LA KARDEŞİM,KURANA CANIMIZ-BAŞIMIZ FEDA...
KURAN VE SÜNNETİN KALESİDİR HAK MEZHEPLER ZATEN..
DÜŞÜNE DÜŞÜNE ANLAMAN GEREKEN DE BU ZATEN...
HAŞA KİMSE KURANA KARŞI GELEMEZ...
EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT SURU VE KALESİYLE KALKAN OLUNMUŞTUR...
EHLİ KİTAP HAKKINDA,MÜŞRİKLER HAKKINDA , KAFİRLER HAKKINDA VE EHLİ BİDAT HAKKINDA OLAN AYETLERİ, KURANIN KALESİ HAK MEZHEPLERE YÖNLENDİRMEK TEK KELİMEYLE ZULMDÜR...
Vesselam...
Vaaay,birici kardeşi de gelmiş....Allah celle celaluhu EHLİ SÜNNET yolundan ayırmasın ..
abisiii Allah senden katbekat razı olsun
Vaaay,birici kardeşi de gelmiş....
Selamun Aleyküm gönüldaşı....
Rabbim gönlüne takva doldursun...
Seni Allahcc dostlarından eylesin....
Rabbimiz yar ve yardımcın olsun inşaALLAH...
Allah Celle Celaluha emanetsin...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
Besmele...Selam...Dua...
LA KARDEŞİM
Anla kardeşim,fesada düşmeden,hakkı çiğnemeden inşaALLAH...Ben anlayacağımı anlıyorum sevgili 'LA KARDEŞİM'.
Sevgili kardeşim mürmüdük Şimdi öyle laflar yazılıyorki gittiği yeri düşünmüyorlar yani şimdi Kuranda ne helal ve ne haram yazılı ise sizce bunu yanlışmı anlayalım içinden bazıları aslında helal yada haram değil mi diyelim?
Sevgili kardeşim mürmüdük Şimdi öyle laflar yazılıyorki gittiği yeri düşünmüyorlar yani şimdi Kuranda ne helal ve ne haram yazılı ise sizce bunu yanlışmı anlayalım içinden bazıları aslında helal yada haram değil mi diyelim.
Allahcc razı olsun gönüldaş..._katkı sunmak açısından...
_mezhepler mezhep sahiplerinin yani fakih ulemanın özel fikir-düşünce-mülahazaları vs değildir...yani yorum falan demek çok fazla eksik bir tanımlama olur...
_mezhepler Allah'ın (cc) haklarında hayır murad ettiği ve adına fakih dediğimiz zevat-ı muhteremlerin kıyas yoluyla ya da ilmiyle Kuran ve sünnetten çıkarttıkları deliller yani içtihatlardır..._ imdi bu tanımlama etrafında akl-ı selim düşünsün...yani mezheplere dil uzatmak veya onları gereksiz-luzumsuz addedip kafaya göre takılmak ne büyük bir fitnedir - tahribattır...
Allah mezhepsizlik tuzağından aklımızı ve dinimizi korusun..amin !
yürü be müdür...
ehli sünnet vel cemaatin yılmaz bekçisi...
sen olmasan ne olacak bu ehlisünnetin hali.
Allah senin gibi mübarekleri başımızdan eksik etmesin.
yaşasın müdürmüdük ))
Allahcc razı olsun gönüldaş...jackofan.Dpğrudur bu sapkınlıklar Kurandan ayrılmakla başladı.Lakin Kuran-ı Kerimi Tek kaynak görmemiz yanlış.Kuran Tek kaynak diyen Sünneti inkar etmiş olur.Sünneti inkar edeninde kafir olacağı kuran ve sünnet ile sabittir.
Çünkü Kuran-ı Kerim bize Sünneti ittiba etmemizi emrediyor..Allah(c.c.) Ayetlerinde bizi Resulünede arz ediyor.
Hikmet kavramını biraz araştır inşallah.
Şahsıma sataşmasından değil de,Ehli Sünnet Vel Cemaatı savunan her paylaşıma muhalefet etmesinden cevap veriyorum...
Kendisi Mücahidliğe kurban olsun bu 58 kod adlı şahıs, mezhepsiz bir nesnedir...
Her konuma böyle fikirsizce,sulu bir şekilde cevap vermeyi maharet sanır...
Kendi haline bırakılması en akıllıca iş,zannımca...
Sevgili mürmüdük kardeşim sana bugünkü vatan gazetesinden Sayın Süleyman Ateş hocamın bir yorumunu gönderiyorum
SORU: Tabi olduğum mezhebin ibadet şeklini doğru bulmuyorum. Bu yüzden mezhebimi değiştirmek istiyorum. Eğer böyle bir şey mümkünse bunu nasıl yapabilirim?
CEVAP: Doğrusunu isterseniz mezhep hiç önemli değil. Önemli olan Kur’ân’ın emirlerini uygulamaktır. Siz Kur’ân ve sünnet hükümlerine göre yaşadıktan sonra hangi mezhepte olursanız olun, Hak yolundasınız. Mezheb din değil, yorumdur. Kur’ân’a göre yaşayan herkes, Hakk’ın rızasını kazanmış Müslümandır.
Sevgili hikmet kardeşim,
Bunu daha önce de söylemiştim ama belki görmemişsindir diye bazı eklemeler yaparak tekrar söylüyorum. Senin bunu bildiğini düşünüyorum ama hatırlatmakta yarar var. Bildiğiniz gibi Kuran-ı Kerim, hepimize öğüt alabilmemiz için gönderildi. Yani Allah'ın dediği gibi, Kuran-ı Kerim bir öğüt kitabıdır. Ve biz insanlar, Kuran-ı Kerim'de anlatılan kıssalardan öğüt almak durumundayız. Şayet bizler Kuran-ı Kerim'den öğüt almazsak, Kuran-ı Kerim bir öğüt kitabı değil, bir kıssa kitabı olurdu. Mesela bir örnek ;
Bakara 219 : Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "İhtiyaçtan arta kalanı." Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.
Bu ayetten içkinin, kumarın günah olduğunu anlıyoruz. Bunun için tefsire gerek var mı? Elbette yok. Ne diyor devamında? " Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "İhtiyaçtan arta kalanı." Burdan da Zekat'ın bu şekilde verelebileceği anlaşılıyor. Peki bunu nasıl anlıyoruz? Ayetin devamından ; "Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz. "
Şimdi bir insan, ayetlerin her kelimesini düşünerek okuyorsa ve anlıyorsa bir tefsire ihtiyacı var mıdır? Veya herhangi birinin açıklamasına? Allah Kuran'da domuz eti yemeyin diyorsa, domuz eti yememeliyiz. Kan içmeyin diyorsa kan içmemeliyiz. Yine Rabbimiz'in dediği gibi, Kuran apaçık ve kolayca anlaşılabilir şekilde ayetler içermektedir.
Rahman sizinle olsun