Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

La sonsuzluk hecesi (1 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
VE ALEYKÜM SELAM TAVSİYE EDERİM ÇOK GÜZEL KİTAP BENDE HENÜZ TEMİN ETTİM,BİRDE YUSUF İLE ZÜLEYHA KİTABI VAR OKUMAYA DOYAMAZSINIZ,ACİZANE BİR TAVSİYE DAHA SENAİ DEMİRCİ AŞKA ADANAN ÖYKÜLER 1 BU KİTAPTA HARİKA....ALLAH GÖNLÜNDEKİ GÜZELLİKLERİ HAYATINA TATBİK ETTİRSİN:a35::a26:

aminn canımm..
Senai Demirci hayranıyım zaten.Onun hangi kitabını alsam diye düşünüyordum.Sağol Allah razı olsun.
Yeni kitabı Söz Yangını çıktı.Konusu gıybet.
Onu da almak istiyorum..

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
aminn canımm..
Senai demirci hayranıyım zaten.onun hangi kitabını alsam diye düşünüyordum.sağol allah razı olsun.
Yeni kitabı söz yangını çıktı.konusu gıybet.
Onu da almak istiyorum..

yarın beğeneceğin konular daha eklerim inşaallah...

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Sev beni cananin olayim. Icimden aksin butun irmaklar. Senin kiyilarini kucaklayan kocaman bir derya olayim. Ruzgarlar savursun beni, yagmurlarin hepsi alnima dussun, taslarin hepsi gogsume dussun. Senin ayaklarini open kocaman bir dağ olayim. Cöller savrulsun, daglar aradan cekilsin, yokuslar ve inisler bitsin ki yurudugun yollara toz olayim. Senin hasretinle yanar her yanim, butun ufuklardan seni umarim.

Cöldeyim, susuzum. Dudagin bana Leyla.
Kuyularda Yusuf'um. Sozlerin bana Zuleyha.
Ateslerde Ibrahim'im. Gozlerin bana derya.
Sancilar icinde Meryem'im. Bakisin bana Isa..
Yaralar icinde Eyyub'um. Hasretin bana sifa.
Oluler icinde bir oluyum. Ellerin bana musalla.

senai demirci

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
ŞEYTANIN AYARTICILARI

Şeytan ademe secde etmedi...

---Bana dedi madem bu izni verdin (insanları ALLAH tan uzaklaştırma)öyleyse şimdi beni yarı yolda bırakma.insanını kayırma.Benimde rabbim değilmisin?

---Şeytan dediki insanları yolundan çeldiriciler ver bana.yoldan çeldiriciler nedi bana göster...

ALLAH güvendiğine(ademoğlu) öyle bir güvendi kibüyük ayartıcının(şeytanın)istediği çeldiricileri esirgemedi...

.... Altın,gümüş,elmasları gösterdi...

--- Yetmez dedi şeytan

....İncecik kumaşlar,ağır şallar,kokular,baharatlar gösterdi...

---Yetmez dedi şeytan

....Yiyecekler,içecekler,tatlılar gösterdi...

---Yetmez dedi şeytan

....mal,mülk,şöherti gösterdi...

---yetmedi şeytana dahada istedi

Bunun üzerine alemlerin rabbi KADININ SURETİNİ gösredi.Kadın ki henüz adem'in zihninde bir kelime varlık aleminden bir resimdi...

Şeytan dediki BEN ADEMOĞLUNUN GİTTİĞİ YERDE OLACAĞIM.EN FAZLA DA ŞU YARATTIĞIN KADININ GÖZLERİNİN DERİNİNE,DUDAKLARININ KIVRIMINA,SAÇLARININ ARASINA,TENİNE,BEDENİNE,ENDAMINA KUTULUP OTURACAĞIM.ONDA SEYRETTİRECEĞİM KENDİMİ.SENİ SEYRETTİKLERİNİ ZANNEDERKEN BANA DÖNECEKLER.SANA GİTTİKLERİNİ ZANNEDERKEN BANA GELECEKLER...

----EY ADEMİN ŞU TOPRAK BEDENİN,ŞU KARA BALÇIK YIĞINININ OĞULLARI,ARTIK KORKUN BENDEN...
KORKUN DERKEN ALEV ATEŞ LİBASINA YENİDEN BÜRÜNDÜ,SESİ SAF BOŞLUĞA ÇARPARKEN GÖZDEN KAYBOLDU....

LA SONSUZLUK HECESİ...

ANLAYANA NE MESAJLAR VAR BURADA YA RABBİ BİZİ ŞEYTANA YÖNELMEKTEN KORU....

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Bana Bir İsim Ver Varlığım Olsun
o zamansızlık zamanında,cennet ırmağının kıyısında Adem onunla gözgöze geldi.kuşları,tüyleri ürkütmekten korkarcasına elini uzattı yavaşça...

Adem sordu sen kimsin?

---ben kadınım dedi havva ama bu henüz sıfatım.adımı bilmiyorum.

sonra döndü ademe,aklına birşey gelmişti

sesi bengisular gibiydi

---bana dedi bir isim ver,varlığım olsun...

durdu aklından yeni birşey geçti

---bana dedi bir isim ver.VARLIĞIM SENİN OLSUN.

---Bana öyle bir isim verki senin adının yanında dursun seni anan benide ansın,seni her hatırkayan beni hatırlamadan yapamasın....

adem baktı ona kelimelerin gününden bu yana aklından hiç çıkmayan ismi fısıldadı bir çırpıda HAVVA...

Ademin ismini yaratıcı vermişti.Havvayı adem adlandırdı.havvanın adı adına ruhu ruhuna ,varlığı varlığına katıldı.bedeni? zaten kaburgası kadar ademe yakındı....

bildiği isimlerin hepsini havvaya veremedi adem ama her defasında ona bambaşka isimlerle seslendi...havvaydı bu hazineydi.....

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün Sabâ Melikesi Belkıs’tan, Âdem’le Havva’nın hikâyesini anlamanın bütün bir insanlığın da hikâyesini anlamak manasına geldiğini öğrendim. İnsanın bütün halleri Âdem’de gizliydi ve bütün macera onun hikâyesinde özetlenmişti. Bu cümleyi yıllarca içimde gezdirdim de bir türlü kalemi elime alamadım, anlatmaya kalkışamadım Ne zaman ki, kalmaiçin değil uğrayıp geçmek için kadem bastığımız, kök attığımız değil kısa bir gölge saldığımız şu dünyada bir cennet sürgünüyle yazgılandığımı anladım ve Kelimeler Kitabı-çift isimler sahifesinde, Âdem’le Havva’nın yanına bir de Habil’le Kabil’i ekledim. O zaman anladım anlatma zamanının geldiğini. Hikâyenin ismi düştü dilime bir gece: LÂ. İLLÂ, dedim. Bir ömür boyu aradığım hece harfinin LÂ olduğunu bildim.

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün Sabâ Melikesi Belkıs’tan, Âdem’le Havva’nın hikâyesini anlamanın bütün bir insanlığın da hikâyesini anlamak manasına geldiğini öğrendim. İnsanın bütün halleri Âdem’de gizliydi ve bütün macera onun hikâyesinde özetlenmişti.

Bu cümleyi yıllarca içimde gezdirdim de bir türlü kalemi elime alamadım, anlatmaya kalkışamadım

Ne zaman ki, kalmak için değil uğrayıp geçmek için kadem bastığımız, kök attığımız değil kısa bir gölge saldığımız şu dünyada bir cennet sürgünüyle yazgılandığımı anladım ve Kelimeler Kitabı-çift isimler sahifesinde, Âdem’le Havva’nın yanına bir de Habil’le Kabil’i ekledim. O zaman anladım anlatma zamanının geldiğini.

Hikâyenin ismi düştü dilime bir gece: LÂ. İLLÂ, dedim.
Bir ömür boyu aradığım hece harfinin LÂ olduğunu bildim.

Nazan Bekiroğlu

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Her şey gizli. Benim bildiğimse:

Gizli bir hazineydi; görünmeyi bilinmeyi sevdi.

Sıfırdan zamana, sonsuz ân’dan ânbeân’a,

nâ- mevcuddan vücuda, lâ-mekâna,

noktadan mükemmele,

kelimeden cümleye,

emirden vâkiye.

Muhabbeti aşikâr kuvveyi fiil eyledi.

OL, dedi.

OL’uverdi.

Kün!

Bir kaf. Bir nun.

Sonra sükun.

Nazan Bekiroğlu / LA Sonsuzluk Hecesi