Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur'anda Dua Ayetleri (1 Kullanıcı)

kaizener

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun , aklımı kurcalayan soruların cevabını burda buldum.

leyla-1

Altın Üye
RIZIK DUASI

Allah'ım!
Rızkım semada is indir,
Yerde ve denizlerin derinliklerinde ise çıkar.
Uzaklarda ise yakınlaştır.
Yakında ise kolaylaştır.
Az ise çoğalt.
Çoksa elde etmemi nasip eyle.
Zan edemediğim yerden rızkımı ihsan eyle ve bereketli kıl.
Sen herşeye kadirsin
Elimi alan el değil veren el eyle.
Allah'ım!

Hikmeti:
Sabah ve akşamları günde en az birer defa okunmak rızkın çoğalmasına vesile olur.

leyla-1

Altın Üye
Allah razı olsun , aklımı kurcalayan soruların cevabını burda buldum.

Allah sizden de razı olsun kardeşim Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhatç etmesin kimselere fırsat vermesin Rabbim.
Allah herkese hayırlı rızk iş kapıları nasip etsin her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Selamun Aleyküm

Bende Genelde Korku Hastalığı Vardı Şeytani Cinler Beni Devamlı Rahatsız Ederlerdi... bir Hocaya Gittik Sağolsun Beni Kurtardı...

Bende Hergün

7 Ayetel Kürsü
1 Fatiha
1 Felak
1 Nas
3 İhlas
11 La Havle Ve Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim
11 Defa Salavat
1 defa La İlahe İllallah Vahdehu La Şerikeleh ve Lehül Mülkü ve Lehül Hamdü Ve Hüve Ala Küllü Şeyin Kadir
Hasbunallahi ve Nimel Vekil
La İlahe İlla Ente Subhaneke İnni Kunti Minezzalimin

Surelerini ve Dualarını Okurum... Çok Şükür Tüm Sıkıntılarım Geçti Yaradana Şükürler Olsun ki

Leyla Abla Sağol Paylaşım için Teşekkürler

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kimselere fırsat vermesin Rabbim inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..

leyla-1

Altın Üye
Allah razı olsun abla.. Ekledim bunu da aklımın bir köşesine..

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kimselere fırsat vermesin Rabbim inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..:)

leyla-1

Altın Üye
ben her gün 100 kere bu duayı tesbih ediyorum.

Allah hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kimselere fırsat vermesin Rabbim inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..:)

leyla-1

Altın Üye

kaizener

Kayıtlı Kullanıcı
Bu durumda hepimiz kendi rüyamızı görüyoruz . Belkide bir bilgisayar oyunundaki karakterler gibiyiz (levh-i mahfuza yazılmadan bir yaprak bile yere düşmezmiş ). Bu durumda levh-i mahfuz ana program oluyor ,önce programlanıyor sonra tecelli ediyor. Allahu alem.

Beni bu kanıya yönelten önemli etkenlerden birisi borsada uzun yıllar çok isabetli yatırımlar yapma ilmine nail olmama rağmen bir çıtanın üzerine bir türlü çıkamama başarızlığını görmem üzerine , hayretler içinde kalmam oldu.

Ya tipik bir davranış biçimim buna neden olmalıydı ya da başka bir şey . Ancak aykırı hareket denememe rağmen hep bir aksilik çıkıyor olması şaşırtıcı bir durum.Düşen piyasada bile , portföyümdeki düşük paylı hisseler bir hafta içinde $ bazında %90 civarında artarken ağırlıklı olan kısmın %5-10 zarar etmesi , hem biliyor hem bu bilmeye karşın arzu ettiğince faydalanamıyor durumunu doğuruyor.Ortalama kazancım maaşlı bir işte çalışıyor olsaydım elime geçecek olana tekabül ediyor . Hatta bazen tam alacakken elektrik kesilir , bilgisayar bozulur, aracı kurum arızalanır işlemi yapamam ama öngörüm gerçekleşir , işlemi yaparsamda gerçekleşmez.Bu durum kafamı çok kurcalar.Bu nedenle son düşüş sonrası 1 günde %10 luk çıkışı öngörmeme rağmen girmedim aslında yatırım inanç testi gibi .Girsem bir kötü haber daha gelip bu %10 luk çıkışı yapamazdı :a15:.

Bazen ben şundan biraz alayımda hiç değilse ülke rahat etsin diye hareket ederim meraktan . Mesela 5 yıl önce bu şekilde sadece 100 dolardan az bir miktar alıp cüzdanıma koydum inanmazsınız o gün bugündür aldığım değeri görmez 5 yıldır . Şimdi diyorum ki 1 ton petrol alayımda petrol fiyatları dibe vursun :a15: ama koyacak yerim yok.

Velhasıl bana kaderimin bir oyunu olsa gerek diye düşünüyorum , dünya bana karşı hareket edemeyeceğine göre benim dünyam bu şekilde olmalı , gerçekler birer rüya olursa herşey yerine oturuyor , yoksa benim böyle bir istikrarı yakalamam elimde değil hatta tahminleride öngörmek , rüyada görmek ayrıca enteresan.

İlmim rızkımı artırmıyor ama başkalarının rızkına vesile olabiliyor.Ben sadece uygun yatırımı bulmak için sarfettiğim gayretimin karşılığını alabiliyorum onun ötesine geçemiyorum.

Acaba geçebilmem aslında elimde olan bir şey mi değil mi , şimdilik elimde değil diye düşünüyorum zira sağdan giderken hiç cüzdan bulmam , bazılarıysa soldanda gitse sağdanda gitse bulur , her şey takdir edilmiş bir ölçüye göre , kasmanın faydası yok.

leyla-1

Altın Üye
Bu durumda hepimiz kendi rüyamızı görüyoruz . Belkide bir bilgisayar oyunundaki karakterler gibiyiz (levh-i mahfuza yazılmadan bir yaprak bile yere düşmezmiş ). Bu durumda levh-i mahfuz ana program oluyor ,önce programlanıyor sonra tecelli ediyor. Allahu alem.

Beni bu kanıya yönelten önemli etkenlerden birisi borsada uzun yıllar çok isabetli yatırımlar yapma ilmine nail olmama rağmen bir çıtanın üzerine bir türlü çıkamama başarızlığını görmem üzerine , hayretler içinde kalmam oldu.

Ya tipik bir davranış biçimim buna neden olmalıydı ya da başka bir şey . Ancak aykırı hareket denememe rağmen hep bir aksilik çıkıyor olması şaşırtıcı bir durum.Düşen piyasada bile , portföyümdeki düşük paylı hisseler bir hafta içinde $ bazında %90 civarında artarken ağırlıklı olan kısmın %5-10 zarar etmesi , hem biliyor hem bu bilmeye karşın arzu ettiğince faydalanamıyor durumunu doğuruyor.Ortalama kazancım maaşlı bir işte çalışıyor olsaydım elime geçecek olana tekabül ediyor . Hatta bazen tam alacakken elektrik kesilir , bilgisayar bozulur, aracı kurum arızalanır işlemi yapamam ama öngörüm gerçekleşir , işlemi yaparsamda gerçekleşmez.Bu durum kafamı çok kurcalar.Bu nedenle son düşüş sonrası 1 günde %10 luk çıkışı öngörmeme rağmen girmedim aslında yatırım inanç testi gibi .Girsem bir kötü haber daha gelip bu %10 luk çıkışı yapamazdı :a15:.

Bazen ben şundan biraz alayımda hiç değilse ülke rahat etsin diye hareket ederim meraktan . Mesela 5 yıl önce bu şekilde sadece 100 dolardan az bir miktar alıp cüzdanıma koydum inanmazsınız o gün bugündür aldığım değeri görmez 5 yıldır . Şimdi diyorum ki 1 ton petrol alayımda petrol fiyatları dibe vursun :a15: ama koyacak yerim yok.

Velhasıl bana kaderimin bir oyunu olsa gerek diye düşünüyorum , dünya bana karşı hareket edemeyeceğine göre benim dünyam bu şekilde olmalı , gerçekler birer rüya olursa herşey yerine oturuyor , yoksa benim böyle bir istikrarı yakalamam elimde değil hatta tahminleride öngörmek , rüyada görmek ayrıca enteresan.

İlmim rızkımı artırmıyor ama başkalarının rızkına vesile olabiliyor.Ben sadece uygun yatırımı bulmak için sarfettiğim gayretimin karşılığını alabiliyorum onun ötesine geçemiyorum.

Acaba geçebilmem aslında elimde olan bir şey mi değil mi , şimdilik elimde değil diye düşünüyorum zira sağdan giderken hiç cüzdan bulmam , bazılarıysa soldanda gitse sağdanda gitse bulur , her şey takdir edilmiş bir ölçüye göre , kasmanın faydası yok.

Allah herşeyin hayırlısısını versin kardeşim rabbim herkese hayırlı rızk kapıları nasip etsin inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

leyla-1

Altın Üye
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

zencefil_1109

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık kardeşim RABBİM razı olsun...

leyla-1

Altın Üye
emeğine sağlık kardeşim RABBİM razı olsun...

Allah senden de razı olsun kardeşim Rabbim hepimize hayırlı rızk kapıları nasip etsin inşallah.
Allah hepimizin yar v eyardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..

leyla-1

Altın Üye
Tüm bekar kardeşlerimize hayirli eş için

Tüm bekar kardeşlerimize hayirli eş için

Selam Aleyküm kardeşim şu anda bekar olan kızlara erkeklera, sevip kavuşamayanlara, maddi durumu işi olmayıp evlenemeyen kardeşlerimizin herkesin gönlüne göre hayırlı huzurlu mutlu yuva hayırlı çocuklar hepsinin yaşamına bir düzen bir yön için Allah herkesin gönül muradını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah hiç kimseyi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhatç etmesin kimselere fırsat vermesin Rabbim.
Allah yanından yönünden versin engelleri olumsuzlukları hayırsızları hayırsız düşünceleri çıkmazları çaresizliklerin hayırlısıyla ortadan kalkması gönül muradlarımızın dualarımızın kabulu içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametimize çıkmak yaşamımıza bir düzen bir yön vermesi için öncelikle bilhassa Allah rızası için Allah hepimizin duaları kabul etsin Rabbim kendi rızası için.
Hep beraber dualarınızı bekliyoruz kardeşlerim dua müminin silahıdır kimin duasını kabulunu ancak Rabbim bilir.

DUA MÜ´MININ SILAHIDIR

.........
"Dua mü'minin silahidir" buyuruyor, Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem.
Ve yine, söyle baska bir açiklama getiriyor "DUA" konusuna:
"Dua ibadetin özüdür."
Bu hadîs-i serîf'in hemen arkasindan su âyet-i kerîmeyi hatirliyoruz:
"Cinni ve insanlari ancak bana kulluk etmeleri için yarattim."
En basit anlamiyla kulluk, dua ve zikirdir!
En genis anlamiyla kulluk, varolus gayesinin geregini yerine getirmektir.
"Eger kulum, bana ellerini kaldirir da dua ederse, ben o elleri bos olarak geri
çevirmekten hayâ ederim." buyurur Rabb'imiz.
"BANA DUA EDIN, ICABET EDEYIM"
"Ben, kulumun zanni üzereyim. Artik diledigi gibi düsünsün!..."
Bu ufak anekdotlari da yineledikten sonra "duamiz kabul oluyormu?"
sorusuna cevap arayarak devam ediyoruz.
Siz dua ederken, o duanizin kesinlikle kabul görecegini düsünürseniz, biliniz ki mutlaka isteginiz meydana gelecektir!
En kolay, en ucuz (hatta bedâva) ve en tesirli sey 'dua'dir.
Iste bu yüzdendir ki, "mü'minin silâhidir" buyurulmustur.
ALINTI

Allah rızası için(Herkesin gönlünün muradı dualarının kabulu için)
Allah kabul etsin.
İştiraklerinizi bekliyoruz kardeşlerim......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Okuyan okumayan tüm kardeşlerimizden allah razı olsun.

Selam Aleyküm kardeşim şu anda bekar olan kızlara erkeklera, sevip kavuşamayanlara, maddi durumu işi olmayıp evlenemeyen kardeşlerimizin herkesin gönlüne göre hayırlı huzurlu mutlu yuva hayırlı çocuklar hepsinin yaşamına bir düzen bir yön için Allah herkesin gönül muradını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah hiç kimseyi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhatç etmesin kimselere fırsat vermesin Rabbim.
Allah yanından yönünden versin engelleri olumsuzlukları hayırsızları hayırsız düşünceleri çıkmazları çaresizliklerin hayırlısıyla ortadan kalkması gönül muradlarımızın dualarımızın kabulu içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametimize çıkmak yaşamımıza bir düzen bir yön vermesi için öncelikle bilhassa Allah rızası için Allah hepimizin duaları kabul etsin Rabbim kendi rızası için.
Hep beraber dualarınızı bekliyoruz kardeşlerim dua müminin silahıdır kimin duasını kabulunu ancak Rabbim bilir.
.

leyla-1

Altın Üye
Bir insan koy kalbime
Ama o insan senin de
sevdigin olsun

Ve bana öyle bir insan sevdir ki
O insanin kalbi Seninle sevisen bir mabed olsun.
Beni öyle bir insanla bulustur ki benden önce
Onunla bulusmus olan sen olasin

Onunla el ele tutustugumuzda
Ikimizin uzerinde Senin elin olsun

Bana öyle gözler göster ki
Ben o gözlerden sana bakayim
Bana öyle bir sevgili ver ki
O gözler cennete acilan iki pencere olsun

Onunla oyle bir yolda yürüyelim ki
Kilavuzumuz sen olasin ey Rabbim

Oyle bir sevgili verki bana
Ona sarildigimda kainat bize baksin
Birbirine sarilsin
Sevgimiz kurtla kuzulari baristirsin
Bize bakip seytan Adem'e secde etsin
Günah sevap ugruna kendini feda etsin
Olüler birer birer uyansin sevgimizle

Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim!
Sevgimizde Muhammed(s.a.v) sevilsin
Oyle sevelimki birbirimizi
Hz. Hatice göklerden bize seslensin
Ve desin ki;

"Bak ya Muhammed(s.a.v.) bak su sevgililere onlar bizde... bizde onlardayiz.
Bak Askimiz birkez daha yasaniyor yer yüzünde..
Allah Askimizi öyLe cok seviyor ki binlerce insana yasatiyor .!!!!

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm leyla canım hiç görüşemiyoruz nasılsın annem nasıl iyi haberler vermeni bekliyorum canım benim bir düşüncem var bir kaç yerde okudum kısmet için yunus ve yusuf sureleri çok makbuldür bunlarıda eklersen iyi olur işine karışmak gibi olmasında
bende bekarlarımızın hayırlı mutlu yuva kurmaları için bide bir erkek kardeşim var ve hayırlısıyla zamanı gelince benim çocuklarımında mutlu huzurlu islam dinine uygun evlilikler yapmaları için 100 fatiha 100 ihlas 100 fil 100 nasır suresi alıyorum hayırlı geceler selametle kal

melinay

Kayıtlı Kullanıcı

leyla belgin
Fil Süresi............7
Kevser Süresi.....7
FatihaSüresi.......7
Nasr Süresi.............7
İhlas Süresi............10
Yasin Sür.....................1
Karia Süresi..................7
Cuma Süresi...................1
İnşirah Süresi.................7
Besmele........................100

Allah kabul etsin.
Okuyan okumayan tüm kardeşlerimizden allah razı olsun.

leyla-1

Altın Üye
selamün aleyküm leyla canım hiç görüşemiyoruz nasılsın annem nasıl iyi haberler vermeni bekliyorum canım benim bir düşüncem var bir kaç yerde okudum kısmet için yunus ve yusuf sureleri çok makbuldür bunlarıda eklersen iyi olur işine karışmak gibi olmasında
bende bekarlarımızın hayırlı mutlu yuva kurmaları için bide bir erkek kardeşim var ve hayırlısıyla zamanı gelince benim çocuklarımında mutlu huzurlu islam dinine uygun evlilikler yapmaları için 100 fatiha 100 ihlas 100 fil 100 nasır suresi alıyorum hayırlı geceler selametle kal

Aleyküm Selam canım Allah razı olsun bizlerde çok şükür iyi olmaya çalışıyoruz kardeşim annemde biraz ama ayakları daha kötü olmuş yeğenimin hastalığından kendini unuttu Antep'te yeğenimin başında bir haftaya yakın sandalyede bekledi kendine doğru düzgün bakamdı şu aralar sıkıntılar üzüntüler devam ediyor ama Rabbim herşeyi kendi bilir.
Allah'ın verdiğine vereceğine kendinden gelene sonsuz şükürler olsun allah beterin beterinden korusun inşallah hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.
Sen nasılsın canım bu aralar sık sık görüşemiyoruz maalesef:(
Yusuf Süresini eklemiştim canım karışmamak olur mu kardeşim herşeye karışıp söyleyebilirsin bende küçük bir dua kitabı vardı ona göre yazdım sayıları hep beraber iştirak edip dua edelim diye yazdım canım ya? Yusuf süresi 7 tane yazıyor baht kısmet açıklığı için Yunus Süresinin sayısı varmıydı canım?
Amin Canım Allah herkesin gönlüne göre hayırlı evlilikler nasip etsin Rabbim her zaman bu dünyada ve ahirette razı olduğu kişilerle evlilikler nasip etsin inşalalh kötülere fırsat vermesin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhatç etmesin Rabbim.
Allah hepimizin dualarını eksiksiz kabul etsin hayırlısıyla inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..

illaki_sevgi_73

Yasaklı Kullanıcı
5 tane lailahe illa ente sübhaneke
inni küntü minezzalimin

leyla-1

Altın Üye

leyla belgin
leyla belgin
Fil Süresi............10
Kevser Süresi.....10
FatihaSüresi.......10
Nasr Süresi.............10
İhlas Süresi............100
Karia Süresi..................5
İnşirah Süresi.................5

Fil Süresi............10
Kevser Süresi.....10
FatihaSüresi.......10
Nasr Süresi.............10
İhlas Süresi............100
Karia Süresi..................5
İnşirah Süresi.................5

dinci:
100 fatiha Süresi
100 ihlas Süresi
100 fil Süresi
100 nasır süresi

MELİNAY:
Fil Süresi............7
Kevser Süresi.....7
FatihaSüresi.......7
Nasr Süresi.............7
İhlas Süresi............10
Karia Süresi..................7
İnşirah Süresi.................7

Allah kabul etsin.
Okuyan okumayan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt