Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

lütfen yardımcı olun bana (1 Kullanıcı)

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar.. benim sizden bi ricam var..lütfen dikkate alın beni... ben herşeyin yeni yeni farkına varan biriyim..yani yaklaşık 1 senedir günahın sevabın daha çok bilincindeyim şükür... ama çok eksiğim var bişeyler öğrenmek adına çaba sarfediyorum ..çalıştığım için bi çok öğrenme imkanından yaralanamıyorum..benim düşüncem işi bırakıp dinimi Kuran ı Kerim i daha iyi öğrenmek . .. ama bazıları bana işi bırakma çalışırkende öğrenebilirsin istediklerini diyorlar.. ben denedim aslında çalışırken olmuyor öğrenemiyorum ..dünya malı dünyada kalmıycakmı sonuçta .. ben ahiretim için çalışmak istiyorum ... sizce işten çıkmam uygun olurmu yani akıl alabileceğim insanlar bana hep çalışırken de öğrenirsin diyorlar öyle bir kabiliyete sahip olamadım sizden ricam yardımcı olmanız.. şayet işten çıkarsam iyi birkursa yazılıp daha güzel bir şekilde Kuranı Kerimi öğrenmek istiyorum ..sizden düşüncülerinizi bana yazmanızı istiyorum ....lütfen

Rabbime emanet olun

gülenn:)

Kayıtlı Kullanıcı
canım bence işi sakın bırakma biz müslümanların calişmaya biyerlere gelmeye çok ihtiyacı var inşallah zamanla öğrenirsin eğer sen rabbime bir adım gidersen o on adım gelir Allah kimseye kaldıramayacagi yük yüklemez bence yapabilirsin.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
ilgin için çok teşekkür ederim.. ama çok korkuyorum .. hep dünya için çalışıyoruz .. çalışırken ahiretim için bişeyler yapamamak çok huzursuz ediyor beni.. yinede Rabbim razı olsun

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim.eğer imkanın yoksa para durumun kıtsa çalışmanı önerebilirim.sadece öneri tabi.bana göre.ama dinin gereğini de yapabilirsin kabiliyetim yok diye bir şey yoktur.5 vakit namaz farzdır.çalışan için de çalışmayan için de.sen şu an için sadece namzını kılmakla başlayabilirsin.böylece hem dünyana hem de ahiretine katkıda bulunursun Allah ın izniyle.Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyan için çalış,yarın ölecekmiş gibi ahiretin için çalış.bu söz her zaman aklında bulunsun.sanırım bir hadis i şerif bu.ama değilse de bağışlayın ben öyle biliyorum.işten çıkıp da birden dine yönelirden çıkmaza düşebilirsin.dediğim gibi bir süre namazını kılarak iş hayatında bulun.sonrası Allah kerim.kursuna da gidersin inşallah.saygılar kardeşim.selamlar..

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan bazı şeylerin kararını kendisi vermelidir bence;zaten kararını vermişsinde çalışırken denedim yapamıyorum demişsin,çalışmayada ihtiyacın yoksa zaten işini bırakır dilediğini yaparsın.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
islam_güneşi kardeşim .. inanın onuda denedim ... işi bırakmıştım elimde olmayan neden lerden dolayı tekrar işime döndüm ... evde kaldığım sürece namazlarımın vaktini geçirmedim.. sürekliş okudum bişeyler öğrenmeye çalıştım.. işe başladığımda da namazımı kılmaya devam ettim ama eczanede çalıştığım için hastaların ne zaman geleceği belli olmuyordu ve namaz kılarken acele ediyordum .. buda beni üzüyordu.. sonra malesef namazı iş yerinde kılmamaya başladım eve gidince kazasını kılıyordum .. sonraları eve gidince sadece o vakti kılmaya başladım .. zaman zamanda yatsı namazını kılmadan yatıyordum .. yani namazdan uzaklaştım çalıştığım sürece...benim korkum bu .. para pul istemiyorum .. anlatabiliyorumdur umarım.. önerileriniz için çok teşekkür ederim Rabbim zorluklardan uzak tutsun sizleri aeo

denizrüzgari

Kayıtlı Kullanıcı
Benim iyi niyetli ince ruhlu kardesim,bak ben derim ki herseyden önce niyet gelir.Öncelikle maddi bir sIkIntiya düsmessen isini birak veya yarim gün calis.Eczanede calisiyorsun ve namaz kilarken bir hasta geliyor ve bu nedenle namazini kesip atmiyorsun. sadece hastaya sifa olabilmek amaciyla hizlandiriyorsun.Bence herkezden önce Allah buna sahid ve niyetin ortada bunun günah olmadigi ortada bence.Yani demek istedigim adimlarini emin ve dikkatli atiyorsun ,ne mutlu sana.Neydin ne oluyorsun birde bunu gözönüne getir.Ve zaman icerisinde daha neler ögreneceksin insallah.KENDIN BUNALIMA SOKMA KARDESIM DEDIGIM GIBI NIYET EN ÖNDE GELIR.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN denizrüzgarı kardeşim .. beni anlamana sevindm.. hakkınızı helal edin .. düşünceleriniz inanın bana çok önemli .. aeo

nagihan

Kayıtlı Kullanıcı
selam kardeşim
ben seni çok iyi anlıyorum ben de mali müşavirlik ruhsatımı alınca bunalıma girmiştim çok yoğun bir dönem oluyor sonuçta okuduğum çalıştığuım kitaplara bakınca hep dünya için çalıştım hiç ahiretim için dinim için çalışmadım kaç kitap okudum dinimi öğrenmek adına ne yapıyorum diye düşündüm ve işi bıraktım fakat çok geçmeden kendimi boşlukta hissettim sanki hiçbirşey yapmıyorum her günüm aynı geçiyor boş bir insan olarak kendimi gördüm bir kaç komşu arkadaş akraba muhasebesini bana verdi altı ay boş geçirdim ama meslekte yenilikleri kaçırdığım için bazı zorluklar çektim şimdi çok yoğun çalışmıyorum hatta bazı sosyal etkinliklerde bulunuyorum böylece manevi gıda mı da almış oluyorum hamdolsun rabbime çok huzurluyum mutluyum
sen senin için doğru olanı daha iyi bilirsin aslında bir kursa yazılıp öğrenmek güzel olurdu ama çalışırken de öğrenebilirsin insan istedikten sonra zaman bulabiliyor inan yeterki iste rabbim yardımcın olsun içindeki öğrenme isteği hiç bitmesin yalnız olmuyoır bunu bil kendin gibi çevre edinmeye çalış yalnız olunca çok zor bu çok önemli dualarım seninle inşallah aldığın kararlar en güzeli olsun inşallah allah hep yardımcın olsun amin
selam ve dua ile allaha emanet ol

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamüm aleykü kardeşim. çalışmakta zaten bir ibadettir.hele hele çalışırken bile ALLAHLA beraber olman yani kalbinde hep onun olması ne güzel.bak o ne diyor.SEN BENİ ANARSAN BENDE SENİ ANARIM,SEN BENİ UNUTURSAN BENDE SENİ UNUTURUM.diyor.ALLAHA yakın olmak bir tek namazla olmuyorki.her daim,sen onu kalbinde tutup,onunla manen konuşa biliyormusun?işte önemlisi bu.namazını kazayada bıraka bilirsin.ama onu kalbinden asla bırakma.sonun inş.hayırlı olur.ALLAH yar ve yardımcın olsun.:H:H:H

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim bende çalışıyorum ve kuran öğrenmeye kendimi adadım.gösterecek kimse yok çalıştığım için aynı zmanda okuduğum için çok zor oluyo ama ben öğreneceğim dedim ve dün hayırlısıyla başladım inş ALLAHIN izniyle hafta sonuna kadar kurana geçmiş olurum demek istediğim azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN a.e o

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Sizinle Olsun Hep .. Beni Düşüncelerinizi Yazarak çok Mutlu Ettiniz .ben Rabbimin Varliğini Hiç Bir Zaman Unutmadim .. Ama Ona Olan Görevi Tam Anlamiyla Yerine Getiremeyince üzülüyorum .inşallah Gönlümdeki Olur Hayirlisiyla

P

PRENSS

Selam Aysem Eğer Durumun Iyi Ise çalişma çünkü Zaten Dinimizde Kadinin çalişmasi Farz Değildir çalişmak Sana Bir Sevap Kazandirmaz Hem çalişirken Kendini Ne Namaza Nede Diğer şeylere Vakit Ayirman çok Zor Oluyor Insan Unutacak Konuma Geliyor Ama Kendine Güveniyorsan Hem çalişip Hemde Dini Görevlerimi Yaparim Diyorsan Devam Et Allah Yardimcin Olsun Canim Kardesim!!!

P

PRENSS

:G Selam Aysem Eğer Durumun Iyi Ise çalişma çünkü Zaten Dinimizde Kadinin çalişmasi Farz Değildir çalişmak Sana Bir Sevap Kazandirmaz Hem çalişirken Kendini Ne Namaza Nede Diğer şeylere Vakit Ayirman çok Zor Oluyor Insan Unutacak Konuma Geliyor Ama Kendine Güveniyorsan Hem çalişip Hemde Dini Görevlerimi Yaparim Diyorsan Devam Et Allah Yardimcin Olsun Canim Kardesim!!!

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
:G Selam Aysem Eğer Durumun Iyi Ise çalişma çünkü Zaten Dinimizde Kadinin çalişmasi Farz Değildir çalişmak Sana Bir Sevap Kazandirmaz Hem çalişirken Kendini Ne Namaza Nede Diğer şeylere Vakit Ayirman çok Zor Oluyor Insan Unutacak Konuma Geliyor Ama Kendine Güveniyorsan Hem çalişip Hemde Dini Görevlerimi Yaparim Diyorsan Devam Et Allah Yardimcin Olsun Canim Kardesim!!!

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM .... AEO.

sahmerdan

Kayıtlı Kullanıcı
ne desem bilmiyorum bir tarafım islam dini ruhbanlık dini değildir hem çalış hem ören diyor diğer tafafımda kendime sen niye işi birakıpda kursa gittin diyor.En iyisi Rabbim yardımcın olsun demek sanırım ikisinide başarabilene helal olsun ne diyim

izzet786

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardesim insan oglunun 1 nefs-i 1 de ruhu vardir nefs buyur se ruh kuculur ve nefsine yenik dusersin nefs en buyuk dusmandir onun icin calismakda nefsi yorar nasil oruc tutmak nefsi kontrol edmekse kisa yoziyorum innaameli bi niyet ameller niyete goredir

7 Karanfil

Kayıtlı Kullanıcı
O Allah öyle bir kolaylıklar çıkarırki karşına sen bile anlayamazsın.
Kalbini ferah tut hep O'na dua ederek ne istediğini söyle,O'na dök içini.
Müsterih ol,O sana yardım edecektir.
O,Asla kendine güvenenleri yalnız bırakmaz.
Allah'ım,Sen bu kardeşimize yardım et,kardeşimizin kalbini ferah tut,İslam ile arasında her ne engel varsa o engelleri kaldır.
(Amin).

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt