Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Lokmaaaa :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,020
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
25
Selamunaleykum sevgili mutfakdaslarim :)
Simdi sizlere, en sevdigim tatlinin tarifini biraz internet ve birazda annemden kaparak nasil yapildigini yazicim..:)




Lokma Tatlısı için malzemeler
•2 su bardağı un

•Yarım paket yaşmaya

•2 çorba kaşığı tozşeker

•2 çorba kaşığı tereyağı

•1 su bardağı süt

•1 adet yumurta

•Su
Şerbeti için:

•4 su bardağı tozşeker

•2,5 su bardağı su
Lokma Tatlısı yemek tarifi
Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın. Üzerine toz şekeri alın. Başka bir yerde yaş mayayı, su ile eritin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına eritilmiş mayayı, sütü alıp karıştırın.

Daha sonra eritilmiş tereyağını ve kar haline getirilmiş yumurta akını da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Tavaya sıvıyağı alın. Hamurdan kaşık yardımıyla alıp kızartın.



Şerbeti için ise 4 su bardağı toz şeker ile 2,5 su bardağı suyu kaynatın ve soğutun. Lokmaları soğumuş şerbetin içine atıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.



AFIYET OLSUUUN :)


 

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
465
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
bız bu tatlıyı cok once bı denemıstık halamla denemez olaydık sekıl super ama sanırım bıseylerı fazla kacırmstk tat dan bahsetmıyım hıc:)
 

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Haz 2011
Mesajlar
3,600
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
bende 1 kere yedım bidahada yemegi düşünmüyorum:)

ama katre yaparsa yerım :a35:
 

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3,473
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Konum
İstanbul
Bende görüntüyü yapamıyorum ya ama tadı güzel oluyor :)
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Lokma güzel yapılırsa en sevdiğim tatlılardan:)Birde ben vereyim tarifini resimli falan.Katrem ellerine sağlık canım.


Lokmanın malzemeleri


  • [*=left]6 su bardağı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz (olmazsa olmaz,ihmal etmeyin)
Lokmanın şerbeti için


  • [*=left]3 su bardağı şeker
    [*=left]2.5 su bardağı su
    [*=left]1 dilim limon
lokma-2.jpg


***LOKMA TATLISI TARİFİ***

Lokma nasıl yapılır?

  • [*=left]Öncelikle lokmanın şurubunu hazırlayın.Bunun için şeker,su ve limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın.İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam edin.
    [*=left]Şurup biraz koyu olacak ki bal havası versin.Ama bal kadar koyu olmayacak tabi
    icon_smile.gif

    [*=left]Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup mikserle iyice çırpın
  • Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı
  • Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandırın
  • Tencereye yağı koyup kızdırın
  • Hamurdan elinizi yumruk yapar gibi yapıp alın.
  • Hafifçe sıktırın.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla,yumruğunuzun üzerinde kalan hamuru alın ve yağa atın.Bu işlemi yaparken gayet seri olmalısınız.
  • Lokmaları sık sık karıştırak kızartın.
  • Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekleyin
  • Servis tabağına alın,yerken yine şuruba batırarak yeyin
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,020
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
25
Lokma güzel yapılırsa en sevdiğim tatlılardan:)Birde ben vereyim tarifini resimli falan.Katrem ellerine sağlık canım.


Lokmanın malzemeleri


  • [*=left]6 su bardağı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz (olmazsa olmaz,ihmal etmeyin)
Lokmanın şerbeti için


  • [*=left]3 su bardağı şeker
    [*=left]2.5 su bardağı su
    [*=left]1 dilim limon
lokma-2.jpg


***LOKMA TATLISI TARİFİ***

Lokma nasıl yapılır?

  • [*=left]Öncelikle lokmanın şurubunu hazırlayın.Bunun için şeker,su ve limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın.İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam edin.
    [*=left]Şurup biraz koyu olacak ki bal havası versin.Ama bal kadar koyu olmayacak tabi
    icon_smile.gif

    [*=left]Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup mikserle iyice çırpın
  • Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı
  • Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandırın
  • Tencereye yağı koyup kızdırın
  • Hamurdan elinizi yumruk yapar gibi yapıp alın.
  • Hafifçe sıktırın.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla,yumruğunuzun üzerinde kalan hamuru alın ve yağa atın.Bu işlemi yaparken gayet seri olmalısınız.
  • Lokmaları sık sık karıştırak kızartın.
  • Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekleyin
  • Servis tabağına alın,yerken yine şuruba batırarak yeyin

Bu guzel tarifin icin tesekkurler ablacigim :)
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt