güneşin altında öğrenelim olurmu.olmaz tabi.,sağlığımız bozulur çünkü.
hem hani ayetmiydi hadismi bilmiyom şimdi aklıma gelmiyor zorlaştırmayın kolaylaştırı demiş allah.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...Hayırlı Cumalar...

İncinurumuz böyle derse başkaları ne der acaba?:a17::a03:
Sabrın sonu selamettir İncinurumuz...
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Sizler için DUA edeceğim inşallah...
Allah CC. yar ve yardımcımız olsun...

incinur

Kayıtlı Kullanıcı

aşk olsun mavci abi.ben kuran öğrenmekten hiç bıkarmıyım
allahımın kitabı o allahım yazmış
ama siz o büyüklere söylseniz bide.çocukları soğutmayın diye.bizim vücudumuz dayanmıyor benim suçum yokki
teşekkür ederim.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici

aşk olsun mavci abi.ben kuran öğrenmekten hiç bıkarmıyım
allahımın kitabı o allahım yazmış
ama siz o büyüklere söylseniz bide.çocukları terletmeyin ...Kuran'dan soğutmayın..diye.bizim vücudumuz dayanmıyor benim suçum yokki
teşekkür ederim.

İnşallah...
Allah CC. hakkınızda hayırlı ve güzel olanı versin İncinurumuz...

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
ESKİDEN FALAKAYLA KURAN ÖĞRETEN HOCALAR VARDI...yıllar sonra anladımki aslında o hocalar YAHUDİLERİN YETİŞTİRDİĞİ VE KURTULUŞ SAVAŞINDA BU ÜLKEYE İTHAL ETTİKLERİ imamlar oldugunu öğrendim..İNCİNUR un dediği gibi peygamber şuan olsaydı bu falakacılara ne azarlar atardı.şuan incinurun eğitim aldıgı kursta aynı zihniyetler bence.yaptıkları ALLAH rızası için yapmayan,insanlara K:URAN kurslarını çekilmez gösteren ,nefret aşılayan tavırlar içerisindeler.ben o heriflerin imamından şüphe duyuyorum.yaptıkları zulmu daha çok sevap olacak diye değil tamaMen imandan uzaklaştırmak amacıyla yapıyorlar.türkiye halkı cemaatlerden tarıkatlardan böyle böyle uzaklaştı.HİÇ MERAK ETME İNCİNUR ALLAH SANA KURANI KERİMİ ŞEFAAT VE MERHAMETLE BİR GÜN ÖĞRETECEK İNŞALLAH...

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Vay vay vay derdin bu olsun sende evde öğrenirsin çok zor değil

peygamberimiz olsa çocukları klimada çalıştırın derdi
demende ayrıca çok hoşuma gitti :)

demetköse

Kayıtlı Kullanıcı
Olsun öğrenmişsin evde sık sık oku ama bırakma oldu mu huzur onda hatta mealini de oku tadına doyamayacaksın

Ay_Işığı

Kayıtlı Kullanıcı
:a07:ay yerim seni ben ne tatlı yazmışsın
inş durumun düzelir sende hemen öğrenirsin canum
yada başka camiye git
sen öğrenmeye başlamışsınya Allah tamamlatır sana merak etme :)

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Bak canım benim dua et olur mu.
"Ey zorlukları kolaylaştıran Rabbim, Senin ilimin Kuran'ı öğrenmeyi Senin rızan için istiyorum ve şu an yaşadığım zorluk için Senden yardımını bekliyorum,kolaylıklar lütfet Ya Rabbim "
Amin
Böyle dua et canım Allah yardımcın olsun Amin

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim kıyamam sana ben ya,haklısın güzelim günümüz şartları artık bize bir çok imkanı sunuyor ve elimizin altında bu imkanlar varken sizin gibi küçük bedenleri orada sıcakta eziyet ettirmek yanlış tabi hocalarınızın insiyatifine kalmış,çok haklısın canım bnim zamanınmda böleydi 10-15 yıl önce kuran öğrenilecek dersliklerimiz vardı küçüktü ve sıcak olurdu,hocalarımızda çok güleryüzlü değildi ama imkanlarımız yoktu bununla yetiniyorduk.canım benim inşlh rabbim tertemiz yüreğinin bu mukaddes isteğini geri çevirmez mübarek cuma günü hürmetine senin bu arzunu gerçekleştirir.ALLAH'A EMANET OL ....

DİLEK-HİLAL

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablasının kuzusu sıkma canını emi orda olmazsa başka yerde öğrenirsin niyetin öğrenmek olsun ben senin öğrenip devamını getiriceğine inanıyorum inşallahta öle olur
seni seviyorum prensesim kendine iyi bak

Emine Emel

Kayıtlı Kullanıcı
canım ya sen ne kadar güzel yürekli ve cesaretli bi meleksin
rabbim seni ne güzel yaratmış şükürler olsun
inşallah bütün kardeşlerimiz senin gibi olur
haklısın canım minik kardeşlerimize dikkat etmemiz lazım güleryüz göstermemiz lazım
sende büyüyünce öğrencilerine böylece daha dikkatli olursun bundada bi hayr var bak
zorluk çekerek kolayı öğrenmek unutturmaz yaşanılanları
rabbim bütün zorda olanları kurtarsın
seni çok sevdim allaha emanet ablacım

Umut_Yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tansu-gamzem.tr.gg

çok doğruu söylüyorsunuz.
incınur bırakmanı kimse istemez kardeşim.
...

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
ESKİDEN FALAKAYLA KURAN ÖĞRETEN HOCALAR VARDI...yıllar sonra anladımki aslında o hocalar YAHUDİLERİN YETİŞTİRDİĞİ VE KURTULUŞ SAVAŞINDA BU ÜLKEYE İTHAL ETTİKLERİ imamlar oldugunu öğrendim..İNCİNUR un dediği gibi peygamber şuan olsaydı bu falakacılara ne azarlar atardı.şuan incinurun eğitim aldıgı kursta aynı zihniyetler bence.yaptıkları ALLAH rızası için yapmayan,insanlara K:URAN kurslarını çekilmez gösteren ,nefret aşılayan tavırlar içerisindeler.ben o heriflerin imamından şüphe duyuyorum.yaptıkları zulmu daha çok sevap olacak diye değil tamaMen imandan uzaklaştırmak amacıyla yapıyorlar.türkiye halkı cemaatlerden tarıkatlardan böyle böyle uzaklaştı.HİÇ MERAK ETME İNCİNUR ALLAH SANA KURANI KERİMİ ŞEFAAT VE MERHAMETLE BİR GÜN ÖĞRETECEK İNŞALLAH...

gerçektenmi eskiden falakamı atıyorlardı.allah onları affetsin inşallah.
beni anladığınız allah razı olsun
amin evet allah bana başka kapılar açıcak işallah.ama ben kuran öğretirsem kılima takıcam çocuklar sıkılmasın diye.parada almıcam.allah rızası için öğretiricem.şimdi buldum hadis kitabıma baktım buhari demiş
kolaylaştırmayınız güçleştirmeyiniz.müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz
selam ve dua ile.....allaha emanet olun...........

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
herkese teşekkür ederim bana dua ettiğiniz için
allah razı olsun
allah sizi hepinizi,cümlemizi kurandan ayırmasın
namazdan ayırmasın
ehlisünneten ayırmasın
cennete köşk versin .peygambermize komşu eylesin.amin ......el fatiha........mücahide incinur.............

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel incim

gerceı dun bıraz annenle konuştuk

benım fıkrım şu kı
hocalarınızla bu durumu aılenızı de yanına alarak konuşun
sağlık onemlı hemde cok cok onemlı
hocalarınızın da bunda ıtınalı olacağını düşünüyorum
bu sıcakta da ezıyet vermenın luzumu yok
ne mutlu kı sana ve senın gıbılere tatıllernı en guzel bır şekılde değerlendırmeye calışıyorlar
ben ınanıyorum kı cozum olacak
ve herşey allah ın ıznıyle cok guzel olacak
allaha emanet ol
cok mutlu kal

pisiko_212

Kayıtlı Kullanıcı
Almış olduğunuz kararı sonuna kadar destekliyorum.Bende olsam aynısını yapardım.Hocanın dediği gibi sıcakta çalışınca daha fazla sevap oluyor mu bilmem ama bazen sabah namazına camiye gitmeye kendimi zorlarken şunu diyorum kendime
-Daha fazla sevap uğruna zorlanıp dinden soğumak mı,
Yoksa daha az sevapla zorlanmadan ömür boyu dindar kalabilmek mi önemli?

Ben ikinci şıkkı seçtim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt