Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

-Mektubatcı $ehit Bayram Ali Öztürk Hocanın sözleri (1 Kullanıcı)

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
; Sen imamı Rabbani (k.s.) den şaşma kardeşim. <B. Ali Öztürk

İnsanın içi ALLAH'ın zikri ile dışı da şeriatın hükümleri ile süslü olması ne muazzam bir nimettir < i. Rabbani k.s. - B. Ali Öztürk >

; Kendisini Avrupalı bir gavurdan, kafirden daha üstün görenin ALLAH'ı tanıması haramdır. <İ. Rabbani k.s.> Gidip kafirin önünde diz çök demiyoruz sana, ama nefis muhasebesini yaparken onu kendinden yüksek bil.

; Cenabu ALLAH, Musa aleyhisselâm ile Tûri Sîna dağında görüşeceği zaman dağlara sordu. Kim Musa aleyhisselâm ile görüşmeme mekan olmak ister ? Dağların hepsi ben, ben , ben dedi. Tûri Sîna boynunu eğdi. ALLAH Tûri Sîna dağındaki tevazuu gördü onu seçti. (İmamı Kuşeyri - B. Ali Öztürk)

; ALLAH'ın rahmetinden başka umudum kalmadı, Cenabı hakkın mağfiretinden başka bana imdatçı yoktur. <İ. Rabbani k.s.>

; Sahabe-i kiramın dağ gibi amelleri vardı, ama hiç amelleri yok gibi idiler.

; Siz Sahabe-i Kiramı görseydiniz onlara deli derdiniz, Onlarda sizi görse sizin dininiz imanınız yok derdi. <Hasan-ı Basri rh.a. - B. Ali Öztürk>

; İslam ve şeriat (din) mecburi istikamettir. <B. Ali Öztürk>
; Bizden istenen herşeyin faydası mutlaka bizim içindir. İslam. <B. Ali Öztürk>

; İslam 3 ayak üzerine kurulmuştur.
iman - amel - ihlas 3 ayaklı masanın 1 ayağı yoksa düşer, bizde böyle oluruz. <B. Ali Öztürk>

; Sen memursun, ALLAH âmirdir. Memur, Âmirin dediği gibi olmaya, çalışmaya mecburdur. <B. Ali Öztürk>

; Bizim biricik bir hedefimiz var Muhammed Mustafa (s.a.v.) in yolundan gitmek. Gidiyorsam mutlu olurum. Aksi takdirde ben rezil olurum <B. Ali Öztürk
>

; Güneşin alternatifi varmı ? Suyun alternatifi varmı ? Oksijenin alternatifi varmı ? Hayır. islamında alternatifi yoktur. <B. Ali Öztürk>

; Türkienin nüfusu aşağı çekiliyor. Dünya politikalarıyla. <B. Ali Öztürk>

; Ne yapsak eksikiz. eksikiz, eksikiz. <B. Ali Öztürk>

; Kafalar Avrupaya göre döşendi. Bu kafanın Muhammed Mustafa (s.a.v.) endekslenmesi lazım. Aksi halde hiç bir ayet, hadis fayda vermez. ALLAH verdirirse verdirir ama aksi halde yok. <B. Ali Öztürk>

; Resul-i ekremin 100 lerce 1000 lerce sünneti vardır. Yaşanıyorsa şahsiyet vardır. <B. Ali Öztürk>

; Dünyaya 100 kere gelsem gitsem Muhammed Mustafanın saçının telini anlatamam <Mevlana C. Rûmi k.s. - B. Ali Öztürk>

; rh+ Alime ihtiyaç var. rh + hocaya ihtiyaç var.<B. Ali Öztürk>

; Bu iş nasıl olacak ? Gücün var ise rahlenin başına çökmek gerek. <B. Ali Öztürk>

; Eskiden dervişlerin yüzüne sinek konsa onu kaçırmazdı, başkasına konmasın diye. <B. Ali Öztürk>

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
Bazılarının hıçkırıklarına dayanarak ALLAH bizi böyle idare ediyor. <B. Ali Öztürk>

; Dünyadaki en büyük ganimet ALLAH'ın sevdiğin sevmektir. Ehlullaha muhabbet hallere vesiledir. <B. Ali Öztürk>

;
; Bir Çeçen gencini Rus gavurları esir etmişler, Onu bağlamışlar demişler : Biz seni birazdan şu gördüğün makina ile sabun edicez. Çeçen demiş: - Siz beni sabun mu ediceksiniz.? - Evet. Köpürürsem nağmerdim ! <B. Ali Öztürk>

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
{ Biz bu davanın gübresi olabilseydik, şimdiye kadar çoktan bu dava çiçek verirdi.

{ Dert vardır gelir geçer, dert vardır deler geçer. (atasözü)

{ İnsan kendi cellâdını alkışlar mı hiç?

{ Hayatta satın alabileceğin en pahalı şey dürüstlüktür.

{ Şu hayatta birkaç kişiyi kurtarabilirsek ne mutlu

{ Ahireti anlaman için ölümü düşün. Beraber olacağın âlimleri iyi dinle

{ Abdestten sonra abdest suyundan içmek kabız olmanı önler o yüzden içilmesi iyidir

{ Bir kişiye borç verip sonra ondan her hangi bir şeyinden faydalanman caiz değil. Yani arabasını alsan bir yere gitsen, bir şeyini alsan faiz olur. İmam-ı Azam (rh) borç verdiği kişinin kapısına vurdu ve geri çekildi. Gölgesinde bile durmadı evin. Caiz değildir buyurdu.

{ Damla deryadan haber verir. Kıvılcım ateşten haber verir.

Bakış zinadan haber verir. Yağmur selden haber verir.

Soğuk kıştan haber verir. Sıcak yazdan haber verir.

Yani her şeyin bir başlangıç noktası vardır. Bitiş noktasında vardır elbet.

{ Yağmurun düştüğü tüm yerler ne kadar varsa o şekilde fitne görüyorum buyurdu Peygamber (sav)

{ Bir köpek, bir kuş bulur, bütün köpekler üşüşür leşe,…

{ İnönü döneminde bir Halk partili milletvekili mezarlıkların yanından geçerken bir yasin bilen okusun der. Okuyan yok. Fatiha okuyun? Oda yok. Bildiğiniz süreleri okuyun? Bilen yok. O zaman diyor ki; Ellerinize birer taş alın el ve ayaklarınızı kullanarak yürüyün ki insan değil hayvanların geçtiğini sansınlar bari.

{ Osmanlı döneminde yaşı kaç olursa olsun tarikata başlandığı zaman ki yaşını söylüyorlardı. Çünkü hayat o zaman başlardı ondan.

{ Erken yatın, erken kalkın. Uyuyamıyorsan tespih çek, namaz kıl, Kur’an oku. O zaman şeytan uyutur. Ne zaman Kur’an okusak, namaz kılsak şeytan elli dereden su getirir.

{ Sarık, külah, hırka insanı şeyh etmez. İlim almak, istemek, yaşamakla Mevla verir.

{ Oturduğumuz daireye çıkmak için merdivenleri tek tek çıkıyorsun. Mevla’ya da aynı şekilde yaklaşabilmemiz için ilerlememiz lazım. Durduğun yerde ne daireye çıkarsın ne de Mevla’yı bulursun. Sonra da uzun kulaklı olursun. Ona göre düşün ve bul.

{ Bir yerlerde iç kıyafetin, herhangi bir şeyin reklâmını yapıyoruz. Mevla’nın varlığını, birliğini anlatmıyoruz. Neden? Niçin? Niye? Çünkü tam manasıyla AŞK kalbimize yerleşmedi de ondan…

{ 3 damla kutsaldır:

- Kan damlası => Şahadettir

- Ter damlası => Berekettir

- Göz damlası => İbadettir.
Allah’ın insana ihsan ettiği en büyük emsalsiz nimet aşktır.

{ Aşk sabırla bir araya geldiği zaman delemeyeceği hiçbir dağ yoktur.

{ Aşk; başka bir şeyin sevgisini Allah’ın sevgisine üstün tutmamaktır.

{ Aşk hangi vücutta karar kılarsa orada Hakta başka ne varsa yakar yıkar

{ Aşk kimde karar kılarsa onun namazı beş vakit değil o ki daima

Namazdadır.

{ Aşkın gıdası Allah’tır.

{ Aşkın çömleğinde kaynayıp kaynayıp pişene helal olsun.

{ Aşk tekellüm ve tesennüm ile değil teneffüs edilerek yaşanır.

{ Aşk yaratıldığında sabır dünyayı terk etmiştir.

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Allah razı olsun.tüm güzel sözlerden istifade etmeye çalıştım.hakkınızı helal edin.

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
#
Cenabu ALLAH, Musa aleyhisselâm ile Tûri Sîna dağında görüşeceği zaman dağlara sordu. Kim Musa aleyhisselâm ile görüşmeme mekan olmak ister ? Dağların hepsi ben, ben , ben dedi. Tûri Sîna boynunu eğdi. ALLAH Tûri Sîna dağındaki tevazuu gördü onu seçti. (İmamı Kuşeyri - B. Ali Öztürk)
#

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
Kafalar Avrupaya göre döşendi. Bu kafanın Muhammed Mustafa (s.a.v.) endekslenmesi lazım. Aksi halde hiç bir ayet, hadis fayda vermez. ALLAH verdirirse verdirir ama aksi halde yok. <B. Ali Öztürk>

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
{ Oturduğumuz daireye çıkmak için merdivenleri tek tek çıkıyorsun. Mevla’ya da aynı şekilde yaklaşabilmemiz için ilerlememiz lazım. Durduğun yerde ne daireye çıkarsın ne de Mevla’yı bulursun. Sonra da uzun kulaklı olursun. Ona göre düşün ve bul.}​

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
--Allah’ın insana ihsan ettiği en büyük emsalsiz nimet aşktır.
Aşktır Aşkk

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
{ Bir kişiye borç verip sonra ondan her hangi bir şeyinden faydalanman caiz değil. Yani arabasını alsan bir yere gitsen, bir şeyini alsan faiz olur. İmam-ı Azam (rh) borç verdiği kişinin kapısına vurdu ve geri çekildi. Gölgesinde bile durmadı evin. Caiz değildir buyurdu.}

ömer..

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum hocamızın güzel sözlerini taşıdığınız için allah razı olsun çok istifade ettim sağolun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablam.Allah razı olsun.selametle....

.berfin.

Kayıtlı Kullanıcı
Bu güzel sozler icin sagol kardesim

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamun aleykum ..
rabbim tüm hakaşıklarından razı olsun..
her biri altın degerinde kıymetli sözler rabbim bu sözlerden istifade etmeyi nasip etsin inşaALLAH
teşekkürler kardeşim
selam ve dua ile__________

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
________selamun aleykum ..
rabbim tüm hakaşıklarından razı olsun..
her biri altın degerinde kıymetli sözler rabbim bu sözlerden istifade etmeyi nasip etsin inşaALLAH
teşekkürler kardeşim
selam ve dua ile__________

Aleyküm selam

aMİN kardeşim cümlemizin

umarım Bayram Ali hocamızın söyledigi gibi bi hayat tarzı

onun gibi bir yaşayıs ve onun gibi bir ölüm bizi bulur

ALLAH celle celaluh razı olsun

selametle kalınız

yorumunuz için cok tesekkürLEr

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt