Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (12 Kullanıcı)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

SelamünAleyküm
79 - Gecenin bir kısmında da sadece sana mahsus bir nafile olmak üzere uykudan kalk, Kur'ân ile teheccüd namazı kıl, Rabbinin seni bir makam-ı mahmuda (şefaat makamına) göndermesi kesindir.İsra Suresi

20 - Rabbin, senin gecenin üçte ikisinden daha azında, yarısında ve üçte birinde kalktığını, seninle beraber bulunanlardan bir topluluğun da böyle yaptığını biliyor. Gece ve gündüzü Allah takdir eder. O, sizin onu sayamayacağınızı bildi de sizi affetti. Bundan böyle Kur'ân'dan size ne kolay gelirse okuyun. Allah, içinizden hastalar, yeryüzünde gezip Allah'ın lütfunu arayan başka kimseler ve Allah yolunda savaşan daha başka insanlar olacağını bilmiştir. Onun için Kur'ân'dan kolayınıza geldiği kadar okuyun, namazı kılın, zekatı verin ve Allah'a güzel bir borç verin (Hayırlı işlere mal sarfedin). Kendiniz için gönderdiğiniz her iyiliği, Allah katında daha hayırlı ve sevapça daha büyük olarak bulacaksınız. Allah'tan bağış dileyin. Kuşkusuz Allah bağışlayandır, merhamet edendir. Müzzemmil Suresi

Ablacım iki ayet buldum.Eksiğim varsa tamala İNŞAALLAH...;)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

Gecenin bir bölümünde de O'na secde et (akşam ve yatsı namazlarını kıl). Hem de O'nu uzun bir gece tesbih et (teheccüd namazı kıl).(insan suresi 26.ayet)

Onların yanları (gece namazına kalkmak için) yataklarından uzaklaşır. Rablerine korku ve umutla dua ederler ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. (secde 16)

abilerim sorularınızı alalım.

hurrem_Sultan

Kayıtlı Kullanıcı

REHBERİMİZE VAKİT AYIRMAK ONA DEĞER VERMEMEK OLURMU HİÇ RABBİM BİZİ KİTABIMIZDAN AYIRMASIN O YOLDA SON NEFES VERMEYİ ÜMMETİ MUHAMMEDE NASİP EYLESİN İNŞALLAH AMİN HAKKINIZI HELAL EDİN ALLAHA EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Sorum:gök gürültüsü anlamına gelen surenin adı ve hakkında biraz bilgi...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

Mekke'de nazil olmuştur.43 âyettir. Sûrenin 13. âyetinde gök gürültüsü manasına gelen "Ra'd" kelimesi zikredildiği için sûreye bu ad verilmiştir.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

Doğru Ablacım sorunu alalım İNŞALLAH...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası (aslı) demektir. Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir. Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünme.

hangi surededir ve bilgi.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
3.ALİ İMRAN SURESİ

"Ali İmran" İmran ailesi anlamına gelmektedir. İmran, Hz.Musa (a.s.) ile Hz. Harun (a.s.)'un babalarıdır. Bu surenin 33. ayeti kerimesinde bu aileden söz edildiğinden dolayı böyle adlandırılmıştır. Ancak diğer bütün surelerde de olduğu gibi surenin bilinmesi, diğerlerinden ayırdedilmesi amacıyla böyle adlar kullanılmaktadır. Yoksa sure adı surenin muhtevasının tamamen ismiyle ilgili olmasını gerektirmez. Ali İmran suresi 200 ayettir.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

sorunuzu alalım abi.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
BİRAZ DIŞARIYA ÇIKTIM. MAAŞALLAH YENİ ARKADAŞLAR GELMEYE BAŞLAMIŞLAR.
HAYDİ HAYIRLISI.
BİRDE BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ BİR İSTATİSTİKİ GELİŞME VAR.
SİTEDE BİZİM FORUMUN TAKİP EDİLİP YORUM YAZMA SAYISI 800 KÜSURLA BİRİNCİ DURUMDA . KURANİ KERİME GÖSTERİLEN BU İLGİDE BENİ GERÇEKTEN DAHA ÇOK SEVİNDİRD.
ÇÜNKÜ BENİM BU FORUMU AÇARKEN Kİ ESAS GAYEM (İLK DEFA AÇIKLIYORUM) ARKADAŞLARIMIZIN MALAYANİ MESELERE GÖSTERDİĞİ İLGİ VE ALAKAYI ACABA KİTABINA GÖSTERECEKLERMİ İDİ. ELHAMDULİLLAH %100 KATILIM OLDUĞU KANAATİNDEYİM. CEVAPLAYANLARIN SAYISI 5-10 KİŞİ İLKE SINIRLI KALMASI AYRI AMA OKUYUP BİLGİ EDİNENELER NERDEN BAKSAK 5-6 BİN KİŞİ OLMUŞ. BUNDAN DOLAYIDA KATILIMCI VE OKUYUCU KARDEŞLERİMİ KUTLUYORUM.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
YA ARKADAŞLAR NAZARMI ETTİM NE OLDU.
ŞİMDİDE KİMSE KALMADI. HAYIRDIR İNŞALLAH.

FERİT KARDEŞİM SORUNU BEKLİYORUZ.
K.S.E.O.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

abi ferit abinin yerine sen sor.oda gelince inşallah başka soru sorar.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
Hiç kuşkusuz Allah, göklerin ve yeryüzünün "gayb "ını bilir. O kalplerin özünü bilir.

BU AYET VE TEFSİRİ LÜTFEN

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A.
Hiç kuşkusuz Allah, göklerin ve yeryüzünün "gayb "ını bilir. O kalplerin özünü bilir.

A.S. ABİCİM FATIR SURESİ 38. AYET. AMA TEFSİR BULAMADIMM:(

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

nuresma yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.

A.S. ABİCİM FATIR SURESİ 38. AYET. AMA TEFSİR BULAMADIMM:(

S.A. AYET DOĞRU TEFSİRİNİDE BEN AKTARAYIM İNŞALLAH

FATIR 38- Hiç kuşkusuz Allah, göklerin ve yeryüzünün "gayb "ını bilir. O kalplerin özünü bilir.

Yukarda yüce Allah'ın Kutsal Kitab'ı indirdiği, bu Kitab'a kimlerin mirasçı olacağını, onu kimlerin taşıyacağını seçtiği, bu mirasçı ümmetin birbirlerine yönelik zalimliklerini bağışladığı, hepsini cömertçe ödüllendirdiği ve kâfirler için kötü bir gelecek hazırladığı açıklanmıştı. Yüce Allah'ın bilgisinin geniş kapsamlılığı, kıvraklığı ve bütün ayrıntıları kucaklayan duyarlılığı bu açıklamalara son derece uygun düşen bir değerlendirmedir. Sebebine gelince yüce Allah göklerin ve yeryüzünün sırlarını olduğu gibi insan kalplerinin gizliliklerini de bilir ve bu yaygın, kıvrak, ayrıntıları kucaklayıcı bilgisine dayanarak açıklanan konulara ilişkin hükmünü verir.

Surenin bu kesiti de geniş ufuklu, kalplerin bam tellerini titreten ve çeşitli mesajlar içeren gezilerden oluşuyor. Bu gezilerden birinde ardarda gelen bütün insanlık kuşakları ile birlikte oluyor ve bu kuşakların birbirinin yerine geçişlerini izliyoruz. Bir başkasında gökleri ve yeryüzünü dolaşarak müşriklerin yüce Allah'a ortak koştukları düzmece ilahların izlerini boşuna araştırıyoruz. Bir başka gezide yine göklerde ve yeryüzünde yüce Allah'ın evrensel dengeyi sağlayan güçlü elini görmeye çalışıyoruz. Bir diğer gezide bütün bu delilleri yalanlayan kâfirlerle birlikte oluyoruz. Oysa bu adamlar kendilerine bir uyarıcı geldiği taktirde doğru yola en bağlı toplumlardan biri olacaklarına dair vaktiyle söz vermişler, fakat kendilerine bekledikleri uyarıcı gelince verdikleri sözü unutarak peygamberlerine ve hakka dönük çağrıya karşı amansızca düşman kesilmişlerdi.

Bu gezilerin bir başka aşamasında eski kâfir kuşakların tıpkı kırım sahneleri ile yüzyüze geliyoruz. Yani inkârcılar eski yoldaşlarının başlarına gelen felâketlerin somut izlerini gözleri önünde gördükleri halde, aynı felâketlerin kendi başlarına da gelmesinden, yüce Allah'ın yasasının kendileri hakkında da işlemesinden korkmuyorlar. Bu gezilerin sonunda surenin son ayetinde uyarıcı ve tüyler ürpertici bir mesajla yüzyüze geliyoruz. Okuyalım:

"Eğer Allah insanların davranışlarının cezasını hemen verseydi, yeryüzünde hiçbir canlı yaratık bırakmazdı."

Demek ki, yüce Allah'ın insanlara mühlet vermesi, onların yakalarına hemen yapışarak kendilerini yok etmemesi, O'nun büyük lütuflarından biridir.

KAYNAK ; FİZİLAL-İL KURAN

K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Hayırlı Sabahlar, Hayırlı Günler
Bi soru Hakk'ım vardı galiba onu sorayım...
Kuran-ı Kerim de dağların hareket ettiğinden bahsedilen bir ayet...ve bu ayetin mucizesinin bilimsel açıklaması hakkında biraz bilgi...;)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
NEML SURESİ 88. AYET. AŞAĞIDADA HARUN YAHYA'DAN BİLİMSEL AÇIKLAMAYI ALINTI YAPTIM. İNŞALLAH DOĞRUDUR.

DAĞLARIN HAREKET ETMESİ

Bir ayette dağların göründükleri gibi sabit olmadıkları, sürekli hareket halinde bulundukları şöyle bildirilmektedir:

Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler... (Neml Suresi, 88)

Dağların bu hareketi, üzerinde bulundukları yer kabuğunun hareketinden kaynaklanır. Yer kabuğu kendisinden daha yoğun olan manto tabakası üzerinde adeta yüzer gibi hareket etmektedir. İlk olarak 20. yüzyılın başlarında Alfred Wegener isimli Alman bir bilim adamı, yeryüzündeki kıtaların Dünya'nın ilk dönemlerinde birarada bulunduklarını, daha sonra farklı yönlerde sürüklenerek birbirlerinden ayrılıp uzaklaştıklarını öne sürmüştü.

Ancak jeologlar, Wegener'in haklı olduğunu onun ölümünden 50 yıl sonra yani 1980'li yıllarda anlayabildiler. Wegener'in, 1915 yılında yayınlanan bir makalesinde belirtmiş olduğu gibi; yeryüzündeki kara parçaları yaklaşık 500 milyon yıl önce birbirlerine bağlılardı ve Pangaea ismi verilen bu büyük kara parçası Güney Kutbu'nda bulunuyordu. Yaklaşık 180 milyon yıl önce Pangaea ikiye ayrıldı. Farklı yönlere sürüklenen bu iki dev kıtadan birincisi Afrika, Avustralya, Antartika ve Hindistan'ı kapsayan Gondwana idi. İkincisi ise, Avrupa, Kuzey Amerika ve Hindistansız Asya'dan oluşan Laurasia idi. Bu bölünmeyi izleyen yaklaşık 150 milyon yıl içindeki çeşitli zamanlarda Gondwana ve Laurasia daha küçük parçalara ayrıldılar.

İşte Pangaea'nın parçalanmasıyla ortaya çıkan bu kıtalar sürekli olarak kara ve deniz arasındaki dağılımı değiştirerek, yılda birkaç santimetrelik hızlarla Dünya yüzeyinde sürüklenmektedirler.

20. yüzyılın başlarında yapılan jeolojik araştırmalar sonucunda keşfedilen yer kabuğunun bu hareketi bilimsel kaynaklarda şöyle açıklanmaktadır:

Yer kabuğu ve üst mantodan oluşan 100 km kalınlığındaki Dünya yüzeyi "tabaka" adı verilen parçalardan oluşmuştur. Dünya yüzeyini oluşturan altı büyük tabaka ve sayısız küçük tabaka vardır. "Tabaka tektoniği" adı verilen teoriye göre bu tabakalar kıtaları ve okyanus tabanını da beraberinde taşıyarak Dünya üzerinde hareket ederler... Kıtasal hareketin yılda 1 ile 5 cm civarında olduğu hesaplanmıştır. Tabakalar bu şekilde hareket ettikçe Dünya coğrafyasında değişiklikler meydana gelir. Örneğin, Atlantik Okyanusu her sene biraz daha genişlemektedir.33

Burada belirtilmesi gereken önemli bir nokta da şudur: Allah dağların hareketini ayette "sürüklenme" olarak bildirmiştir. Nitekim bilim adamlarının bugün bu hareket için kullandıkları İngilizce terim de "continental drift" yani "kıtasal sürüklenme"dir.34

Kıtaların kayması Kuran'ın indirildiği dönemde gözlemlenemeyecek bir bilgidir ve Allah ayette geçen "dağları görürsün de, donmuş sanırsın" ifadesiyle insanların bu konuyu ne şekilde değerlendireceklerini önceden bildirmiştir. Ancak bunun ardından bir gerçeği açıklamış ve dağların bulutların sürüklendikleri gibi sürüklendiklerini haber vermiştir. Görüldüğü gibi ayette dağların bulunduğu tabakanın hareketliliğine açıkça dikkat çekilmiştir.

Bilimin çok yeni keşfettiği bu bilimsel gerçeğin, evren ve doğa hakkındaki görüşlerin, hurafe, batıl inanç ve efsanelere dayandığı 7. yüzyılda, Kuran'da haber veriliyor olması şüphesiz büyük bir mucizedir. Ve Kuran'ın Allah'ın sözü olduğunun çok önemli bir delilidir.

FERİT KARDEŞİME NOT: KARDEŞİM AVARTINDAKİ YAZININ ALTINA BENİM İSMİMİ YAZMIŞSIN, BENİ ONURLANDIRDIN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. YALNIZ O YAZI ANONİM YANİ BENİM PAYIM SADECE ALINTI YAPMAK. YİNE DE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

AleykümSelam Abi
Cevabın doğru...Yanlış anlama beni Abi birine çok kızdım o yazı da çok uygundu. o yüzden yazdım bi mahsuru var sa silerim...Ben Teşekkür Ederim Abi...ALLAH'A EMANET OL...Sorunu Alalım İNŞALLAH...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
AleykümSelam Abi
Cevabın doğru...Yanlış anlama beni Abi birine çok kızdım o yazı da çok uygundu. o yüzden yazdım bi mahsuru var sa silerim...Ben Teşekkür Ederim Abi...ALLAH'A EMANET OL...Sorunu Alalım İNŞALLAH...

S.A.
KARDEŞİM NE MÜNASEBET, HİÇ BİR MAHSURU YOK TABİ. BEN SADECE BANA MAL EDİLMESİN İÇİN SÖYLEDİM. ALLAH C.C. RAZI OLSUN.

SORUMU İSE ŞU,
KURANİ KERİMDE GEÇENİ, SİVRİSİNEK İLE İLGİLİ AYETİ KERİMEYE MÜMKÜNSE TEFSİRİ İLE BİRLİKTE ALALIM.

K.S.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt