Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı (1 Kullanıcı)

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Ara 2006
Mesajlar
504
Tepki puanı
0
Puanları
0
“İstiklâl Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü” İçin
Kaynak Kitap:
MEHMET ÂKİF ERSOY VE İSTİKLAL MARŞI
Milletimizin hayatında derin izler bırakan dönemlerden biri de Millî Mücadele yıllarıdır.
Milletimiz, onurlu bir başkaldırıyla düşmanı yurttan atarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.
İstiklal mücadelesi, İstanbul’un işgal altında olmasıyla Anadolu’da başladı. Mustafa Kemâl’in önderliğinde milletçe sürdürülen bu mücadelede, istiklal şairimiz Mehmet Âkif’in de önemli bir rolü oldu.
Âkif, milletini seven bütün aydınlar gibi İstanbul’dan Ankara’ya geçti. Cepheleri dolaştı, askerimizin moralini yükseltti. Camilerde, kürsülerde; heyecanlı konuşmaları, coşkulu şiirleriyle; halkımızı birlik ve beraberliğe, Millî Mücadeleye çağırdı. İstiklal mücadelemizin zaferle noktalanmasına katkıda bulundu.
Mehmet Âkif’in milletimize en güzel hediyelerinden biri de bilindiği gibi İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımız, hem özü hem de şiir değeri açısından bir şaheser, muhteşem bir destandır.
Yıllardır yurdumuzun her köşesinde, eğitim kurumlarımızda Âkif’i anıyor İstiklal Marşımızın kabul yıldönümünde etkinlikler düzenliyoruz.
Geçtiğimiz yıl, “İstiklâl Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Kanunu” çıkarıldı. Bundan böyle her yıl 12 Mart tarihi, bütün resmî kurumlarda da “belirli bir gün” olarak kutlanacak.
Rıfkı Kaymaz’ın “Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı” isimli kitabı, ağırlıklı olarak bu anma günü etkinliklerine kaynak olmak üzere hazırlanmış. Özellikle eğitimlerini sürdüren çocuklarımızın ve gençlerimizin bu eserden önemli ölçüde yararlanacaklarına inanıyoruz.
Kitapta; “İstiklâl Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Kanunu”, Mehmet Âkif’in hayatı, eserleri, kronolojik hayatı, şiirleri, İstiklâl Marşının yazıldığı yer: Tacettin Dergâhı, İstiklâl Marşının kabulü, İstiklal Marşı yarışmasına katılan diğer şiirler, İstiklâl Marşının tahlili, Mehmet Âkif hakkında ne dediler, Mehmet Âkif için yazılan şiirler, eserlerinden örnekler, Mehmet Âkif’in bestelenen şiirleri, hitabelerinden örnekler, Mehmet Âkif ve şiiri üzerine değerlendirmeler, “Anma Günü’nde yapılabilecek etkinlikler, 50 soruda Mehmet Âkif Ersoy, Mehmet Âkif ile yapılan son röportaj ve Âkif’le ilgili kaynakça yer alıyor.
(Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı, Rıfkı Kaymaz, Akçağ Yayınları, Ankara 2009)
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt