Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

LANET VE BEDDUA (2 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: LANET VE BEDDUA

Allah razı olsun kardeşim.
Kötü söz sahibinindir diye bir laf var biliyoruz.
Lanet helede haksız yere lanet okumak çok kötü gerçekten sahibini bulabilir. Onun için dilimizi güzel kelimelere alıştıralım

Hz. Malik r.a., Yahya b. Saad r.a.dan şunu rivayet eder:
Hz. İsa a.s. yolda duran bir domuza: Allah rahatlık versin! dedi. Yanındakiler şaşırdı ve: Sen bunu bir domuza mı söylüyorsun? dediler. İsa a.s. şöyle cevap verdi: Ben dilimi kötü söylememeye alıştırıyorum!

Bide şuan kaynağını hatırlayamıyorum ama Resululah a.s. sahabelerle giderken
sahabenin bitanesi huysuz devesine lanet etmiş ve peygamber efendimiz lanetlenen deveyi serbest bırakmasını emretmiştir.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ABİCİM. GEÇ OLDU AMA BEN DE BİŞEYLER YAZIYIM.
ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞTIĞIN BİLGİLER İÇİN. ÇOK FAYDALI OLDU.
"Acaba kaç kişi vardır ki başka bir kişiye lanet veya beddua etmemiştir.Bir elin parmakları kadar..." ÇOK DOĞRU ABİCİM. BAKIYORUM BİRİSİ EN UFAK BİRŞEYE KIZDIĞI ZAMAN BİLE BEDDUA EDİYOR. EN OLMAZ ŞEYLER SÖYLÜYOR. YAKINLARIMDADA ÇOK GÖRÜYORUM. UYARIYORUM AMA NE KADAR ETKİLİ OLUYOR!!
ALLAH A EMANET OL ABİM. :)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

"Acaba kaç kişi vardır ki başka bir kişiye lanet veya beddua etmemiştir.Bir elin parmakları kadar..."

kesinlikle zerrin öyledir. şİmdi en ufuk bi şeyde ağzıma gelen her seyı sayıyoruz.Tabi bilinçsiz yapıyoruz.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

bedduaya sormuşlar nereye gidiyosun die çıktığım kapıya demiş.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt