Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Mayalı Hamurdan Güneş Börek

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un
Patatesli iç malzemesi

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 100 gr. beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, kimyon, kırmızı biber
Üzerine sürmek için

  • 150 gr. eritilmiş tereyağı
Nasıl yapılır?

  • Hamur malzemeleriyle yumaşacık bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Üzerine erimiş tereyağından bolca sürün ve zarf gibi katlayın.
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
  • İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.
  • İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.
  • Üzerine tereyağından sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
  • Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın ki şekli bozulmasın.
  • Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp çörekotu serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
  • 200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin. Hızlı pişerse içi hamur kalabilir.
  • Nar gibi kızaran böreği fırından alın ve en az 20 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Patatesli için hazırlanması

  • Patatesleri haşlayıp soyun ve küçük küçük doğrayın.
  • Beyaz peyniri rendeleyin veya ezin patatese ekleyin.
  • Maydanoz (dereotu da olabilir) doğrayın. İçine biraz karabiber ve kimyon ekleyin. Acı seviyorsanız kırmızı biber koyun ve karıştırın.


 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Eveeeet buda benim dünkü güneş böreğim.Gece atmaya fırsatım olmamıştı.Herkese afiyet olsun :)
Ben sade patatesli yaptım.Karışık sevmiyorum.Sizde sade patates yada peynir ile yapabilirsiniz.Peybirli yapacaksanız içine bir kaç dal maydanoz doğrarsanız bir tutamda kırmızı pul biber lezzetine lezzet katmış olursunuz.:a15:

 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,020
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
24
Ne hamaratsin ablacigim :) Cok hos gorunuyor vallahi .. Allah razi olsun.
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Afiyet olsun tatlım.Elimden geldiğince işte yapmaya çalışıyorum.İki tane çocuk olunca hazır almamaya gayret gösteriyorum.Ama elektirik faturası yakıyor artık:a03::a23:
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt