Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mescidi Nebevi'nin minaresi eğik mi (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Mescidi Nebevi'nin minaresi eğik mi

4962.jpg

Medine'de Hz. MUHAMMED'in kabrinin yanında bulunan minare eğiktir. Peki neden eğik yapıldığını biliyor muydunuz?

Peygamberimizin mezarına ev sahipliği yapan Mescid-i Nebevî, Hicret'ten sonra Medine'de Hz. MUHAMMED ve ashabı tarafından inşa edildi.

İslam aleminin en kutsal mezarları Kubbetul Hadra (yeşil kubbe) ismi verilen mekanda burada bulunmaktadır. Kubbetul Hadra bugünkü haline Osmanlı tarafından getirilmiştir.

Kubbetul Hadra'nın hemen yanıbaşında bulunan bir minare çok ilginçtir. Bu minare ünlü Pizza kulesi gibi eğiktir. Ondan farklı olarak bu minare bilinçli olarak eğik yapılmıştır. Eğik yapılmasının temel nedeni herhangi bir doğal afet anında minarenin Hz. MUHAMMED'in mezarının üzerine devrilmesine engel olmaktır. Bu nedenle kule mezarın zıddı yönünde eğimlidir.

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH Celle Celaluhu razı olsun ...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Eğik olan yönü Efendimiz Mübarek Muhammed Mustafa A.S. 'ın Vücutları Şahaneleri tarafına mı ?yoksa diğer tarafa mı? eğik ...
Kesin bilginiz varsa öğrenmek isterim...

K

kodoo

ilginç bilgiler. paylaşım için teşekkürler..

birkaç resim buldum

medine1.jpg

deniyor ama ben pek eğiklik göremedim..? yakın planda mı belli olur acaba?

neyse, inşallah gitmek nasip olursa buna dikkat edeceğimizi hiç sanmıyorum ya :)

bu arada, eğiklik tam şöyle olsa gerek:

82B173E982A3FD69.JPG

Güzelim Elazığ Harput'ta camii..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Elazığ Harput'ta camii..Ulu cami gerçekten eğik ...ve birkaç sefer yıkılıp onarılmış...Aynı cami minber dışında eğik ağaç var sanki secde ediyor...Aynı yerin 50 m berisinde Seyyid' lerden biri yatıyor...Allah'ın C.C. Selamı onlara olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt