Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Microsoft'un Word Satması Yasaklandı (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
37
Puanları
48
Konum
Ankara
Microsoft'un patent ihlali yaptığına karar veren ABD mahkemeleri, Word ürünlerinin satışını yasakladı. Aynı zamanda para cezasına çarptırılan Microsoft ne yapacak?

ABD Teksas Bölgesi Mahkemesinin aldığı karar doğrultusunda, Microsoft'un ülkede Word uygulamasını satması yasaklandı. Bölge yargıcı Leonard Davis'in verdiği kararda XML, DOCX ve özel XML içeren DOCM uzantılı dosyaları açabilen Word ürünlerinin satışının durdurulacağı belitiliyor.

qykuwhsn3t.jpg

Microsoft'a getirilen bu yasağın sebebi patent ihlali. Kanada merkezli i4i adlı bir yazılım şirketinin Mart 2007'de açtığı davada Microsoft'un şirketin 1998 yılında tescil ettirdiği bir patenti ihlal ettiği iddia edilmişti. Söz konusu patent, özel XML dosyalarında kullanılana benzeyen ve ayrı ayrı eklenmesi gereken biçimlendirme kodlarına olan gereksinimi ortadan kaldıran bir döküman sistemini içeriyor.

Hem yasak, hem para cezası

Mayıs ayında, Word 2003 ve Word 2007'de bulunan bu özellik yüzünden Microsoft, i4i'ye 200 milyon $ ödemeye mahkum edilmişti. Dün alınan yeni kararda, Microsoft buna ek olarak bilerek patenet ihlali yapmaktan 37 milyon $ daha ceza ödemek zorunda kalacak.

31e1gqcsi8.jpg

Mahkeme Microsoft'a karara uyması için 60 gün süre verdi. Microsoft konu hakkında henüz bir resmi açıklama yapmazken, karara itiraz etmesi kesin gözüyle bakılıyor. Eğer itiraz kabul edilmezse Microsoft, patente konu olan XML özelliğini kullanan Word uygulamalarının tanıtımını, pazarlamasını ve satışını ABD sınırları içinde yapamayacak.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt