Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (1 Kullanıcı)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

dikkatli bakmamışım.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

abi kardeşim çok güzel bi soru sormuş zorlandım bulamıyorum

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

YA ABLAM DAHA AKŞAMA KADAR VAKTİMİZ VAR BULURUZ İNŞALLAH. KENDİSİ AKŞAM SİTEYE GİRİYOR YA:D:D:DA
1. ŞIK ASHABI KEHF LE İLGİLİ OLDUĞUNA GÖRE KEHF SURESİDİR İNŞALLAH
K.S.EO.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Hayırlı sabahlar,hayırlı cumalar herkese....

Abi banada zor geldi bu soru bulamadım herhangi birşey..Akşama kadar tek soruyla oyalanmayalım olmazmı,bugün fazla işimde yok gibi,katılacaktım size..
Dün sevvalmina kardeşim soru soracakmış soramamış anladığım kadarıyla,o sorusunu sorsun devam edelim derim ben sizcede uygunsa eğer ;)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

sordun canım ben abimde cevapladı sen sor istersen

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

ee kimse yokmu

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

EEE HERKES CAMİDE, DAHA YENİ YENİ GELİYORLAR.

K.S.E.O

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

abi bayanları diyorum ben

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR SORUNUN BİRİNCİ KISMINI BEN CEVAPLAYAYIM İNŞALLAH.

KEHF SURESİ

9- Sen "Ashab-ı Kehf " ve "Ashab-ı Rakım " olayının, bizim şaşırtıcı mucizelerimizden biri olduğunu mu sanıyorsun?

10- Hani birkaç genç o mağaraya sığınmışlar ve "Ey Rabb'imiz, bize katından rahmet bağışla ve şu işimizde bize çıkış yolu göster" dediler.

11- Bunun üzerine onları mağarada yıllarca uykuya yatırdık.

12- Sonra iki gruptan hangisinin ne kadar uyuduklarını doğru olarak hesap edebileceğini belirlemek üzere onları uyandırdık.

13- Biz sana onların hikâyelerini doğru olarak anlatıyoruz. Onlar Râbb'lerine inanmış, bir grup gençti; onların hidayet bilincini arttırmıştık.

14- Kalplerini pekiştirmiştik. Hani, kâfirlerin karşısına dikilip şöyle demişlerdi; "Bizim Rabb'imiz, göklerin ve yerin Rabb'idir; O'ndan başkasına yalvarmayız, yoksa saçmalamış oluruz. "

15- "Şu soydaşlarımız, Allah'ı bir yana bırakarak çeşitli ilahlar edindiler, onların gerçekten ilah olduklarına ilişkin kesin delil göstermeleri gerekmez mi? Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim kim olabilir?"

16- İçlerinden biri dedi ki; "Madem ki, soydaşlarınızla ve onların Allah`ı bir yana bırakarak taptıkları ile ilişkinizi kestiniz, öyleyse mağaraya sığınınız, Rabb'iniz engin rahmetinden size bir pay göndersin ve şu işinizde size kurtuluş yolu göstersin.

17- Eğer orada olsaydın görecektin ki, doğan güneşin ışınları mağaralarının sağına sapıyor, batan güneşin ışınları ise sol tarafa kayıyordu. Böylece mağara tabanının geniş bir alanına dağılmış olarak uyudukları halde güneşten rahatsız olmuyorlardı. Bu olay, Allah'ın mucizelerinden biridir. Allah kimi doğru yola iletirse, o doğru yolu bulur. O kimi saptırırsa sen ona, doğru yola iletici bir önder bulamazsın.

18- Onları görseydin, uyanık sanırdın; oysa uyuyorlardı. Biz onları gâh sağ yanlarına, gâh sol yanlarına çeviriyorduk. Köpekleri de ön ayaklarını mağaranın eşiğine dayamıştı. Eğer karşılarına çıksan hemen geri dönüp kaçardın, içine saldıkları korkudan ödün patlar
19-Sonra da günün birinde onları uyandırdık. Uyanınca birbirlerine soru sormaya başladılar. İçlerinden biri arkadaşlarına "Burada ne kadar kaldınız?" dedi. Arkadaşları "Birgün ya da daha az bir süre kaldık " dediler. Arkasından dediler ki; "Ne zamandan beri burada olduğumuzu Allah hepinizden iyi bilir. Şimdi şu gümüş para ile birinizi şehre gönderin de en temiz yiyeceği kimin sattığına baksın, birazını size getirsin. Fakat dikkatli olsun da kesinlikle burada olduğunuzu hissettirmesin. "

20- Çünkü eğer hemşehrileriniz sizi ele geçirirlerse ya taşa tutarak öldürürler ya da kendi dinlerine döndürürler ki, o taktirde bir daha iflah olmazsınız. "

21- "Böylece hemşehrilerinin onları bulmalarını sağladık. Amacımız, Allah'ın vaadinin gerçek olduğunu, kıyamet gününün mutlaka geleceğini, bunda hiçbir kuşku olmadığını öğrenmeleridir. Hemşehrileri o sırada bu gençlerin durumunu tartışmaya koyuldular. Bir bölümü `Uyudukları mağaranın önüne bir anıt dikin, Rabb'leri onları hepimizden iyi bilir' dedi. Fakat inançlarının içyüzünü iyi bilenler ise `Mağaralarının önünde mutlaka bir mescid yapacağız' dediler.
22- Ey Muhammed, kimileri "Onlar üç kişi idi, dördüncüleri köpekleridir", kimileri "beş kişi idiler, altıncıları köpekleridir" diyeceklerdir. Bu sözler karanlığa taş atmaktır. Kimileri de ` yedi kişi idiler, sekizincileri köpekleridir" diyeceklerdir. De ki; "Onların sayısını hepimizden iyi Rabb'im bilir. " Onlar hakkında derine dalan bir tartışmaya girme ve bu olay konusunda hiç kimseye bir şey sorma.
23- Hiçbir iş hakkında "Bunu yarın yapacağım " deme.

24- Bunun yerine, "Allah dilerse (inşaallah) yarın bu işi yapacağım" de. Böyle demeyi unuttuğunda ise Rabb'ini an ve "Umarım ki, beni şimdikinden daha çok doğruya yaklaştırır" de.
25- Kimileri derler ki, "O gençler mağarada üçyüz yıl kaldılar. " Buna dokuz daha eklerler.

26- Dedi ki; "Onların mağarada ne kadar kaldıklarını herkesten iyi bilen Allah'dır. Göklerin ve yeryüzünün sırlarının bilgisi O'nun tekelindedir. O ne güzel görür ve ne güzel işitir. İnsanların O'nun dışında başka bir koruyucuları, başka bir önderleri yoktur ve O egemenliğine hiç kimseyi ortak etmez.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

2. SORU İLE İLGİLİ İPUCU VERİYORUM, ALLAHU ÂLEM SÜLEYMAN A.S. İLE İLGİLİ OLMASI LAZIM. HÜKÜMDAR PEYGAMBERLERDEN VE RÜZGARA VE CİNLERE HÜKMETMESİNDEN BU SONUCU ÇIKARTTIM

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

ABİ BEN SORUYU BÖYLE ANLAMADIM.SANKİ BU MEKKE HEYETİ PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) GELİP SORU SORUNCA ONLARIN SORU SORMALARIYLA İLGİLİ TEK BİR AYET NAZİL OLMUŞ GİBİ ANLADIM AMA??.. DOĞRUMU ANLADIM BİLMİYORUM

MEKKELİ HEYET BU BİLGİLERLE GERİ DÖNDÜ VE SORULARI PEYGAMBERİMİZE SORDULAR.
BUNUN ÜZERİNE HANGİ AYETLER NAZİL OLMUŞTUR?
DEMİŞ YA ORDAN ONU ÇIKARDIM AMA ÖYLEYSEDE O AYETİDE BULAMADIM :(

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
ABİ BEN SORUYU BÖYLE ANLAMADIM.SANKİ BU MEKKE HEYETİ PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) GELİP SORU SORUNCA ONLARIN SORU SORMALARIYLA İLGİLİ TEK BİR AYET NAZİL OLMUŞ GİBİ ANLADIM AMA??.. DOĞRUMU ANLADIM BİLMİYORUM

S.A. ABLAM
ÖNCELİKLE HOŞ GELDİN. SABAHTAN BERİ KAYIPSIN. ARTIK YENİ MODA KAYIP İLANI VERMEK YA, SANADA BİR KAYIP İLANI VERECEKTİM.

SORUYA GELİNCE SORU SAHİBİNİN GELMESİ YAKINDIR. İNŞALLAH ESAS İSTEDİĞİ KONUSUNDA KENDİSİ BİZE YARDIMCI OLUR.

K.S.E.O.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

evet bende bakıyorum ama bulamadım hağla

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:

S.A. ABLAM
ÖNCELİKLE HOŞ GELDİN. SABAHTAN BERİ KAYIPSIN. ARTIK YENİ MODA KAYIP İLANI VERMEK YA, SANADA BİR KAYIP İLANI VERECEKTİM.

SORUYA GELİNCE SORU SAHİBİNİN GELMESİ YAKINDIR. İNŞALLAH ESAS İSTEDİĞİ KONUSUNDA KENDİSİ BİZE YARDIMCI OLUR.

K.S.E.O.

Abi zaten bişey demedim ama kırıldım yani.Geçenlerdede ben iki gün kayboldum ilan falan vermediniz hiç.Birdaha olmasın lütfen insan kıskanıyo

Soru sahibimizde gerçekten bi gelse artık,merak ettim.Ben çıkmadan gelir inşallah.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum ve rahmetullahi abicim ve canım ablalarım.bu formu ve tabi hepiniz öyle özlüyorum ki. sonunda geldim inş.
1) tarihin ilk dönemlerinde kaybolup asırlar geçtikten sonra ortaya çıkan gençler Mehmet abinin dediği gibi kehf suresi.
2)yeryüzünün bir çok bölgesini hakimiyeti altına alan meşhur adam:zülkarneyn yani büyük iskender.yine kehf suresi:
83. (Ey Muhammed!) Bir de sana Zülkarneyn hakkında soru soruyorlar. De ki: "Size ondan bir anı okuyacağım."

84. Biz onu yeryüzünde kudret sahibi kıldık ve kendisine her konuda (amacına ulaşabileceği) bir yol verdik.

85. O da (Batı'ya gitmek istedi ve) bir yol tuttu.

86. Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim gördü. "Ey Zülkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın" dedik.

87. Zülkarneyn, "Her kim zulmederse, biz onu cezalandıracağız. Sonra o Rabbine döndürülür. O da kendisini görülmedik bir azaba uğratır" dedi.

88. "Her kim de iman eder ve salih amel işlerse ona mükafat olarak daha güzeli var. (Üstelik) ona emrimizden kolay olanı söyleyeceğiz."

89. Sonra yine (doğuya doğru) bir yol tuttu.

90. Güneşin doğduğu yere ulaşınca onu, kendileriyle güneş arasına örtü koymadığımız bir halk üzerine doğar buldu.

91. İşte böyle. Şüphesiz biz onun yanındakileri ilmimizle kuşatmışızdır.

92. Sonra yine bir yol tuttu.

93. İki dağ arasına ulaşınca, bunların önünde, neredeyse hiçbir sözü anlamayan bir halk buldu.

94. Dediler ki: "Ey Zülkarneyn! Ye'cüc ve Me'cüc (adlı kavimler) yeryüzünde bozgunculuk yapmaktadırlar. Onlarla bizim aramıza bir engel yapman karşılığında sana bir vergi verelim mi?"

95. Zülkarneyn, "Rabbimin bana verdiği (imkan ve kudret, sizin vereceğiniz vergiden) daha hayırlıdır. Şimdi siz bana gücünüzle yardım edin de, sizinle onların arasına sağlam bir engel yapayım" dedi.

96. "Bana (yeterince) demir madeni getirin" dedi. İki yamacın arasındaki boşluğu (dağlarla) bir hizaya getirince "körükleyin!" dedi. Demiri eritip kor (gibi) yapınca da, "Bana erimiş bakır getirin, bunun üzerine boşaltayım" dedi.

97. Artık onu ne aşabildiler, ne de delebildiler.

98. Zülkarneyn, "Bu, Rabbimin bir rahmetidir. Rabbimin vaadi (kıyametin kopma vakti) gelince onu yerle bir eder. Rabbimin vaadi gerçektir" dedi.

99. O gün biz onları bırakırız, dalga dalga birbirlerine karışırlar. Sonra sûra üfürülür de onları toptan bir araya getiririz.

100, 101. O gün cehennemi; gözleri Zikr'ime (Kur'an'a) karşı perdeli olan ve onu dinleme zahmetine dahi katlanamayan kafirlerin karşısına (bütün dehşetiyle) dikeriz!
3) "ruh" hakkında bilgi:
" bir de sana "ruh"u soruyorlar.de ki:ruh Rabbimin emrindendir; size bilgiden ancak pek azı verilmiştir." (isra suresi-85)
Mekkeli müşrikler sorularına bu cevapları almalarına rağmen müslüman olmadılar...
selam ve sevgilerimle.....B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,
BUGÜNE BENİM SORUMLA BAŞLAYALIM İNŞALLAH,

"CAHİLİYE ARAPLARI, MAL, EVLAT VE AKRABALARININ ÇOKLUĞUNU BİR ŞEREF VE GURUR SEBEBİ SAYARLAR, HATTA BU HUSUSTA YAŞAYANLARLA YETİNMEYİPİ KABİLELERİNİN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ GEÇMİŞLERİ İLEDE İSPATLAMAK İÇİN KABİRLERE GİDER ÖLMÜŞ AKRABALARININ ÇOKLUĞUYLA ÖVÜNÜRLERDİ."

SURE BUNU ELEŞTİRMEK VE GERÇEK ÜSTÜNLÜĞÜN AHİRETTE ORTAYA ÇIKACAĞININ BELİRMEKTEDİR.
BU SUREMİZ HANGİSİ DİR?

K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

102 - TEKÂSÜR SÛRESİ

Mekke döneminde inmiştir. 8 âyettir. Tekâsür, mal, mülk ve çoluk çocuğun çokluğuyla övünmek demektir

Bismillahirrahmânirrahîm

1,2. Çoklukla övünmek sizi, kabirlere varıncaya (ölünceye) kadar oyaladı.1

3. Hayır; ileride bileceksiniz!

4. Hayır, Hayır! İleride bileceksiniz!

5. Hayır, kesin olarak bir bilseniz...

6. Andolsun, o cehennemi muhakkak göreceksiniz.

7. Yine andolsun, onu gözünüzle kesin olarak göreceksiniz

8. Sonra o gün, nimetlerden mutlaka hesaba çekileceksiniz?

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
ABLAM CEVABINIZ DOĞRU.
SORUNUZU ALALIM İNŞALLAH.
BU ARADA DİĞER FORUMDAKİ BAŞARINIZDAN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDİYORUM.
BAŞARILARINIZIN DEVAMI DİLEĞİYLE
K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Teşekkür ediyorum abi.Bu ayda inşallah birinci olurum buradada.Ödülü ben istiyoruuuummmmm....

Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.

Ayeti kerime hangi sureye aittir ve surenin nuzul sebebi nedir?

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Teşekkür ediyorum abi.Bu ayda inşallah birinci olurum buradada.Ödülü ben istiyoruuuummmmm....

Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.

Ayeti kerime hangi sureye aittir ve surenin nuzul sebebi nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt