Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Microsoft ve Y a h o o Resmen Anlaştı (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
38
Puanları
48
Konum
Ankara
MS ve Y a h o o'nun uzun zamandır konuşulan ve merakla beklenen anlaşması tamamlandı! İşte detaylar...

hplexzhv9s.jpg

Microsoft CEO'su Steve Ballmer ve Y a h o o CEO'su Carole Bartz el sıkıştı. Microsoft ve Y a h o o 10 yıllık bir internet arama anlaşması imzalayarak mızraklarını Google'a doğrulttular. Bununla birlikte henüz reklam işinde beklenen kapsamlı anlaşmayı yapmış değiller.

Yeni antlaşmaya göre Microsoft'un Bing arama motoru teknolojisi, Y a h o o'nun sitelerindeki arama algoritmasının yerine geçecek. Y a h o o iki şirket çin de premium arama sonucu reklamlarını satmakla sorumlu olacak. Microsoft da Y a h o o'nun arama teknolojilerine erişim elde edecek ve Bing'i Y a h o o'dan elde edeceği bazı teknolojilerle güçlendirecek.

Bu antlaşma Y a h o o'nun işletme giderlerini düşürecek ve gelirlerini arttıracak. Y a h o o gelirlerini 275 milyon dolar arttırırkenı ve masraflarını 200 milyon dolar düşürerek toplamda yıllık 475 milyon dolar daha fazla kazanacak.


fdqmirhpg4.jpg

Y a h o o artık Bing algoritması kullanacak!

Bununla birlikte umutları fazla yüksek olan bazı yatırımcılar hayal kırıklığına uğradı. Yatırımcıların hayali Y a h o o'yu Microsoft'un satın almasıydı. Ancak Y a h o o daha önce bu teklifi geri çevirmişti. Yatırımcılar hiç değilse reklam anlaşmasının sadece premium reklamlarda değil daha büyük çapta gerçekleşmesini bekliyordu. Bu yatırımcılara 10 yıllık bir arama ortaklığının küçük bir gelişme olmadığını hatırlatmakta fayda var.
 

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
533
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Vatana Millete Hayırlı Uğurlu Olsun (!)
 

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
birleşmeleri iyimi oldu kötümü zamanla görücez ama google için bence pek te rakip sayılmaz :) güzel haber
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt