Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

modernlessekte mi örtünsek, modernlesmesekte mi örtünsek ? (1 Kullanıcı)

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Kadın için İslam�ın en büyük imtihanlarından biridir tessettür.
Belki artık erkekler için de aynından bahsedilebilir�

Kimi kadın annesini o hal üzere gördüğünden, kimi içine ilham edildiğinden, kimi kocası istediği için örtmüştür başını�

Kimi siyahlara bürünmüştür, kimi allara morlara. Peki bunun doğrusu nedir? Bir standartı var mıdır?

Bundan on yıl önce belki sokaklarda bu kadar örtülü bayana rastlanmıyordu. Rastlanılanlar ise belli bir yaş üstünde pardesü ve başörtülü hanım(hanımcık)lardı sadece. Şimdi bu kadar genç nesil nereden çıktı bilmiyorum.Gün geçtikçe kafamda oluşan soru sayısında artış, cevap sayısında azalma hasıl oldu.

Şimdi eğer bir bayansanız bu soruların muhattabı sizsiniz.
Yok eğer değilseniz, mutlaka yanınızda yamacınızda bir bayan vardır, anneniz, eşiniz, kızkardeşiniz, kız arkadaşınız�

İşte tam biz bunları düşünürken ,yazının dört kahramanı, mistik! bir cafede oturmuş muhabbet ediyorlar.

Öteki , Beriki�ne diyor ki

-Beriki, senin için hanımın örtünmesi ne kadar önemlidir?

Beriki cevap veriyor

-Olmazsa olmazdır!

Şu yandaki karışıyor söze

-Olmalıdır tamam ama bazı durumlar istisna

Bu yandaki ekliyor

-Tesettür füruattır�

Öteki hiç yorum yapmıyor sözlerine devam ediyor

-E peki ne giyecek bu hanımlar

Beriki

-Anamız ne giydiyse onu giyecek tabi

Şu yandaki Berikine üsten üsten bakarak

-Olur mu canım hangi devirdeyiz? Etek var ceket var pantolon var�
Bu yandan mırıl mırıl bir ses

-Ne isterse onu giyer kardeşim, nereye isterse oraya gider, bir engeli yoktur!

Beriki karşı çıkıyor

-Bu devirde kadının çarşı Pazar dolanması mı? Tövbe tövbe�

Şu yandaki derin düşünceler içinde ekliyor

-Aslında, ben tesettürsüz biriyle evlensem de biraz gezsek tozsak sonra kapanır nasıl olsa�

Öteki

-Kapalı kızları kim alacak o vakit?

Şu yandaki kutsal bir görev yapma edasıyla

-İyi de ben �Hayırlara Vesile� olacağım, hem önemli olan kalbi temiz olsun, ben ne kapalılar biliyorum.

Bu yandaki anlatmaya başlıyor

-Ablam, diyor
-Örtündü�

Beriki şevkle

-Hay maşşşaALLAHhhh! Bu yolda yürüyecek bir nefer daha!

Öteki

-Yalnız örtünmekle olmuyor , yaşayışına bakmak gerek

Şu yandaki

-Ablan evlenmiş miydi?

Bu yandaki düşünceli

-Peki diyor, ya başaramaz da yine açılırsa

Beriki

-Aaaaa, bak o zaman dinden çıkar alimALLAH!

Öteki

-Ben bakmam bir daha yüzüne!

Şu yandan kısık bir ses

-Herkesin kendi tercihi, ne yani o kılık değiştirdi diye kendi de değişmedi ya takılmayın böyle şeylere�

-Birgün diyor , Öteki , bir gün mini mini bir kızım olacak. Yumuk yumuk elleri, ipek gibi teni, cennet kokusu, daha şimdiden, şimdiden hissediyorum onu ve özlüyorum�
Ama korkuyorum, şefkatimin aklımın önüne geçmesinden, korkuyorum onu üzmemek için taviz vermekten, korkuyorum hüsrandan, kendimden korkuyorum�

Beriki

-Elbet , diyor , elbette seveceksin ama seviyorsan�

Bu yandaki

-Bunları düşünmenin vakti midir? Çocuk büyür ve kendi kararlarını kendi verir�

Öteki, Beriki, Bu yandaki ve Şu yandaki Mistik Cafede sohbete devam ededursunlar biz kendimize dönelim.
Biz giyinirken nelere dikkat ediyoruz?
Dikkat çekmemeye mi?
Temiz ve bakımlı olmaya mı?
Orjinaliteye mi?
Beğenilmeye mi?

Toplumda envai çeşit örtülü nüfusun artması;
Yeni neslim maneviyata ziyadesiyle önem vermeye başladığına mı?
Yoksa bunun evden kaçış için bir kostüm olduğuna mı?
Çok renkliliğin hayatı ebru sanatına çevirdiğine mi?
Yoksa hiç birşeyin umurumuzda olmadığına mı delalet?

Ya emanete hıyanet?

Elif Şahin

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim çok güzel bir yazı .hakkıyla örtünenlerden eylesin Rabbim inşaAllah.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm çok güzel bir konu paylaştıgnız için ALLAH razı olsun şi,mdi sorulara cevap verelim
Biz giyinirken nelere dikkat ediyoruz?
Dikkat çekmemeye mi?
Temiz ve bakımlı olmaya mı?
Orjinaliteye mi?
Beğenilmeye mi?

ben giyinirken öncelikle nere gittigme baglı olarak giyiniyorum bayan bayana bi ortamsa şık ,güzel abartıya kaçmadan alımlı giyiniyorum ..tabiki giderken sokaga çıkıcam için üzerime içimdeki elbiseyi göstermiycek kalınnıkta vucut hatlarımı belli etmiycek genişlikte ve dikkat cekmiycek renklerde giyinmeye dikkat ediyorum ..
genede tesettürün hakkını vere bildigmi düşünmüyorum..
rabbim hakkıyla kapanmayı önce bana sonra bütün müslüman kadınlara nasip etsin..
selametle kalın

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm tatlım...nasılsın?..inşaALLAH iyisindir...açtığın konu birçok kapalı insanın düşünmesi gereken bir konuydu...böyle bir paylaşım sunduğun için Allah razı olsun...
Yorum ekleyecek olursak ; ben gerektiği kadar uymaya çalışıyorum fakat yine de ben güzel kapanıyorum diyemicem...riyadan Allah'a sığınırım...Rabbimiz en iyisini bilendir...
İnşaALLAH hakkıyla kapananlardan oluruz...
Selametle kal inşaALLAH...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Bundan on yıl önce belki sokaklarda bu kadar örtülü bayana rastlanmıyordu. Rastlanılanlar ise belli bir yaş üstünde pardesü ve başörtülü hanım(hanımcık)lardı sadece. Şimdi bu kadar genç nesil nereden çıktı bilmiyorum.Gün geçtikçe kafamda oluşan soru sayısında artış, cevap sayısında azalma hasıl oldu

bende bu soruyu sürekli kendime soruyorum nerden çıktı bunlar ithalmi ettik biryerlerden...:a18:

güzel bir yazı nurus paylaştıgın için teşekkürler kardeşim..
selam ve dua ile

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm güzel kardeşim.Rabbim razı olsun.
ben de ilk kapandığım zamanlar renk olarak pek dikkat etmedim.o zaman sadece kapanmanın vermiş olduğu sevinç heyecan vardı.ama daha sonra siyah başörtüye geçtim.daha huzurluyum şimdi hamd olsun.ramazanın ilk günü yani daha yeni .İnşallah Rabbim hakkıyla kapanmayı nasip eder cümlemize ve bana.çarşafa girmek isterim ama şuan mümkün değil.inşalllah onun yerine şimdilik siyah pardüsüye geçmeyi düşünüyorum.bakalım Rabbim nasip etsin inşallah.selam ve dua ile kal kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt