Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

LANET VE BEDDUA (1 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
Bir müslümana lanet etmenin getireceği sorumluluğu biliyormu?

Şemseddin Sami Kamus-u Türkide lanet kelimesini açıklarken bu kelimenin aynı zamanda beddua manasında kullanıldığını da belirtir. Bazı alimler ise, beddua, lanete yakın bir şeydir demişlerdir. Bazı hadislerde ise her iki kelime beraber zikredilmektedir.

Kur’anı Kerim’de lanet ifadesi yer almaktadır, fakat bu tabir başta müşrik ve Yahudi olmak üzere kafirleredir. Çünkü lanetin manası, insanın Allah’ın rahmet ve affından uzak kalmasını istemektir.

Bu meseleye ışık tutması açısından bu hususta rivayet edilen bazı hadisleri nakledelim:
Allah’ın laneti, gazabı ve Cehennemi ile lanetleşmeyin.
Mü’min lanet edici olamaz.
Kamil bir mü’min kimseyi kötülemez, lanetlemez, aşırı gitmez ve hayasızlık etmez.
Şüphesiz ki, lanetçiler Kıyamet Gününde ne şehid olabilirler, ne de şefaatçi...
Bir seferinde Peygamber Efendimize, Ya Resulallah! Müşriklere beddua edin denildiğinde, Resulullah (a.s.m.) şöyle cevap vermiştir: Ben lanetçi olarak gönderilmedim. Ben ancak ve ancak rahmet olarak gönderildim.

Yine bir defasında Hz. Ebû Bekir kölelerinden bazısına lanet ediyordu. Bu sırada Resulullah (a.s.m.) çıkageldi ve Hz. Ebû Bekir’e şöyle buyurdu: Hem sıddikler, hem de lanet ediciler... Hayır, Kabe’nin Rabbine yemin olsun ki, bu olamaz.
Bunun üzerine Hz. Ebû Bekir kölelerinden bazılarını azat etti ve daha sonra gelerek, Bir daha yapmayacağım diye Resulullaha söz verdi.
Müslim’in rivayet ettiği bir hadiste ise, Sıddik bir kimseye lanetçi olması yakışmaz buyurmuşlardır.

Mümine yapılan lanetin mesuliyetine gelince; bu hususta da Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:
Her kim bir mümine lanet ederse, bu, onu öldürmek gibi günahtır. Her kim bir mümine küfür isnat ederse, bu da onu öldürmek gibi günahtır. Bu hadisin izahında şöyle denilmektedir: Çünkü lanet, mümini uhrevi nimetlerden mahrum olmasını temennidir, öldürmekle müsavidir, günahtır.Bu meselede rivayet edilen bir başka hadis de şu mealdedir:
Muhakkak, lanet bir kimseye tevcih edildiği zaman ona yönelir. Eğer ona bir yol ve menfez bulursa (o kimse laneti hak etmişse) onda kalır. Lanet hakkı değilse, Ey Rabbim, falan kimseye yöneltildim, fakat ona ne bir yol ve ne de bir menfez bulabildim” der. Kendisine, Geldiğin yere geri dön denilir.

Peygamberimiz (a.s.m.) birçok hadislerinde lanet ve bedduayı yasaklamış, bu şekilde davranışın mü’mine yakışmayacağını bildirmiştir. Yani hiçbir haklı ve meşrû bir sebep yokken bir mü’mine lanet okumak büyük günahlardan sayılmıştır. İbni Hacer laneti ikiye ayırır: Birincisi, belli bir topluluğa, diğeri de belirsiz bir topluluğa yapılan lanettir. Belli bir topluluğa misal olarak, Resulullah (a.s.m.), Ralan, Zekvan ve Asabe kabilelerine lanet etmiştir; ancak bunların küfür üzerine öleceklerini biliyordu. Belirsiz bir topluluk üzerine yapılan lanete hadis kitaplarında pekçok misal verilmektedir ki, bu da genel bir ifade içinde geçmektedir.

Mesela, Peygamberimiz faiz yiyenleri, hırsızlık yapanları, malının zekatını vermeyenleri, içki imal edenleri, içenleri, rüşvet verip alanları, Müslümanları aldatanları, kadın elbisesi giyen erkeği, erkek elbisesi giyen kadınları... lanetlemiştir.

Teftazani bu meseleyi, buradaki lanet hakiki manada lanet olmayıp asıl maksat, bu fiillerin kötülüğünü bildirip insanları onlardan sakındırmaktırşeklinde izah eder.

Acaba kaç kişi vardır ki başka bir kişiye lanet veya beddua etmemiştir.Bir elin parmakları kadar...

HoşçakalıN

gun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: LANET VE BEDDUA

Acaba kaç kişi vardır ki başka bir kişiye lanet veya beddua etmemiştir.Bir elin parmakları kadar...

ÇOK DOĞRU ALLAH RAZI OLSUN.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim.güzel bir konuya değinmişsin.Allahım razı olsun..bende lanet ve bedduayı hiç mi hiç doğru bulmuyorum.zaten resülümüz(sav) hafidi şeriflerinde buna çok güzel açıklık getirmiş.kardeşlerim ne olursunuz bedduadan ve lanetten uzak durmaya çalışalım.bize bunlarla karşılık verene biz söz misali EKMEK ile(güzel söz ile) karşılık verelim..ve yaratılış gayemiiz unutmayalım..yaptıklarımızın bize getirilerini ve götürülerini göz önünde bulundurmaya çalışalım(en başta bu kelimelerin tümü kendi nefsime)..paylaşımın için çok sağolasın kardeşim.selam ve dua ile.

sengul

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun.halk arasında bir söz vardır."bedduaya nereye ?diye sormuslar.oda cıktığım kapıya demiş."bu söze ne denli katılıyorsunuz bilemiyorum.ama yinede beddua etmeden önce durup düşünmemiz gerktigi kanaatindeyim.a.e.o

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM GERÇEKTEN GERÇEKTEN İNSAN ÖFKELENDİĞİ HİDDETLENDİĞİ ZAMANLARDA BAZEN KENDİNE HAKİM OLAMIYOR VE "ALLAH BELANI VERSİN, LANET OLSUN" GİBİ KELİMELER SARF EDEBİLİYOR PEKİ MESELA BİDE "ALLAH SENİ NASIL BİLYORSA ÖYLE YAPSIN" DA DENİYOR BUDA LANET YADA BEDDUA MI OLUYOR
A.E.O.

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı

COK GUZEL BIR KONUYU ELE ALMISSINiz ALLAH razi olsun sizden.yuce ALLAHIM ofkemize sinirimize uyupta bize lanet veya beddua etmekten korusun seytana uydurmasin insaallah

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

hepinize çok teşekkür ederımALlah razı olsun
GÜLER kardeş eklemen le renk katmıssın cok saol.hoşcakal

ŞENGÜL kardeş bende oyle sozler duydum beddua etme sonra gelır senı bulur dıye bence dogru bı laf ve yasayanlara cok rastladım.hoşcakal

FİDAN kardeşim evet çok sarf edıyoruz ozellıkle bı kısı tanıyorum agzından dusmuyor cok uyarıyorum onu ınsallah duzelecek."ALLAH SENİ NASIL BİLYORSA ÖYLE YAPSIN" sozu benım kendı gorusum lanet yada bedduaya gırmıyor cunku lanet sozu insanın Allahın rahmet ve affından uzak kalmasını istemektir.diğer söz ise Hani deriz ya Allah hidayet yolunu acsın buda onla bir yani rabbim her seyın en guzelını bılır.Nasıl buyurmussa oyle yapar.hoscakal

EBRULİ Allah bizi öfkemizi yenenlerden eylesın. hoscakal

GECE_YAGISI

Kayıtlı Kullanıcı

Mesela, Peygamberimiz faiz yiyenleri, hırsızlık yapanları, malının zekatını vermeyenleri, içki imal edenleri, içenleri, rüşvet verip alanları, Müslümanları aldatanları, kadın elbisesi giyen erkeği, erkek elbisesi giyen kadınları... lanetlemiştir.

burası cok ılgınc gunumuzde bunları herkes yapıyor Allah korusun bizi çok vahim bi durum.:(:(:(

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

VEYSEL BEY DÜNYANIN EN CİMRİ İNSANI PEYGAMBERİMİZİN İSMİ ANILDIGI ZANAM SALAVATI ŞERİFE GETİRMEYENDİR....

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

DOĞRUDUR FATOŞ BUNU PEK ÇIK KİŞİ BİLMİYORDU
EEE ŞİMDİ BANADA DEĞİRTİRMEK KALDI.
ALLAH RAZI OLSUN.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

EVET VEYSEL BEY DEGİŞTİRİN BAŞKA SORUN

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

TESEKKURLER FATOŞ HANIM SORMAK DEGILDE BU NASIL OLMUŞ

heval495

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH BZİ BEDUA ETMEYE YÖNELMESİN BEDUA ETİRMESİN

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Amin güzel kardeşim...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

BABANIN EVLADINA YAPTIGI BEDDUA DAHA ÇOK KABUL OLUYORMUŞ.NE KADAR DOGRUDUR BİLMİYORUM AMA BEN ÖYLE DUYMUŞTUM.

????

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun evet inşallah dikkat edeceğim o rahmet peygamberi okadar zorluk yaşayıp beddua etmediyse benim ne haddimeymiş değil mi.
fatma kardeşim ben de duymuştum anne babanın bedduasını almamamız gerektiğini. selamun aleykum

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm kardeşim..şu zamanlarda gerçekten çok üzüldüğüm bir şeylerden birisi bu BEDUUA..herkesin diline çok kötü bir süs olmuş.ve kalpleri bunun hırsı sarmış..Bir şeyleri anlatmaya çalışırsın,onların hırslarının önüne geçemez bu anlattıkların,örnekler vermeye çalışırsın ..yok yok..ne anlamak nede uygulamak isteyen var..evet ahir zamandayız ve hala insanların bu denli birbirlerine öfke ile bakmasına,birbirlerine beddualar yağdırmasına çok üzülüyorum.ya Allah(CC) Akıl fikir vermiş,Alemlere Rahmet bir peygamber göndermiş,Bize eşi bulunmaz bir dost KUR'AN-I KERİM İ göndermiş.ve bunlara rağmen insanların birbirlerine karşı kin gütmeleri ve bunun sonucunda bedduada bulunmaları çok üzücü bir durum..hiç mi bir şeylerden ibret almayacağız..Allahım yar ve yardımcımız olsun..en büyük silahımız dua etmek..inş dillerimizden eksik olmaz..

fatma_ergün kardeşim.babanın hem duası ve hemde bedduası tutar diye genel bir cümle vardır..aslında bunun aslı şöyledir..bir baba anne kadar hassasiyetli olamaz..yani annedeki o acıma ,merhamet,vb duygularının aynılarını bir baba taşıyamaz,çünkü annelik duyguları sadece onlara mahsus bir duygudur..bir düşünün ki bir anne çocuğuna kızsa bile onu yürekten aasla yapamaz,çünkü evladıdır,eşsiz bir duygu olan annelik duygusunu taşır ve bu duygu bunlara siper olur...yani kızma bile olsa o yürekten olamaz..ama bir baba bu hassasiyeti yaşayamadığı için bu terim kullanılıyor..yoksa inanın ki hiç bir anne veya baba evladının kötülüğünü istemez..selam ve dua ile

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

002. Sure - BAKARA SURESİ 88. AYET
"BIZIM KALPLERIMIZ KILIFLIDIR" DEDILER. ÖYLE DEGIL! ALLAH ONLARI KAFIRLIKLERI SEBEBIYLE LANETLEDI; ONUN IÇIN ÇOK AZ IMANA GELIRLER.

002. Sure - BAKARA SURESİ 89. AYET
YANLARINDAKINI (TEVRAT'I) TASDIK ETMEK ÜZERE ONLARA ALLAH TARAFINDAN BIR KITAP (KUR'AN) GELINCE; ÖNCEDEN INKAR EDENLERE KARSI YARDIM ISTEYIP DURURLARKEN O TANIDIKLARI KENDILERINE GELINCE TUTTULAR ONU INKAR ETTILER. ARTIK ALLAH'IN LANETI KAFIRLERIN BOYNUNA OLSUN!

002. Sure - BAKARA SURESİ 159. AYET
INDIRDIGIMIZ APAÇIK AYETLERI VE DOGRUYU, BIZ ONLARI INSANLAR IÇIN KITAPTA IYICE AÇIKLADIKTAN SONRA, GIZLEYENLERE ALLAH DA BÜTÜN LANET EDEBILENLER DE LANET EDER.

002. Sure - BAKARA SURESİ 161. AYET
ANCAK, AYETLERIMIZI INKAR ETMIS VE KAFIR OLARAK ÖLMÜS OLANLAR ISTE, ALLAH'IN LANETI, MELEKLERIN LANETI, INSANLARIN LANETI HEP ONLARIN ÜSTÜNE OLSUN.

002. Sure - BAKARA SURESİ 162. AYET
ONLAR, SONSUZA KADAR O LANETIN ALTINDA KALIRLAR, NE AZAPLARI HAFIFLETILIR, NE DE KENDILERINE GÖZ AÇTIRILIR.

003. Sure - ALI IMRAN SURESİ 61. AYET
SANA GELEN ILIMDEN SONRA ARTIK HER KIM SENINLE TARTIŞMAYA KALKARSA DE KI: "GELIN, OĞULLARIMIZI, OĞULLARINIZI, KADINLARIMIZI, KADINLARINIZI ÇAĞIRALIM, KENDIMIZ VE KENDINIZ DE ONLARLA BIR ARAYA GELELIM. SONRA CAN U GÖNÜLDEN DUA EDIP ALLAH'IN LANETINI YALANCILARIN BOYNUNA GEÇIRELIM!"

003. Sure - ALI IMRAN SURESİ 87. AYET
IŞTE ONLAR! CEZALARI; ALLAH'IN, MELEKLERIN VE BÜTÜN INSANLARIN LANETININ ÜZERLERINDE OLMASIDIR.

003. Sure - ALI IMRAN SURESİ 88. AYET
SONSUZA KADAR O LANETIN IÇINDEDIRLER, AZAPLARI HAFIFLETILMEZ VE KENDILERINE MÜHLET VERILMEZ.

004. Sure - NISA SURESİ 46. AYET
O YAHUDI OLANLARDAN KIMILERI KELIMELERIN YERLERINI DEĞIŞTIRIP, DILLERINI EĞIP BÜKEREK, DINE DOKUNARAK "DINLEDIK, ISYAN ETTIK." , "DINLE DINLENILMEZ OLSAYDIN." VE "BIZI GÜT." DIYORLAR. BÖYLE DIYECEKLERINE "DINLEDIK, ITAAT ETTIK.", "DINLE VE BIZI GÖZET." DESELERDI ELBETTE HAKLARINDA DAHA HAYIRLI VE DAHA DÜRÜST OLURDU. FAKAT INKARLARI YÜZÜNDEN ALLAH KENDILERINI LANETLEMIŞTIR. ONUN IÇIN PEK AZI DIŞINDA IMANA GELMEZLER.

004. Sure - NISA SURESİ 47. AYET
EY KENDILERINE KITAP VERILENLER, GELIN O BERABERINIZDEKINI DOĞRULAMAK ÜZERE INDIRDIĞIMIZ BU KITABA, BIZ BIR TAKIM YÜZLERI SILIP DE ENSELERINE ÇEVIRMEDEN VEYA ONLARI CUMARTESI YASAĞINI ÇIĞNEYENLERI LANETLEDIĞIMIZ GIBI, LANETLEMEDEN ÖNCE IMAN EDIN! YOKSA ALLAH'IN EMRI DAIMA YERINE GELMIŞTIR.

004. Sure - NISA SURESİ 52. AYET
ONLAR, ALLAH'IN LANETLEDIĞI KIMSELERDIR. HER KIMI DE ALLAH LANETLERSE, ARTIK ONU KURTARACAK BIRINI BULAMAZSIN.

004. Sure - NISA SURESİ 93. AYET
KIM DE BIR MÜMINI ISTEYEREK ÖLDÜRÜRSE, ARTIK ONUN CEZASI CEHENNEMDE EBEDI KALMAKTIR. ALLAH, ONA GAZAP ETMIŞ, LANETLEMIŞ VE BÜYÜK BIR AZAP HAZIRLAMIŞTIR.

004. Sure - NISA SURESİ 118. AYET
ALLAH ONU LANETLEMIŞ, O DA ŞÖYLE DEMIŞTI: "CELALIN HAKKI IÇIN KULLARINDAN BELIRLI BIR KISMINI ALACAĞIM.

005. Sure - MAIDE SURESİ 13. AYET
SONRA BU SÖZLEŞMELERINI BOZMALARI YÜZÜNDEN, BIZ ONLARI LANETLEDIK VE KALPLERINI KASKATI ETTIK. ONLAR, KELIMLERI YERLERINDEN OYNATARAK DEĞIŞTIRIRLER, UYARILDIKLARI GERÇEKLERDEN PAYLARINI ALMAYI UNUTTULAR. IÇLERINDEN PEK AZI DIŞINDA, ONLARDAN SÜREKLI BIR HAINLIK GÖRÜRSÜN, YINE DE SEN, ONLARI AFFET VE ALDIRMA! ÇÜNKÜ ALLAH, IYILIK YAPANLARI SEVER.

005. Sure - MAIDE SURESİ 78. AYET
ISRAILOĞULLARINDAN O KÜFREDENLER, HEM DAVUD'UN HEM DE MERYEM'IN OĞLU ISA'NIN DILI ILE LANETLENDILER. BU, ONLARIN ISYAN ETMELERI VE HAKKIN SINIRLARINI AŞMAKTA OLMALARI YÜZÜNDENDI.

007. Sure - ARAF SURESİ 38. AYET
"GIRIN BAKALIM CINLERDEN VE INSANLARDAN SIZDEN ÖNCE GEÇEN MILLETLERIN ARASINDA ATEŞE!" DER. HER MILLET GIRDIKÇE, KENDILERINE UYUP SAPIKLIĞA DÜŞTÜĞÜ HEMŞIRESINE (DINDAŞINA) LANET EDER. SONUNDA HEPSI ORADA BIRBIRLERINE ULANIRLAR. SONRAKILERI, ÖNDEKILERI GÖSTEREREK: "EY RABBIMIZ, IŞTE ŞUNLAR BIZI YOLDAN ÇIKARDILAR; ONUN IÇIN ONLARA ATEŞTEN IKI KATLI AZAP VER!" DERLER. ALLAH: "HER BIRINIZE IKI KATLI, FAKAT BILMIYORSUNUZ." DER.

007. Sure - ARAF SURESİ 44. AYET
BIR DE CENNETLIKLER, CEHENNEMLIKLERE ŞÖYLE SESLENIRLER: "GERÇEKTEN BIZ, RABBIMIZIN BIZE VADETTIĞININ GERÇEK OLDUĞUNU BULDUK. SIZ DE RABBINIZIN SIZE VADETTIĞININ GERÇEK OLDUĞUNU BULDUNUZ MU?" ONLAR DA: "EVET" DERLER. DERKEN ARALARINDA BIR ÇAĞIRICI ŞÖYLE BAĞIRMAYA BAŞLAR: "ALLAH'IN LANETI O ZALIMLERIN ÜSTÜNE OLSUN!

011. Sure - HUD SURESİ 18. AYET
BIR YALANI ALLAH'A IFTIRA EDENDEN DANA ZALIM KIM OLABILIR? BUNLAR, RABLERININ HUZURUNA ÇIKARILACAKLAR, ŞAHITLER DE: "IŞTE BUNLAR, RABLERINE KARŞI YALAN SÖYLEYENLERDIR!" DIYECEKLERDIR. HABERINIZ OLSUN, ALLAH'IN LANETI ZALIMLEREDIR.

011. Sure - HUD SURESİ 60. AYET
HEM BU DÜNYADA HEM DE KIYAMET GÜNÜNDE BIR LANET CEZASINA ÇARPTIRILDILAR. BAK IŞTE, AD TOPLULUĞU RABLERINE KÜFRETTILER VE BAK IŞTE, DEFOLDU GITTI HUD'UN KAVMI AD!

011. Sure - HUD SURESİ 99. AYET
HEM BURADA HEM DE KIYAMET GÜNÜNDE ARKALARINDAN BIR LANETLE TAKIP EDILDILER. BU YAPILAN DESTEK NE FENA DESTEKTIR!

013. Sure - RAD SURESİ 25. AYET
FAKAT ALLAH'A VERDIKLERI SÖZÜ BELGELEDIKTEN SONRA BOZANLAR VE ALLAH'IN, BIRLEŞTIRILMESINI EMRETTIĞI ILIŞKILERI KOPARANLAR VE YERYÜZÜNÜ FESADA VERENLER; IŞTE BUNLAR, LANET OLSUN ONLARA VE YURDUN KÖTÜSÜ DE ONLARA OLSUN!

015. Sure - HICR SURESİ 17. AYET
BIR DE ONU LANETLENMIŞ HER ŞEYTANDAN KORUDUK.

015. Sure - HICR SURESİ 35. AYET
VE BU LANET CEZA GÜNÜNE KADAR ÜZERINDEDIR." DEDI.

017. Sure - ISRA SURESİ 60. AYET
UNUTMA KI, VAKTIYLE SANA: "BIL KI RABBIN O INSANLARI KUŞATMIŞTIR." DEDIK. SANA GÖSTERDIĞIMIZ (MIRAC) TEMAŞASINI VE KU'RAN'DA LANETLENMIŞ AĞACI SADECE INSANLARA BIR IMTIHAN IÇIN YAPMIŞIZDIR. BIZ ONLARI TEHDIT EDIYORUZ; AMA BU ONLARA BÜYÜK BIR TAŞKINLIĞI ARTIRMAKTAN BAŞKA NETICE VERMIYOR.

024. Sure - NUR SURESİ 7. AYET
BEŞINCI DEFADA DA, EĞER YALAN SÖYLEYENLERDEN ISE ALLAH'IN LANETININ KENDI BOYNUNA OLMASINI IFADE ETMELIDIR.

024. Sure - NUR SURESİ 23. AYET
ŞÜPHE YOK KI, NAMUSLU, KÖTÜLÜKTEN HABERSIZ MÜ'MIN KADINLARA ZINA SUÇU ATANLAR, DÜNYADA VE AHIRETTE LANETLENMIŞLERDIR VE ONLARA BÜYÜK BIR AZAP VARDIR.

028. Sure - KASAS SURESİ 42. AYET
HEM BU DÜNYADA ONLARA ARKALARINDAN BIR LANET YAĞDIRMAKTAYIZ, HEM DE KIYAMET GÜNÜNDE PEK NEFRET EDILENLERDEN OLACAKLARDIR.

029. Sure - ANKEBUT SURESİ 25. AYET
IBRAHIM: "SIZ, SADECE DÜNYA HAYATINDA ARANIZDA SEVIŞMEK IÇIN ALLAH'I BIRAKIP BIR TAKIM PUTLARA TUTULMUŞSUNUZ. FAKAT KIYAMET GÜNÜNDE BIRBIRINIZE KÜFREDECEK VE BIRBIRINIZI LANETLEYECEKSINIZ; VARACAĞINIZ YER ATEŞTIR VE SIZIN IÇIN YARDIMCILARDAN ESER DE YOKTUR.

033. Sure - AHZAB SURESİ 57. AYET
ÇÜNKÜ ALLAH VE RESULÜNE EZIYET EDENLER MUHAKKAK DÜNYADA VE AHIRETTE ONLARA LANET ETMIŞ (RAHMET SAHASINDAN KOVMUŞ) VE ONLARA PEK HAKARETLI BIR AZAP HAZIRLAMIŞTIR.

033. Sure - AHZAB SURESİ 64. AYET
ŞU MUHAKKAK KI, ALLAH KAFIRLERI LANETLEMIŞ VE ONLARA BIR ÇILGIN ATEŞ HAZIRLANMIŞTIR.

033. Sure - AHZAB SURESİ 68. AYET
EY RABBIMIZ, ONLARA AZABIN IKI KATINI VER VE KENDILERINI BÜYÜK BIR LANETLE LANETLE!"

038. Sure - SAD SURESİ 78. AYET
VE ELBETTE LANETIM CEZA GÜNÜNE KADAR SENIN ÜZERINDEDIR." BUYURDU.

040. Sure - MÜMIN SURESİ 52. AYET
O GÜN KI, ZALIMLERE, ÖZÜR DILEMELERI FAYDA VERMEZ. ONLARA LANET VARDIR VE ONLARA YURDUN KÖTÜSÜ (CEHENNEM) VARDIR.

047. Sure - MUHAMMED SURESİ 23. AYET
ONLAR ÖYLE KIMSELERDIR KI, ALLAH ONLARI LANETLEMIŞ DE DUYGULARINI ALMIŞ VE GÖZLERINI KÖR ETMIŞTIR.

ALLAH-Ü TEALA'nın rahmeti üzerimize olsun...

selamünaleyküm

[/quote]

Allah razı olsun ismi güzel elifnur ne güzel arayıp bulmussun bızlere sunmussun ....

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
Allah razı olsun evet inşallah dikkat edeceğim o rahmet peygamberi okadar zorluk yaşayıp beddua etmediyse benim ne haddimeymiş değil mi.
fatma kardeşim ben de duymuştum anne babanın bedduasını almamamız gerektiğini. selamun aleykum

kesinlikle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt