Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUR'AN ve DANİMARKA!!!!!!!!!! (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUR'AN ve DANİMARKA!!!!!!!!!!

mtekik yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
Hz. Peygamber'e yönelik hakaret karikatürleri yayınlayarak İslam dünyasının tepkisini çeken Danimarka'da halk Kur'an-ı Kerim'e yöneldi.

Danimarka dilinde yayımlanan meal, en çok satan kitaplar listesinde 2. sıraya yükseldi. Kristeligt Dagbladet gazetesinin haberine göre, haftada ortalama bin adet Kur'an-ı Kerim satılıyor. Noel hediyelerinin büyük bölümü de meallerden oluşuyor. İnsanların her gün İslam hakkında bir şeyler duyduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Jörgen Baek Simonsen, "Birçok kişi doğru bilgileri öğrenmek istiyor." dedi.

Simonsen, İslam'ın sürekli gündemde olmasından dolayı, tartışmanın bir parçası olmak isteyenlerin de Kur'an-ı Kerim meallerinden aldığını söyledi. Dinler tarihi araştırmacısı Kate Östergaard da Danimarkaca mealin 3. kuşak göçmenlerin ihtiyacını karşılaması açısından önemli olduğunu ifade ederek, "İslam sanki problem gibi gösterildiği ve yeni kuşaklar Arapça bilmediği için Kur'an-ı Kerim hakkında bilgi sahibi olamıyor. Bu mealle gerçek İslam hakkında tam bilgi sahibi olacaklar." diye konuştu. Danimarka'nın önde gelen kitapçılarından Gad ve Arnold Busck yetkilileri ise raflara koydukları Kur'an-ı Kerim meallerinin kısa sürede bittiğini, birçok kişinin ise sipariş verdiğini açıkladı. Filolog Ellen Wulff tarafından Danimarkacaya tercüme edilen Kur'an-ı Kerim meali, Vandkunsten Yayınevi tarafından basıldı. Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinin 30 Eylül 2005'te yayınladığı Hz. Muhammed'e (sas) hakaret eden karikatürler daha sonra Avrupa'daki diğer gazetelerin sayfalarına da taşınmıştı. Karikatürler, İslam ülkelerinin tepkisini çekmiş, Danimarka'ya karşı protestoları ve boykotları da beraberinde getirmişti.

Zaman Gazetesi - Hasan Cücük, Kopenhag

S.A. SOFİ KARDEŞİM,
PAYLAŞIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ, BU TÜR OLAYLARI TÜM MÜSLAMANLARA DUYRULMASI GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ. DUYARLILIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

NOT: SOFİ KARDEŞ BİZ NE ZAMANDIR SENİ ARIYORUZ. HELE BİZİM PARTİYE BİR UĞRADA SANA BİR BAKANLIK VERELİM.

K.S.E.O.

ve aleykümselam abim. ya ben yazdım ama bi cevap çıkmayınca istenmiyorum sandım :(:(

şaka şaka yazdım ama cevap gelmedi abi.
Allahu Teala nelerden neler çıkarıyor demi. kötü bi olay güzel bi sonuç B)B)B)

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

evet arkadaşım bu tür haberlerin duyurulması çok güzel bir olay.KURAN layık olduğu yerde hep kalacak inşallah.kıyamete kadar.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ATA_11 yazdı:
evet arkadaşım bu tür haberlerin duyurulması çok güzel bir olay.KURAN layık olduğu yerde hep kalacak inşallah.kıyamete kadar.

Allah razı olsun abi Kuranın koruyucusu Allah
Allaha emanet olun

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

YAKINDA D.MARKA MÜSLÜMANLIĞI SEÇERSE HİÇ ŞAŞMAYIN DİNİMİZE SALDIRDIKÇA YÜCELİYOR GÖRÜYORSUNUZ GEÇENLERDE PARİS CAMİSİNİN ÖNÜNDEKİ İKİ KAPALI FRANSIZ KIZLARI TÜM DÜNYA GÖRDÜ BİR SENEDİR BU DİNİ ARAŞTIRDIKLARINI YAKIN BİR ZAMANDADA MÜSLÜMAN OLDUKLARINI ÖĞLE NAMAZINI KILMAYA GELDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ
BU KARİKATÜRLERİ ÇİZEN KUDUZ VAHŞİ KÖ...LERİN YÜZ İFADESİNİ MERAK EDİYORUM :eek:
ALLAHA EMANET OLUNUZB)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

avdan yazdı:
YAKINDA D.MARKA MÜSLÜMANLIĞI SEÇERSE HİÇ ŞAŞMAYIN DİNİMİZE SALDIRDIKÇA YÜCELİYOR GÖRÜYORSUNUZ GEÇENLERDE PARİS CAMİSİNİN ÖNÜNDEKİ İKİ KAPALI FRANSIZ KIZLARI TÜM DÜNYA GÖRDÜ BİR SENEDİR BU DİNİ ARAŞTIRDIKLARINI YAKIN BİR ZAMANDADA MÜSLÜMAN OLDUKLARINI ÖĞLE NAMAZINI KILMAYA GELDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ
BU KARİKATÜRLERİ ÇİZEN KUDUZ VAHŞİ KÖ...LERİN YÜZ İFADESİNİ MERAK EDİYORUM :eek:
ALLAHA EMANET OLUNUZB)

Allah razı olsun. seçecek seçecek. baskılar araştırmaya itecek. derlerya reklamın iyisi kötüsü yoktur diye aynen öyle işte.

Çünkü meyva veren ağaç taşlanır. bunu herkes biliyor artık.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt