Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

mezarların sesizliğine aldanmayın !!!!!!!!!!!! (1 Kullanıcı)

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı
MEZARLIKLARIN SESSİZLİĞİ BİZİ ALDATMASIN

Gerçekten şu mezarların sessizliği bizi aldatma-malıdır. Orada ni’met görenlerde, azap çekenlerde vardır. Buna göre, aklı başında olan kimse kabre girmeden önce orayı sık sık hatırlamalıdır.

Nitekim Süfyan-ı Sevri şöyle demiştir:

“Kim kabri sık sık hatırına getirirse orasını bir cennet bahçesi olarak bulur. Buna karşılık kabri hiç hatırına getirmeyen kimse de orayı bir cehennem çukuru olarak bulur.”

Yine Süfyan-ı Sevri şöyle demiştir:

“İnsan, malını ve çoluk cocuğunu koruduğu gibi, amelleri de kişiyi korur. O vakit ona; “Allah seni yatağına mübarek etsin, ne güzel dostların ve ne güzel arkadaşların vardır!” diye söylenir.”

Ubeyd b. Umeyr şöyle demiştir:

“Her ölüye mezarı şöyle seslenir: Ben karanlık ve yalnızlık yeriyim. Şayet hayatında Allah’a itaat ettinse, bugün ben sana rahmet yeri olurum. Eğer asi isen ben sana azap yeri olurum. Ben öyle bir yerim ki, itaat ettiği halde bana gelmiş olan sevinmiş olarak benden çıkar. İsyankar olarak bana girende helak olarak çıkar, der.”

Muhammed b. Sabih ise şöyle demiştir:

“Bir adam mezara konup azap olduğu veya hoşa gitmeyen bir şeyle karşılaştığı vakit, civarındaki komşular, “Bizden ibret almadın mı? Biz senden önce gelmiştik, bizi görmedin mi? Bugünü düşünmedin mi? Bizim amellerimizin kesildiğini görmedin mi? Halbuki senin defeterin açık idi.”

Mezarı kendisine seslenerek; “Ey dünyanın dış görünüşüne aldanan, tanıdıklarından, senden önce toprak altına girenlerden ders almadın mı? Onlarda dünyaya aldanıp dururken ecelleri kendilerini, mezar altına aldı, sen hiç aldırmadın, şimdi çekersin.” der.”

Ubeyd oğlu Abdullah’ın anlattığına göre, Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) bir cenazede şöyle buyurmuştur:

“Ölü mezarına oturur. Kendisini defnedip dağılanların ayak seslerini bile duyar. Kendisiyle yalnız mezarı konuşur. Ve der ki; “Ey Ademoğlu! Yazıkları olsun sana, benimle seni hiç korkutan olmadı mı? Benim darlığımı, benim korkunçluğumu, kurt böcek ve şiddet yeri olduğumu sana anlatan olmadı mı? Benim için ne hazırladın?” (İbn Ebi’d-Dünya)

Enes (Radıyallahu Anh) şöyle anlatmıştır:,

“Çok hasta olan Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in kızı öldüğü vakit, Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) onu takip etti. Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in durumu pek hoşumuza gitmiyordu. Mezar başına geldiğimiz vakit, kendisi bizzat mezara girdi, benzi değişti ve kızardı. Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’e; “Bu halin nedir?” diye sorduğumuzda şöyle buyurdu:

“Mezarın kızımı sıkıştırmasını ve kabir azabının şiddetini düşünerek geldim ve bana Allah-u Teala’nın ondan bu mezar sıkmasını hafiflettiği bildirildi. Buna rağmen öyle sıkıştı ki, kızımın feryadını doğu ile batı arasında olan her şey duydu.” (İbn Ebi’d-Dünya

konak

Kayıtlı Kullanıcı
RE: mezarların sesizliğine aldanmayın !!!!!!!!!!!!

Rabbim kabir için hazırlık yapan kullarından eylesin. Bu güzel paylaşım için sağolun Zeynep Hanım.
Dua ile.

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı

amin amin
allah sizdende razı olsun B)

seda

Kayıtlı Kullanıcı

ben çok anlam mı elbet bızde çlecegız bıraz dusunuz ordabızde olabılırız acaba bız azap cekmeyecekmıyız allah cekırmesın inşallah butun musluman kardeslerın gunahlarını affetsın sızden bırsey ıstıyorum arkadasın gönderdıgı yazıyı okuduguzdagözlerınızı kapadın ve kendınızı kabır azapında görurmusun bakın ozaman bır daha hata yapıyormuyuz ve hep o zaman bır bır ıylık yapınca ALLAHIMDAN RAZI OLSUN DIYIYORUZ BEN CE BEN BIR IYLIK YAPTIGIMDA ALLAH IÇIN YAPTIM DIYORUM VE INANIYORUM KI BUNUN MUKAFATINI ALLAH VERIYORDUR YA BU DUNYADA YADA AHIRETDE....ALLAH BUTUN INSANLARIN GUNAHLARINI AFFETSIN ALLAH HER MUSLUMAN KARDESIN HAYIRLIISYSA DUA LARINI KABUL ETSIN...SAYGILARIMLA...A.E.O.B):(

birrcann

Kayıtlı Kullanıcı

Rivayet edilir ki, Kıyamet günü bir kul Allah karşısına çıkarılacak ve günahlarının ağır bastığı görülerek cehenneme atılması emredilecektir. Bu sırada kirpiklerinden bir tel dile gelerek söyle diyecektir: "Ey Rabb´im senin Resul´un Muhammed (S.A.V) kim Allah korkusu ile ağlarsa Allah onun yas döken gözlerini cehenneme haram kılar" diye bildirdi. Ben senin korkundan ağlamıştım. Bunun üzerine dünyada Allah korkusu ile ağlayan bir kirpik teli sayesinde adam affedilecektir. Cebrail (A.S): "falan oğlu filan bir tek kirpik sayesinde kurtuldu" diyerek bu durumu ilan edecektir. kabir azabı çok şiddetli ama Allahın rahmet ve merhametinden ümit kesmemeliyiz arkadaş. Allaha emanet olunB)

birrcann

Kayıtlı Kullanıcı

Peygamberimiz (S.A.V): "Ulu Allah söyle buyurur: Su iki korku ile iki gün ayni kulumda bir araya getiremem. Dünyada benden korkanın Ahiretini emin kılarım. Buna karşılık dünyada iken benim korkumu yüreğinde taşımayanları Kıyamet günü korkuya düşürürüm" bu dünyada O'ndan korkmasını bilirsek inşallah kıyamet günü arşın gölgesinde olacak insanlardan biride biz oluruz. korku ve ümit arasındaki dengeyi her daim korumak dileğiyle Allaha emanet olun
B)

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

cok tesekkur ediyorum kardesim ii bi hatirlama oldu bence,Allah bizleri bagislasin insallah ,azabimizi hafifletsin insallah........ve o musibetleri kimseye nasib etmesin......amin..

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı

Allah (C.C) razı olsun.

mavice

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHU TEALA CÜMLEMİZİN GÜNAHLARINI BAĞIŞLASIN İNŞALLAH..SELAM VE DUA İLE.....

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı

Shehla yazdı:
cok tesekkur ediyorum kardesim ii bi hatirlama oldu bence,Allah bizleri bagislasin insallah ,azabimizi hafifletsin insallah........ve o musibetleri kimseye nasib etmesin......amin..
amin amin allah razı olsun B)

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı

Kabir ahiret menzillerinin birinci menzilidir. Kişi ondan kurtulabilirse, ondan sonrakiler daha kolaydır. Ondan kurtulamazsa ondan sonrakiler bundan daha zordur, daha şediddir.

Kabir azabı haktır. Onlar kabirde azap çekerler, onların azabını hayvanlar işitir.

Kabir ya Cennet bahçelerinden bir bahçedir veya Cehennem çukurlarından bir çukurdur.

Manzaraların hiçbiri kabir kadar korkutucu ve ürkütücü değildi!.

Resulullah (a.s) bir mezarlıktan geçerken, iki mezardaki ölünün bazı küçük şeylerden dolayı azap çekmekte olduklarını gördü. Bu iki mezardaki ölülerden biri hayatında laf taşıyıcılık yapıyor, diğeri ise idrardan sakınmıyordu. Bunun üzerine Resulullah (a.s) yaş bir dal almış, ortadan ikiye bölmüş ve her bir parçayı iki kabre de birer birer dikmiştir. Bunu gören ashap, niye böyle yaptığını sorduklarında:

"Bu iki dal kurumadığı sürece, o ikisinin çekmekte olduğu azabın hafifletilmesi umulur" buyurmuşlardır.

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
Mezar; artık ak koyunun kara koyunun meydana çıktığı yer. Perdenin kalktığı insanoğlunun gerçeklerle ilk yüzleştiği yer.
Kimine cennet bahçelerinden bir bahçe, kimisine kemiklerini iç içe geçirecek kadar sıkan cehennemden bi ateş.
ALLAH c.c. cümlemizi korktuklarımızdan emin eylesin
selametle

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
“Çok hasta olan Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in kızı öldüğü vakit, Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) onu takip etti. Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in durumu pek hoşumuza gitmiyordu. Mezar başına geldiğimiz vakit, kendisi bizzat mezara girdi, benzi değişti ve kızardı. Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’e; “Bu halin nedir?” diye sorduğumuzda şöyle buyurdu:

“Mezarın kızımı sıkıştırmasını ve kabir azabının şiddetini düşünerek geldim ve bana Allah-u Teala’nın ondan bu mezar sıkmasını hafiflettiği bildirildi. Buna rağmen öyle sıkıştı ki, kızımın feryadını doğu ile batı arasında olan her şey duydu.” (İbn Ebi’d-Dünya

o zaman vay bizleerin haline :( Allah taksiratımızı aff eylesin inşallah. paylaşan kardeşimden Allah razı olsun

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı

o zaman vay bizleerin haline :( Allah taksiratımızı aff eylesin inşallah. paylaşan kardeşimden Allah razı olsun....
kardeşizle aynı duyguları hisettim yüreğim ürperdi.ne olacak halımiz dedim.rabbim yolundan ayırmasın .selametle kalın.:a36:

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun
çok anlamlı bir paylaşım..ölümü unutmamak gerek..

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı

Kabir ahiret menzillerinin birinci menzilidir. Kişi ondan kurtulabilirse, ondan sonrakiler daha kolaydır. Ondan kurtulamazsa ondan sonrakiler bundan daha zordur, daha şediddir.

Kabir azabı haktır. Onlar kabirde azap çekerler, onların azabını hayvanlar işitir.

Kabir ya Cennet bahçelerinden bir bahçedir veya Cehennem çukurlarından bir çukurdur.

Manzaraların hiçbiri kabir kadar korkutucu ve ürkütücü değildi!.

Resulullah (a.s) bir mezarlıktan geçerken, iki mezardaki ölünün bazı küçük şeylerden dolayı azap çekmekte olduklarını gördü. Bu iki mezardaki ölülerden biri hayatında laf taşıyıcılık yapıyor, diğeri ise idrardan sakınmıyordu. Bunun üzerine Resulullah (a.s) yaş bir dal almış, ortadan ikiye bölmüş ve her bir parçayı iki kabre de birer birer dikmiştir. Bunu gören ashap, niye böyle yaptığını sorduklarında:

"Bu iki dal kurumadığı sürece, o ikisinin çekmekte olduğu azabın hafifletilmesi umulur" buyurmuşlardır.

emegine saglik kardesim
Allahu Teala bizleri kabir azabindan muhafaza buyursun, kabrimizi cennet bahcelerinden bir bahce eylesin. Amin
selam ve baki dualarimla...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt