Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Margarinin zararları ! (3 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
Haber, tereyağı üzerine; bir üniversite öğrencisi , bitirme tezi ödevi olarak bir margarin fabrikasında staj yapmakla görevlendirilmiş. Gerisini onun kaleminden okuyalım:

"Diploma tezimi Türkiye’nin ünlü bir margarin fabrikasında hazırladım. Adam gibi kokusuzlaştırılmış ve arıtılmış sıvı pamuk çekirdeği yağını "hidrojene” ederek doyurmanın ve de vücut ısısına son derece tehlikeli şekilde yaklaştırmanın akla uygun olduğunu ne ben çözebildim, ne de bu konuda benden çok daha bu konuyu bilmesi gerekenlere tüm uğraşmalarıma rağmen çözdürebildim.

Stajımı ve tezimi başarıyla bitirdim, hocama teslim ettim. O gün bugündür ağzıma margarin koymamaya kesin karar verdim ve uyguluyorum. Margarin ambalajlarına, kesinlikle sigara ambalajlarına getirilen zorunluluk getirilmelidir. "Margarin sağlığa çok zararlıdır” diye yazılmalıdır.

Margarin, vücudumuzdaki toplam uzunluğu 100 km. olan insan damar yollarının katilidir. Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz? Harvard Tıp Fakültesi’nin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek, kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını artırıyor.

Tereyağı yemek ise yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür. Çünkü katkılıdır. Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tatları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

Ve şimdi margarinin ne olduğuna gelelim: Yağ asitleri çok yüksektir, koroner kalp hastalığı riskini 3 kat arttırır. Toplam kolesterolü ve LDL’yi yani kötü kolesterolü yükseltir, HDL’yi, yani iyi kolesterolü düşürür, kanser riskini beş katına çıkarır, anne sütünün kalitesini düşürür, bağışıklık sistemini zayıflatır ve insülin (kandaki şeker oranını düzenleyen hormon) tepkisini düşürür.

İşte en ilginç kısmı ise, margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır. İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur. Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir. Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarini alın ve gölge bir yere koyun.




İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz: Üzerinde bir tane bile sinek yok! Bu size bir şeyler anlatmalı. Çürümemiş ve kötü kokmamıştır, çünkü hemen hemen hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez.

Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz? İsterseniz sürmeye devam edin ama en azından gelecek nesillere, çocuklarınıza bu vicdansızlığı yapmayın.”


Alıntıdır...
 

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
650
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Kimbilir dahha neler vardir bilemdğimiz bize zararli.bilgilendrdiğn için bizleri allah razi olsun.amam ben yağsiz yiyemiyorum ekmeği.tad veriyo
 

hk8506

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eyl 2008
Mesajlar
229
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
inanamıyorum!!!!!!
Rabbim sana çok şükür
bizleri bu zalimlerin ellerine bırakmıyorsun..
çok şükür Rabbim çok şükür...
 

seyhune

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
kardeş ellerine saglık bu bilgi için zaten bizim evede yasak margarin birde tere yagı diyosun peki tereyagının gercek oldugunu nasıl anlarız cevaplarsanız sevinirim
 

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
kardeş ellerine saglık bu bilgi için zaten bizim evede yasak margarin birde tere yagı diyosun peki tereyagının gercek oldugunu nasıl anlarız cevaplarsanız sevinirim






Rica ederim. sanırım bu markayla anlaşılabilir....:a03::a03:
 

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Eki 2006
Mesajlar
2,308
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Konum
İstanbul
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Haber, tereyağı üzerine; bir üniversite öğrencisi , bitirme tezi ödevi olarak bir margarin fabrikasında staj yapmakla görevlendirilmiş. Gerisini onun kaleminden okuyalım:

"Diploma tezimi Türkiye’nin ünlü bir margarin fabrikasında hazırladım. Adam gibi kokusuzlaştırılmış ve arıtılmış sıvı pamuk çekirdeği yağını "hidrojene” ederek doyurmanın ve de vücut ısısına son derece tehlikeli şekilde yaklaştırmanın akla uygun olduğunu ne ben çözebildim, ne de bu konuda benden çok daha bu konuyu bilmesi gerekenlere tüm uğraşmalarıma rağmen çözdürebildim.

Stajımı ve tezimi başarıyla bitirdim, hocama teslim ettim. O gün bugündür ağzıma margarin koymamaya kesin karar verdim ve uyguluyorum. Margarin ambalajlarına, kesinlikle sigara ambalajlarına getirilen zorunluluk getirilmelidir. "Margarin sağlığa çok zararlıdır” diye yazılmalıdır.

Margarin, vücudumuzdaki toplam uzunluğu 100 km. olan insan damar yollarının katilidir. Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz? Harvard Tıp Fakültesi’nin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek, kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını artırıyor.

Tereyağı yemek ise yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür. Çünkü katkılıdır. Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tatları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

Ve şimdi margarinin ne olduğuna gelelim: Yağ asitleri çok yüksektir, koroner kalp hastalığı riskini 3 kat arttırır. Toplam kolesterolü ve LDL’yi yani kötü kolesterolü yükseltir, HDL’yi, yani iyi kolesterolü düşürür, kanser riskini beş katına çıkarır, anne sütünün kalitesini düşürür, bağışıklık sistemini zayıflatır ve insülin (kandaki şeker oranını düzenleyen hormon) tepkisini düşürür.

İşte en ilginç kısmı ise, margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır. İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur. Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir. Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarini alın ve gölge bir yere koyun.




İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz: Üzerinde bir tane bile sinek yok! Bu size bir şeyler anlatmalı. Çürümemiş ve kötü kokmamıştır, çünkü hemen hemen hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez.

Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz? İsterseniz sürmeye devam edin ama en azından gelecek nesillere, çocuklarınıza bu vicdansızlığı yapmayın.”


Alıntıdır...

Allahü teala razı olsun kardeşim.Çok faydalı bir paylaşım olmuş.

Plastikten yanlızca 1 molekül eksik olduğunu yeni öğrendim.Selametle

kardeşim..Vesselam
 

hazal34

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
43
Tepki puanı
0
Puanları
6
Yaş
42
Ve şimdi margarinin ne olduğuna gelelim: Yağ asitleri çok yüksektir, koroner kalp hastalığı riskini 3 kat arttırır. Toplam kolesterolü ve LDL’yi yani kötü kolesterolü yükseltir, HDL’yi, yani iyi kolesterolü düşürür, kanser riskini beş katına çıkarır, anne sütünün kalitesini düşürür, bağışıklık sistemini zayıflatır ve insülin (kandaki şeker oranını düzenleyen hormon) tepkisini düşürür.




allah razi olsn. kalp ve damar hastaliklarinin sebeblerinden biriside bu margarinler.ozelliklede cocuklarimiza kucucuk yasta kahvaltilik bi besin olarak sunuyoruz.daha dikkatli olmamiz lazim.kalp sagligini etkilemedi,gini soyleyen markalarda var ama hicbirine itibar etmemk gerek bence.emeginize saglik
 

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
Ve şimdi margarinin ne olduğuna gelelim: Yağ asitleri çok yüksektir, koroner kalp hastalığı riskini 3 kat arttırır. Toplam kolesterolü ve LDL’yi yani kötü kolesterolü yükseltir, HDL’yi, yani iyi kolesterolü düşürür, kanser riskini beş katına çıkarır, anne sütünün kalitesini düşürür, bağışıklık sistemini zayıflatır ve insülin (kandaki şeker oranını düzenleyen hormon) tepkisini düşürür.




allah razi olsn. kalp ve damar hastaliklarinin sebeblerinden biriside bu margarinler.ozelliklede cocuklarimiza kucucuk yasta kahvaltilik bi besin olarak sunuyoruz.daha dikkatli olmamiz lazim.kalp sagligini etkilemedi,gini soyleyen markalarda var ama hicbirine itibar etmemk gerek bence.emeginize saglik






amin cümlemizden olsun inş. gözlerinize sağlık. evet o iddiada bulunan markalar var, fakat maksatları tüketici kitlesini genişletmekten başka bir şey değil. sizinde söylediğiniz gibi itibar etmemek gerek.. Allaha emanet olun...
 

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Tem 2008
Mesajlar
3,140
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
emeğine sağlık, Rabbim razı olsun senden..
neler yiyoruz yaa, kalpten götürcekler insanı kardeşim çok şükür ki margarin alışkanlığım yok, selam ve dua ile.. :a03:
 

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
emeğine sağlık, Rabbim razı olsun senden..
neler yiyoruz yaa, kalpten götürcekler insanı kardeşim çok şükür ki margarin alışkanlığım yok, selam ve dua ile.. :a03:





rica ederim, hepimizden olsun inş. sizinde gözlerinize sağlık. haklısınız, kim bilir bilmediğimiz neler yiyoruz. hamdolsun bende sevmem. Allaha emanet olun...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt