Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (13 Kullanıcı)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

S.A
ÖNCELİKLE ALLAH RAZI OLSUN FAYDALI BİR PAYLAŞIM İNŞALLAH BU KONU SÜRÜP DEVAM EDER.
KEVSER SURESİ FAKAT DİĞER İKİSİNİ BİLMİYORUM.
İNŞALLAH CEVAPLAYAN LAR OLUR BİZDE ÖĞRENMİŞ OLURUZ.BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYI DİMİ.
SELAM VE DUA İLEB)B)B)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm

herkese hayırlı sabahlar.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

bu foruma katılmayı herşeyden daha çok istiyorum.inşallah yakında burda olacam.allah razı olsun.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
Hayırlı sabahlar, hayırlı cumalar arkadaşlar,
yaklaşık bir hafta oldu görüşemiyoruz,
Hem bayram tatili, hem sitenin çalışmaması bizleri birbirimizden ayırdı.
İnşallah bu mübarek cuma gününden itibaren ayrılık olmadan sürekli bir birlikteliğimiz olur.
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,
BEN BİR SORU İLE BAŞLAYAYIM İNŞALLAH.

"Andolsun, onlardan önce Firavun toplumuna da imkanlar vererek sınamıştık. Onlara saygın bir peygamber gelmişti."
AYET HANGİ SUREDE GEÇMEKTEDİR VE TEFSİRİ LÜTFEN.

K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Aleyküm Selam abi
İlk cevapta benden olsun inşallah

Duhan suresi 17. ayeti kerime
17- Andolsun, onlardan önce Firavun toplumuna da imkanlar vererek sınamıştık. Onlara saygın bir peygamber gelmişti.

Gezinti, onların kalplerini uyarmak amacına yönelik güçlü bir ifade ile başlıyor. Burada, bir peygamberin bir topluma gönderilişinin bir anlamda o toplumu deneme, onları sınama amacına yönelik olduğu vurgulanıyor. Yine Allah a karşı büyüklük tasladıkları halde, Allah'ın peygamberini ve onun yanında yeralan müminleri çeşitli eziyetlere, baskılara uğrattıkları halde Allah'ın ayetlerini yalanlayanlar kafirlere bir dönemin sonuna kadar süre tanınmasının aslında onlar açısından bir sınama, bir deneme olduğuna dikkat çekiliyor. Peygamberin öfkelenmesinin, baskılarına karşı hoşgörüsünün tükenme noktasına gelmesinin, onların doğru yolu bulmalarından ümit kesmesinin ardından korkunç bir yakalamanın, acı bir çarpmanın olabileceği mesajı veriliyor:

"Andolsun, onlardan önce Firavun toplumunu da imkanlar vererek sınamıştık."

Çeşitli nimetlerle, iktidarla, yeryüzü egemenliği ile, uzun süre refah içinde yaşamalarına fırsat vererek zenginlik ve üstünlük sağlayıcı sebepleri ellerinin altına vererek denedik onları.

"Onlara saygın bir peygamber gelmişti."

Peygamberin gelişi onları sınamaya ilişkin planın bir parçasıydı. Onların bu saygın peygambere nasıl bir cevap vereceklerini ortaya çıkarıyordu. Peygamber onlara yönelik çağrısına karşılık şahsına çıkar sağlayacak birşey istemiyordu. Tamamen karşılıksız olarak onları Allah'a çağırıyordu. Herşeyi Allah a vermelerini ve kendilerinde bulunup ta Allah'tan esirgedikleri hiçbir şeyi olmamasını istiyordu:

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

ABİM SELAMÜNALEYKÜM BEN CEVAPLIYIM İNŞALLAH

duhan suresi 17.ayet

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
Aleyküm Selam abi
İlk cevapta benden olsun inşallah

Duhan suresi 17. ayeti kerime
17- Andolsun, onlardan önce Firavun toplumuna da imkanlar vererek sınamıştık. Onlara saygın bir peygamber gelmişti.

Gezinti, onların kalplerini uyarmak amacına yönelik güçlü bir ifade ile başlıyor. Burada, bir peygamberin bir topluma gönderilişinin bir anlamda o toplumu deneme, onları sınama amacına yönelik olduğu vurgulanıyor. Yine Allah a karşı büyüklük tasladıkları halde, Allah'ın peygamberini ve onun yanında yeralan müminleri çeşitli eziyetlere, baskılara uğrattıkları halde Allah'ın ayetlerini yalanlayanlar kafirlere bir dönemin sonuna kadar süre tanınmasının aslında onlar açısından bir sınama, bir deneme olduğuna dikkat çekiliyor. Peygamberin öfkelenmesinin, baskılarına karşı hoşgörüsünün tükenme noktasına gelmesinin, onların doğru yolu bulmalarından ümit kesmesinin ardından korkunç bir yakalamanın, acı bir çarpmanın olabileceği mesajı veriliyor:

"Andolsun, onlardan önce Firavun toplumunu da imkanlar vererek sınamıştık."

Çeşitli nimetlerle, iktidarla, yeryüzü egemenliği ile, uzun süre refah içinde yaşamalarına fırsat vererek zenginlik ve üstünlük sağlayıcı sebepleri ellerinin altına vererek denedik onları.

"Onlara saygın bir peygamber gelmişti."

Peygamberin gelişi onları sınamaya ilişkin planın bir parçasıydı. Onların bu saygın peygambere nasıl bir cevap vereceklerini ortaya çıkarıyordu. Peygamber onlara yönelik çağrısına karşılık şahsına çıkar sağlayacak birşey istemiyordu. Tamamen karşılıksız olarak onları Allah'a çağırıyordu. Herşeyi Allah a vermelerini ve kendilerinde bulunup ta Allah'tan esirgedikleri hiçbir şeyi olmamasını istiyordu:

S.A. ABLAM
HOŞ GELDİN, CEVABINDA DOĞRU OLDUĞUNA GÖRE, SORUNU ALALIM İNŞALLAH.
K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Kuran-ı Kerimin en uzun ayeti keimesi hangisidir ve meali?

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.HAKKINIZI HELAL EDİN BEN CEVAPLIYAYIM..

EN UZUN AYET: BAKARA SURESI (2): 282. Ayet (Borc ayeti) ...

Ey iman edenler, belirli bir süre için borçlandığınız zaman onu yazınız. Aranızdan bir katip doğru olarak yazsın, katip Allah'ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan kaçınmasın, yazsın. Üzerinde hak olan (borçlu) da yazdırsın ve Rabbi olan Allah'tan sakınsın, ondan hiçbir şeyi eksiltmesin. Eğer üzerinde hak olan (borçlu), düşük akıllı ya da za'f sahibi veya kendisi yazmaya güç yetiremeyecekse, velisi dosdoğru yazdırsın. Erkeklerinizden de iki şahid tutun; eğer iki erkek yoksa, şahidlerden rıza göstereceğiniz bir erkek ve biri şaşırdığında öbürü ona hatırlatacak iki kadın (da olur). Şahidler çağırıldıkları zaman kaçınmasınlar. Onu (borcu) az olsun, çok olsun, süresiyle birlikte yazmaya üşenmeyin. Bu, Allah Katında en adil, şahitlik için en sağlam, şüphelenmemeniz için de en yakın olandır. Ancak aranızda devredip durduğunuz ve peşin olarak yaptığınız ticaret başka, bunu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. Alış-veriş ettiğinizde de şahid tutun. Yazana da, şahide de zarar verilmesin. (Aksini) Yaparsanız, o, kendiniz için fısk (zulüm ve günah)tır. Allah'tan sakının. Allah size öğretiyor. Allah herşeyi bilendir

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

m_muaz yazdı:
S.A.HAKKINIZI HELAL EDİN BEN CEVAPLIYAYIM..

EN UZUN AYET: BAKARA SURESI (2): 282. Ayet (Borc ayeti) ...

Ey iman edenler, belirli bir süre için borçlandığınız zaman onu yazınız. Aranızdan bir katip doğru olarak yazsın, katip Allah'ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan kaçınmasın, yazsın. Üzerinde hak olan (borçlu) da yazdırsın ve Rabbi olan Allah'tan sakınsın, ondan hiçbir şeyi eksiltmesin. Eğer üzerinde hak olan (borçlu), düşük akıllı ya da za'f sahibi veya kendisi yazmaya güç yetiremeyecekse, velisi dosdoğru yazdırsın. Erkeklerinizden de iki şahid tutun; eğer iki erkek yoksa, şahidlerden rıza göstereceğiniz bir erkek ve biri şaşırdığında öbürü ona hatırlatacak iki kadın (da olur). Şahidler çağırıldıkları zaman kaçınmasınlar. Onu (borcu) az olsun, çok olsun, süresiyle birlikte yazmaya üşenmeyin. Bu, Allah Katında en adil, şahitlik için en sağlam, şüphelenmemeniz için de en yakın olandır. Ancak aranızda devredip durduğunuz ve peşin olarak yaptığınız ticaret başka, bunu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. Alış-veriş ettiğinizde de şahid tutun. Yazana da, şahide de zarar verilmesin. (Aksini) Yaparsanız, o, kendiniz için fısk (zulüm ve günah)tır. Allah'tan sakının. Allah size öğretiyor. Allah herşeyi bilendir

S.A. KARDEŞİM
CEVABINIZ DOĞRU OLDUĞUNA GÖRE
SORUNUZU ALALIM İNŞALLAH
K.S.EO.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun cevabınız için.Sorunuzu alalım inşallah

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. allah sizden de razı olsun..inş..hakkınızı helal edin..selam ile..

Kur’an’ı Kerim’de surelerin başında besmele vardır. Ama bir surenin başında besmele yoktur.Hangi surenin başında besmele yoktur?

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

m_muaz yazdı:
s.a. allah sizden de razı olsun..inş..hakkınızı helal edin..selam ile..

Kur’an’ı Kerim’de surelerin başında besmele vardır. Ama bir surenin başında besmele yoktur.Hangi surenin başında besmele yoktur?

A.S. KARDEŞİM
BEN BU SORUNUN CEVABINI DÜN VERMİŞTİM, AMA BU GÜN BAKTIĞIMDA CEVAP YERİNDE YOKTU. BİRŞEYLER OLUYOR AMA NE.
BAKALIM BUGÜN VERECEĞİMİZ CEVABI KİMSE ÇALACAKMI.

KARDEŞİM BU SORU FORUMUMUZUN İLK SORUSU İDİ 1. SAYFADA DA CEVABI VAR
BEN ORADAN KOPYA YAPARAK TEKRAR CEVAPLIYORUM

Tevbe sûresi 129 âyettir. 128. ve 129. âyetler Mekke'de, diğerleri Medine'de inmiştir. 104. âyet tevbe ile ilgili olduğu için sûreye bu isim verilmiştir. Tamamen istisnai bir durum olarak, diğer surelerde olduğu gibi bir surenin başında besmele yoktur. İlk ayetler, müşriklere karşı sert bir ültimatom niteliğinde olduğu için de Allah Teala'nın Rahman ve Rahim sıfatları bulunan besmele ile başlamak, uygun görülmemiştir. Kur'an okumaya, surenin başından başladığı zaman sadece "Euzu" çekilir ve okumaya başlanır. Enfal suresinden veya bir başka sureden, bu sureye geçilirse, okunan surenin devamıymış gibi, araya hiçbir şey sokulmadan okumaya devam edilir. Surenin başından değil de başka bir ayetinden okumaya başlandığında "Besmele" çekildikten sonra geçilir

K.S.E.O.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm dün burya ferit kardeşimle sorular sormuştuk ama gözükmüyo.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

sevvalmina yazdı:

aleykum selam ablam,
şimdi ben olayı öğrendim, sizede anlatayım inşallah.
sitemizin ana bilgisayarı güçlendirilmiş ve bu yüzden de siteye girişlerde IP numarası varmış (ben bunu bilmiyorum tabi öyle diyorlar) bizlerin girdiği bazen eski ıp numarası bazende yeni ıp numarası oluyormuş. dolayısıyla bizim yazdıklarımızda nereye gittiği belli değil.
Ama bugün problem çözülüyormuş.
k.s.e.o

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

o zaman ferit kardeşimin sorusunu tekrarlıyım huşu ile ilgili ayetleri istemişti ben buldum ama cevaplamıyorum biraz bekliyelim

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:

aleykum selam ablam,
sitemizin ana bilgisayarı güçlendirilmiş ve bu yüzden de siteye girişlerde IP numarası varmış (ben bunu bilmiyorum tabi öyle diyorlar) bizlerin girdiği bazen eski ıp numarası bazende yeni ıp numarası oluyormuş. dolayısıyla bizim yazdıklarımızda nereye gittiği belli değil.
k.s.e.o

SELAMÜNALEYKÜM.BİZİM BİRŞEY YAPMAMIZ GEREKMİYOR DEĞİL Mİ?BEN BU KONULARDA CAHİLİM DE.BİR DE SİTE SAATİ BİR SAAT GERİDE DEĞİL Mİ YOKSA BEN Mİ YANLIŞ GÖRDÜM.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Avukat yazdı:
mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:

aleykum selam ablam,
k.s.e.o

SELAMÜNALEYKÜM.BİZİM BİRŞEY YAPMAMIZ GEREKMİYOR DEĞİL Mİ?BEN BU KONULARDA CAHİLİM DE.BİR DE SİTE SAATİ BİR SAAT GERİDE DEĞİL Mİ YOKSA BEN Mİ YANLIŞ GÖRDÜM.

ALEYKUM SELAM ABLAM,
YOK SİZİN BİR ŞEY YAPMANIZ GEREKMİYOR SANIRIM. KENDİLİĞİNDEN DÜZELECEKMİŞ.
EVET SİXE KATILIYORUM SİTE BİZİ BİR SAAT GERİDEN TAKİP EDİYOR.
K.S.EO

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt