Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUSURLARI AFFETMEK (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUSURLARI AFFETMEK

gulen yazdı:
BEN SADECE KENDİME HAKİM OLUP O KİŞİLERE KÖTÜLÜK YAPMIYORUM FAKAT HAKKIMI

KESİNLİKLE HELAL ETMEM. BAZI ZAMANLAR ÇOK BEDDUA ETTİĞİM OLUYOR. ETMEDİM DERSEM

YALAN OLUR YÜZLERİNE KARŞI DEĞİL ÇÜNKÜ KESİNLİKLE MUHATAP OLMAM. YASAL YOLLARA

BAŞVURUYORUM. KÖTÜLÜK YAPMAYIP HAKKI HELAL ETMEYİNCE DE AF ETMİŞ OLUYOR

MUYUZ???

Gulen zaten kötülük yapıp yapmamak insanın fıratında vardır sen yapmıyorsun ama karşındaki bunu yapıyor sana yapan başkkasınada yapar Allah bile biz günahkar kullarını affediyor Peygamber Efendimiz s.a.s çok sevdiği amcasının katilini bile affetti biliyorsundur h.z vahşi bak onun bile adını hürmetle anıyoruz onu affetmekle Peyganber Efendimiz s.a.s alçalmadı dahada yüceltti evlimisin bekarmısın bilmiyorum ama eğer evliysen eşin sana inanıyorsa gerisi boş sen onunla konuşsan bile hak haktır bende anlatsam uzun sürer konuşuyorum ama asla ve asla affetmiyorum ama kin de beslemiyorum Allaha havale ettim onu o kadar 80 yaşını geçti anlı ramazandan ramazana secdeye değiyor bence ona bu ceza değer bana yakıştırdığı lafları eşimin yanında Rabbim ona sorsun inş duala kal kendini hiç üzme Allahtan korkmayandan kork

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun ellerine emeğine sağlık annem... inşallah Rabbim rahmeti ve merhametiyle bizleri karşılar...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

BEN DE SİZİN GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM EŞİM ÖNEMLİ GERİSİ DEĞİL DİYE.
EVET EN DOĞRUSU, HAKLISINIZ FAKAT EŞİNİZ VEFAT EDİNCE BÜTÜN ŞEYTANLAR AYAKLANIYOR MALESEF.
BEKARKEN SİZİ AYIRMAK İÇİN UĞRAŞANLAR DAHA EŞİNİZ TOPRAĞA KONMADAN İŞ BAŞINA GEÇİYORLAR. TOPRAĞA KONAN DA BU ARADA ONLARIN OĞULLARI REZALETE BAKIN!
BİZ YAPMADIK DİYE YALAN SÖYLEYİP YEMİN EDENLER DAHA YOLCU ETMEDEN BİZ SÖYLEDİK DİYE BAS BAS BAĞIRIRLAR.
CENAZE TÖRENİN DE BİLE İŞ BAŞINDA OLURLAR!!
İNANIN TÜM İÇTENLİĞİMLE HAŞR VAKTİNDE DİLLERİNDEN ASILI BİR ŞEKİLDE MAHŞERE GELECEKLERİ GÜNÜ İPLE ÇEKİYORUM.
VE RABBİM BU İNSANLARIN TÜMÜNE KIZ EVLAT VERDİ ZAMANI GELİNCE DERS VERMEK İÇİN. BU İNSANLAR DİNDEN İMANDAN BAHSEDİP MEZARLIĞA NAZAR BONCUĞU KOYACAK KADAR GERİ ZEKALI. HAYATIMDA BÖYLE SAÇMALIK GÖRMEDİM. NE BENİ NE EŞİMİ RAHAT BIRAKTILAR HAYATTA. ŞİMDİ EŞİM ALEM DEĞİŞTİRDİ HALA GİDİP MEZARA EŞİYLE İLGİLİ İFTİRALARINA DEVAM EDİP MEZAR TAŞINA KİNAYELİ YAZILAR YAZIYORLAR. NE DİYEYİM RABBİM İSLAH ETSİN DİYORUM ŞEYTANIN YOLUNDAN UZAK DURMAYA ÇALIŞIYORUM İLAHİ ADALETİN TECELLİ EDECEĞİ GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

İNSAN OLMAK HAKİKATEN BİR FAZİLET. HERKES İNSAN OLAMIYOR.

İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.
ALLAH RAZI OLSUN

BİZ EŞİ ÖLMÜŞ HANIMLAR ALLAH' IN BİRER EMANETLERİYİZ.

HASBİYALLAHU VE NİMEL VEKİL.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

gulen yazdı:
BEN DE SİZİN GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM EŞİM ÖNEMLİ GERİSİ DEĞİL DİYE.
EVET EN DOĞRUSU, HAKLISINIZ FAKAT EŞİNİZ VEFAT EDİNCE BÜTÜN ŞEYTANLAR AYAKLANIYOR MALESEF.
BEKARKEN SİZİ AYIRMAK İÇİN UĞRAŞANLAR DAHA EŞİNİZ TOPRAĞA KONMADAN İŞ BAŞINA GEÇİYORLAR. TOPRAĞA KONAN DA BU ARADA ONLARIN OĞULLARI REZALETE BAKIN!
BİZ YAPMADIK DİYE YALAN SÖYLEYİP YEMİN EDENLER DAHA YOLCU ETMEDEN BİZ SÖYLEDİK DİYE BAS BAS BAĞIRIRLAR.
CENAZE TÖRENİN DE BİLE İŞ BAŞINDA OLURLAR!!
İNANIN TÜM İÇTENLİĞİMLE HAŞR VAKTİNDE DİLLERİNDEN ASILI BİR ŞEKİLDE MAHŞERE GELECEKLERİ GÜNÜ İPLE ÇEKİYORUM.
VE RABBİM BU İNSANLARIN TÜMÜNE KIZ EVLAT VERDİ ZAMANI GELİNCE DERS VERMEK İÇİN. BU İNSANLAR DİNDEN İMANDAN BAHSEDİP MEZARLIĞA NAZAR BONCUĞU KOYACAK KADAR GERİ ZEKALI. HAYATIMDA BÖYLE SAÇMALIK GÖRMEDİM. NE BENİ NE EŞİMİ RAHAT BIRAKTILAR HAYATTA. ŞİMDİ EŞİM ALEM DEĞİŞTİRDİ HALA GİDİP MEZARA EŞİYLE İLGİLİ İFTİRALARINA DEVAM EDİP MEZAR TAŞINA KİNAYELİ YAZILAR YAZIYORLAR. NE DİYEYİM RABBİM İSLAH ETSİN DİYORUM ŞEYTANIN YOLUNDAN UZAK DURMAYA ÇALIŞIYORUM İLAHİ ADALETİN TECELLİ EDECEĞİ GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

İNSAN OLMAK HAKİKATEN BİR FAZİLET. HERKES İNSAN OLAMIYOR.

İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.
ALLAH RAZI OLSUN

BİZ EŞİ ÖLMÜŞ HANIMLAR ALLAH' IN BİRER EMANETLERİYİZ.

HASBİYALLAHU VE NİMEL VEKİL.
BU DUAYI HER ZAMAN SÖYLE B)

Gülencim şimdi seni daha iyi anlıyorum eşin yok ama Seni koruyup gözetecek Rabbimiz var biliyormusun ahirette cennete girmek için Peygamber Efendimizle yarışacak kadın eşini kaybetip namusunu koruyan çocuklarını bakan anneler olacak çünki aynı olaylar kardeşimimin başından geçti ama arkasında biz vardık maddi manevi oda dört çocukla hiç bir güvencesi olmadan kaldı ama Allahtan çocular anneleriyle el ele verip bu zamana geldiler şimdi kardeşimede söylüyorumm evlenme PEYGAMBER EFENDİMİZLE YARIŞ DİYE ONADA NE HAKARETLER YAPILDI AMA ŞİMDİ UTANAN ONLAR OLDU ÇOCULLARIN CEMİYETLERİNE MİSAFİR GİBİ GELİP GİDİYORLAR TAŞ HER ZAMAN YAKINDAN GELİR ONLARDA ALLAH YOLUNU BİLEN İNSANLAR YA BİLMESELERDİ NE OLURDU ACABA HERKEZ DÜNYA TARLASINA NE EKERSE AHİRETTE ONU BİÇECEKLER SEN ALLAHTAN SABIR İSTE ALLAHA HAVALE ET BEKLE GÖR RABBİM HER ZAMAN YANINDA VE YARDIMCIN OLSUN ALLAH EŞİNİN YATTIĞI KADAR SANA VE ÇOCUKLARINA UZUN ÖMÜRLER VERSİN AMİN :DRABBİM HEP YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN İNŞ :D:D:D

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

BİZ EŞİMLE DÖRT SENE KONUŞTUK İKİ AYDA EVLİ KALABİLDİK. HALİYLE ÇOCUĞUMUZ YOK FAKAT KARDEŞİNİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM BİR DE ÇOCUK OLUNCA İNSANIN DAHA BİR AĞIRINA GİDİYOR. ALLAHIN EMRİ PEYGAMBERİN KAVLİYLE DEYİPTE EVLATLARININ GÜZEL HELALLERİNE NAMUSLARINA DİL UZATMAK NE BÜYÜK GÜNAH!
BU DURUM BENİM, KARDEŞİNİZİN VE BİZİM GİBİLERİN İMTİHANI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

ALLAH, KİŞİNİN EN SEVDİĞİNİ ALIR ONU İMTİHAN EDERMİŞ EĞER SABREDERSE ONU CENNETİYLE MÜJDELERMİŞ.ALLAH HEPİMİZİ CENNETİ İLE MÜJDELEDİKLERİNDEN ETSİN.

TEK DİLEĞİM EŞİMLE CENNETTE KAVUŞUP SONSUZ HUZUR VE SAADET YURDU CENNETTE RABBİMİZİN SELAMINI EŞİMLE BİRLİKTE İŞİTİP GÜZEL CEMALİNİ BİRLİKTE GÖRMEK...B)B)
NE ALTIN EVLER İSTİYORUM NE TAHT, İSTEDİĞİM SADECE BU.
ALEMLER FARKLI DA OLSA İNSAN AŞKI SONSUZA DEK YAŞIYOR.B)B)

EĞER KARDEŞİNİZ EVLENMEK İSTİYORSA BİR HADİSTE ANNELERİMİZDEN BİRİ SORUYOR. DÜNYADA BAZI HANIMLAR İKİ VEYA DAHA ÇOK EVLİLİK YAPIYORLAR. AHİRETTE HANGİSİ EŞİ OLACAK DİYE. PEYGAMBERİMİZDE İÇLERİNDEN EN FAZİLETLİYİ SEÇİP RABBİNE BUNU BANA EŞ KIL YA RABBİM DİYECEK, DİYOR.

BEN BAZEN KENDİ KENDİME KONUŞTUĞUMDA ALLAH BANA EĞER İKİNCİ BİR EŞ YAZDIĞIYSA BİLE CENNETTE İLLE SEN İLLE DE SEN DERİM EŞİME.

KİŞİ, SEVDİĞİ İLE BERABERDİR. RABBİM ASLINDA BİZİ AYIRMADI RABBİM HEM BENİ HEM CANIM EŞİMİ KORUMAYA ALDI. ÖZELLİKLE DE EVLİLİĞİMİZİ.B)B)
ZALİMLERİN ZULMUNDEN ZARAR GÖRMESİN DİYE. BÖYLECE SEVEREK AYRI KALDIK SEVEREK BİRLEŞMEK İÇİN.:(:(:)

HAKKINIZI HELAL EDİN DOSTLUĞUNUZ VE BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

gulen yazdı:
BİZ EŞİMLE DÖRT SENE KONUŞTUK İKİ AYDA EVLİ KALABİLDİK. HALİYLE ÇOCUĞUMUZ YOK FAKAT KARDEŞİNİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM BİR DE ÇOCUK OLUNCA İNSANIN DAHA BİR AĞIRINA GİDİYOR. ALLAHIN EMRİ PEYGAMBERİN KAVLİYLE DEYİPTE EVLATLARININ GÜZEL HELALLERİNE NAMUSLARINA DİL UZATMAK NE BÜYÜK GÜNAH!
BU DURUM BENİM, KARDEŞİNİZİN VE BİZİM GİBİLERİN İMTİHANI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

ALLAH, KİŞİNİN EN SEVDİĞİNİ ALIR ONU İMTİHAN EDERMİŞ EĞER SABREDERSE ONU CENNETİYLE MÜJDELERMİŞ.ALLAH HEPİMİZİ CENNETİ İLE MÜJDELEDİKLERİNDEN ETSİN.

TEK DİLEĞİM EŞİMLE CENNETTE KAVUŞUP SONSUZ HUZUR VE SAADET YURDU CENNETTE RABBİMİZİN SELAMINI EŞİMLE BİRLİKTE İŞİTİP GÜZEL CEMALİNİ BİRLİKTE GÖRMEK...B)B)
NE ALTIN EVLER İSTİYORUM NE TAHT, İSTEDİĞİM SADECE BU.
ALEMLER FARKLI DA OLSA İNSAN AŞKI SONSUZA DEK YAŞIYOR.B)B)

EĞER KARDEŞİNİZ EVLENMEK İSTİYORSA BİR HADİSTE ANNELERİMİZDEN BİRİ SORUYOR. DÜNYADA BAZI HANIMLAR İKİ VEYA DAHA ÇOK EVLİLİK YAPIYORLAR. AHİRETTE HANGİSİ EŞİ OLACAK DİYE. PEYGAMBERİMİZDE İÇLERİNDEN EN FAZİLETLİYİ SEÇİP RABBİNE BUNU BANA EŞ KIL YA RABBİM DİYECEK, DİYOR.

BEN BAZEN KENDİ KENDİME KONUŞTUĞUMDA ALLAH BANA EĞER İKİNCİ BİR EŞ YAZDIĞIYSA BİLE CENNETTE İLLE SEN İLLE DE SEN DERİM EŞİME.

KİŞİ, SEVDİĞİ İLE BERABERDİR. RABBİM ASLINDA BİZİ AYIRMADI RABBİM HEM BENİ HEM CANIM EŞİMİ KORUMAYA ALDI. ÖZELLİKLE DE EVLİLİĞİMİZİ.B)B)
ZALİMLERİN ZULMUNDEN ZARAR GÖRMESİN DİYE. BÖYLECE SEVEREK AYRI KALDIK SEVEREK BİRLEŞMEK İÇİN.:(:(:)

HAKKINIZI HELAL EDİN DOSTLUĞUNUZ VE BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Gulen sohbetimiz çok güzel oldu birbirini görmeyen tanımayan ama gönül gözüyle görüp Allah rızası için sevenlere rabbim rahmet etsin dediğin gibi Peygamber Efendimizde bir kaç evlilikleri olmuş ahirette hangisi eşin olacak demişler büyük bir olasılıkla Ayşe Anamız olacakmış galiba Cenabı Allahım hem bu dünyada hem ahirette gönlünün muradını versin ah sen bize yakın olsan inanki dostluğumuz arkadaşlığımız çok güzel olur GÖRELİM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER dertler payşaştıkça azalır dertleşmek istersen her zaman hazırım selametle B)B)B)

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

CANIM BENİM NE İYİ OLURDU, ALLAH HERŞEYİN EN İYİSİNİ VE EN GÜZELİNİ NASİP ETSİN SİZE

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Temiz bir vicdan kadar yumuşak bir yastık yoktur.
Hedefimiz, gerçekleştirmek istediğimiz her ne olursa olsun bu konuda atacağımız en değerli adım affetmektir. Hem kendimizi hem de geçmişte yaşadığımız bizi üzen deneyimlerimizin kısıtlayıcı duygusal yüklerini özgürleştirmek için affetmektir.

Affetmek Latince bağları çözmek anlamına gelir!

Peki, o zaman affetmediğimizde neye bağlanırız.... Yaşadığımız olay geçmiştir bir anı olmuştur. Tatsız üzüntü veren bir anı.. Bu anıdan bize miras kalan ise hatırladığımız üzücü hayaller ve duygulardır.

o kişilerden ya da olaylardan özgürleşmedikçe zihnimizde sesleri… bedenimizde bizi üzen duyguları yeniden yeniden yeniden canlandırır dururuz.. ve can veririz geçmişte kalması gereken unuttuğumuz bu üzüntülerimize.. hepimizin bildiği gibi artık; beynimiz hayal ile gerçeği birbirinden ayırt etmez..bazılarımız hatırlamaz bile yaşadığı incitici anıları.. gömmüştür çoktan bilinçaltının derinliklerine..

Neden diye sorar o zaman?
Neden her ilişkim üzücü bir şekilde bitiyor?
Neden pek çok şeyim olduğu halde kendimi mutsuz hissediyorum?
Neden hep iyi başlayan iş yaşantım üzüntülü bir şekilde bitiyor?
Neden dostlarım vefasız çıkıyor?

Nedenler bitmez..

Neden mi ?
Mazeret ve neden aradığnız sürece bir çok mazeret ve neden vardır.Çünkü bir konu ya da kişi ile ya da yaşamımızda şu anda olmasını istediğimiz gerçekleşmesini istediğimiz hedeflerimizle ilgili olarak ilk kurduğumuz ilişki nasılsa ve bu konuda duygusal olarak nasıl hissediyorsak devamı da o şekilde gerçekleşir.

İçimizde bastırdığımız, doğru bir şekilde ifade etmediğimiz, incinmişliklerimiz, kırgınlıklarımız, öfkelerimiz bizi sürekli ilk kurduğumuz ilişkiye bağlayan prangalar olur. Biz her ne kadar yeni ilişkilere.. yeni işlere..yeni arkadaşlara, yeniye dair ne istiyorsak ona doğru yol aldığımızı sansak da bağlarımız bizi sıkı sıkı tutar ve olduğumuz yerde boşa adımlar atarız.. bağımızın uzunluğu kadar bir daire etrafında döner dururuz.. Bu bir kısırdöngüdür artık.

Affederek işte bu bağları çözer adımlarımızın bizi gerçekten hedeflerimize, istediklerimize götürmesini sağlarız.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt