Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kuru İncirli Karamelli Pasta (1 Kullanıcı)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
6858657301_ec96e64f42_z.jpg


6858661263_afd59424b9_z.jpg

İddia ediyorum, bu kadar güzel lezzette bir pastayı daha önce yemediniz. Eğer incir seviyorsanız, bu pastayı mutlaka deneyin derim. Doğrusu ben bu pastanın en tutulan, en çok denenen pasta olmasını isterim çünkü çok kolay, gösterişli ve acayip lezzetli bir pasta.
Özellikle karamel tadı, incirle birleşince çikolataya yakın bir lezzet ortaya çıkıyor. Birde ceviz var ki işin içinde…En iyisi ben susayım, tarife geçeyim. Ama mutlaka yapın tamam mı?
icon_smile.gif

İNCİRLİ, MUHALLEBİLİ, CEVİZLİ, KARAMELLİ PASTA VEYA KEK…:)
Malzemeler
Keki için( tepsi ölçüleri: 32 x 26 cm.)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Muhallebisi için
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için
  • 400 gr. kuru incir
  • 1 çay bardağı ceviz
Karamelli şerbet için
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
6858659573_ebb7640e57_z.jpg

Hazırlanışı

  • Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış tepsiye dökün. 180 derecede kekinizi pişirin.​
  • Kek pişerken kuru incirleri küçük doğrayın. Cevizi kırın.
  • Pişen keki tepsiden çıkarın.Tepsiyi yıkayıp kurulayın. Yeniden hafifçe yağlayın.
  • Küçük bir tencerede 1.5 çay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritin. Çok yakmayın. Eriyince tamamdır.
  • Üzerine 1.5 su bardağı soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıkça şeker eriyecektir.
  • Limon suyunu ekleyin. Cıvık bir şerbet elde edin.
  • Altını kapatın. Şerbetin içine incirleri atın. 2-3 saniye şerbetin içinde çevirip kevgirle ayrı bir kaba alın. Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin.
  • Diğer tarafta, yağ haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.
  • Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.
  • Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayın.
6858660395_0271ea0c99_z.jpg
  • Önceden pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatın. Hafifçe bastırın.Kekin özellikle orta kısmını kürdanla bir çok yerinden delin.
  • Kalan karemelli şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde dökün. Kenarlara aksa da önemli değil. Kek şerbeti tamamen çekiyor.
  • Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce uygun bir tepsiye ters çevirin. Dilimleyip servis edin.
  • Tek kelimeyle muhteşem bir pasta! Yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun…
6858658427_c02e880c9c_z.jpg
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Karamel tarafi guzel-de incir yerine muz koysak :D
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Olur canım kuru kayısı elma muz ne dilersen koyabilirsin.Zevkine kalmış.Çocuklarıma yapıyorum böyle şeyler.Alıp ne olduğu belirsiz şeler yemektense yapmayı tercih ediyorum.
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Olur canım kuru kayısı elma muz ne dilersen koyabilirsin.Zevkine kalmış.Çocuklarıma yapıyorum böyle şeyler.Alıp ne olduğu belirsiz şeler yemektense yapmayı tercih ediyorum.

Annem gibisin desene :D Hayatta izin vermez disardan alma seyleri.. Yalnizca belirli kermeslerde alabiliyoruz pasta, borek vs.
Annemde cok marifetlidir laf aramizda :D
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Anneler marifetli olmazmı çocukları için ne gerekiyorsa yaparlar:)
Bugün yaptım misafirlerime çok beğendiler.Bir dahaki sefere elma ve tarçın ile yapacağım.
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Ooo abla bir gun gel de bana da yap :)
Elma tarcin ikilisi anneminde vazgecilmezi Yahu :) Bizde Cuma gunu deneyecegiz insaAllah. Diyecegim ki "Adanali ve cok degerli bir abladan ogrendim :) "
 

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Şub 2009
Mesajlar
1,455
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
50
afiyet olsun benim yerimede yiyin selametle kalın.
 

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ocak 2012
Mesajlar
4,313
Tepki puanı
7
Puanları
0
Ablacım çok güzel gözüküyor :)
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
İnanki yanımda olsanızyada getirebileceğim bir yerde hemen yapar getirirdim.Yinede kısmet olur birgün belki yeriz hep beraber.
Ben kayısı ile yaptım kayısıyı biraz pişirmek gerekiyor.Ama elma ve tarçınla muhteşem oluyor.Şekerli sevenler muhallebisine 1 kaşık fazla atsınlar.
Afiyet olsun yüreği güzel dostlarım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt