Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MİRAC ta EFENDİMİZİN gördügü kadınlar ve halleri... (7 Kullanıcı)

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Hz. Emir-ül Mû'minin Ali'den (a.s) şöyle nakledilmiştir:

"Bir gün ben ve Fatıma (s.a) Resul-i Ekrem'in (s.a.a) huzuruna vardığımızda, Allah Resulü çok ağlamıştı. Ben ya Resulullah, dedim. Canım sana feda olsun nedir seni ağlatan?

Şöyle buyurdu:

"Beni göklere miraca götürdüklerinde, ümmetimden bazı kadınları şiddetli azap içerisinde gördüm; işte onların haline ağlamaktayım. Bir kadını saçından asılı bir halde, beyni kaynarken gördüm.

Bir diğerini, dilinden asılıyken, boğazına cehennemin pis kokulu kaynar suyundan döktüklerini gördüm.

Bir başkasının göğüslerinden asıldığını, birisinin kendi vücudunun etini yediği halde altından alevler yükseldiğini gördüm.

Bir diğerini, ellerinin ayaklarına bağlandığı bir vaziyette yılanların ve akreplerin kendisine musallat olduğunu gördüm.

Bir başka kadını gördüm ki, kör, sağır ve dilsizdi. Aynı zamanda ateşten bir sandığın içersine koyulmuş, beyni burnundan dökülüyor ve vücudu cüzam ve sedef hastalığından parça parça olmuştu.

Bir kadını ise ateş tandırında ayaklarından asılı bir vaziyette gördüm.

Bir başkasını gördüm ki vücudunun etlerini önden ve arkadan ateşten olan makaslarla kesiyorlardı.

Bir kadın ise yüzünü ve ellerini yaktığı halde kendi bağırsaklarını yiyordu.

Bir diğerini gördüm ki başı domuz başı, gövdesi ise eşek gövdesi gibiydi ve türlü türlü azabın içerisindeydi.

Bir başkasını köpek şeklinde gördüm ki, arkasından verdikleri ateş ağzından çıkıyor, başına ve bedenine ise melekler ateşten balyozlarla vuruyorlardı."

Hz. Fâtıma (a.s) dönüp "Ey benim habibim ve gözümün nuru, hangi amellerinden dolayı Allah-u Teala onları bu azaplara müptela kılmıştı?" diye sorunca, şöyle buyurdu:

"Kızım, saçından asılan kadının suçu; saçını namahremlere karşı kapatmaması idi. Dilinden asılan kadın, diliyle kocasına eziyet eden birisiydi. Göğüslerinden asılan kadının suçu, kocasını cinsel münasebetten alıkoymaktı. Ayağından astıkları kadın, kocasından izinsiz dışarıya çıkıp giden bir kadındı. Kendi vücudunun etini yiyen kadının suçu, yabancılar için süslenmek idi; elleri ayaklarına bağlananın ise, kendini ve elbiselerini temiz tutmayarak, cenabet guslü etmeyip, necislerden vücudunu uzak tutmamak ve namazını hafife almaktı. Kör ve dilsizin suçu şuydu ki, zinadan hamile kalıp o çocuğu kocasına isnad ediyordu. Vücudunun etini makasladıkları kimse ise, insanlar rağbet etsinler diye, vücudunu insanlara gösteren kimseydi. Yüzünü ve vücudunu yaktıkları halde bağırsaklarını yiyen kadın, nikahsız kadın ve erkekleri birbirine ulaştırıp, günah işlemelerine vesile olan kadındı. Başı domuz başı, bedeni ise eşek bedeni olanın suçu, söz taşıma ve yalancılık idi. Köpek şeklinde olan ve altından ateş verdikleri kadın, şarkıcı ve hased eden kimseydi.

Bütün bunları anlattıktan sonra şöyle buyurdu Allah Resulü (s.a.a): "Yazıklar olsun kocasını kızdıran kadına. Ne mutlu kocası kendisinden razı olan kadına!"

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MİRAC GECESİNDE RESULULLAH'IN (S.A.V.) gördügü kadınlar ve halleri...

ALLAH RAZI OLSUN
:(:(:(:(:(HALİMİZ NİCEDİR RABBİM BİZİ BAĞŞLASIN :(:(:(

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

amin

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Allah eşimden ve yavrularımdan razı olsun onları cehennem azabından korusun

beadgirl

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(:(:(

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

Bence Kötü bi durum dünyada kadın çok kolay kurtulur cehennemeden
Ama çokta çabuk girmek için koşar cehenneme degişik bir durum... Rabbim bizlere idrak etmey kabiliyeti versin inş.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim.okurken içim ürperdi resmen donakaldım.son paragrafını okuduktan sonra ise gerçekten rahatladım.çünkü insan düşününce gerçekten rahatlıkla yapabileceği şeyler..rabbim bunları yapmayı bizlere nasip eyleisn.rabbim bizleri cehennem ateşinden korusun(Amin)gerçekten insanı çok düşündürüp uygulamay yönelten çok güzel bir yazıydı kardeşim.Allah razı olsun..selam ve dua ile

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi kardesim cok tesekkur ediyorum aslinda cok korkunc:(:(:(:( Allahim bizleri affetsin insallah,ve gunahlarimizi bagislasin....

HEVES

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm çok etkileyci bir yazı idi gerçekten..Rabbim inşallah cehenem azabı göstermez bizlere okurken ürperdikki gözümüzle görünce halimiz nice olur..Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MİRAC ta EFENDİMİZİN gördügü kadınlar ve halleri...

allah razı olsun kardeşlerim Hanımlarımız üzerlerine düşen görevleri yapmalı kesinlikle şu vardır ki bir kadın Eşine iyi eş olursa Erkek kadına köle olur...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
allah razı olsun kardeşlerim Hanımlarımız üzerlerine düşen görevleri yapmalı kesinlikle şu vardır ki bir kadın Eşine iyi eş olursa Erkek kadına köle olur...[/

AYNEN KATILIYORUM.KENDİMİZİ Bİ YOKLUYALIM İNŞ RABBİM DÜN GECE BİZLERİ AFFEYLEMİŞTİR VE YENİ TERTEMİZ BİR HAYATA BAŞLAYALIM.RABBİM CEHENNEM VE KABİR AZABINDAN SANA SIGINIRIZ.

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN KARDEŞİM RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN...

lana

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleyküm siyahgulsevdalısı abim okuyupta insanın kendinden utanmaması elde değil Rabbim bizleri o kadınlardan eylemesin inşaAllah Rabbim cümlemizi afeylesin Allah sizdende razı olsun bize bu kadar altın bilgileri verdiiniz için selametle kalın (Amin...):(:(

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

s a değerli kardeşim evet gerçektende biz kadınlar için çok ibretli bir konu seçmişsin allah razı olsun yaa kadın demekki yaratılş olarak hep hata yapmaya meyilli günaha meyilli bizler bunu iman ile yok etmye çalışmalıyız nefse hoş gelen şeylerden vaz geçersek bu hadislerde anatılan kadın kısımına girilmez inş korkmayada gerek kalmaz bunlar bizim için ibret olmalı bir kadın dilini tutarsa dini görevlerini yerine getirirse ahlakı durumunu düzeltirse evli ise eşine saygılı olursa anne babasının duasını alrısa bunların hiç biri olmaz rabbimin iznile bizler elimizden geleni yapalım inş dua ile

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

amin inş. Sevgili kardeşim bi hakikatı anlasak bir nefs ve şeytan arasında kalan İmanımızı konuştursak gerisi gelicek... Şeytan ve Nefsin elinde düşünen insanlar herzaman helak olmuştur. Rabbim İdrak etme kabiliyeti versin inşallah...

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Bayan hanımlarımıza Özellikle de evlilere tavisyem Bu yazıyı alın ve evinizde muhafaza edin nezaman cehennem aklınıza gelse ve nezaman Allah rızasını kazanırım dediginizde bu yazıyı enine boyuna okuyun O zaman gerekli yolu göreceksiniz inşallah s.a.

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim gerçekten zor kadın olmak ama zerda ablamın dediği gibi ibadetleri yerine getirip eşine itaat eden kadının korkacağı bişey kalmaz inşallah rabbim affetsin bizleri o azpları göstermesin bizlere inşallah allaha emanet olun

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Fidan hanım şöyle ki Zerda abla dogru soyluyor bu zamana kadar gele saliha hanımlar onu yaptı kazandı... Nefsine ve şeytana uymayanlar kazandı Onlara uyanlar kaybetti çok kolay bir tespit...

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
s.a. Fidan hanım şöyle ki Zerda abla dogru soyluyor bu zamana kadar gele saliha hanımlar onu yaptı kazandı... Nefsine ve şeytana uymayanlar kazandı Onlara uyanlar kaybetti çok kolay bir tespit...

allah razı olsun öyle bir asırda yaşıyoruzki rabbim yardımcımız olsun dinimizin üzerine yasaklar konmuş müslümanlık islam yobazlık terörizm diye adlandırılıyor :( allah yardımcımız olsun kardeşim gerçekten zor çok zor ama ümidimiz var çok şükür o asla kullarını terketmez o asla biz unutsak bile bizi unutmaz çok şükür umudumuz varB)

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

S..a Fidan hanım bence pek degişen bişey yok. Efendimiz s.a.v. zamanında da yasaklar boykutlar vardı... İlk şehitlerimizi hatırlayın Hz. Yasir r.a. ve Hz. Sümeyye R.a. onların şehit edilmeleri sadece Allah dedikleri içindi... Sonra Hz. Bilal r.a. Hatırlayalım Allah c.c. bir oldugunu söyledi işkenceler gördü ölümüne... Ya Efendimize edilen hakaretler üzerlerine pislik atmaları ya o Güneşten daha parlak O ki Alemlerin sultanının Taşlanması... Ya biz müslümanız dedikleri için onlarla alışverişleri kesmeleri hakaretler 3 yıl süren boykot... Ve günümüze kadar yapılan vahşi hakaretler dini sövmeler ve aklın almadıgı işkenceler pek farklı degil kardeşim onun için ben fark görmüyorum. Üzerimize düşenleri yapmadık inşallah bundan sonra yaparız... s.a.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt