
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı un
- 4 adet haşlanmış patates
- 100 gr. beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber, kimyon, kırmızı biber
- 150 gr. eritilmiş tereyağı

- Hamur malzemeleriyle yumaşacık bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.
- Üzerine erimiş tereyağından bolca sürün ve zarf gibi katlayın.
- Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
- İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.
- İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.
- Üzerine tereyağından sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayın.
- Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
- Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın ki şekli bozulmasın.
- Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp çörekotu serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
- Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
- 200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin. Hızlı pişerse içi hamur kalabilir.
- Nar gibi kızaran böreği fırından alın ve en az 20 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Patatesli için hazırlanması
- Patatesleri haşlayıp soyun ve küçük küçük doğrayın.
- Beyaz peyniri rendeleyin veya ezin patatese ekleyin.
- Maydanoz (dereotu da olabilir) doğrayın. İçine biraz karabiber ve kimyon ekleyin. Acı seviyorsanız kırmızı biber koyun ve karıştırın.
