Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Midye Tatlısı / Midye Baklavası (1 Kullanıcı)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
6309056167_0af8a60c02_z.jpg



Hamur malzemeleri

  • [*=left]1 çay bardağı süt
    [*=left]1 çay bardağı yoğurt
    [*=left]1 çay bardağı sıvıyağ
    [*=left]1 adet yumurta
    [*=left]1 yemek kaşığı sirke
    [*=left]1 çay bardağı buğday nişastası
    [*=left]3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
    [*=left]Yarım paket kabartma tozu
    [*=left]1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
    [*=left]Arasına serpmek için: Buğday nişastası
    [*=left]Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
    [*=left]İçi için: Ceviz
Şerbeti için

  • [*=left]3 su bardağı şeker
    [*=left]2.5 su bardağı su
    [*=left]Çeyrek limon suyu
    [*=left]Bir fiske tuz
6309052705_ee6bf2288f_z.jpg
Midye tatlısı nasıl yapılır?

  • [*=left]Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
    [*=left]Hamuru 8 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin. (Benim size tavsiyem bu tatlıyı yaparken, 12 bezeye ayırın. O şekilde eminim çok daha gevrek olacaktır. Bezeler büyük olduğu için benim istediğim kadar gevrek olmadı)
    [*=left]Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
    [*=left]Aralarına nişasta serperek üstüste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
    [*=left]Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.
    [*=left]Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
    [*=left]Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
    6309572834_d9030a0ba0_z.jpg

    [*=left]Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamalı.
    [*=left]Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın. (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor.)
    [*=left]Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
    [*=left]200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
    [*=left] Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak.
    [*=left] Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün.
    [*=left]4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.
6309053971_db14c30f54_z.jpg

6309055121_dc114cd610_z.jpg
Baklava yufkası açarken dikkat edilecek hususlar;

  • [*=left]Çok yumuşak yada çok katı bir hamuru yeteri kadar inceltemezsiniz. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
    [*=left]Bezeleri önceden ayarlayıp dinlendirin ve açacağınız zaman elinizde tekrar yuvarlamayın. Zira hamur sıkışır ve açılması zorlaşır, içe doğru kıvrılır.
    [*=left]Bezenin altına ve üstüne nişasta serpip, ilk önce merdaneyle pasta tabağı kadar büyütün. Sonra oklavayla inceltin.
    [*=left]Oklavayla inceltmeden önce, yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar nişasta döküp bastırmadan yayın. Sonra açmaya devam edin.
    [*=left]Orta kalınlıkta ağır bir oklava tercih edin. Mümkünse şimşir ağacından yapılmış oklava kullanın.
    [*=left]Yufkayı bir tahta üzerinde açın. Mdf gibi kaygan yüzeylerde, yufka tutunamayacağı için büyütmekte çok zorlanırsınız.
    [*=left]Yufkayı açarken çabuk hareket edin, yoksa yufka kurur ve açılmaz.
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Seklini cok sevdigim ablacigim :)
Ellerine saglik -ta ben hic bu tur tatli sevmem. Ama annem ve kardeslerim bayilir tabi :)
Allah razi olsun.
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Ben yaptım tadıda görüntüde harika oluyor.Sen zayıfcık çıtı pıtısındır.Bizim gibi tatlıları yiyip kilo almıyorsundur.Şükürki ben boydan kurtarıyorum .Yeni bebeğim olmasına rağmen kilodanda yırtıyorum azıcık:D
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt