
Hamur malzemeleri
[*=left]1 çay bardağı süt
[*=left]1 çay bardağı yoğurt
[*=left]1 çay bardağı sıvıyağ
[*=left]1 adet yumurta
[*=left]1 yemek kaşığı sirke
[*=left]1 çay bardağı buğday nişastası
[*=left]3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
[*=left]Yarım paket kabartma tozu
[*=left]1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
[*=left]Arasına serpmek için: Buğday nişastası
[*=left]Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
[*=left]İçi için: Ceviz
Şerbeti için
[*=left]3 su bardağı şeker
[*=left]2.5 su bardağı su
[*=left]Çeyrek limon suyu
[*=left]Bir fiske tuz

[*=left]Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
[*=left]Hamuru 8 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin. (Benim size tavsiyem bu tatlıyı yaparken, 12 bezeye ayırın. O şekilde eminim çok daha gevrek olacaktır. Bezeler büyük olduğu için benim istediğim kadar gevrek olmadı)
[*=left]Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
[*=left]Aralarına nişasta serperek üstüste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
[*=left]Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.
[*=left]Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
[*=left]Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
[*=left]Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamalı.
[*=left]Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın. (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor.)
[*=left]Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
[*=left]200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
[*=left] Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak.
[*=left] Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün.
[*=left]4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.


Baklava yufkası açarken dikkat edilecek hususlar;
[*=left]Çok yumuşak yada çok katı bir hamuru yeteri kadar inceltemezsiniz. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
[*=left]Bezeleri önceden ayarlayıp dinlendirin ve açacağınız zaman elinizde tekrar yuvarlamayın. Zira hamur sıkışır ve açılması zorlaşır, içe doğru kıvrılır.
[*=left]Bezenin altına ve üstüne nişasta serpip, ilk önce merdaneyle pasta tabağı kadar büyütün. Sonra oklavayla inceltin.
[*=left]Oklavayla inceltmeden önce, yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar nişasta döküp bastırmadan yayın. Sonra açmaya devam edin.
[*=left]Orta kalınlıkta ağır bir oklava tercih edin. Mümkünse şimşir ağacından yapılmış oklava kullanın.
[*=left]Yufkayı bir tahta üzerinde açın. Mdf gibi kaygan yüzeylerde, yufka tutunamayacağı için büyütmekte çok zorlanırsınız.
[*=left]Yufkayı açarken çabuk hareket edin, yoksa yufka kurur ve açılmaz.