Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

lütfen 5dk ayırın sözlerinizin beni teselli edip umut vereceğini umuyorum (1 Kullanıcı)

ravza_001

Kayıtlı Kullanıcı
önceden hiç yalan söyleyemeyen herkesin güvenini kazanmış biriydim en başta ailem ama öyle bir duruma düştümki arkadaş özentisi diyelim buna ALLAH herkesi kötü arkadaştan korusun kardeşlerim kötülük gelebileceğini ummuduğunuz kişiden uzak durun ve bi anda aklım başımdan gitti sanki herkese yalan söyleyip kandırarak bu işe girdim bazen basit bişey olarak görüyorum bunu bazende gözümde büyüyür üniversiteyi kazandım bi senede gördüm ortamı ve özenti başladı açık konuşayım herkesin erkek arkadaşı var diye böyle bir işe kalkıştım arkadaşıma özentiden çok ii bişey gibi hem o kişiyi kandırdım hem kendimi çünkü sırf özenti sevmedim nasıl olduğunu merak ettiğimden ama şimdi bitirdim ve çok pişmanım yalan söyledğimden günahımdan utanıyorum ailem karşı kendimden ne olur bana dua edin bunalımdayım kendimi çok yalnız hissediyorum burdaki şeyler, okuyunca azda olsa rahatladım ne olur kardeşlerim sizden sadece dua ve söz istiyrm birilerinin sözlerine derdimi anlatmaya çok ihtiyacım var ALLAH hepinizden razı olsun

ravza_001

Kayıtlı Kullanıcı
cevap verecek kimse yok mu konuşmaya çok ihtiyacım var:(:(

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle hoşgeldin kardeşim. seni çok iyi anlıyorum. bak, sakın kendini çok fazla suçlama. biz insanız. nefsimiz ve şeytanımız eksik olmuyor. hatasız olamayız. hatalar doğru yolu gösterir. farketmen, düzeltmeye uğraşman o kadar güzel ki.. rabbim kuluna bilerek dert verir. kendini hatırlatmak için. hiç bunalıma itme kendini. rabbimin affı o kadar geniş ki... sen kalbini ona aç yeter. tevbe et, dua et. zamanla için ferahlayacak. hem ne mutlu sana ki rabbim doğruyu görmeni istemiş. ve sen şimdi burdasın. geride bak hataları. kalbini rabbime aç. :)

seckin38

Kayıtlı Kullanıcı
şu anda burada olduguna gore dogruya meyil etmiş gonlun demektır üzülme demıycem derınden uzul ki tovbe edesın ve hatanı tekrarlamıyasın ayrıca hepimiz genciz ve nefsımızı dizginleyemeyıp hatalara düşüyoruz bende bi çok genclık hatası yaptım ama cok şükür şimdi hatalarımın farkındayım ve onlarda mumkun oldugunca uzak durmaya çalışıyorum sana tek tavsıyem hiç bir sey için aileni üzme onlar cok önemli

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım önçelikle hoş geldin üyeliğin hayırlı olsun bak ne kadar güzel bir şeyki sen hatanı anlamışın ve bunuitiraf edeçek bir karekterin var bunu görmeyip veya anlamak istemeyen neler var sen kendini üzme allahım sana doğru yolu göstermiş ve bu yoldan bir daha ayrılma insanlık hali gençlik özenti duyup başlamışın bir işe senden beterleri var evli olupta yalanlarla evliliğini beraberliğini yürütenler hatadan dönmek ne güzel rabbimin sevgili kuluymuşşunki o yüce rabbim seni gözünü açmış üzülme artık EN İYİ DOST EN İYİ ARKADAŞ.ALLAH.C.C.PEYGAMBERİMİZİN S.A.V YOLUNDA GİTMEK SÜNNETLERİNİ YAPMAK VE KUR_ANI KERİM'İN sözünden gitmendir yalansız bir ömür dileğiyle canım ALLAHA emanet ol

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Dedim ki: "Çok yalnızım."
Dedi ki: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ "
Ben ki sana çok yakınım." Bakara-186

Dedim ki: "Evet biliyorum, sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedi ki:
وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ
الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
"Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret." Araf-205

Dedim ki: "Bu da senin yardımını ister."
Dedi ki: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
"ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz?" Nur-22

Dedim ki: "Tabii ki, beni affetmeni çok isterim."
Dedi ki: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ "
(Öyleyse) Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir." Hud-90

Dedim ki: "Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?"
Dedi ki: أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْعِبَادِهِ
"ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi?" Tevbe-104.

Dedim ki: "Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı."
Dedi ki: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِالتَّوْبِِ
"ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir." Ğafir-2/3.

Dedim ki: "Bunca günahım var, hangisinin tövbesini yapayım?!"
Dedi ki: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
"ALLAH bütün günahları bağışlayandır." Zümer-53.

Dedim ki: "Yani, yine gelsem, yine beni bağışlar mısın?"
Dedi ki: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
"ALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur." Ali İmran-135.

Dedim ki: "Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum."
Dedi ki: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّالْمُتَطَهِّرِينَ
"Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever." Bir de "İlahım ve Rabbim, benim senden başka kimim var" dedim.
Rabbim de: أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
"ALLAH kuluna yetmez mi?" (Zümer-36) dedi.

Dedim ki: "Sen ki, beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedi ki: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًاكَثِيرًا
وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا هُوَ الَّذِي يُصَلِّيعَلَيْكُمْ
وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ
وَكَانَبِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
"Ey iman edenler!
ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah - akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur.
Melekleri de, size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir." Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim ki:

"ALLAH'ım seni çok çok çok seviyorum."

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Hureyere(r.a.) rivayet ediyor.
Resulullah (s.a.s) (bir hadisi-i kudsi'de) Rabbinden naklen buyururlar ki:
"Bir kul günah işledi ve «Ya Rabbi günahımı affet!» dedi.
Allah Teala da: «Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır.»
Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve «Ey Rabbim günahımı affet!» der.
Allah Teala(c.c) da: «Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır.» der.
Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve «Ey Rabbim beni affeyle!» der
Allah Teala (c.c.) da: «Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, (sen tevbe ettikçe) ben seni affedeceğim.» diye buyurdu."

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam kardeşim
Çok şükür sen herşeyin farkındasın...
Biz kullar günah işlemekteyiz...
Ama çok şükür tövbe ettiğimizde bağışlayan Merhametli Rabbimiz var..
Allah c.c.tövbe kapıları kapanmadan tövbe etmemizi ve günahlarımızı tekrarlamamızı nasib etsin...
Yüreğimizin huzurunu Allah c.c. rızasında O'nun rızası doğrultusunda yaşamakta bulabiliriz..

"Ey kalpleri çeviren ALLAH'ım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl"

A m i n ...

Selametle kal...
Dualarımdasın...
Selam ve duayla...
Allah c.c. emanet ol...

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
su-eda ayetlerin sanki allah ile konuşuyormuş gibi yazıldığı metin harika...çıktısını alıp evimin en güzel köşesine asmak istiyorum.evime her gelen okusun!!

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim selamün aleyküm....
yalan hakkında benzer durumları ben de yaşadım..bu tür günahları işleyince sanki allah bizi hiç bir zaman affetmezmiş gibi düşünüp buhrana girebiliyoruz.bunu daha çok hassas olan ve samimi olan insanlarda görüyoruz.riyakar olan insan zaten günahını görmezden geliyor.ya da hiç günah işlememiş gibi allahtan yüzü bile kızarmadan istiyor.ama ben ve seni gibi yüzü kızaranlar...allah hepimizi affetsin.günahlarımdan dolayı çok pişmanlık duyuyorum bazen içten içe oturup ağlıyor ahiretimi düşünüyorum.tam şeytanın sesini duyuyorum:"sen zaten günahkarsın boşa yalvarma allah seni unuttu" diye bir ses....
sonra kendime geliyorum """mümin allahtan umudunu kesmez.müslüman ümitsizliğe itemez kendini"""
kardeşim günahımızdan dolayı pişmn olmak bile tevbe sayılmış..son nefesimize kadar allahın tevbe kapıları açık...sen de tevbe ya rabbim tevbe ya hak deyiver.unut geçmişte yaşadıklarını.rabbine yeniden yönel.."rabbim !senden başka rahmet sahibi yok...sen alemlere rahmetsin...muhakkak ben benden daha çok düşünüyorsun.ben kendine zulmedenlerden oldum.ben affet!
beni duyduğum vicdan azabından kurtar.beni bağışla!beni o mahşer gününde başı önüne eğilmiş olanlardan etme..başını dimdik tutanlardan et!bir daha beni şeytanın oyuncağı etme!
kendime ağır gelen yüklerden korunmak için sana muhtacım...rabbim bütün yarattıkların gibi bende sana muhtacım.ne olur bu günahımı bağışla!efendimizin şefaatlerini nasip et!
söz veriyorum rabbim!istediğin gibi bir kul olmak için uğraşacağım...
dilimi elimi ve tüm uzuvlarımı yanlıştan yalancılıktan ve tüm haramlardan muhafaza etmem için verdiğin fırsatları değerlendirmeyi nasip et...
beni bu günahımdan dolayı cehennem azabına tabi tutma!
allahım sen bol rahmet ve merhmet sahibisin.bana merhametinden nasip et...
sen tüm noksan sıfatlardan münezzehsin..
affedicisin, affı seversin,beni ve tüm inananları affet!...
amin....

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
işte kardelşim bak benimde içimden geldiği gibi bir dua yazdım sana...söylediklerimi dikkate almanı tavsiye ederim.çok kötü dönemler geçirdim.çok şükür şuan o --şuan senin yaşadığın --buhran dönemini atlattığımı düşünüyorum.herşey iyi..rabbime --çok şükür--çok bağlıyım..aynen eskiden olduğu gibi...iyi ki bu konuyu açmışsın ben de çok rahatladım dert ortağı bulunca..senelerdir içimdeydi...allah affetsin bizi...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt