mtekik
Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2
S.A.
HANİ ARKADAŞLAR ZORMU OLDUKİ SORU YA?
BENDE KOLAY DİYE BUNU SORDUM
KS.E..O.
S.A.
HANİ ARKADAŞLAR ZORMU OLDUKİ SORU YA?
BENDE KOLAY DİYE BUNU SORDUM
KS.E..O.
s.amtekik yazdı:
s.a. ablam,
İnşallah sorunuzu ben cevaplayayım.
"Bunun üzerine Biz, onu ve ordularını yakalayıp denize attık; (ki o) 'kınanacak işler yapıyordu.' (Zariyat/40)
Ve sizin için denizi ikiye yarıp sizi kurtardığımızı ve Firavun'un adamlarını -gözlerinizin önünde- boğduğumuzu hatırlayın. (Bakara/50)
Tıpkı Firavun ailesi ve onlardan öncekilerin gidiş tarzı gibi. Ayetlerimizi yalanladılar böylece Allah, günahları nedeniyle onları yakalayıverdi. Allah, (cezayla) sonuçlandırması pek şiddetli olandır. (Ali İmran/11)
İnşallah doğrudur.
k.s.e.o.
paradise_angel yazdı:
selamün aleyküm
neml suresi 22. 23. 24. ayeti kerimeler
22 -Derken, çok geçmeden Hüdhüd geldi: “Ben,” dedi, “senin bilmediğin bir şeyi öğrendim ve sana Sebe’den önemli ve kesin bir haber getirdim.”
23 –Sebe halkını bir kadın hükümdarın yönettiğini gördüm. Kendisine her türlü imkân verilmiş.
Onun güçlü bir yönetimi olduğu gibi pek büyük bir tahtı da var.
Sebe halkı Güney Arabistan’da ticaretle uğraşan bir millet idi. Başkentleri, Yemen’in San’a şehrinin takriben 100 km. kuzeydoğusundaki Marib idi. Sebeliler, M. Ö. 1100-115 arasında bin yıl kadar bütün Arap yarımadasına hâkim olmuşlardı.
24 –Ne var ki onun da halkının da Allah’ı bırakıp güneşe ibadet ettiklerini gördüm.
allah a ement olun dua ile
selamun aleykum kardeşim.paradise_angel yazdı:
selamün aleyküm ne kusuru kardeşim allah razı olsun
inşallah sorum şudur
her ayetinde ALLAH kelimesinin geçtiği sure
allah a emanet olun dua ile