Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Meleklere İman ; (1 Kullanıcı)

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Kazadan kurtarma dahil çeşitli görevler yaparlar...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Uzvu koruma ... Canı koruma ...Sıkıntıyı giderme...vs...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. nun dileği iledir...Gök yüzünü de kaplarlar... Bir bulut ,bir gölge ... Bir insan veya bir kelebek gibi görünebilirler...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Görünmeden de bulunabilirler...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Uzvu koruma ... Canı koruma ...Sıkıntıyı giderme...vs...[/QUOTE
burda birşey daha sormak istiyorum...örnek olarak sıkıntımızı gidersin diye yanımızdaki meklekten yardım istemek doğru olur mu acaba?
ewt ise nasıl olur tabiki allah c.c izin verirse

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Bakın bu konuda bilgiyi kolay bulamazsınız o yüzden dikkatle okuyunuz..
Bir sıkıntınız varsa...ve Allah C.C. görevli Meleğe sizinle irtibata geçsin buyurdu ise siz o Melekle irtibat kurarsınız ona soru sorup cevap alabilir veya dikkat Allah C.C. na arzınızı iletebilir ..yardım isteyebilirsiniz...
Yardımı gene Allah C.C. size öğrettirir Meleğin ilettiği Allah C.C. nun buyurduğunu yapar... ''Allah C.C. nun buyurduğu Meleğin ilettiği...'' O şekilde yardım alıp sıkıntıdan kurtulabilirsiniz...
Ancak bilen durumunda olmanız doğru olur yanlış irtibat hataya yol açar...
Siz şunu bilin yeter Allah C.C. na Arz edilecek ondan yardım dilenecek...ona sığınılacak...ona dayanılacak...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Melekle irtibat izni Allah C.C. na aittir...Sadece o izin verebilir...
Gerek siz gerekse Melek bizzat Allah C.C. dan izin almalıdır...
YAKIN ilmi sahipleri bu ilmi bilip rahatlıkla izin arz edebilirler...
Arz dahi bir ilimdir...

Ümmi olmak Allah C.C. nun emri ne ise onu yapmaktır.. Yani tam teslimiyettir...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim........
yani yakın ilmine sahip birisi de bu izni bizim için alabilir yada aracı olabilir
öylemi doğrumu anladım.?..ayrıca nemire hocamızın vefatında sonra yine böye bir konu var idi....kendisi ile ilgili o zaman anlayamamıştım ama şimdi yerini aldı aklımdakiler.....
yakın ilmine sahip .......

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. ile Peygamber A.S. lar arasındaki tek bağ Meleklerle irtibat değildir...Allah C.C. nun İLMİ çok olduğu için her kes kapasitesince bilgi sahibidir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Örneğin Hızır A.S. 'ın irtibatı da tamamen farklıdır...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Hatta Peygamberler A.S arasında dahi veya İnsan lar ile Allah C.C. arasında dahi irtibat farkı çeşitliliği vardır...

Neyse Meleklere iman konumuza dönelim isterim...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Bilgi doğruluğu için Kur'an-ı Kerim esas alınmalıdır...Çünkü Kur'an-ı Kerim ... Levh-i Mahvuzun aynasıdır...Doğru ve son emir orada yazılıdır...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Bakın bu konuda bilgiyi kolay bulamazsınız o yüzden dikkatle okuyunuz..
Bir sıkıntınız varsa...ve Allah C.C. görevli Meleğe sizinle irtibata geçsin buyurdu ise siz o Melekle irtibat kurarsınız ona soru sorup cevap alabilir veya dikkat Allah C.C. na arzınızı iletebilir ..yardım isteyebilirsiniz...
Yardımı gene Allah C.C. size öğrettirir Meleğin ilettiği Allah C.C. nun buyurduğunu yapar... ''Allah C.C. nun buyurduğu Meleğin ilettiği...'' O şekilde yardım alıp sıkıntıdan kurtulabilirsiniz...
Ancak bilen durumunda olmanız doğru olur yanlış irtibat hataya yol açar...
Siz şunu bilin yeter Allah C.C. na Arz edilecek ondan yardım dilenecek...ona sığınılacak...ona dayanılacak...

soru sorup cevap alabılırsınız dedınız? ya cevap aldıgım kısı melek degıl ise? bn bazen konularınızı okudugumda karısıyorum yanı af ola yanlıs cumle kurduysam sızden dolayı degıl ne bılıyım ıste kafam karısıyor?

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Konu hakkında geliştirici sorularınız için ben teşekkür ederim ...önemli olan sorulara doğru cevap bulup Mutmain olmaktır...
ben sorularıma cevap aldım allah razı olsun.....

(tekrar)yani yakın ilmine sahip birisi de bu izni bizim için alabilir yada aracı olabilir
öylemi doğrumu anladım.?..ayrıca nemire hocamızın vefatında sonra yine böye bir konu var idi....kendisi ile ilgili o zaman anlayamamıştım ama şimdi yerini aldı aklımdakiler.....
yakın ilmine sahip .......

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Hayır doğruyu bulmak ve bilmek şart ...
Evet doğru anladınız sorup yardım arz edebilir insan...Eğer Allah C.C. izin verdi ve sizde arzı biliyorsanız...
Zaten Son satır onun içindi...Yanlış irtibat hatadır...İLİM hatalı ise küfre götürür...
O yüzden bilenden eğitim şarttır...
Ancak gerekte yok diye düşünüyorum....
Çünkü en büyük örnek..
Muhammed Mustafa A.S. dır...
ÜMMİ dir sana kendimi arz ettim demektir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Yanlıştan da HEDİYE dua ile kaçabilirsiniz...hatırlatmak isterim...

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
bi soruda benden...

İmanın şartları olarak meleklere iman ediyor varlıklarına inanıyoruz çok şükür.peki yüceler yücesi rabbimizin meleklere imanı şart koşmasının sebebi nedir?

SAçmaladıysam kusura bakmayın...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
bunun ıcın ck dua ettıgım zaman psıkolojk sanırım fazlaca gaipten sesler duyuyorum (gülmeyin lütfen) bu sefer korku sarıyor ıcımı ve bunun ıcın duadan vazgecıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt