Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Lütfen sorularima cevap verin ! (1 Kullanıcı)

dryy

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm arkadaslar...

ben Derya.. 21 yasindayim ve Almanya da yasiyorum. Size bir kac sorum olacak... umarim cevaplaya bilirsiniz.
türkcem biraz kötü oldugu icin sorularima kolay cümlelerle cevap verirseniz cok sevinirim... :a12:

1. Kapanmak istiyorum. Bir kadinin kapanis tarzi nasil olmali?

2. Namaz kilarken sürekli aklima birseyler geliyor.. namazla hic bir alakasi olmayan baska baska seyler, mesela günlük sorunlarimi düsünüyorum. Bunu nasil engelleye bilirim? namazda neler düsüne bilirim neler düsünmeliyim?

3. MS hastasi oldugum icin, bazen secdeye inerken basim cok dönüyo, dengem bozuluyo, kafama agri giriyo... bacaklarimda agridigi icin, arada bir namazimi sandalyede kilmak zorunda kaliyorum. Günah mi?

4. MS hastaligindan kurtulmak icin, veya atak gecirmemek icin ne gibi dualar okuya bilirim?
bu sene allah izin verirse Türkiye'de 12.ayda nikahim var... ve cok korkuyorum birsey olacak diye.

simdiden allah hepinizden razi olsun.

Almanya'dan sevgiler

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
1.Soruna inşallah bayan kardeşlerim cevap versin.
2.Soruna gelecek olursak.Namazda zaman zaman bizlerde farklı şeyler düşünüyoruz. Ancak zamanla düzelecektir. Şeytanın oyunları bunlar. Sen namazda faklı şeyler düşündüğünün farkına varınca hemen dön Allah c.c. düşün. Zamanla düzelecektir.
3.Soruna bilen bir kardeşim cevaplasın inşallah. Bilmeden düşünce paylaşmak mümine düşmez. Ancak önerim yavaş yavaş kıl. Rahat rahat huzura durduğun Mevlamız.
4.Soruna gelecek olursak. Ayetel Kürsi,Felek,Nas süreleri birer kalkandır. Onların Arapça ve Anlam mealiyle öğren inşallah ve duanın tarzı sana bağlıdır. Kimi sertçe , kimi yumuşak , kimi dostça , kimi bir evlat gibi diler. O senin tarzındır istediğin Mevlandır ve Allah c.c. benden isteyin diyor. Çekinmeden iste.

Evlilik hayatında Allah c.c. yar ve yardımcın olsun.

Son olarak derhal Türkçe yi öğren.
:)

dryy

Kayıtlı Kullanıcı
1.Soruna inşallah bayan kardeşlerim cevap versin.
2.Soruna gelecek olursak.Namazda zaman zaman bizlerde farklı şeyler düşünüyoruz. Ancak zamanla düzelecektir. Şeytanın oyunları bunlar. Sen namazda faklı şeyler düşündüğünün farkına varınca hemen dön Allah c.c. düşün. Zamanla düzelecektir.
3.Soruna bilen bir kardeşim cevaplasın inşallah. Bilmeden düşünce paylaşmak mümine düşmez. Ancak önerim yavaş yavaş kıl. Rahat rahat huzura durduğun Mevlamız.
4.Soruna gelecek olursak. Ayetel Kürsi,Felek,Nas süreleri birer kalkandır. Onların Arapça ve Anlam mealiyle öğren inşallah ve duanın tarzı sana bağlıdır. Kimi sertçe , kimi yumuşak , kimi dostça , kimi bir evlat gibi diler. O senin tarzındır istediğin Mevlandır ve Allah c.c. benden isteyin diyor. Çekinmeden iste.

Evlilik hayatında Allah c.c. yar ve yardımcın olsun.

Son olarak derhal Türkçe yi öğren.
:)

cevaplariniz icin cok tesekkür ederim...

bundan sonra durmadan ayet-el kürsi, Falak ve Nas suresini okiyacagim.. allah razi olsun...

bu arada türkceyi ögrenmek icin elimden geleni yapiyorum :) sonucta Türkiye'den damat aliyoruz :D

yakais

Yasaklı Kullanıcı

ben Derya.. 21 yasindayim ve Almanya da yasiyorum. Size bir kac sorum olacak... umarim cevaplaya bilirsiniz.
türkcem biraz kötü oldugu icin sorularima kolay cümlelerle cevap verirseniz cok sevinirim... :a12:

2. Namaz kilarken sürekli aklima birseyler geliyor.. namazla hic bir alakasi olmayan baska baska seyler, mesela günlük sorunlarimi düsünüyorum. Bunu nasil engelleye bilirim? namazda neler düsüne bilirim neler düsünmeliyim?

3. MS hastasi oldugum icin, bazen secdeye inerken basim cok dönüyo, dengem bozuluyo, kafama agri giriyo... bacaklarimda agridigi icin, arada bir namazimi sandalyede kilmak zorunda kaliyorum. Günah mi?

4. MS hastaligindan kurtulmak icin, veya atak gecirmemek icin ne gibi dualar okuya bilirim?
bu sene allah izin verirse Türkiye'de 12.ayda nikahim var... ve cok korkuyorum birsey olacak diye.

Almanya'dan sevgiler

Acizane ben cevap vereyim istedim...;
1.Kapanmada vücud hatlarının belirliliğini gizlemelisin...Yürürken sert adım atmamalısın...Çok dikkat çekici değil orta kıyafet seçmelisin...
2.Düşünce merkezin le değil kalp ve gönül merkezi ile namaz kıl...Hangi taraf düşünüyorsa diğer tarafa geç...
3.Namazı ister ayakta,oturarak veya sandalyede kıl hangisi kolaysa onunla kıl...
4.Cevap hakkımı sonra kullanayım...''Hastalığınla ilgili''...Allah C.C. şifa versin selamlar...

dryy

Kayıtlı Kullanıcı
amin sagolun tesekkür ederim.. hastaligimla ilgili yazinizi merakla bekliyorum.

NESLİHAN_OEM

Kayıtlı Kullanıcı
bizim tesettür konumuzda dikkat etmemiz gereken bazı şeyler var.bunlar :
1.ince ve iç gösterici şeyler giyemeyiz.
2.dar ve vucut hatlarını belli edecek şeyler giymeyiz
3.başımızı bağlarken başımızın üstüne bir baş daha koymayız (deve hörgücü yani)
4.bizde önemli olan kadının kendi erkeğine yani eşine süslenmektir.o yüzden biz kadınlar eşlerimize karşı güzel giyer güzel kokular sürünür ama dışarıda da oldukça sade dikkat çekmeyen şeyler giyeriz.
rabbim yolunu da ufkunuda açık eylesin.

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim gerekli şeyleri yazmış Allah(c.c) razı olsun :)

dryy

Kayıtlı Kullanıcı
herkese cok ama cok tesekkür ederim..
allah hepinizden razi olsun ... :)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Acizane ben cevap vereyim istedim...;
1.Kapanmada vücud hatlarının belirliliğini gizlemelisin...Yürürken sert adım atmamalısın...Çok dikkat çekici değil orta kıyafet seçmelisin...
2.Düşünce merkezin le değil kalp ve gönül merkezi ile namaz kıl...Hangi taraf düşünüyorsa diğer tarafa geç...
3.Namazı ister ayakta,oturarak veya sandalyede kıl hangisi kolaysa onunla kıl...
4.Cevap hakkımı sonra kullanayım...''Hastalığınla ilgili''...Allah C.C. şifa versin selamlar...

Allah C.C. iyi olmanızı dilerse hastalık yok hükmüne düşer...İNŞALLAH...Amin.

sukrusahin

Kayıtlı Kullanıcı
namazda akla gelen namazla alakasiz seyler seytandandir. Bundan kurtulmanin en iyi yolu bu seylere onem vermemektir, seytandan oldugunu bilmektir. Nasil ki arilarla ugrasirsan daha cok sana hucum eder vesevesede oyle . Ona onem verilmemeli. Ve sureleri biraz sesli ve anlamlarini dusunerek okumakta fayda var. Ayrintili bilgi icin risale i nur 21. Söz ikinci makamini okuyabilirsiniz. Allah hastaliginiza acil sifalar versin. Ayrica hastaligin ne oldugunu insana ne için verildigini anlatan hastalar risalesini okusaniz buyuk rahata kavusursunuz kanaatim var. Bizzat cok faydasini gordum. Hem harsey Allahin elindedir O ise kullarina cok sefkalit ve merhametlidir. Allaha tevekkul edin kotu birsey olacak diye tereddut etmeyin. Hastalar risalesini okusaniz cok rahatlayacaginizdan hastaliktaki ve basa gelen zorluklardaki guzellikleri farkedeceginizden eminim. Bunlari eklemek istedim selemetle...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
namazda akla gelen namazla alakasiz seyler seytandandir. Bundan kurtulmanin en iyi yolu bu seylere onem vermemektir, seytandan oldugunu bilmektir. Nasil ki arilarla ugrasirsan daha cok sana hucum eder vesevesede oyle . Ona onem verilmemeli. Ve sureleri biraz sesli ve anlamlarini dusunerek okumakta fayda var. Ayrintili bilgi icin risale i nur 21. Söz ikinci makamini okuyabilirsiniz. Allah hastaliginiza acil sifalar versin. Ayrica hastaligin ne oldugunu insana ne için verildigini anlatan hastalar risalesini okusaniz buyuk rahata kavusursunuz kanaatim var. Bizzat cok faydasini gordum. Hem harsey Allahin elindedir O ise kullarina cok sefkalit ve merhametlidir. Allaha tevekkul edin kotu birsey olacak diye tereddut etmeyin. Hastalar risalesini okusaniz cok rahatlayacaginizdan hastaliktaki ve basa gelen zorluklardaki guzellikleri farkedeceginizden eminim. Bunlari eklemek istedim selemetle...

BU konuyla ilgili hocanın biri de demişti ki. Eğer aklına bunların gelmesini istemiyorsan yapacağın şey çok basit uzak dur.Söylediğiniz çok haklı.

dryy

Kayıtlı Kullanıcı
herkese cok tesekkür ederim tekrardan...

cuma günü 2. atagimi yasadim.. sol ayagim komple uyusk.. ayaklarim zor tasiyor 21 yasindaki genc bir insani... 5gün boyunca kortizon verdiler... cok yorgunum... psikolojikman bitmis durumdayim... allahim herkese acil sifalar versin.. derdini veren dermaninida verir elbet...

"Hatalar risalesini" en yakin zamanda okumaya calisacagim...

tekrar tesekkürler

dryy

Kayıtlı Kullanıcı
Hastalar risalesini okusaniz cok rahatlayacaginizdan hastaliktaki ve basa gelen zorluklardaki guzellikleri farkedeceginizden eminim. Bunlari eklemek istedim selemetle...

ilk defa duydugumuda belirtmek isterim.. nerde nasil okuyabilcegimi de söyleyebilirseniz cok sevinrim.

sukrusahin

Kayıtlı Kullanıcı
http://www.davetci.com/Lema_25.htmhttp://www.google.com/search?
hastalar risalesi uğur akkafa - Google'da Ara
kusura bakmayin uzun zamandir foruma girmemistim dolayisiyla mesajinizi yeni gordum. yukaridaki linklerden yararlanabilirsiniz ayrica risale i nur külliyati iman ve islam hakikatlerini kafirleri de susturacak bir tarzdaki çok kuvvetli akli ve mantiki izah ve isbatlarla ders veriyor, Kuran ayetlerini tefsir ediyor. Hastalar risalesinden sonra külliyatin diger kisimlarinida arastirmanizi tavsiye ederim çunku hastalar risalesinin sonunda da bahsettigi gibi manevi vucudumuz da hastaliklara maruz kaliyor onun ilaci ise imandir. Risale i nur ise tahkiki sarsilmaz bir iman dersi veriyor.Ve bugune kadar elliye yakin dile çevrilmesi kiymeti hakkinda fikir sahibi olmamiza yardimci olur. Evet Kurana dair ilimleri öğrenmek çok kiymetlidir. Birkaç hadis
“Bir âlimin yatağına yaslanarak ilmine
(kitabına) bir saat bakması, yetmiş saat
ibâdetten hayırlıdır.” 3. “İlmin tâlibi (talebesi), RAHMAN’ın
tâlibidir. İlmin talipçisi, İslâm’ın
rüknüdür. Onun ser-ü mükâfatı,
Peygamberlerle beraber verilir.” 4. “İlim talep etmek, Allah’ın katında
nâfile namaz, oruç, hacdan ve fiy-
sebiylillah olan cihaddan efdaldir.” 5. “İlminden menfaat görülen bir âlim,
bin abidden hayırlıdır.

hLL.yncy

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm kardeşim... ben nacizane fikrimi söylemek istedim. öncelikle kapanma konusundaki soruna cevap verecek olursam.. ben kapandığımdan beri benim dusturum hep şu kıssa oldu... orucun sevabını Allahtan baska kimse bılmiyor ve öbür dünyada Rabbim tarafından mükafaatı verileği söyleniyor işte aynı husus tesettür içinde gecerli ve bir hadiste buyruluyor ki " eger bir bayan tesettürü karşısında alacagı mükafaatı bilseydi tırnaklarının ucuna kadar kapanırdı." ben bu sözü ilk duyduğumda hemen kendimdeki hataları düzelttim kuranda ayette nasıl emrediliyorsa o şekilde olsun istedim ve kapalıydım ama bir de pardesü giydim. kuranda başörtünün omuzlardan aşağı bırakılması emredliyor ama iş hayatında olduğumuzdan dolayı bunu çok uygulayamasak da en azından Rabbimin tesettürümüzü kabul etmesını duamızda bulundurarak yaşıyoruz...
kardeşim namazda düşündüğün şeyler aklına gelen dünyalık şeyler sadece sana özgü değil birçoğumuzun sorunu ama ben sana şunu tavsiye ediyorum. eğer namazda okunan sürelerin meallerini ve tefsirlerini okuyup ne anlama geldiğini bilerek namaz kılarsan ve namaz esnasındaa bu süreleri okurken bi yandan anlamlarını da düşünürsen bu sorun tamamen ortadan kalkıyor inşallah.
hastalığın için Rabbimden bol şifa vermesini dileyerek şunu diyorum hani ameller niyetlere göredir ya sen orda Rabbimn huzuruna çıkmışsn Onun davetıne icabet etmişsn bunun ayakta olması oturarak olması farkeder mi? bazn yolculukta namaz kılmaz zorunda kalıyoruz hiç kılmamaktansa bu şekilde kılmak daha iyi değil mi? hem Efendimiz ne diyor:"zorlaştırmayınız kolaylaştırnız" şu örnekten yola çıkarak açıklıyım. kpanınca bir yere gidildiğinde abdest almak çok zordur başörtü açmak en büyük sıkıntılardan. ama bize farz olan başın dörtte birinin mesh edilmesi bu demek değil ki illa başın üstü edilecek. başörtü açacak yer yoksa başın arkası da edilebilir başörtü çıkarılmadan. ama biz kendimiz zorlaştırıyoruz. demek istediğim sizin bi maruzaatınız var ayakta kılamıyorsanı oturarak kılmanın hıç bir mahsuru yok diye düşünüyorum. insallah en kısa sürede kapanır bu güzel duyguyu siz de yaşarsınız.. selametle...

dryy

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm kardeşim... ben nacizane fikrimi söylemek istedim. öncelikle kapanma konusundaki soruna cevap verecek olursam.. ben kapandığımdan beri benim dusturum hep şu kıssa oldu... orucun sevabını Allahtan baska kimse bılmiyor ve öbür dünyada Rabbim tarafından mükafaatı verileği söyleniyor işte aynı husus tesettür içinde gecerli ve bir hadiste buyruluyor ki " eger bir bayan tesettürü karşısında alacagı mükafaatı bilseydi tırnaklarının ucuna kadar kapanırdı." ben bu sözü ilk duyduğumda hemen kendimdeki hataları düzelttim kuranda ayette nasıl emrediliyorsa o şekilde olsun istedim ve kapalıydım ama bir de pardesü giydim. kuranda başörtünün omuzlardan aşağı bırakılması emredliyor ama iş hayatında olduğumuzdan dolayı bunu çok uygulayamasak da en azından Rabbimin tesettürümüzü kabul etmesını duamızda bulundurarak yaşıyoruz...
kardeşim namazda düşündüğün şeyler aklına gelen dünyalık şeyler sadece sana özgü değil birçoğumuzun sorunu ama ben sana şunu tavsiye ediyorum. eğer namazda okunan sürelerin meallerini ve tefsirlerini okuyup ne anlama geldiğini bilerek namaz kılarsan ve namaz esnasındaa bu süreleri okurken bi yandan anlamlarını da düşünürsen bu sorun tamamen ortadan kalkıyor inşallah.
hastalığın için Rabbimden bol şifa vermesini dileyerek şunu diyorum hani ameller niyetlere göredir ya sen orda Rabbimn huzuruna çıkmışsn Onun davetıne icabet etmişsn bunun ayakta olması oturarak olması farkeder mi? bazn yolculukta namaz kılmaz zorunda kalıyoruz hiç kılmamaktansa bu şekilde kılmak daha iyi değil mi? hem Efendimiz ne diyor:"zorlaştırmayınız kolaylaştırnız" şu örnekten yola çıkarak açıklıyım. kpanınca bir yere gidildiğinde abdest almak çok zordur başörtü açmak en büyük sıkıntılardan. ama bize farz olan başın dörtte birinin mesh edilmesi bu demek değil ki illa başın üstü edilecek. başörtü açacak yer yoksa başın arkası da edilebilir başörtü çıkarılmadan. ama biz kendimiz zorlaştırıyoruz. demek istediğim sizin bi maruzaatınız var ayakta kılamıyorsanı oturarak kılmanın hıç bir mahsuru yok diye düşünüyorum. insallah en kısa sürede kapanır bu güzel duyguyu siz de yaşarsınız.. selametle...

vallah nediyeyim bu yazinizla beni cok duygulandirdiniz nedense...
bana verdiginiz bilgilerden dolayi cok tesekkür ediyorum...

sizden ve diger arkadaslarimdan allah razi olsun...
güzel dilekleriniz icin de ayrica tesekkür ediyorum...

insallah allahin izniyle sagligima kavusacagima inaniyorum...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Almanya'dan sevgiler

Allahım şu niyetine ve sabrına karşılık versin inşallah...
ilk sorun için bende kapanmaya hazırlananlardanım..arkadaşlar yazmışlar Allah razı olsun
ikinci soruna gelince namaz zaman işi ya kıldıkça daha huşu ile kılacaksın eminim aklını temizlemek tamamen kendini verebilmek için zaman ve dua gerekli...
diğerleri ise Allahım yardım etsin şifa versin canım benim ama dinimiz kolaylık dini sen nasıl kılabiliyorsan kıl bence Rabbim ne niyetle nasıl kıldığını görüyor zaten hastalığınıda şifa diliyorum nikahın hayırlara vesile olsun inşallah

dryy

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım şu niyetine ve sabrına karşılık versin inşallah...
ilk sorun için bende kapanmaya hazırlananlardanım..arkadaşlar yazmışlar Allah razı olsun
ikinci soruna gelince namaz zaman işi ya kıldıkça daha huşu ile kılacaksın eminim aklını temizlemek tamamen kendini verebilmek için zaman ve dua gerekli...
diğerleri ise Allahım yardım etsin şifa versin canım benim ama dinimiz kolaylık dini sen nasıl kılabiliyorsan kıl bence Rabbim ne niyetle nasıl kıldığını görüyor zaten hastalığınıda şifa diliyorum nikahın hayırlara vesile olsun inşallah

amin kardesim.. allah razi olsun güzel icten dileklerin icin...
allahim herkese iman ve sifa versin...

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam Kardesim

Cani gönülden Allahdan esinin saliha,farkina varan,bilincli ve seni Allah rizasi icin seven,destek eden birisi olmasina dilerim insallah.

Sana tavsiyem:sabah ve aksam yatakda

1 defa Fatiha suresi
1 defa ihlas suresi
1 defa nas ve felak suresi
1 defa Subhaneke
1 defa Ayetel Kürsi
3 defa “Bismillahillezi lâ yedurru maasmihi şeyün fil erdi velâ fissemâi ve hüvessemiulalim”
3 defa Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh.

Dualardan ve ibadetlerden ayri ilk firsatta umreye gitmene tavsiye ederim.

Cünki o rahmet dolu topraga ilk adim attiginda yapilan dualar kabul oluyormus(cami Hocasi söyledi bana) ve Zemzem suyu ne niyetle icersen o niyetin gerceklesiyormus.Orada huzuru,enerjiyi,aradigin herseyi bulursun.

Seneye bende niyetlendim insallah.

Insallah aldigin tedavilerden Allah sana sifa verir ve evlendiginde huzur dolu hayat bahs eder.

Selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt