Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kurban kesimi (1 Kullanıcı)

handan özdemir

Kayıtlı Kullanıcı
iyi aksamlar
ben ilk kez kurban kesmeye niyetleniyorum yapmam gerekenleri öğrenebilirmiyim
ve ilk kurban da ortaklık olurmu ?

_YUSUF_

Yönetici
iyi aksamlar
ben ilk kez kurban kesmeye niyetleniyorum yapmam gerekenleri öğrenebilirmiyim
ve ilk kurban da ortaklık olurmu ?

Allah'u teala niyetlerinizi kabul eylesin inşaAllah
Yapmanız gereken
1-Helal para ile şartlarına uygun bir kurban almak.
2-Bayra nazaından sonra niyetinizi edip, hayvanın boğazı kıbleye doğru gelecek şekilde yatırıp bismillahiallahuekber diyerek kesmek.(yada kesebilecek birine vekalet vererek.Vekalet alacak olan size 3 kere soracaktır beni vekil ettinizmi? sizde evet diyeceksiniz)
3-Kurban etinin bir kısmınıda fakirlere dağıtmak.
4-İki rekat kurban namazı kılınır ve Allah'u tealadan kabul etmesi için dua edilir ve inşaAllah kabul olur
5-Büyük baş hayvanlarda yedi kişiye kadar ortak olur.
Selamün Aleyküm

tnraksy

Kayıtlı Kullanıcı
selamınaleyküm kardeşim.kurban kesmek için ergenlik çağına erişmek gerekir.akli dengen yerinde olması gerekir.ve sana ait belli bir miktar paran olması gerekir.

KİMLER KURBAN KESER
Aşağıdaki şartlara uyan kişilerin kurban kesmesi vaciptir.
*Müslüman olmak
*Akıllı olmak
*Erginlik çağına gelmiş olmak
*Hür olmak
*Mükim olmak(misafir olmamak)
*Pal veya mala sahip olmak

Ayrıca ;

KURBAN NE ZAMAN VE NASIL KESİLİR
Kurban kesiminin vakti,kurban bayramının birinci,ikinci,üçüncü günüdür.Üçüncü gün akşamından sonra kurban kesilmez.
Kurbanı kesmeye götürürken hayvana iyi davranmalı,itip kalkarak götürmemelidir.Hayvana zahmet vermemek için bıçak iyi bilenmemiş olmalı,kurbanı,elinden gelirse sahibi kesmelidir.Elinden gelmeyen başkasına kestirebilir.
Kurban edilecek hayvan sol yanı üzerine ve kıbleye karşı yatırılır.Kesecek kişinin kendisi ''Bismillahi Allahü Ekber'' diyerek hayvana çene altından yem borusu ,nefes borusu ve şah damarlarını keserek kesim işi bitirilir.Hayvanın canı çıkmadan başını bedeninden ayırmak ve derisini yüzmeye başlamak mehrudur.Kurban keserken bilerek '' Besmele '' söylenmemiş ise hayvanın eti yenmez.

selamınaleyküm arkadaşlar.

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt