Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

mısır el-ezher üniversitesi hakkında bilgisi olan varmı?? (1 Kullanıcı)

imported__acı_

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim ben bu sene lise 4e başlıyıcam... mısırdaki el-ezher üniversitesine gitmeyi istiyorum ama o üniversite hakkında hiç bilgim yok... eğitim olanakları, kayıt zamanı, ve nasıl kayıt yaptırıkacagı hakkında bilgisi olan bir zahmet yazıversin cok makbule gecer....

selam ve dua ile...

Habis90

Kayıtlı Kullanıcı
el-ezherle ilgili bende aynı soruyu soracağım. Nasıl başvuru yapabilirim,kayıtlar ne zaman,ücreti ve bölümleri hakkında bilgisi olan kardeşlerimizden cvp beklyorum.VESSELAM...

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
niye o kadar uzağa gidiyonuz ki

şeydaaa

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar el-ezhere gitmeyi bende düşünüyorum birisi ayrıntılarıyla yardımcı olursa sevinirim imam-hatipli olmak dışında ne lazım...

suyuti

Kayıtlı Kullanıcı
bendee aynı şekıldee msısr el ezher ınıversıtesıne gıtmek ıstıyorum bılgısı olan var mı

kevserdogan

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim ben bu sene lise 4e başlıyıcam... mısırdaki el-ezher üniversitesine gitmeyi istiyorum ama o üniversite hakkında hiç bilgim yok... eğitim olanakları, kayıt zamanı, ve nasıl kayıt yaptırıkacagı hakkında bilgisi olan bir zahmet yazıversin cok makbule gecer....

selam ve dua ile...

selamün aleyküm ben de lise son sınıfta okuyorum ağustos ayında bende yolcuyum rehber hocalarımın destegiyle gidicem öss de kendi bölündeki baraji asman lazım gidiceğn üniv. in yıllık ücretlerin gidicegn bölüme bagli hangi bölümü okuycaksin orda ben ilahiyat istiyorm mesela haberlesebiliriz A.E.O

kevserdogan

Kayıtlı Kullanıcı
bende gitmek istiyorum ins. aguststa yolcuyum bölümünü söyle harç üretlerin hakkında yrdmci olmaya çalısaym A.E.O

kevserdogan

Kayıtlı Kullanıcı
el-ezherle ilgili bende aynı soruyu soracağım. Nasıl başvuru yapabilirim,kayıtlar ne zaman,ücreti ve bölümleri hakkında bilgisi olan kardeşlerimizden cvp beklyorum.VESSELAM...

selamün aleyküm habis bölün ilahiyat mı olacak bilgi vermemissin el ezherde harç ücretleri 2000-4000 dolar arası degisiyo ama ilahiyat cok daha makul suan okuyosan derslerini sıkı tut diploma puanın önemli A.E.O

kevserdogan

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm habis bölün ilahiyat mı olacak bilgi vermemissin el ezherde harç ücretleri 2000-4000 dolar arası degisiyo ama ilahiyat cok daha makul suan okuyosan derslerini sıkı tut diploma puanın önemli A.E.O

suyuti

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeslerım bende ezher unıverstısıne gıtmek ıstıyorum harc ücretlerıyle ılgısı bılgısı olan var mı

brain169

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşler s.a el-ezher e gidebilmek için illa imam hatip mezunu mu olmak gerekiyor? ayrıca ücret kayıt v.s ile ilgili bilgisi olanlardan rica ediyorum yardımcı olurlarsa çok sevinirim msn adresim selkar169[et]h0tmail.com

ALİANKARA

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ezher üniversitesi vahhabiler tarafından yönetilmektedir vahhabilerde ehli sünnet dışı sapık bir mezheptir.

ALİANKARA

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar el ezher üniversitesi vahhabiler tarafından yönetilmektedir vahhabilerde ehli sünnet dışı sapık bir mezheptir sakınmak lazım.

nurudila

Kayıtlı Kullanıcı
slm aeyküm ben yeni katıldım inş rabbim nasib ederse mısıra taşınıyoruz bende orda devam edicem inş haberleşiriz

kurantalebesi

Kayıtlı Kullanıcı
Israil ve masonlar tarafından desteklendiği biliniyor türkiyedeki ilahiyat fakültelerinin çoğunun dekan rektör ve hocalarını büyük bir kısmı ora mezunu veya orada görev yapmıştır gitmeni tavsiye etmem kardeşim ama allah gönlüne göre versin

zankelon

Kayıtlı Kullanıcı
el ezher

el ezher

el ezherde harc parası diye bir sey yok,kayıt yaptırırken en fazla işlemlerden dolayı 50 yada 100 liranız gider,kitap parası vereceksiniz oda yıllık en fazla 100 dolar,oradaki kendi masraflarınız en fazla 300 dolar tutar, imam hatib mezunu olmak gerekiyor,ama yeni mezun olmak lazım,lise diploması, okuldan not cizelgesi ve nufus kayıt ornegini arapca tercume ettirip notere onaylatıp, sonra bulundugunuz valiliğe onaylatı,sonra ankarada dış işlerine onaylatıp en sonundada ankaradaki mısır konsolosluguna onaylatıyorsunuz,bu kadar geri kalan kısım mısırda hallediyorsunuz,
arkadasların dediği gibi el elher vahhabi bir yonetim yok,arkadaşlar işkembeden atmasınlar,herkese tavsiye ederim,el ezheri bitirdikten sonra burda ilahiyyatta fark derlerini tamamladıktan sonra denklik alıyorsunuz,ve orada arapçada ogrenmiş olursunuz,faydasını ilerki yıllarda cok iyi anlarsınız,ben şiddetli bir şekilde herkese orayı oneriyorum

cerrahemre

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar imam hatip mezunu olmayanlarda başvuru yapabilir . ama "dirase hassa" değğimz böülüm var .ilk okul,orta okul,lise... sınava tabi tutulcaksnz önce! sonrada sviyenize göre sınıfa atcaklar... bunun içinde az da olsa arapca bilmenizde fayda var ... derslere girme zorunlluluğunz yok... kayıtlar8,9,10 aylarda ypılıyor... dirase hassa yı bitirdikten sonra unuversiteye geçiş yapabiliyorsunz... bu okuln sistemi türkiyedeki açık lisye benziyor tabi yüzyüze eğitm veriyorlar burda o avantajımız var ... dediğim gibi derslere girme zorunlluluğu yok... ama rada bir gitmende fayda var kaydınız silinmsin diy.:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt