Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Makale - kadınlar günü (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

MAKALE - KADINLAR GÜNÜ

Televizyonda program yapan hemcinslerime bakıyorum. Konuşma ağırlıklı programların sunucuları. Üzerlerindeki kıyafetlerin kumaşı olabilecek en asgarî ölçüde tutulmuş. Aynı tür program yapan erkek yapımcı ve sunuculara bakıyorum: Takım elbise, kravat yahut kravat yoksa bile pantolon, ceket, gömlek, yahut pantolon, kazak. Şimdiye kadar bu çeşit programlarda, meselâ kemik rengi şort üstüne siyah kolsuz fanila giyip de çıkmış bir erkek görmedik. Düşünün, nasıl olurdu? “Bomba gibi” düşerdi gündeme herhalde. Hâlbuki kadınlar hep öyle. Haber bültenleri spikerleri hariç olmak üzere, kadın sunucularda dekoltesi derin mi derin elbiseler, mini etekler vazgeçilmez şart olmuş. Şarkı söylemeye, dans etmeye çıkanları değil, konuşma ağırlıklı program yapan kadınları kastediyorum. Ya da “hostes” deniyor ya, onları. Programın erkek sunucusu takım elbiseli, yardımcı kadınlar koyvermişler kendilerini. Şaşırıyorum. Gazetelerdeki fotoğraflar da öyle, (cinnet geçirenler hariç!) erkekler giyinik, kadınlar soyunuk! Yani kadın söz konusu ise, her şeyden önce göze hitap etme gayesi esas alınıyor.

Bu hemen her ülkede böyle. Buna da sebep olarak kadın anatomisinin erkek anatomisinden daha estetik oluşu gösterilir. Yani kadın “cins-i lâtif”tir. Ve kadınların çoğuna bu estetik üstünlüğü kullanmak kolay, zahmetsiz gelmektedir. Bu estetik üstünlüğü kâra tahvil etmek... Çünkü alıcısı çoktur!

Bu sadece medyada değil, hemen her yerde böyle. Meselâ, ana babalar oğullarını evlendireceklerinde gelin adaylarını konuşurken ilk soru “güzel mi?” olur. Hâlbuki, evlenecek olan kızları olduğunda, damatlar hakkındaki ilk soru “yakışıklı mı?” değildir.

Tarih boyunca kadından beklenen ilk şey göze hitap etmek olmuş. Güzel olmak! Kadınlar bundan şikâyetçi değil. Rol toplum tarafından böyle biçiliyor. Kadınlar bu rolü küçük yaşlarından itibaren üzerlerine giyiniyorlar; fakat bu rol, modern çağın medyasının elinde “az giyinik” olmalarını gerektiriyor. Yazık!

Kadınlar da en az erkekler kadar giyinik olmadıkça nasıl eşitlik sağlayacağız?!.

Ayşe G. Tunceroğlu Türkiye Gazetesi 09.03.2009

http://www.turktakvim.com/5/Arka_Yaprak/8/Mart/2010/3/

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum .. huyela kardeşim ..
güzel bir makale ..ama ne yazıkki bu sadece televizyonda olan televizyonda arzı endam eden hatunlarla kalmıyor ..
sadece onlarla kalsa iyiydi .. tedbiri ve kendini koruması kolay ... kadınları kapatamıyorsan televizyonu kapatırsın

şuan içinde bulundugumuz toplumda .. beli bir inanca sahip başını örten kadınlarda bile bu zafiyert var ... tamam kısa giymiyorlar ama onlarında kumaştan çalıyorlar ve memun degiliz bu durumdan herkes gibi bizlerde ... çok çabuk yayılıyorlar buda ayrı bir mesele tabi

rabbim cümlemize hidayet nasip etsin inşaALLAH ....

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum .. huyela kardeşim ..
güzel bir makale ..ama ne yazıkki bu sadece televizyonda olan televizyonda arzı endam eden hatunlarla kalmıyor ..
sadece onlarla kalsa iyiydi .. tedbiri ve kendini koruması kolay ... kadınları kapatamıyorsan televizyonu kapatırsın

şuan içinde bulundugumuz toplumda .. beli bir inanca sahip başını örten kadınlarda bile bu zafiyert var ... tamam kısa giymiyorlar ama onlarında kumaştan çalıyorlar ve memun degiliz bu durumdan herkes gibi bizlerde ... çok çabuk yayılıyorlar buda ayrı bir mesele tabi

rabbim cümlemize hidayet nasip etsin inşaALLAH ....

Aleyküm selam efendim. O durumdan memnun olmaktan Allahü tealaya sığınırız. Cenabı hak ilmimizi hayamızı ve ihlasımızı arttırsın millet olarak.

Dua eder dua beklerim efendim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt