Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur'anda Dua Ayetleri (1 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Müminin silahı dua

Peygamber Efendimiz (sav)’in Duayla İlgili Sözleri

… Bir şey isteyince Allah’tan iste. Yardım talep edeceksen Allah’tan yardım dile. Zira kullar, Allah’ın yazmadığı bir hususta sana faydalı olmak için biraraya gelseler, bu faydayı yapmaya muktedir olamazlar. Allah’ın yazmadığı bir zararı sana vermek için biraraya gelseler, buna da muktedir olamazlar.
Kütüb-i Sitte, Muhtasarı Tercüme ve Şerhi, Prof. Dr. İbrahim Canan, 16. cilt, Akçağ Yayınları, Ankara, 1992, s. 314

İcabetten emin olarak Allah’a dua edin.
Kütüb-i Sitte, Muhtasarı Tercüme ve Şerhi, Prof. Dr. İbrahim Canan, 16. cilt, Akçağ Yayınları, Ankara, s. 327

Dua ibadetten ibarettir. Allah buyurur ki: “Bana dua edin, Ben size icabet edeyim”
(Hz.Numan İbni Beşir r.a.) Ramuz El-Hadis s.207

Dua, mü’minin silahıdır ve dinin direğidir. Göklerin ve yerin nurudur.
(Hz.Ali r.a.) Ramuz El-Hadis s.207

Mucize.net:
Abdullah b. Abbas (radıyallâhu anh) Hazretleri şöyle buyuruyor:
Bir gün Efendimiz (sas)’le birlikte bir yolculuğa çıkmıştık. Bana: “Yavrucuğum, sana bazı nasihatlerde bulunayım.” dedi ve şöyle buyurdu: “Allah’ın emirlerini gözet ki, Allah da seni koruyup gözetsin. Allah’ın rızasını her işte önde tut, Allah’ı önünde bulursun. Bir şey isteyeceksen Allah’tan iste. Yardım dileyeceksen Allah’tan dile! Ve şunu da iyi bil ki, bütün insanlar bir araya gelip sana fayda temin etmeye çalışsalar, ancak Allah’ın senin için takdir buyurduğu faydayı temin ederler. Yine bütün insanlar, sana zarar vermeye kalksalar, ancak Allah’ın senin hakkında takdir ettiği zararı verebilirler.” (Tirmizi, Kıyamet 59)
ALINTI

leyla-1

Altın Üye
Allah rızası için(Herkesin gönlünün muradı dualarının kabulu için)

leyla belgin:

Fil Süresi............10
Kevser Süresi.....10
FatihaSüresi.......10
Nasr Süresi.............10
İhlas Süresi............100
Yasin Sür.....................1
Karia Süresi..................5
Cuma Süresi...................1
İnşirah Süresi.................5
Besmele........................100

dinci:

100 fatiha Süresi
100 ihlas Süresi
100 fil Süresi
100 nasır süresi

MELİNAY:

Fil Süresi............7
Kevser Süresi.....7
FatihaSüresi.......7
Nasr Süresi.............7
İhlas Süresi............10
Karia Süresi..................7
İnşirah Süresi.................7

illaki_sevgi_73:

lailahe illa ente sübhaneke
inni küntü minezzalimin......33

mutsuz:

Fil Süresi........................100
Kevser Süresi..................100
Fatiha Süresi...................100
Nasr Süresi.....................100
İhlas Süresi....................100
İnşirah Süresi.....................100
Yasin Süresi.......................1
Cuma Süresi.......................1
Fetih Süresi........................1
Vakıa Sürssi........................1
Besmele........................1000

özlem_27:

kevser:............ 50
fatiha:............. 100
ihlas:................100
yasin:...............1
vakıa:................1
inşirah:..............20
besmele:............500
edas:
Fil Süresi............10
Kevser Süresi.....10
FatihaSüresi.......10
Yasin Süresi.....................1
SEVİL BALIK:
Kevser Süresi...................50
Fil Süresi.........................25
Besmele.........................100
hk8506:
ihlas Süresi.....................100
besmele..........................100
Fatiha Süresi.....................50
cuma................................1
tubae:
ihlas suresi........................ 50
kevser suresi .....................35
besmele........................... 100
fatiha suresi .......................35
fil suresi............................ 10
Cuma suresi......................... 1
Yasin suresi..........................1
Kevser Süresi......................50
nisan-19:
besmele......................... ...100
Kevser Süresi........................50

Allah kabul etsin.
İştiraklerinizi bekliyoruz kardeşlerim......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Okuyan okumayan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.

leyla-1

Altın Üye
Kalpleri elinde bulunduran Yuce Rabbim Alemleri bir ol emriyle yarattı O’ki bize şah damarımızdan bile daha yakın ettigimiz tüm duAları bilir Rabbim kapısına sıgınıpte bir şey dileyeni asla geri cevirmez eger duamız hayırsızsa asla kabul etmez ama ona karşılık ya sevap yada başımıza gelebilecek belaları def eder. Biz ise her halukarda kazanırız: Rabbim edicegimiz tüm hayırlı duaları kabuL Etsin…

KeNaN37

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm bu bekar kardeşiniz içinde tertemiz yüreginizle dua okurmusunuz Yüce Rabbimiz Herşeyin hayırlısını versin Allah Razı olsun sizlerden hayırlı akşamlar.

nermin.demir

Kayıtlı Kullanıcı
Fil Süresi............20
Kevser Süresi.....20
FatihaSüresi.......20
Nasr Süresi.............20
İhlas Süresi............20
Besmele.................100

Okundu olarak kabul edermisiniz.Hemen okuyorum.Allah herşeyin hayırlısını versin.

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizin bahtını açık etsin kardeşler de, bu işi bu kadar açığa vurup, sanki bekarların ''evde kalmış'' gibi bir imaj verilip, imdaat nolur ''bir çare'' bulun gibi lanse edilmesi iyi olmaz kanatindeyim....

Duaya karşı değiliz, elbetteki edelim..Rabbim hepinize hayırlı ve sadık eşler nasip etsin..

leyla-1

Altın Üye
Selamun aleyküm bu bekar kardeşiniz içinde tertemiz yüreginizle dua okurmusunuz Yüce Rabbimiz Herşeyin hayırlısını versin Allah Razı olsun sizlerden hayırlı akşamlar.
Amin
Aleyküm Selam Allah razı olsun kardeşim Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Allah gönlünüze göre hayırlı bir eş nasip etsin kardeşim kötü art niyetli insanlara fırsat veremsin Rabbim inşallah.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..

leyla-1

Altın Üye
Fil Süresi............20
Kevser Süresi.....20
FatihaSüresi.......20
Nasr Süresi.............20
İhlas Süresi............20
Besmele.................100

Okundu olarak kabul edermisiniz.Hemen okuyorum.Allah herşeyin hayırlısını versin.

Amin
Selam Aleyküm Allah razı olsun kardeşim Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.

leyla-1

Altın Üye
Allah hepinizin bahtını açık etsin kardeşler de, bu işi bu kadar açığa vurup, sanki bekarların ''evde kalmış'' gibi bir imaj verilip, imdaat nolur ''bir çare'' bulun gibi lanse edilmesi iyi olmaz kanatindeyim....

Duaya karşı değiliz, elbetteki edelim..Rabbim hepinize hayırlı ve sadık eşler nasip etsin..

Amin
Selam Aleyküm Allah razı olsun kardeşim Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Kardeşim yanlış anlaşımasın bizler eş bulmak yada başka şeyler peşinde değiliz sadece tüm bekar kardeşlerimiz için gönüllerine göre hayırlı bir eş hayırlı bir dua istiyoruz Rabbim'den sadece dua ediyoruz biliyorsunuz bu zamanda evlilikler kolay yolunda gitmiyor Allah herkesin karşısına helal süt emmiş imanlı Allah'ın bu dünyada ve ahirtte sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin inşallah Rabbim. Ayrıca tüm sevan kardeşlerimizde hayırlısıyla kavuşmak nasip etsin Rabbim.
Burdaki amacımız sayılardan ya da sürelerden ziyade birbirimizi duaya teşvik etmek birbirimiz için dua etmektir önemli olan niyettir başka amacımız yok kardeşim kusura bakmayın umarım sizi kırmadım kardeşim :(

leyla-1

Altın Üye
Allah rızası için(Herkesin gönlünün muradı dualarının kabulu için)

leyla belgin:

Fil Süresi............10
Kevser Süresi.....10
FatihaSüresi.......10
İhlas Süresi............100
Karia Süresi..................5
İnşirah Süresi.................5

dinci:

100 fatiha Süresi
100 ihlas Süresi
100 fil Süresi
100 nasır süresi

MELİNAY:

Fil Süresi............7
Kevser Süresi.....7
FatihaSüresi.......7
Nasr Süresi.............7
Karia Süresi..................7
İnşirah Süresi.................7

illaki_sevgi_73:

lailahe illa ente sübhaneke
inni küntü minezzalimin......33

mutsuz:

Fil Süresi........................100
Kevser Süresi..................100
Fatiha Süresi...................100
Nasr Süresi.....................100
İhlas Süresi....................100
İnşirah Süresi.....................100
Yasin Süresi.......................1
Cuma Süresi.......................1
Fetih Süresi........................1
Vakıa Sürssi........................1
Besmele........................1000

özlem_27:

kevser:............ 50
fatiha:............. 100
ihlas:................100
yasin:...............1
vakıa:................1
inşirah:..............20
besmele:............500
edas:
Fil Süresi............10
Kevser Süresi.....10
FatihaSüresi.......10
Yasin Süresi.....................1
SEVİL BALIK:
Kevser Süresi...................50
Fil Süresi.........................25
Besmele.........................100
hk8506:
ihlas Süresi.....................100
besmele..........................100
Fatiha Süresi.....................50
cuma................................1
tubae:
ihlas suresi........................ 50
kevser suresi .....................35
besmele........................... 100
fatiha suresi .......................35
fil suresi............................ 10
Cuma suresi......................... 1
Yasin suresi..........................1
Kevser Süresi......................50
nisan-19:
besmele......................... ...100
Kevser Süresi........................50
nermin.demir:
Fil Süresi..............................20
Kevser Süresi........................20
FatihaSüresi.........................20
Nasr Süresi..........................20
İhlas Süresi.........................20
Besmele.............................100

Allah kabul etsin.
İştiraklerinizi bekliyoruz kardeşlerim......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Okuyan okumayan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeş-ler,
öncelikle şunu belirteyim bana mail atmadan önce böyle bir forumun varlığından haberim yoktu.yani bu tür forumları ALLAH ta biliyor hiç açmadan okumadan atlıyorum direk..çünkü ben tasvip etmiyorum tefriciye konusunu,bilenler vardır.ve ben bu forumuda böyle sanarak açmadım okumadım ta ki bana MAİL atana kadar iznim olmadan ki bu konuya girmek istemiyorum öncesi de var çünkü kalp kırmak istemiyorum neyseeeee.......
forumu okudum yani başını,zannettimki yine tefriciye ama yok oda değil,e dua desem tamam ona kabulumdur ALLAH yardımcınız olsun...ama okudum ve ne göreyim kardeşler,forum başlığı bekarlar için eş,iş,iyi geçim falan filan..bunlar için dua edilmiyorda KURAN-I KERİM okunuyor..
amaç ne? eş,iş,aş...öylemi?ne yapıyorsunuz ya olmaz böyle bir şey siz KURAN-I KERİMİ bunlar için mi okuyorsunuz ALLAH rızası için olması gerekirken,anlamak için okumak gerekirken?yanlış bunlara alet etmeyin yüce kitabı...
bakın DUA başkadır/DUA etmek başkadır,SURE başkadır...bunu unutmayın...lütfen yaptığınız yalnışın farkında olun...
selam ve dua ile.

leyla-1

Altın Üye
selamun aleyküm kardeş-ler,
öncelikle şunu belirteyim bana mail atmadan önce böyle bir forumun varlığından haberim yoktu.yani bu tür forumları ALLAH ta biliyor hiç açmadan okumadan atlıyorum direk..çünkü ben tasvip etmiyorum tefriciye konusunu,bilenler vardır.ve ben bu forumuda böyle sanarak açmadım okumadım ta ki bana MAİL atana kadar iznim olmadan ki bu konuya girmek istemiyorum öncesi de var çünkü kalp kırmak istemiyorum neyseeeee.......
forumu okudum yani başını,zannettimki yine tefriciye ama yok oda değil,e dua desem tamam ona kabulumdur ALLAH yardımcınız olsun...ama okudum ve ne göreyim kardeşler,forum başlığı bekarlar için eş,iş,iyi geçim falan filan..bunlar için dua edilmiyorda KURAN-I KERİM okunuyor..
amaç ne? eş,iş,aş...öylemi?ne yapıyorsunuz ya olmaz böyle bir şey siz KURAN-I KERİMİ bunlar için mi okuyorsunuz ALLAH rızası için olması gerekirken,anlamak için okumak gerekirken?yanlış bunlara alet etmeyin yüce kitabı...
bakın DUA başkadır/DUA etmek başkadır,SURE başkadır...bunu unutmayın...lütfen yaptığınız yalnışın farkında olun...
selam ve dua ile.

Aleyküm Selam kardeşim bizle zaten Allah rızası için okuyoruz ne için kalp kıracaksınız kardeşim anlamadım?
Neyse kardeşim bizler anlaşamıyacağız kusura bakmayın sizlerde aynı şekilde insanları:(

leyla-1

Altın Üye
Kalp kırmak haramdır

Allah adamlarından büyük âlim ve veli.

Sohbeti, insanlara olurdu faideli.

Bir gün de sohbetinde buyurdu ki: (Ey insan!

Kul hakkı çok çetindir, zor kalkılır altından.

Mesela gönül yıkmak, haram ve kul hakkıdır.

Bunu, mahşer gününde ödemek çok ağırdır.

Kimlerin üzerinde kul hakkı varsa eğer,

Onu ödemedikçe Cennete giremezler.

Ey mümin olan kişi, öyle kaç ki günahtan,

Görmesin Hak teâlâ günahta seni bir an.

Öyle sıkı sarıl ki dine her a’zan ile,

Seni, taat dışında görmesin bir an bile.

Ve öyle haya et ki Allahü teâlâdan,

Hiç mahcup olmayasın Ona vardığın zaman.

Günah ve kusurunu çoğaltma ki bu günde,

Korkuya düşmeyesin yarın mizan önünde.)

Bir gün bazı kimseler, huzuruna geldiler.

(Bizlere Allah için nasihat et) dediler.

Buyurdu: (Kim kaçarsa günah ve haramlardan,

O, her bir arzusuna kavuşur yorulmadan.

Kabirdeki mevtalar, yapar ki şu hesabı,

Ah kıyamet kopsa da, bitse kabir azabı.

Öyle pişmandırlar ki, kabirdeki her mevta,

Derler ki: (Ah biz şu an bulunsaydık hayatta.

Başımızı secdeden kaldırmazdık Vallahi.

Dünyadaki insanlar bilseler bunu bari.)

Ne acı gerçektir ki, onlar dahi ölürler,

Bu feci pişmanlığa onlar da gömülürler.

Eğer düşünselerdi bu hali ihlas ile,

Hiç işleyemezlerdi bir günah çok az bile.

Lakin evliyaullah, görerek bunu her an,

Şiddetle kaçınırlar en ufak bir günahtan.

Haram ateş gibidir, yapmayın günah işi.

İnsanları bekliyor Cehennemin ateşi.

Aklı olan bir kimse, geçici bir zevk için,

Rabbini gücendirmez, esası budur işin.

Sonra haram edilen şeyleri, cenab-ı Hak,

Zararlı olduğundan, kıldı haram ve yasak.)

Bir gün de buyurdu ki: (Darlıkta edin ikram.

Tenha yerlerde dahi, işlemeyin hiç haram.

Allah’ın kudretini düşünse eğer insan,

Korkusundan yapamaz Ona günah ve isyan.

Ey insan, gizliyorsan günahını sen nasıl,

İyiliklerini de gizlemeyi bil asıl.

Bir kimse, günahlardan tamamen kaçmaz ise,

Takva sahibi kişi denilmez o kimseye.)

leyla-1

Altın Üye
Kalp Kırmak

İslam dini ve onun peygamberi insanlığa hep hoşgörüyü, alçakgönüllü olmayı, merhameti ve kalp kırmamayı öğütlemiştir. Yalnızca öğütlemekle kalmamış Resulullah bunu tüm insanlığa yaşantısı ve ahlakıyla göstermiştir.

İslam dini insan merkezli bir dindir. Yeryüzündeki her şey onun emrine tahsis edilmiş, ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabileceği bir mekanizmayla donatılmıştır. Şüphesiz bu insanı her şeyden önce Malikine borçlu kılmaktadır. Varlık âlemine çıkışıyla başlayan bu ödev ahiret âlemine kadar sürecektir. Ancak bu kadar zarif yaratılan insanında merkezi olan bir noktası vardır ki, bu da kalptir.

Peygamberimiz ‘’kalp kırmak Kâbe yıkmak gibidir.’’ Sözüyle bize bu eylemden sakınmamızı emrediyor. Çünkü Allah insana yeryüzündeki halifesi şerefini bahşetmiştir, bu kadar önemli bir vazife sahibine yapılan zulüm hiç şüphesiz varlığın gerçek sahibi olan Allah’ ı Zül-Celale yapılmış gibidir. Bu zulmün cezası da basit olmasa gerek!

Yukarıdaki hadisi şerifi ilk duyduğumda ‘’Fil Süresi’’ aklıma gelmişti. Sürenin tefsirini okuduğumuz da Allah’ın evini yıkmaya niyetlenen Ebrehe’nin nasıl bir ceza ile yüz yüze geldiğini görürüz. Allah Kâbesini korumuştur ve hep koruyacaktır. Peygamber efendimiz ‘’…Kâbe yıkmak gibidir.’’ İfadesiyle bize en güzel bir örnekle kalp kırmanın ağırlığını anlatmaktadır. Allah’ı Zül-Celal süre-i celile de Kâbe’yi bırakın yıkmayı, yıkmaya niyetlenen bir insana nasıl bir ceza vermiş, ya yıkana nasıl bir ceza verecek? Kur’an da Allah düşünmemizi emrediyor. Düşünen bir insan hiç şüphesiz kalp kırmak gibi kötü bir fiilden kaçınacak ve Mevla’nın huzuruna bu büyük vebalden uzak şekilde çıkacaktır. Aksi durumda Ebrehelerle yan yana gelmemiz kaçınılmaz olsa gerek…

Kalp kırmadan yaşanabilir mi? Sorusu hepimizin aklına gelecektir. Allah, kulundan yapamayacağı bir şeyi istemeyeceğini kitabında söylüyor. Demek ki, bizler Kâbeyi yıkmadan yaşayabilecek bir düzeneğe sahibiz. Sorun bizlerin bu düzeneği hakkıyla kullanamamamızdan kaynaklanıyor. En ufak dünyevi meselelerde bile bu büyük günahı işleyebiliyoruz, kaldı ki dünyalık hiçbir mesele bizim ahiretimizi yıkacak kadar değerli olmasa gerek.

Merhamet sahibi, hoşgörü sahibi bir dinin üyeleri ve bunu yaşayarak insanlığa göstermiş bir Peygamberin ümmeti olarak bizler bu hassasiyeti göstermeli ve Allah’ın Kâbelerini yıkmak bir tarafa Kâbe sahiplerinin hepsini hoşnut edebilmeliyiz. Bu berzah âleminde beşerin emanetindeki kalpleri yıkmaktan kaçınarak bir yaşam sürmeyi kendisine düstur edinmiş bireyler, hiç şüphe yoktur ki varlığın sahibine göstermiş olduğu sadakatten ötürü fazlasıyla mükâfatını görecektir.

Kalpleri Kâbe olarak görmek, emanetleri gerçek sahibi için sevmek ve o sadakatle sahip çıkmak…

Gerisi için mükâfatı beklemek.

MUSA KARAKAYA

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam kardeşim bizle zaten Allah rızası için okuyoruz ne için kalp kıracaksınız kardeşim anlamadım?
Neyse kardeşim bizler anlaşamıyacağız kusura bakmayın sizlerde aynı şekilde insanları:(

bak kardeşim,tek bana değil atılan mail,cennetgülü kimse onun attığı mailden bahsediyorum biliyorsundur...
anlaşılamayacak bir durum yokki ortada..birz mantıklı düşününce herkes farkına varır durumun..lütfen......

Âmâk-ı Hayal

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz bazı durumlarda etrafındakilere Kur'an-ı Kerim'den bazı sureler önermiştir.. Kur'an-ı Kerim deki her bir surenin fazileti vardır. Nazar için Felak, Nas, Ayetel Kürsü okuyun demiştir.. Şifa bulmak için yine Fatiha, Ayetel Kürsü, Nas, Felak, İhlas okuyun demiştir. İmam El-Fatiha deyip fatiha gönderir ruhuna vefat edenin..Duanın yeri bambaşkadır ama Kur'an-ı Kerimdeki surelerin faziletleri olduğunu da kabul etmek gerekir..

leyla-1

Altın Üye
bak kardeşim,tek bana değil atılan mail,cennetgülü kimse onun attığı mailden bahsediyorum biliyorsundur...
anlaşılamayacak bir durum yokki ortada..birz mantıklı düşününce herkes farkına varır durumun..lütfen......

Kusura bakmayın kardeşim haberim yoktu ben kimsenin ne kalbini kırmak ne de kimsenin benim kalbini kırmasını istemiyorum çünkü ben bazı haksızlıkları kaldıramıyorum.:(:(:(
Şu anda zaten sıkıntılar içindeyim yeni yeğinimide kaybettim zor bir sınavdan geçiyoruz...
Sizleri meşgul ettim kusura bakmayın hakkınızı helal edin. Ama kimse birbirini tanımadan o kişi hakkında ileri geri konuşmak hiç hoş bir davranış değil sizin için demiyorum kardeşim yanlış anlamayın.
Selam ve dua ile hayırlı geceler.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz bazı durumlarda etrafındakilere Kur'an-ı Kerim'den bazı sureler önermiştir.. Kur'an-ı Kerim deki her bir surenin fazileti vardır. Nazar için Felak, Nas, Ayetel Kürsü okuyun demiştir.. Şifa bulmak için yine Fatiha, Ayetel Kürsü, Nas, Felak, İhlas okuyun demiştir. İmam El-Fatiha deyip fatiha gönderir ruhuna vefat edenin..Duanın yeri bambaşkadır ama Kur'an-ı Kerimdeki surelerin faziletleri olduğunu da kabul etmek gerekir..

evet kardeşim sureler faziletlidir inkar eden yok çünkü hadis-i şerifler var ki ne içn faziletli ne amaçla faziletli onuda peygamber efendimiz sav söylemiştir.korkuya,nazara,şifaya..amaaaa eşe,işe,aşa vb. şeyler için varmı böyle bir hadis-i şerif?

edas

Kayıtlı Kullanıcı
Selam aleykum

bu siteyi ilk buldugumda nette dua ariyordum, ve sonra buraya uye oldum ve uye olduktan beri de hergun bu site sayesinde hergun dua okuyorum hem bana hem burda dua isteyen kardeslerime. Kendimi hzurlu hisediyordum baskalrina dualar okurken. ama burda bi iki kardesimin soyeldikleri kafama kurcaliyor acaba yanlis mi yapiyorum diye. Bende kuran surelerini okurken sayi verilmesini tasvip etmiyorum ama surleri alah dua etmek icin okundugu yanlis oldugnu sanmiyorum. Burda yunus suresinin okunmaisni yazmislar onalri hesni ilk olaraka turkce mealini okudum digerelrinin de sonra da arpacalarini okudum. yanalis bisey yaptigmi sanmiyorum Allah rizasi icin okudum , sonct aherye niyet deglmi ?
ama yine de bu yorumlar dusundurdu, ne olur lutfen yorum yaparken dikkatli olun , eger uyarmaksa amaciniz gerekce soyleyin supheye dusurmeyin lutfen.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Kusura bakmayın kardeşim haberim yoktu ben kimsenin ne kalbini kırmak ne de kimsenin benim kalbini kırmasını istemiyorum çünkü ben bazı haksızlıkları kaldıramıyorum.:(:(:(
Şu anda zaten sıkıntılar içindeyim yeni yeğinimide kaybettim zor bir sınavdan geçiyoruz...
Sizleri meşgul ettim kusura bakmayın hakkınızı helal edin. Ama kimse birbirini tanımadan o kişi hakkında ileri geri konuşmak hiç hoş bir davranış değil sizin için demiyorum kardeşim yanlış anlamayın.
Selam ve dua ile hayırlı geceler.

kardeşim ben kalp kırmak istemiyorumki zaten sadece bana göre yalnış olanı dile getiriyorum..anlıyorum acınızı ALLAH rahmet eyler inşaALLAH..
helal olsun nedemek varsa eğer sizde helal edin ama şunuda bilin bazı şeyleri dile getirmek için birilerini tanımak gerekmiyor...inşaALLAH derdimi anlatabilmişimdir...hayırlı geceler..selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt