Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur'anda Dua Ayetleri (4 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Peygamber Efendimiz (sav)’in Duayla İlgili Sözleri

… Bir şey isteyince ALLAH’tan iste. Yardım talep edeceksen ALLAH’tan yardım dile. Zira kullar, ALLAH’ın yazmadığı bir hususta sana faydalı olmak için biraraya gelseler, bu faydayı yapmaya muktedir olamazlar. ALLAH’ın yazmadığı bir zararı sana vermek için biraraya gelseler, buna da muktedir olamazlar.

İcabetten emin olarak ALLAH’a dua edin.
Kütüb-i Sitte, Muhtasarı Tercüme ve Şerhi, Prof. Dr. İbrahim Canan, 16. cilt, Akçağ Yayınları, Ankara, s. 327

Dua ibadetten ibarettir. ALLAH buyurur ki: “Bana dua edin, Ben size icabet edeyim”
(Hz.Numan İbni Beşir r.a.) Ramuz El-Hadis s.207

Dua, mü’minin silahıdır ve dinin direğidir. Göklerin ve yerin nurudur.
(Hz.Ali r.a.) Ramuz El-Hadis s.207

Abdullah b. Abbas (radıyallâhu anh) Hazretleri şöyle buyuruyor:
Bir gün Efendimiz (sas)’le birlikte bir yolculuğa çıkmıştık. Bana: “Yavrucuğum, sana bazı nasihatlerde bulunayım.” dedi ve şöyle buyurdu: “ALLAH’ın emirlerini gözet ki, ALLAH da seni koruyup gözetsin. ALLAH’ın rızasını her işte önde tut, ALLAH’ı önünde bulursun. Bir şey isteyeceksen ALLAH’tan iste. Yardım dileyeceksen ALLAH’tan dile! Ve şunu da iyi bil ki, bütün insanlar bir araya gelip sana fayda temin etmeye çalışsalar, ancak ALLAH’ın senin için takdir buyurduğu faydayı temin ederler. Yine bütün insanlar, sana zarar vermeye kalksalar, ancak ALLAH’ın senin hakkında takdir ettiği zararı verebilirler.” (Tirmizi, Kıyamet 59)
Alıntı

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Sıkıntıdan Kurtulmak Için Okunacak Duâ
(Yâ ALLAH-ür-rakîb-ül-hafîz-ür-rahîm. Yâ ALLAH-ül-hayy-ül-halîm-ül’azîm-ür-raûf-ül-kerîm. Yâ ALLAH-ül-hayy-ül-kayyüm-ül-kâimü alâ külli nefsin bimâ kesebet, hul beynî ve beyne adüvvî!)(22)

(Lâ ilâhe illallâhül’azîm-ül-halîm lâ ilâhe illallâhü Rabbül-Ars-il’azîm lâ ilâhe illallahü Rabbüs-semâvâti ve Rabbül-Erdi Rabbül’Ars-il-kerîm.) (23)

Hadis-i seriflerde buyuruldu ki:

“Istigfara devam eden, her sikintidan, her dertten kurtulur, ummadigi yerden riziklanir”

“Lâ ilâhe illallah demek 99 belâyi defeder, en asagisi sikintidir.”

“La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadir. Bunlarin en hafifi sikintidir”

“Sikintiya düsen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, ALLAHü teâlâ isini kolaylastirir.”

“Sikintili iken “Hasbünallah ve ni’mel-vekîl” deyiniz!”

“Sabah-aksam Ihlas ve Muavvizeteyni [iki kuleuzüyü] üçer defa oku! Bunlar, bütün belâlari, afetleri, sikintilari ve istemedigin seyleri giderir.”

“Bir kimse, sikintili zamaninda on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arsil azîm’i okursa, ALLAHü teâlâ üzüntüsünü giderir.”

Imam-i Rabbanî hazretleri, her türlü zararlarindan kurtulmak için her gün 500 defa La havle vela kuvvete illa billah okur, okumaya baslarken ve okuduktan sonra yüz defa Salevat-i serife getirirdi.

Yatarken Okunacak Duâlar

Yatagina E’ûzü ve besmele okuyarak girmeli. Sag yan üzerine kibleye karsi yatmali. Sag avucunu sag yanagin altina koymali. E’ûzü besmele ile bir Âyet-el-kürsî okumali. Sonra herbiri için besmele okuyarak, üç Ihlâs, sonra bir Fâtiha, sonra birer def’a iki Kul e’ûzüyü okumali. Sonra üç def’a Estagfirullahel’azîm ellezi lâ ilâhe illâ hu... okumali Üçüncüsüne el-hayyel-kayyûme ve etûbü ileyh, ilâve etmeli. “Tevekkeltü alellah. Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh” okumali. “ALLAHümmagfirlî ve
li-vâlideyye ve lil mü’minîne vel mü’minât” ve bir salevât-i serîfe ve bir “ALLAHümme rabbenâ âtinâ fiddünyâ haseneten ve fil-âhireti haseneten ve kinâ azâbennâr bi-rahmetike yâ Erhamerrâhimîn.” ve üç veyâ on veyâ kirk yâhud yetmis kerre istigfâr ve bir kelime-i tevhîd okuyup, uyumalidir.

Yatarken Tebâreke ve Secde sûresini okumak da çok faydalidir.

Yemek Duâsi

Yemege baslarken besmele çekmek yani “Bismillahirrahmanirrahim” demek ve sonunda “Elhamdülillah” demek sünnettir. Hadis-i seriflerde buyuruldu ki:

“Yemekten sonra, "El-hamdülillahillezi etamena hazettaame ve rezekana min gayri havlin minna ve la kuvveh" duâsini okuyanin günahlari affolur.”

“Bir kimse, yiyip içtikten sonra, "El hamdülillahillezi atameni ve esbeani ve sakani ve ervani" duâsini okursa, anasindan dogdugu günkü gibi günahsiz olur.”

Peygamber efendimiz yemekten sonra “El-hamdü-lillahillezi etamena ve sakana ve cealena müslimin” duâsini okurdu

Yemeklerden sonra, yukaridaki duâlari da içine alan su duâyi okumak daha uygundur:

“El-hamdü-lillahillezî esbeanâ ve ervânâ min-gayri-havlin minnâ ve lâ kuvveh. ALLAHümme at’imhüm kemâ at’amûnâ. ALLAHümmerzuknâ kalben takiyyen, minessirki beriyyen lâ kâfiren ve sekiyyen velhamdülülillahi rabbilâlemîn”ALINTI

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Murada Kavusmak Için Duâ

“Fetavai kari-ül-hidaye”de diyor ki:

Dilegi olan kimse, yatacagi zaman abdest almali, temiz bir örtü üzerinde oturup, üç defa salevât okumali, sonra herbirine Besmele çekerek on Fâtiha ve sonra onbir Ihlâs okumali, sonra üç salevât okumali, sonra sag yani üzere, yüzü kibleye karsi olarak ve sag elini sag yanagi altina koyarak yatip uyumalidir. Niyet ettigi seyin nasil olacagini, biiznillah rü'yâda görür.

“Mekatib-i serife” kitabinda buyuruldu ki: Hacetlere, dileklere kavusmak için, iki rekat namaz kilip, sevabini silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunlarin hürmeti için diyerek duâ etmelidir. Mesela, "Ya Rabbi, filan yere sag sâlim gidip gelmek nasib eyle, filan sikintidan beni kurtar." gibi duâ ettikten sonra, "Bu duâmi silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle" demelidir!

Âmâ, bir zat gelip, “Ya Resûlallah! ALLAHü teâlâya duâ et, gözlerim açilsin” dedi. Peygamber efendimiz de, “Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvariyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselami araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdigim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvariyorum. Senin hatirin için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana sefaatçi eyle! Onun hürmetine duâmi kabul et” duâsini okumasini söyledi. O da, abdest alip duâ etti. Hemen gözleri açildi.

Bu duâyi müslümanlar, her zaman okumuslar ve maksatlarina kavusmuslardir. Ancak, namaz kilmiyanin, haram isliyenin ve kalbi gafil olan ettigi duâdan tam netice alamaz.Ehl-i sünnet itikadinda olmiyanin okumasi faide vermez. Hak teâlâ, herseyi bir sebep ile yaratmaktadir. Bir seye kavusmak istiyen, o seyin sebebine yapismalidir. Rabbimiz, insana sihhat, sifa vermek için, duâ etmeyi, sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayi sebep yapmistir.

Nazar Duâsi

Nazar haktir. Insana, hayvana ve hatta cansiza da nazar deger. Nazar hastalik yapar, hatta öldürür. Kadinlara ve çocuklara daha çok tesir eder.

Peygamberimiz, nazar ile ilgil olarak,”Nazar insani mezara, deveyi kazana sokar” “Hosa giden bir seyi görünce, "Masaallah la kuvvete illa billah" denirse o seye nazar degemez.” buyurdu.

Sabah-aksam, 3 defa “Bismillahillezi la yedurru maasmihi seyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim” (16) okuyan, büyü, nazar ve zulümmden korunur.”

Göz degene, Peygamber efendimizin bildirdigi su tavizi okumalidir:

“Euzü bi-kelimatillahittammati min serri külli seytanin ve hammatin ve min serri külli aynin lammetin.” (25)

Nazar degen kimseye sifa için Ayet-el-kürsi, Fatiha, Muavvizeteyn (Felak ve nas) (57) ve Kalem suresinin son iki ayetini (ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne) (62) okumanin muhakkak iyi geldigi bildirimistir. Ayat-i hirzi (76)okumak ve üzerinde tasimak da çok faidelidir.

Herkes, bilhassa nazari degen kimse, begendigi birseyi görünce “Masaallah” demeli, ondan sonra, ne söyliyecekse, o seyi söylemelidir. Önce Masaallah deyince, nazar degmez.

Büyüklerimizin bildirdigi Nazar Duâsi söyle:

Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-is- sâni sedîd-il birri mâ sâALLAHü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve sihâbin kâbisin. ALLAHümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû
lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hisnî, men kâle-hâ dehale hisnî, ve men dehale hisnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallallahü teâlâ aleyhi ve selleme.

Ruhî Sikintida Okunan Duâ

Su duâ Kur’an-i kerim harfiyle yazip ruhi dengesi bozuk kimseye okunursa, akillanir, hastaya okunursa sifa bulur:

“Reva Aliyyül-Rida, fe-kale, Haddeseni ebi Musel-Kazim an ebihi Caferis-Sadik an ebihi Muhammedenil-Bakir an ebihi Zeynelabidin Ali an ebihil-Hüseyn an ebihi Ali bin Ebi talib radiyallahü anhüm, kale haddeseni habibi ve kurretü ayni Resûlullahi sallallahü aleyhi ve sellem, kale haddeseni Cibrilü, kale semitü Rabbülizzeti yekülü, La ilahe illallahü hisni, men kale-ha dehale hisni, ve men dehale hisni emine min azabi” (53/1)

Saglik ve Afiyet Için Duâ

Resûlullah su duâyi çok okurdu: “ALLAHümme innî es'elüke-ssihhate vel-âfiyete vel-emânete ve hüsnel-hulki verridâe bilkaderi birahmetike yâ Erhamerrâhimîn”. (13) Bunun mânasi, (Ya Rabbî!Senden, sihhat ve âfiyet ve emânete hiyânet etmemek ve güzel ahlâk ve kaderden râzi olmak
istiyorum. Ey merhamet sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakki için, bunlari bana ver!) demektir. Biz de, ulu ve sanli Peygamberimiz gibi duâ etmeliyiz ALINTI

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
çocuk Sahibi Olmak Için Okunacak Dua
Aşağıdaki ayetler dua okunduğu zaman, çocuk istemeye ve hayırlı bir mirasçı dilemeye faydalı olur. Çünkü Zekaeriya A.S. Rabbine böyle dua etmiştir. Bu bakımdan sizlerin de bu tür sıkıntısı olduğu zaman aşağıda zikredilen ayetlerle dua edin Cenab-ı Hak dileğiniz hasıl olur.
"Fe hebli min ledünke veliyya yerisüni ve yerisü min ali Yakup. Yuhricüküm tıflen sümme li tebluğu eşüddeküm."
Anlamı:
"Bana tarafından bir evlat ihsan et. Ki bana varis olsun, Yakup hanedanına mirasçı olsun. Sonra bebek olarak çıkaran, sonra sizi güçlü kuvvetli bir çağa erişmeniz için."
Alıntı

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
''la Havle Vela Kuvvete Illa Billah''

HZ. PEYGAMBER ( A.S ), HZ. ALİ EFENDİMİZE HİTABEN ŞÖYLE BUYURMUŞLAR:
-YA ALİ!! HER NE ZAMAN BİR DARLIĞA VE SIKINTIYA DÜŞERSEN, BİR BELA VE MÜSİBETE DEŞERSEN ŞÖYLE DUA ET.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

VELA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL'ALİYYİL'AZİYM.

- YA ALİ! BÖYLE DUA EDERSEN VE SIKINTILI ANLARINDA BU DUAYI OKUMAYA DEVAM EDERSEN, CENABI ALLAH, BU DUANIN HÜRMETİNE DÜŞMÜŞ OLDUĞUN BELA VE MUSİBETLERİN, BUNALIM VE STRESLERİN HER TÜRLÜSÜNÜ SENİN ÜZERİNDEN DEF EDER, BUNLARDAN SENİ KURTARIR. BUYURMUŞTUR.

MA'NASI= RAHMAN ( ESİRGEYEN ) RAHİM ( BAĞIŞLAYAN ) ALLAH'IN ADIYLA. ÇOK YÜCE VE ÇOK BÜYÜK ALLAH'IN HİMAYESİNE SIĞINMAKTAN VE O'NUN YÜCE KUDRETİNDEN YARDIM DİLEMEKTEN BAŞKA BİR AMACIM YOKTUR.O'NA DAYANDIM, O'NA GÜVENDİM. DEMEKTİR.

LA HAVLE VELA KUVVETE'NİN SEVABI

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ ( A.S ) '' LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH ''

'' DUASINI (99) DERDE DEVADIR,BU DERTLERİN EN KÜÇÜĞÜ KALPTEKİ SIKINTIYI GİDERİR'' BUYURMUŞTUR.
YİNE HADİSİ ŞERİFTE BUYRULMUŞTUR Kİ:
'' KİM DEKİ ALLAHIN NİMETLERİ ÇOKTUR VE O NİMETLERİN DEVAMLI KALMASINI İSTİYORSA ÇOK ÇOK. LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH DUASINI OKUMAYA DEVAM ETSİN.
EVET, ÜZÜLDÜĞÜMÜZDE SIKILDIĞIMIZDA BU DUAYI OKUYORUZ. ÇÜNKÜ FAZİLETİ SEVABI YÜCE PEYGAMBERİMİZ TARAFINDAN HABER VERİLMİŞTİR.
DEMEK OLUYOR Kİ, BİR SIKINTIYA, BİR BUNALIMA, BİR STRESE DÜŞTÜĞÜMÜZDE BOL BOL:
LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM. DEMELİYİZ.
EY DOST! BU DUALAR, PARA İSTEMEZ, PUL İSTEMEZ. BİR KAÇ DAKİKALIK BİR ZAMANDA OTURDUĞUN YERDE, YATTIĞIN YERDE AYAKTA HER NE HALDE OLURSAN OL, BU DUAYA DEVAM ETMEK VE DERTLERDEN SIKINTILARDAN KURTULMAK NE GÜZEL DEĞİL Mİ?
BUNLAR MANEVİ DEVALARDIR. BU MANEVİ DEVALARIN TEDAVİ ETTİĞİ DERTLERDE MANEVİDİR. ÖRNEĞİN GÖNÜL SIKINTISINI HİÇBİR MADDİ İLAÇ GİDEREMEZ, AMA BU DUALAR GİDEREBİLİR. İŞTE BUNLARI DÜŞÜNMEK, BU NİMETLERİN DEĞERİNİ BİLMEK AKILLLI KİMSELERİN YAPACAĞI İŞLERDENDİR
VESSELAM......

YUSUF TAVASLI ....HATTAT TAVASLI YAYINLARI...

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Tövbe Duası
Her günahın affı için, kalb ile tevbe etmek ve dil ile istigfâr etmek ve beden ile kaza etmek lâzımdır. Yüz kere tesbîh etmek, yâni “Sübhânallah-il-azîm ve bi-hamdihi” demek ve sadaka vermek ve bir gün oruç tutmak, çok iyi olur.

“Sübhânallahi ve bi-hamdihi sübhânallahil-azîm.” (10) Bunu, her gün ve her gece yüz kerre okumalıdır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Sabah-akşam 7defa “ALLAHümme ecirni minennar” diyen cehennemden kurtulur”

“Sabah-akşam 7 defa, "Hasbiyallahü la ilahe illa hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim" okuyanın dünya ve ahiret işine ALLAH kâfi gelir.”

“Sabah akşam yüz defa "Sübhanallahi ve bihamdihi, diyenin, günahları deniz köpüğü kadar da olsa affedilir.”İnşaallah.

Tövbe Duası

İmam Ali Zeyn'ül-Abidin'in Günahları İtiraf Edip Yüce ALLAH’a Dönüş (Tövbe) İstemi Hakkındaki Duası

ALLAH’ım, senden (bir şey) istememe üç haslet engel oluyor; bir haslet de senden (bir şey) istemeye itiyor beni.

(Rabbim,) Yerine getirmediğim, getirmekte ağır davrandığım emirlerine, tereddüt etmeden işlediğim yasaklarına ve şükrünü eda etmekte kusur ettiğim nimetlerine bakınca, senden (bir şey) istemeye utanıyorum. Sana yönelenlere, hüsnü zanla dergâhına gelenlere olan lütuf ve fazlını görünce de, senden istekte bulunmaya cüret ediyorum. Çünkü, senin bütün ihsanların bir lütuf, bütün nimetlerin karşılıksız bir bağıştır.

Ey mâbudum, şimdi ben, zilletle boyun eğmiş bir halde izzet kapının önünde durmuş, çoluk çocuğu çok, fakr-u zaruret içindeki biri gibi utanarak senden (lütuf ve merhametini) dileniyorum ve itiraf ediyorum ki, bana ihsanda bulunduğun zaman sana karşı gelmemeye gayret etmekten başka bir şey yapmış değilim ve hiçbir zaman da senin lütuf ve fazlından mahrum kalmamışım.

Şimdi ey Rabbim, katında kötü şeyler kazandığımı ikrar etmek, bana bir yarar sağlar mı? Çirkin işler yaptığımı itiraf etmek, beni senden (senin azabından) kurtarır mı? Yoksa, bulunduğum durum itibariyle gazabını mı hakkettim?! Yoksa seni çağırırken gazabınla mı cevap vereceksin?!

Seni tenzih ediyorum! Tövbe kapısını yüzüme açık bıraktıktan sonra senden ümit kesmem. Aksine, günahları büyük, bahtı dönmüş, amel zamanının bittiğini, ömrünün sona erdiğini görüp senden kurtulamayacağını, senden kaçamayacağını anlayınca, tertemiz bir kalple sana dönüp ihlasla tövbe eden, sonra da karşında eğilip bükülerek, başını aşağı salarak, korkudan dizleri titreyerek gözyaşları suratını ıslatmış bir halde kısık bir sesle seni çağıran, sana yalvaran, kendine zulmetmiş, Rabbinin saygınlığını küçümsemiş hakir bir kul gibi; “ey merhametlilerin en merhametlisi; ey merhamet arayanların yöneldiği en merhametli zat; ey mağfiret dileyenlerin etrafında dolaştığı en şefkatli Zât-ı Kibriya; ey affı cezalandırmasından çok olan; ey rızası gazabından bol olan; ey güzel affıyla yaratıklarına minnet koyan; ey kullarını tövbelerinin kabul olacağına alıştıran; ey kötülerin tövbeyle ıslah olmalarını sağlayan; ey kullarının az amellerine razı olan; ey onların az amellerine çok mükâfat veren; ey dualarına icabet etmeyi onlar için tazmin eden ve ey lütfuyla onlara en iyi ödülü vereceğini vaad eden (yüce ALLAH)!” diyerek seni çağırırım, sana yalvarırım. Çünkü ben, sana isyan edip de bağışladığın en isyankâr, mazeret gösterip de mazur gördüğün en kötü ve tövbe edip de tövbesini kabul ettiğin en zalim kişi değilim.

Buradan sana yönelerek, kaçırdığı fırsatlara pişman olan; devşirdiği günahlardan korkan; yaptıklarından utanç duyan; senin indinde büyük günahı affetmenin büyük bir şey olmadığını, bunun sana göre kolay bir iş olduğunu, hadsiz hesapsız suçlara göz yumabileceğini bilen ve sana en sevimli kulun; sana karşı büyüklük taslamayı terkeden, günahlardan sakınan ve sürekli bağışlanma talebinde bulunan kul olduğunun bilincinde olan biri olarak tövbe ediyorum.

(Ey Rabbim,) Büyüklük taslamaktan, günahlara devam etmekten sana sığınırım. Kusur ettiğim hususlarda senden bağışlanmamı dilerim. Âciz olduğum, güç yetiremediğim konularda senden yardım isterim.

ALLAH’ım, Hazreti Muhammed ve âline salat eyle ve üzerime farz ettiklerini bana bağışla; hakkettiğim cezalandırmalarından beni kurtar; günah ehlinin korktuğu (cehennem azabı)ndan bana güvence ver. Çünkü sen, af ile dolusun; mağfiret için umulansın; bağışlama ile tanınmışsın; hacetimi senden başka kimseden dilemem; günahımı senden başka bağışlayacak olan yoktur. Her türlü eksiklik sıfatından münezzehsin sen. Senden başka kimse bana zarar veremez, senden başka kimseden korkmam. Hiç şüphesiz, sen takva ehlisin; mağfiret ehlisin. Muhammed ve âline salat eyle ve hacetimi gider, dileğimi kabul et; günahımı bağışla, korkumu güvene çevir. Hiç kuşku yok, sen her şeye kadirsin ve bunlar sana pek kolaydır. Âmin, ya Rabbe’l-âlemin.

Hz Ali Zeyn'el-Abidin'in Sahife-i Seccadiye adlı Dua Kitabından

ALLAHım, bugüne kadar bilerek veya bilmeyerek senin rızan olmayan birtakım şeyler yaptım..Ya rab, sen yücelerin en yücesisin.Sen yaratansın,affedensin.Bugüne kadar işlediğim günahlarım için sana binlerce tövbe ederim...Bana doğru yolu bulan kullarından olmayı nasip et...
Alıntı

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
''la Havle Vela Kuvvete Illa Billah''

HZ. PEYGAMBER ( A.S ), HZ. ALİ EFENDİMİZE HİTABEN ŞÖYLE BUYURMUŞLAR:
-YA ALİ!! HER NE ZAMAN BİR DARLIĞA VE SIKINTIYA DÜŞERSEN, BİR BELA VE MÜSİBETE DEŞERSEN ŞÖYLE DUA ET.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

VELA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL'ALİYYİL'AZİYM.

- YA ALİ! BÖYLE DUA EDERSEN VE SIKINTILI ANLARINDA BU DUAYI OKUMAYA DEVAM EDERSEN, CENABI ALLAH, BU DUANIN HÜRMETİNE DÜŞMÜŞ OLDUĞUN BELA VE MUSİBETLERİN, BUNALIM VE STRESLERİN HER TÜRLÜSÜNÜ SENİN ÜZERİNDEN DEF EDER, BUNLARDAN SENİ KURTARIR. BUYURMUŞTUR.

MA'NASI= RAHMAN ( ESİRGEYEN ) RAHİM ( BAĞIŞLAYAN ) ALLAH'IN ADIYLA. ÇOK YÜCE VE ÇOK BÜYÜK ALLAH'IN HİMAYESİNE SIĞINMAKTAN VE O'NUN YÜCE KUDRETİNDEN YARDIM DİLEMEKTEN BAŞKA BİR AMACIM YOKTUR.O'NA DAYANDIM, O'NA GÜVENDİM. DEMEKTİR.

LA HAVLE VELA KUVVETE'NİN SEVABI

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ ( A.S ) '' LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH ''

'' DUASINI (99) DERDE DEVADIR,BU DERTLERİN EN KÜÇÜĞÜ KALPTEKİ SIKINTIYI GİDERİR'' BUYURMUŞTUR.
YİNE HADİSİ ŞERİFTE BUYRULMUŞTUR Kİ:
'' KİM DEKİ ALLAHIN NİMETLERİ ÇOKTUR VE O NİMETLERİN DEVAMLI KALMASINI İSTİYORSA ÇOK ÇOK. LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH DUASINI OKUMAYA DEVAM ETSİN.
EVET, ÜZÜLDÜĞÜMÜZDE SIKILDIĞIMIZDA BU DUAYI OKUYORUZ. ÇÜNKÜ FAZİLETİ SEVABI YÜCE PEYGAMBERİMİZ TARAFINDAN HABER VERİLMİŞTİR.
DEMEK OLUYOR Kİ, BİR SIKINTIYA, BİR BUNALIMA, BİR STRESE DÜŞTÜĞÜMÜZDE BOL BOL:
LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM. DEMELİYİZ.
EY DOST! BU DUALAR, PARA İSTEMEZ, PUL İSTEMEZ. BİR KAÇ DAKİKALIK BİR ZAMANDA OTURDUĞUN YERDE, YATTIĞIN YERDE AYAKTA HER NE HALDE OLURSAN OL, BU DUAYA DEVAM ETMEK VE DERTLERDEN SIKINTILARDAN KURTULMAK NE GÜZEL DEĞİL Mİ?
BUNLAR MANEVİ DEVALARDIR. BU MANEVİ DEVALARIN TEDAVİ ETTİĞİ DERTLERDE MANEVİDİR. ÖRNEĞİN GÖNÜL SIKINTISINI HİÇBİR MADDİ İLAÇ GİDEREMEZ, AMA BU DUALAR GİDEREBİLİR. İŞTE BUNLARI DÜŞÜNMEK, BU NİMETLERİN DEĞERİNİ BİLMEK AKILLLI KİMSELERİN YAPACAĞI İŞLERDENDİR
VESSELAM......

YUSUF TAVASLI ....HATTAT TAVASLI YAYINLARI...

Alıntı

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Hazret-i Zekeriya Aleyhisselam ihtiyar idi. Muhtereme eşi de kısır bulunuyordu. Ama onlar ALLAH’tan ümit kesmediler. Duayı hiçbir zaman bırakmadılar.

Zekeriya Aleyhisselâm şöyle duâ etti: “Rabbi heblî min ledünke zürriyyeten tayyibeten inneke semî’ud-Duâ.” Yani: “Rabbim! Bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla. Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin.”

Nihayet Cenâb-ı ALLAH tarafından duası kabul edildi ve kendisine iffetli, efendi ve mübarek bir erkek çocuk müjdelendi. Bu hususu Kur’ân şöyle haber veriyor:

“Orada Zekeriya, Rabbine dua etti: ‘Rabbim! Bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla. Şüphesiz sen duâyı hakkıyla işitensin,’ dedi. Zekeriya mabedde durmuş namaz kılarken melekler ona Şöyle nida ettiler: ‘ALLAH sana, kendisi tarafından gelen bir Kelime’yi tasdik edici, efendi, iffetli ve sâlihlerden bir peygamber olarak Yahya’yı müjdeler.’ Zekeriya: ‘Rabbim! Dedi, bana ihtiyarlık gelip çattığına, üstelik karım da kısır olduğuna göre benim nasıl oğlum olabilir?’ ALLAH şöyle buyurdu: ‘İşte böyledir; ALLAH dilediğini yapar.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
33.Gerçek şu ki, ALLAH, Adem'i, Nuh'u, İbrahim ailesini ve İmran ailesini alemler üzerine seçti;
34. Onlar birbirlerinden (türeme tek) bir zürriyettir. ALLAH işitendir, bilendir.
35. Hani İmran'ın karısı: "Rabbim, karnımda olanı, 'her türlü bağımlılıktan özgürlüğe kavuşturulmuş olarak' Sana adadım, benden kabul et. Şüphesiz işiten bilen Sensin Sen" demişti.
36.Fakat onu doğurduğunda -ALLAH onun ne doğurduğunu daha iyi bilirken- dedi ki: "Rabbim, doğrusu bir kız (çocuğu) doğurdum. Erkek ise, kız gibi değildir. Ona Meryem adını koydum. Ben onu ve soyunu o taşa tutulmuş (kovulmuş) şeytandan Sana sığındırırım."
37.Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir kabulle kabul etti ve onu güzel bir bitki gibi yetiştirdi. Zekeriya'yı ondan sorumlu kıldı. Zekeriya her ne zaman mihraba girdiyse, yanında bir yiyecek buldu: "Meryem, bu sana nereden geldi?" deyince, "Bu, ALLAH Katındandır. Şüphesiz ALLAH, dilediğine hesapsız rızık verendir" dedi.
(al-i imran suresi 33-37.ayetler
38.Orada Zekeriya Rabbine dua etti: "Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin" dedi.
39.O mihrapta namaz kılarken, melekler ona seslendi: "ALLAH, sana Yahya'yı müjdeler. O, ALLAH'tan olan bir kelimeyi (İsa'yı) doğrulayan, efendi, iffetli ve salihlerden bir peygamberdir."
40.Dedi ki: "Rabbim, bana gerçekten ihtiyarlık ulaşmışken ve karım da kısırken nasıl bir oğlum olabilir?" "Böyledir" dedi, "ALLAH dilediğini yapar."(al-i imran suresi 38-40.ayetler)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
çocuk Sahibi Olmak Için Okunacak Dua

Aşağıdaki ayetler dua okunduğu zaman, çocuk istemeye ve hayırlı bir mirasçı dilemeye faydalı olur. Çünkü Zekaeriya A.S. Rabbine böyle dua etmiştir. Bu bakımdan sizlerin de bu tür sıkıntısı olduğu zaman aşağıda zikredilen ayetlerle dua edin Cenab-ı Hak dileğiniz hasıl olur.
"Fe hebli min ledünke veliyya yerisüni ve yerisü min ali Yakup. Yuhricüküm tıflen sümme li tebluğu eşüddeküm."
Anlamı:
"Bana tarafından bir evlat ihsan et. Ki bana varis olsun, Yakup hanedanına mirasçı olsun. Sonra bebek olarak çıkaran, sonra sizi güçlü kuvvetli bir çağa erişmeniz için."
Alıntı

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Üzüntü ve Sıkıntı İçin Dua

Allahım ben Senin kulunum. Sana iman etmiş bir anne ve babanın evladıyım. Benim varlığım Senin elindedir/kudretindedir. Hakkımda vereceğin hükme razıyım. Biliyorum ki,vereceğin hüküm en adil olandır. Senin yüce isimlerinie,indirdiğin kitabındaki isimlerinle,kullarından her hangi birine öğrettiğin isimlerle,Senin katında saklı tuttuğun gayb ismindeki isimlerinle,Senden şunu talep ediyorum:
KURAN'I GÖĞSÜMÜN, YÜREĞİMİN NURU,KALBİMİN NEŞESİ VE KEDERLERİMİN SEVİNCE DÖNÜŞ VESİLESİ VE HÜZÜNLERİMİN GİDERİCİSİ KIL
KURAN'I GÖĞSÜMÜN, YÜREĞİMİN NURU,KALBİMİN NEŞESİ VE KEDERLERİMİN SEVİNCE DÖNÜŞ VESİLESİ VE HÜZÜNLERİMİN GİDERİCİSİ KIL
KURAN'I GÖĞSÜMÜN ,YÜREĞİMİN NURU,KALBİMİN NEŞESİ VE KEDERLERİMİN SEVİNCE DÖNÜŞ VESİLESİ VE HÜZÜNLERİMİN GİDERİCİSİ KIL
AMİN.AMİN.AMİN.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
PEYGAMBERİMİZİN DUALARI

Resûlullahın duâları

Abdullah İbn-i Abbas hazretleri şöyle anlatır:

Resûl-i Ekremin ne şekilde ibâdet yaptığını öğrenmem için babam Abbas, beni Resûl-i Ekreme gönderdi. Sabah namazında Efendimiz şöyle duâ etti:

“Allahım! Gönlümü sana bağlayacak, darmadağın hâlimi bir araya toplayacak, dağınık ve parçalanmış işlerimi birbirine yaklaştıracak kötü itiyat ve fitnelerden beni koruyacak, dilimi ıslah edecek, bâtınımı koruyacak, zâhirimi yükseltecek, amelimi temizleyip arttıracak, yüzümü ak edecek, rızana ulaştıracak ve her kötülükten beni koruyacak olan rahmetini senin fazlından isterim.

Allahım! Küfür düşünmeyecek şekilde sâdık ve yakîn bir îmânı, dünyâ ve âhirette de lûtuf ve kereminin en yüksek mertebesine beni ulaştıracak olan rahmetini senden isterim.

Allahım! Kazâlarda sabır ve kurtuluşu, şehitler mertebesini, iyiler yaşayışını, düşmanlara galib gelmeği ve Peygamberlere arkadaş olmağı senin fazlından isterim.

Allahım! Her ne kadar hayırlısını bilemezsem ve amelim kusurlu ise de, bütün dileklerimi sana arzeder, senden yardım dilerim. Yalnız senin rahmetine muhtâcım. Ey gönüllere şifâ verip bütün dertlere dermân olan Allahım! Büyük kudretinle birbirine yaklaşmış iki deniz suyunu yekdiğerine karıştırmadığın gibi, Cehennem azâbından helâk oldum diye feryad etmekten ve kabrin fitnesinden beni koru.

Allahım! İstemesinde veya hak etmesinde kusur ettiğim ve kullarından herhangi birine va’dettiğin veyâ vereceğin her türlü iyilikleri candan arzular ve onları senin fazlından isterim.

Allahım! Bizi, sapan ve saptıranlardan değil, hidâyette olup hidâyete ulaştıranlardan, düşmanlarından uzaklaştırıp dostlarına yaklaşanlardan, sana kulluk edenleri senin rızan için sevip, isyan edenlere rızan için husûmet besleyen kullarından eyle.

Allahım! Ben dilimin döndüğü kadar duâ ediyorum. Kabûlü sendendir. Sen kabul eyle. Ben elimden geleni yapıyorum, itimadım sanadır. Biz Allah içiniz ve O’na yöneleceğiz. Kuvvet ve kudret ancak azamet sâhibi olan Allah’ındır. Kıyâmet gününde emniyeti, ebedî günde de ahdini yerine getirip rükû’ ve sücûd eden iyiler ile beraber Cenneti senden isterim. Kerem ve ihsânına nihâyet olmayan, dostluk edenlere sonsuz sevgisi olan ve dilediğini dilediği gibi yapan sensin.

Ey izzet ridâsına bürünüp herkese galib olan Allahım! Seni noksan sıfatlardan tenzîh ederim. Ey ululuk ve yücelik ridâsına bürünerek kullarına fazl u in’âmını esirgemeyen Allahım! Seni tesbîh eder, noksan sıfatlardan takdîs ederim.

Allahım! Kalbimi, kabrimi, gözümü bütün bedenimi nurun ile tenvîr eyle, beni nurlandır ve nurumu arttır.”

Hz. Aişe validemize bildirilen duâ

Resûl-i Ekrem efendimiz hazret-i Âişe’ye hitâben şöyle buyurmuştur:

“Bütün duâların mânâlarını içine toplayan cümleler ile duâ et, duâ ederken şöyle söyle:

‘Allahım! Hâlde ve gelecekte bildiğim ve bilmediğim bütün iyilikleri senden ister, bildiğim ve bilmediğim hâlde ve gelecekte bütün kötülüklerden sana sığınırım.

Allahım! Cenneti ve Cennete götürecek söz ve işleri senden ister, Cehennemden ve Cehenneme sürükleyecek söz ve hareketlerden sana sığınırım.

Allahım! Kulun ve Resûlün Muhammed sallâllahü aleyhi ve sellemin senden istediği hayır ve iyilikleri senden ister ve sana sığınıp ilticâ ettiği (kötülüklerden) her şeyden ben de sana sığınırım.

Allahım! Benim için takdir ettiğin herşeyin sonu hayır olmasını senden, senin merhametinden dilerim. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi!”

* * *

Resûl-i Ekrem efendimiz hazret-i Fâtıma’ya şöyle buyurdu:

“ Duâ ederken şöyle söyle:

Ey hayy u kayyûm olan Allahım! Bütün işlerimi düzeltmeni, bir an bile beni kendi başıma bırakmamanı, rahmetine sığınarak senden isterim.”

* * *

Resûl-i Ekrem efendimiz Ebû Bekr’e şu duâyı öğretmiştir:

“Allahım! Peygamberin Muhammed aleyhisselam, dostun İbrahim aleyhisselam, sırdaşın Mûsâ aleyhisselam, Kelîme ve ruhundan olan Îsâ aleyhisselam hürmetine,

Mûsâ’ya inen Tevrat, Îsâ’ya inen İncil, Dâvûd’a inen Zebûr, Muhammed aleyhisselâma inen Kur’ân hürmetine, bütün peygamberlerine yaptığın vahiy hürmetine,

Mahlûkâtın üzerindeki kazâ ve takdîrin, senden isteyenlere verdiğin, fakir ettiğin zenginler, zengin ettiğin fakirler, hidâyete ulaştırdığın kimseler hürmetine; Mûsâ Aleyhisselâma bildirdiğin, kulların rızıklarını böldüğün yeryüzünün, hareketten sükûna erdirdiğin dağların, ayakta tuttuğun, arş-ı âzamı taşıttığın ism-i âzamın hürmetine;

Kur’ân-ı Kerîmde nâzil olan samed, ahad ve tâhir isimlerinin hürmetine; gündüzleri aydınlatıp geceleri karartan ismin hürmetine; azamet-i Kibriyân ve nûr-i vechin hürmetine,

Senin kuvvet ve kudretinle Kur’ân-ı Kerîmi okuyup anlamağı ve onu bütün vücûduma duyurmanı ve bütün hareketlerimi ona uydurmamı senden dilerim. Kuvvet ve kudret ancak sendendir. Yâ erhamerrahimîn.”

Bir gün Hz. Kabise, Resûl-i Ekrem’e: Yâ Resûl, yaşım ilerledi, birçok şeylerden kaldım, yapamaz âciz bir hâle düştüm, bana bir şeyler öğret ki, onlardan istifâde edeyim.

Bunun üzerine Resûl-i Ekrem Efendimiz: Dünyalığın için, akşam namazını müteakip üç kere: “Sübhâni ve bihamdihi sübhânilazîm, lâ havle velâ kuvvete illâ bi’llâhi’l-âliyyi’l-azîm” de ve buna devâm et. Çünkü buna devam eden birçok hastalıktan, elem ve kederden emin olur. Âhiretin için de şu duâyı oku:

“Allahümmehdinî min indike ve efıd aleyye min fadlıke venşur aleyye min rahmetike ve enzil aleyye min bereketike!” Allahım, bana kendi katından hidâyet ihsân eyle, kendi fazl u kereminden bana ihsân eyle, rahmetini bana akıt ve bereketlerinden bana inzâl eyle.”

Sonra Resûl-i Ekrem devâmla şöyle buyurmuştur: “Bu duâya kim devâm ederse, Kıyâmet gününde kendisine Cennetin dört kapısı açılır, istediği kapıdan içeri girer.”

Resûl-i Ekrem Büreyde’ye şöyle demiştir:

“Yâ Büreyde! Allahü teâlâ’nın, hayır murad ettiği kimseye tâlim buyurduğu duâyı sana öğreteyim mi?” Büreyde: “Öğret yâ Resûl” deyince Resûl-i Ekrem şöyle buyudular:

“Allahümme, innî daîfün fekavinî rıdâke da’fî ve huz ilel hayri binasıyetî vecalil islâme müntehâ rıdâye. Allahümme innî daîfün fekavvinî ve iunni zelîlün feızzenî ve innî fakırün feeğninî ya erhamerrâhımîn”

“Allahım! Ben zayıf ve âciz bir kimseyim. Rızânı tahsil için sen beni kuvvetlendir, beni daimâ iyiliğe götür. Son emelimi İslâmiyet kıl.

Allahım! Ben âcizim, sen beni kuvvetlendir. Ben zelil bir kimseyim, sen beni izzetlendir. Ben fakirim, sen beni zenginleştir yâ erhamerrahimîn.”

Seyyidü’l-istiğfar duâsı

Peygamber Efendimiz namazın akabinde duâlarına başlarken önce,

“Rab olarak Allahı, dîn olarak İslâmiyeti, Peygamber olarak da Muhammed aleyhisselâmı kabul ettim ve buna râzı oldum.” der sonra da:

“Ey yer ve gökleri yaratan, gizli ve âşikâre herşeyi bilip herşeye mâlik olan Allahım! Bir olduğuna ve senden başka ibâdete lâyık kimsenin bulunmadığına şehâdet ederim. Kendi kötülüklerimden şeytanın hiyle ve desîselerinden sana sığınırım.” dedikten sonra şöyle devam ederdi.

“Allahım! Senden, din ve dünyâm, mâl ve âilem hakkında af ve âfiyeti dilerim.

Allahım, kusurlarımı ört ve beni tehlikelerden emin kıl. Hatalarımı azalt, önümden, ardımdan, sağımdan ve solumdan, beni koru ve azametinle alt Üzerinde yürüdüğüm şu topraklardan gelecek zararlardan beni koru.

Allahım beni mekrinden, gadabından emin olanlardan kılma. Bana başkasını musallat etme. Daimâ kusûrlarımı ört ve beni zikrinden ayrılan gafillerden kılma.”

Sonra üç kere “Seyyidü’l-istiğfar” denilen şu duâyı ve diğer duâları okurdu:

“Allahım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ibâdete lâyık mâbûd yoktur. Beni yaratan sensin. Ben senin kulunum, gücümün yettiği kadar sana verdiğim söz ve ahid üzerindeyim. Yaptığım kötülüklerden sana sığınır, verdiğin ni’metlere şükr eder, kusurlarımdan sana ilticâ ederim. Günahlarımı mağfiret eyle, senden başka mağfiret eden yoktur.” Sonra üç kere:

“Allahım! Gözüme, kulağıma ve bütün bedenime sıhhat ve âfiyet ihsân eyle. Senden başka hakikî mâbûd yoktur.” der;

“Allahım kazâ ve kaderine rızâyı, öldükten sonra huzûr içinde ebedî saâdeti ve cemâlini müşâhede zevkini, sana vâsıl olma hevesini, dayanılmayacak zararlardan ve sapıtıcı fitnelerden beni korumanı, senden ister; zulmetmek ve zâlim olmaktan, başkasına tecâvüz etmek veya tecâvüze uğramaktan veyâ affedilmeyecek bir günah irtikâbından da sana sığınırım.”

“Allahım! Din ve azmimde sebâtı, rüşdümde azîmeti, iyi işlere azmetmeyi senden isterim. Nimetine şükrü ve sana güzel ibâdet edebilmeyi senden isterim. Nimetine şükrü ve sana güzel ibâdet edebilmeyi senden isterim. Her şeyden sâlim ve huşû sâhibi kalbi, dürüst ahlâka sâdık ve zâkir lisâna sâhib olmayı, nîmetine şükür ile güzel ibâdet ve makbûl amellerde bulunmamı senden isterim. Bildiğin bütün iyilikleri senden ister ve bildiğin bütün kötülüklerden sana sığınırım. Bildiğin bütün günahlardan sana tevbe ederim. Sen bilirsin ben bilemem. Bütün gizli şeyleri en iyi bilen sensin. Allahım! Geçmiş-gelecek, gizli-âşikâre ve senin bildiğin bütün kusurlarımı mağfiret et. İlk ve son, herşeye kaadir ve her gizliyi bilen sensin.

Allahım! İrtidadı kabûl etmeyen îmânı, tükenmeyen nîmetleri, “Hüld” Cennetinde Resûl-i Ekrem Muhammed aleyhisselâma arkadaşlığı senden isterim.

Allahım! Söz ve işlerin güzelini ve bütün iyilikleri, kötülüklerden uzak kalmağı, yoksulları sevmeyi, senden isterim. Seni sevmeyi ve seni seveni sevmeyi ve sevgine yaklaştıracak her ameli sevmeyi senden isterim. Günahlarımı bağışlamanı, beni mağfiret edip merhamet etmeni senden isterim. Kavmimi iptilâ edeceğin zamân hemen beni kendine al ve fitne ile karşılaştırma.

Allahım! Gaybı bilmen ve her şeye olan kudretin hürmetine, hakkımda hayat hayırlı olduğu müddetçe beni yaşat; ölüm hayırlı olduğunda da ruhumu kabzeyle. Gizli ve âşikâre haşyet üzere bulunmamı, hiddet ve sükûnette adaletten ayrılmamamı, zenginlik ve fakirlikte itidâli ve zâtının cemâline bakmanın zevkini ve sana ulaşmanın aşk ve hevesini senden ister; zarar veren şeylerin mazaratından ve sapıtan fitnelerden sana sığınırım. Allahım îmân cevheri ile bizi süslendir. Hidâyette olup hidâyete ulaştıranlardan eyle.

Allahım! İsyân ile aramızda perde olacak şekilde bize haşyet ihsân eyle. Cennetine ulaştıracak tâati, dünyâ ve âhiret musîbetlerini ehvenleştirecek yakîni bize ver. Allahım! Yüzümüzü hayâ, kalbimizi korku ile doldur. Sana kulluk edecek şekilde gönüllerimize heybet ve azâmetini yerleştir.En üstün sevgilimiz ve en çok korkacağımız sen ol.Allahım! İçine girdiğimiz bugünün evvelini salâh, ortasını felâh, matlûba ermek, sonunu da saâdet-i kâmileye ulaştırmak kıl.Allahım! Bugünün evvelini nîmet, ortasını rahmet, sonunu da mağfiret ve kerâmet kıl.

Allahım! Bizi müttakî olan dostlarından, felâha ermiş cemaatinden ve sâlih kullarından eyle. Sevdiğin işleri bize tevfik eyle ve bizi lehimize olan iyi işlere teveccüh ettir.

Allahım! İyilikleri toplayan evveli ve âhiri iyilik olan herşeyi senden ister, kötülükleri toplayan, evveli ve âhiri kötülük olan herşeyden sana sığınırız.

Allahım! Benim üzerimde olan kudretin hakkı için bana rahmetinle teveccüh et. Sen tevbeleri kabûl eden azîm merhamete sâhibsin Allahım hilm ü keremin hakkı için beni affeyle, bağışla. Sen mağfiret edici ve hilm sâhibisin. Allahım, hâlimi bilirsin, merhamet et. Zîra sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.

Allahım! Bana olan mâlikiyyetin hürmetine, beni nefsime hâkim kıl ve nefsimi bana musallat etme. Zîra dilediği gibi yapan melik ve Cebbâr sensin.

Allahım! Seni noksan sıfatlardan takdîs, tesbîh, tenzîb eder ve sana hamd ederim. Senden başka İlâh yoktur. Kötülükler İrtikâbiyle nefsime zulüm ettim, günahlarımı mağfiret eyle. Sen benim Rabbimsin, günahlarımı ancak sen bağışlarsın.

Allahım! Sana gidecek doğru yola beni ilhâm et ve nefsimin kötülüklerinden beni koru. Allahım! Beni ıkâb etmeyeceğin helâl lokmayı bana rızk et. Beni taksimatına kani olanlardan eyle ve bana ayırdığın rızk ile, senin kabûl edeceğin iyi şeylerde beni çalıştır.

Allahım! Senden, günahlarımın affını, vücûdumun âfiyetini, hüsn-ü yakîn ile dünyâ ve âhirette huzûr, refah ve saâdeti dilerim. Ey günah kendisine zarar vermeyen ve mağfiret kendisinden bir şey eksiltmeyen Allahım, sana zararı dokunmayan günahlarımı bana bağışla, senden bir şey eksiltmeyen mağfiretini de bana ver.”

“Ey Rabbimiz! Bize sabır ver, müslümân olduğumuz hâlde ruhumuzu kabzeyle.”

“Sen dünyâ ve âhirette benim dostum, yardımcı ve koruyucumsun, benim canımı müslümân olduğum hâlde al ve sâlihlere kat.”

“Sen bizim velimiz ve dostumuzsun bizi affet ve bize rahmet et, mağfiret edicilerin en hayırlısı sensin.”

“Bizim için bu dünyâda ve âhirette güzel olanı yaz. Biz sana teveccüh ettik.”

“Ey Rabbimiz! Sana tevekkül ve sana teveccüh ettik. Rücû ve dönüş ancak sanadır.” “Ey Rabbimiz! Bizi bu zâlim kavmin işkencesine uğratma.”

“Ey Rabbimiz! Kâfirleri bize musallat etme. Bizi mağfiret eyle, sen muhakkak azîz ve hakîmsin.”

“Ey Rabbimiz! Günahlarımızı ve işimizdeki aşırı hareketlerimizi mağfiret eyle.”

“Ey Rabbimiz! Bizi ve îmânda bizden önce olan din kardeşlerimizi mağfiret eyle ve kalblerimizde mü’minler için kin ve hased bırakma. Ey Rabbimiz! Sen çok şefkat ve çok merhamet sâhibisin.”

“Ey Rabbimiz! Bize senin katından rahmet ver. İşimizde bize doğru bir yol tuttur.” “Ey Rabbimiz! Bize dünyâda hasene ver, âhirette de hasene ver ve ateşin azâbından bizleri koru.”

“Ey Rabbimiz! Günahlarımızı mağfiret eyle. Kusurlarımızı ört ve bizi iyiler meyânında öldür. Ey Rabbimiz, resûllerinin lisânı ile va’dettiklerini bize ver. Kıyâmette bizi rüsvây etme. Muhakkak ki sen sözünden dönmezsin.”

“Ey Rabbimiz eğer unuttuk veyâ yanıldıysak bizi mes’ûl tutma. Ey Rabbimiz bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz takat getiremiyeceğimiz şeyleri bize yükleme. Bizi affet, hatâlarımızı bağışla. Bize rahmet eyle. Sen mevlâmızsın. Koruyucu ve yardımcımızsın. Kâfirlere karşı bize yardım et ve nusret ver.”

“Rabbim! Beni, anne ve babamı mağfiret eyle. Onlar, küçüklüğümde beni acıyıp baktıkları gibi, sen de onlara rahmet eyle. Kadın erkek bütün mü’min ve müslümânların ölü ve dirilerini affet. Rabbim, bana mağfiret ve merhamet et. İzzet ve kerem sâhibi sensin. Merhamet edicilerin en hayırlısı, mağfiret edicilerin de en hayırlısı sensin. Biz Allah içiniz, Allah’tan geldik ve O’na döneceğiz. Kuvvet ve kudret, ulu ve yüce olan Allah'’ndır. Allah bize yeter. En iyi koruyucu O'dur. Hâtemü’l-Enbiyâ Hazret-i Muhammed ve âline salât ve selâm olsun.”
Alıntı

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Her murad için okunacak Kur’an-i kerimdeki duâ ayetleri

Rabbenâ ve’calnâ muslimeyni leke ve min-zurriyetinâ ummeten muslimeten leke ve erinâ menâsikenâ ve tub aleynâ inneke ente’t-evvâbu’r-rahim.

Rabbenâ ve’b’as fihim resûlen minhum yetlû aheyhim âyâtike ve yuallimu-humu’l-kitâbe ve’l-hikmete ve yuzekkîhim inneke ente’l-azîzu’l-hakîm.

Rabbenâ âtinâ fîd-dunyâ haseneten ve fî-l-âhirati haseneten ve kinâ azâbe’n-nâr.

Rabbenâ velâ tahmil aleynâ isran kemâ hameltehû alâllezîne min-kablinâ rabbenâ velâ tuhammilnâ mâ-lâ-tâkate lenâ bih, va’fu annâ va’gfir lenâ ve’r-hamnâ ente mevlânâ fe’n-surnâ alâ’l-kavmil’l-kâfirîn.

Rabbenâ lâtuzig kulûbenâ ba’de iz-hedeytenâ ve heb lenâ min-ledunke rahmeten inneke ente’l-vehhâb.

Ellezîne yukûlûne rabbenâ innenâ âmennâ fe’gfir lenâ zunûbenâ ve kinâ azâbe’n-nâr.

Rabbenâ âmennâ bimâ enzelte ve’t-tebâ’nâ’r-rasûle fe’ktubnâ ma’s-sahidin.

Rabbenâ’gfir lenâ zunûbenâ ve isrâfenâ fî emrinâ ve sebbit akdâmenâ va’n-surnâ alâ’l-kavmil’-kâfirîn.

Rabbenâ mâ-halakte hâzâ bâtilâ, subhaneke fe-kinâ azâben-nâr.

Rabbenâ inneke men-tudhili’n-nâra fekad ahzeyteh vemâ li’z-zâlimîne min ensâr.

Rabbenâ innenâ semi’nâ munâdiyen yunâdî li’l-îmânî enâminû bi-rabbikum fe-âmennâ rabbenâ fagfir lenâ zunubenâ ve keffir annâ seyyi’âtinâ ve teveffenâ maâ’l-ebrâr.

Rabbenâ ve âtinâ ma-vaadtenâ alâ rusulike velâ tuhzinâ yevme’l-kiyâmeti inneke hâ-tuhlifu’l-mîâd

Kaale Isa’bnu Meryeme-umme rabbenâ enzil aleynâ mâideten mine’s-semâi tekûnu lenâ îden li-evvelinâ ve âhirinâ ve âyeten minke ve’r-zuknâ ve ente hayru’r-razikîn

Kaalâ rabbenâ zalemnâ enfusenâ ve in-lem-tagfir lenâ ve terhamnâ lenekûmenne mine’l-hâsirîn

Rabbenâ inneke âteyte Fir’avne ve mele’ehû zîneten ve emvâlen fî’l-hayâti’d-dunyâ rabbenâ li-yudillû an-sebîlik, rabbenâ’t-mis alâ emvalihim ve’sdud âlâ kulûbihim felâ yu’minû hattâ yeravu’l-azâbe’l-elîm

Rabbenâ innî eskentu min-zurriyetî bi-vâdin gayri zî-zar’in inde beytik’l-Muharrami rabbenâ liyukîmû’s-salâte fec’al ef’ideten mine’n-nâsi tehvî ileyhim ve’r-zukhum mine’s-semerâti le’allehum yeskurûn.

Rabbenâ inneke ta’lemu mâ-nuhfî vemâ nu’lin vemâ yehfâ alâllahi min-sey’in fî’l-ardi velâ fî’s-semâi elhamdu lillâhillezî vehabe lî alâ’l-kiberî ismâîle ve ishaka inne rabbî le-semîu’d-duâ,

Rabbic’alnî mukîma’s-salâti vemin zurriyetî, rabbenâ ve tekabbel duâ,

Rabbenâ’gfir lî ve livâlideyye ve li’l-mu’minîne yevme yekûmu’l-hisâb.

Rabbenâ âtinâ min-ledunke rahmeten ve heyyi’lenâ min-emrinâ rasadâ.

Rabbenâ heb lenâ min-ezvâzinâ ve zurriyyââtinâ kurrata a’yunin ve’c’alnâ li’l-muttekîne imâmâ.

Rabbenâ’k-sif annâ’l-azâbe innâ mu’minûn.

Rabbenâ aleyke tevekkelnâ ve ileyke enebnâ ve ileyke’l-masîr.

Rabbenâ lâ-tec’alnâ fitneten lillezîne keferû ve’gfir lenâ rabbenâ inneke ente’l-azîzu’l-hakîm.

Rabbenâ’gfir lenâ ve li-ihvâninâ’llezîne sebekûnâ bi’l-îmâni velâ tec’al fî kulûbinâ gilen lillezîne âmenû rabbenâ inneke raûfun rahîm.

Rabbenâ etmim lenâ nûranâ ve’gfir lenâ inneke alâ kulli sey’in kadîr.
Alıntı

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Aile Geçimsizliğine Karşi Okunacak Dua

Acıklama
OKUNUŞU: Hasbiyü la ilahe illahu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşıl azıym.
MANASI: Allah bana kafidir.Ondan başka ilah yoktur.O'na dayandım ve bütün işlerimi O'na havale ettim,O,arşı azimin Rabbidir.
Hadisi şerifte:
"Bu ayeti okuyan,o gün içinde,duvar altında kalarak,denizde boğularak,yanarak ve demirle vurularak ölmez."
Diğer bir rivayette buyurulmuştur ki:
"Her kim akşamladığı ve sabahladığı vakit bunu yedişer defa okursa,niyet ettiği şeyde samimi veya gayri samimi olsa da Cenab-ı Ecelli Ala ona kafidir."

Alıntı

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
ALLAH'IM
birbirini görmeden sevgilerini ve dualarını yollayan şu kullarının çabalarını kabul et
dualarına icabet et
korktukları şeylerden güvence ver
sığınmalarını kabul et
okudukları kur'anları katına yükselt
kardeşliklerini koru
hastalarına acil şifa
bunalmışlarına ferahlık
borçlularına ve fakirlerine bol rızık
gurbettekilerine selamet
zengin ve rahat olanlarına şükür
ayrılarına kavuşma
bekarlarına hayırlı eşler
evlilerine geçim kolaylığı ve dirlik
ölmüşlerine rahmet
yaşayanlarına sıhhat ve afiyet
tüm dertlerine derman
ailelerine huzur
çocuklarına saygı sevgi ve akıl
nasip et
rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi"
AMİN

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
-Ey azametine herşeyin boyun eğdiği
2-Ey kudretine her şeyin teslim olduğu
3-Ey izzetine karşı her seyin zelîl olduğu
4-Ey heybetine her seyin itaat ettigi
5-Ey Saltanatına karşı her şeyin inkiyad ettigi
6-Ey korkusundan her şeyin kendisine boyun eğdiği
7-Ey korkusundan dağların yarıldığı ve parçalandığı
8-Ey emriyle göklerin ayakta durduğu
9-Ey izniyle yerin karar kıldığı
10-Ey memleketinin ahalisine zulmetmeyen

Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin,
Senden baska İlah yok ki bize imdat etsin.
Emân ver bize, emân diliyoruz.
Bizi Cehennemden kurtar

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
26.De ki: "Ey mülkün sahibi ALLAH'ım, dilediğine mülkü verirsin ve dilediğinden mülkü çekip-alırsın, dilediğini aziz kılar, dilediğini alçaltırsın; hayır Senin elindedir. Gerçekten Sen, herşeye güç yetirensin."
27."Geceyi gündüze bağlayıp-katarsın, gündüzü de geceye bağlayıp-katarsın; diriyi ölüden çıkarırsın, ölüyü de diriden çıkarırsın. Sen, dilediğine hesapsız rızık verirsin
(Al-i İmran suresi 26-27. ayetler)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
ALLAH'ım!... ben şu anda bu mesajı okuyan kardeşimi(kulunu) Çok seviyorum..'Sen'de sev! razı olana kadar onu yaşat..Eyy Rabbim! Onun hakkında hayır olanı gönlünde razı eyle, gönlünde olanıda hakkında hayırlı eyle'...Rabbim!.. Onu her türlü kötülüklerden, musibetten koru.'tek bir saniye bile üzülmesine izin verme... Ona çekemeyeceği dert verme... Onu doğru yoldan hiç ama hiç ayırma!.. Onu Efendimiz(SAV) komşu eyle!

Azeri7

Kayıtlı Kullanıcı
dualar cok guzel

dualar cok guzel

duanin kabul olmasi icin ne yapmaliyiz

emsal-i nur

Kayıtlı Kullanıcı
Dua âyetleri

Dua âyetleri

Dua âyetlerinin mealleri ile de dua etmek caizdir. Ancak mealleri, tam tercüme edilemediğinden pek hoş olmuyor. Dua âyetlerinden birkaçının meali şöyledir:

Ey Rabbimiz bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi Cehennem azabından koru! (Bekara 201)

Ey Rabbimiz bize sabır, cesaret ve sebat ver, kâfirlere karşı bize yardım et! (Bekara 250)

Ey Rabbimiz, unutur veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma, bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme!
Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmediği işleri de yükleme, bizi affet, bizi bağışla, bize acı, sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirlere karşı bize yardım et! (Bekara 286)

Ey Rabbimiz, bizi doğru yola ilettikten sonra kalblerimizi kaydırma! [bizi sapıtma] Bize, tarafından rahmet bağışla! Lütfu en bol olan sensin. (Al-i İmran 8)

Ey Rabbimiz, iman ettik; günahlarımızı bağışla, bizi Cehennem azabından koru. (Al-i İmran 16)

Ey Rabbimiz, günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığı bağışla; ayaklarımızı [yolunda] sabit kıl; kâfirlere karşı bizi muzaffer eyle! (Al-i İmran 147)

Ey Rabbimiz, "Rabbinize inanın" diyen davetçiyi [peygamberi] işittik, hemen iman ettik. Artık bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al! Ey Rabbimiz, bize, peygamberlerin vasıtasıyla vâdettiklerini de ikram et ve kıyamette bizi rezil-rüsvay etme; şüphesiz sen vâdinden caymazsın. (Al-i İmran 193-194)

Ey Rabbimiz, bize çok sabır ver, müslüman olarak canımızı al! (Araf 126)

Ey Rabbim, beni ve neslimi namazı devamlı kılanlardan eyle; duamı kabul et, kıyamette hesap olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla! (İbrahim 40-41)

Ey Rabbim, bana hikmet ver ve beni salihler arasına kat! (Şuara 83)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt