Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2 (6 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2

nigdeli yazdı:
s.a

Medyen (halkına da) kardeşleri Şuayb'ı (gönderdik). Dedi ki: "Ey kavmim Allah'a ibadet edin O'ndan başka ilahınız yoktur. Ölçüyü ve tartıyı eksik tutmayın; gerçekten sizi bir 'bolluk ve refah (hayır)' içinde görüyorum. Doğrusu sizi çepeçevre kuşatacak olan bir günün azabından korkuyorum." (Hud suresi/84)

"Ey kavmim ölçüyü ve tartıyı -adaleti gözeterek- tam tutun ve insanların eşyasını değerden düşürüp- eksiltmeyin ve yeryüzünde bozguncular olarak karışıklık çıkarmayın." Hud suresi-85

"Ölçtüğünüz zaman ölçüyü tam tutun ve dosdoğru bir tartıyla tartın; bu daha hayırlıdır ve sonuç bakımından daha güzeldir." İsra Suresi-35

Ölçüyü tam tutun ve eksiltenlerden olmayın. (Şuara suresi -181)

A.E.O..

S.A ABİM BENİM KASDETTİĞİM SURE İÇİNDE YOK.BİDE ONUDA BULURSAN.:D

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
nigdeli yazdı:
s.a

Medyen (halkına da) kardeşleri Şuayb'ı (gönderdik). Dedi ki: "Ey kavmim Allah'a ibadet edin O'ndan başka ilahınız yoktur. Ölçüyü ve tartıyı eksik tutmayın; gerçekten sizi bir 'bolluk ve refah (hayır)' içinde görüyorum. Doğrusu sizi çepeçevre kuşatacak olan bir günün azabından korkuyorum." (Hud suresi/84)

"Ey kavmim ölçüyü ve tartıyı -adaleti gözeterek- tam tutun ve insanların eşyasını değerden düşürüp- eksiltmeyin ve yeryüzünde bozguncular olarak karışıklık çıkarmayın." Hud suresi-85

"Ölçtüğünüz zaman ölçüyü tam tutun ve dosdoğru bir tartıyla tartın; bu daha hayırlıdır ve sonuç bakımından daha güzeldir." İsra Suresi-35

Ölçüyü tam tutun ve eksiltenlerden olmayın. (Şuara suresi -181)

A.E.O..

S.A ABİM BENİM KASDETTİĞİM SURE İÇİNDE YOK.BİDE ONUDA BULURSAN.:D

A.S GÜLSÜM KARDEŞİM..AMA, ABİM DEĞİL ABLAM...:D:D:D BAYANIM BEN YA..

TAMAM ONU DA BULURUZ İNŞ...;)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ABLAM..İNŞ ŞİMDİ OLMUŞTUR...
Yetimin malına o erginlik çağına erişinceye kadar -o en güzel (şeklin) dışında- yaklaşmayın. Ölçüyü ve tartıyı doğru olarak yapın. hiçbir nefse gücünün kaldırabileceği dışında bir şey yüklemeyiz. Söylediğiniz zaman -yakınınız dahi olsa- adil olun. Allah'ın ahdine vefa gösterin. İşte bunlarla size tavsiye (emr) etti; umulur ki öğüt alıp-düşünürsünüz. (En'am/152)

Medyen (toplumuna da) kardeşleri Şuayb'ı (gönderdik. Şuayb onlara:) Dedi ki: "Ey kavmim Allah'a kulluk edin sizin O'ndan başka ilahınız yoktur. Size Rabbinizden apaçık bir belge (mucize) gelmiştir. Ölçüyü ve tartıyı tam tutun insanların (hakları olan mallarını) eşyasını değerinden düşürüp-eksiltmeyin ve düzene (ıslaha) konulmasından sonra yeryüzünde bozgunculuk (fesad) çıkarmayın. Bu sizin için daha hayırlıdır eğer inanıyorsanız." (Araf /85)

Eksik ölçüp tartanların vay haline (Mutaffifin/1)

Dosdoğru olan terazi ile tartın. (Şuara /182)

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

S.A EN'AM SURESİ
152. AYETİNDEDE BELİRTİLMİŞTİR.
"Yetimin malına, o erginlik çağına erişinceye kadar -o en güzel (şeklin) dışında- yaklaşmayın. Ölçüyü ve tartıyı doğru olarak yapın. Hiçbir nefse, gücünün kaldırabileceği dışında bir şey yüklemeyiz. Söylediğiniz zaman -yakınınız dahi olsa- adil olun. Allah'ın ahdine vefa gösterin. İşte bunlarla size tavsiye (emr) etti; umulur ki öğüt alıp-düşünürsünüZ.''
AMA NİĞDELİ KARDEŞİMİZ ÖNCE VE DAHA AYRINTILI YAZMIŞ.
A.E.O ALLAH RAZI OLSUN S.A
NOT: TUSUNAMİ KARDEŞİME YA BU SENE KİM ŞAMPİYON OLSU?
BİDE DÜN MAÇMI VARDI TV DE ÜS KÖŞEDE BURSA:2 GS:0 DİYE BİŞEY YAZIYODU. YANLIŞMI GÖRDÜM ACABA:D:D:D:D:D:D:D
MTETİK KARDEŞİM FORMUNDA BÖYLE Bİ KONUYA DEĞİNDİĞİM İÇİN KUSURA BAKMA HAKKINI HELAL ET AMA KAŞINANLAR VAR.:D:D:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

nigdeli yazdı:
Yetimin malına o erginlik çağına erişinceye kadar -o en güzel (şeklin) dışında- yaklaşmayın. Ölçüyü ve tartıyı doğru olarak yapın. hiçbir nefse gücünün kaldırabileceği dışında bir şey yüklemeyiz. Söylediğiniz zaman -yakınınız dahi olsa- adil olun. Allah'ın ahdine vefa gösterin. İşte bunlarla size tavsiye (emr) etti; umulur ki öğüt alıp-düşünürsünüz. (En'am/152)

Medyen (toplumuna da) kardeşleri Şuayb'ı (gönderdik. Şuayb onlara:) Dedi ki: "Ey kavmim Allah'a kulluk edin sizin O'ndan başka ilahınız yoktur. Size Rabbinizden apaçık bir belge (mucize) gelmiştir. Ölçüyü ve tartıyı tam tutun insanların (hakları olan mallarını) eşyasını değerinden düşürüp-eksiltmeyin ve düzene (ıslaha) konulmasından sonra yeryüzünde bozgunculuk (fesad) çıkarmayın. Bu sizin için daha hayırlıdır eğer inanıyorsanız." (Araf /85)

S.A ÇOK ÇOK AFEDERİN HAKKINI HELAL ET CANIM.YA SANIRIM DAHA ÇOK AYET VE SURE VAR.BENİM KASDETTİĞİM MUTAFFIN SURESİ;1;2;3;4. AYETLERDİ.SORUNU ALALIM İNŞALLAH CANIM.:D

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
nigdeli yazdı:

S.A ÇOK ÇOK AFEDERİN HAKKINI HELAL ET CANIM.YA SANIRIM DAHA ÇOK AYET VE SURE VAR.BENİM KASDETTİĞİM MUTAFFIN SURESİ;1;2;3;4. AYETLERDİ.SORUNU ALALIM İNŞALLAH CANIM.:D

A.S CANIM .. HİÇ SORUN DEĞİL.. NE DEMEK..OLABİLİYOR BÖYLE YA.. HATTA BEN DE SENİ BAŞLARDA ERKEK SANIYORDUM...;)

SORUMUZU SORALIM İNŞAALLAH...ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK İLE İLGİLİ SURE VE AYETLER HANGİLERİDİR? KOLAY OLDU BİRAZ SANKİ...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

s.a hac suresi 34;ara araf suresi 55

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

A.S DOĞRUDUR KARDEŞİM. B) HAC SURESİYDİ BENİM İSTEDİĞİM..
SORUNU ALALIM İNŞ. KARDEŞİM...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KAVİMLERLE İLGİLİ AYET VE SURELER.

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

36.Medyen'e de kardeşleri Şuayb'ı (gönderdik) Böylece dedi ki: "Ey kavmim, Allah'a kulluk edin ve ahiret gününü umud edin ve yeryüzünde bozguncular olarak karışıklık çıkarmayın." 37.Ancak onu yalanladılar; bunun üzerine onları amansız bir sarsıntı yakalayıverdi, böylelikle kendi yurtlarında diz üstü çökmüş olarak sabahladılar. ve ahiret gününü umud edin ve yeryüzünde bozguncular olarak karışıklık çıkarmayın
S.A ANKEBUT SURESİ 36.VE 37. AYETLER
İNŞALLAH DOĞRUDUR. A.E.O

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ABİ BENİM DEMEK İSTEDİĞİM BU DEĞİL.O SURENİN İÇİNDE KAVİMLERİN ADLARI GEÇİYOR.;)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A MURAT ABİİİİ...:D

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
A.S BUYUR YA BİRAZ İŞLERİM VAR. KİMSE YOKMU YA CEVAP YAZACAK.
HADİ ARKADAŞLAR BİRAZDA BURAYA TAKILIN:):) GELİYORUM BEN. A.E.O S.A

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

M DENIZ yazdı:
meftun61 yazdı:

S.A MURAT ABİ ÇABUK GEEELLLL KİMSE BAKMIYOKİ FORUMA.MEHMET ABİDE YOK.TORON ABİDE YOK.NURAY DA YOK.AYYYY AĞLARIM ŞİMDİ BEN:(:(:(:(:(

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
M DENIZ yazdı:
meftun61 yazdı:

S.A MURAT ABİ ÇABUK GEEELLLL KİMSE BAKMIYOKİ FORUMA.MEHMET ABİDE YOK.TORON ABİDE YOK.NURAY DA YOK.AYYYY AĞLARIM ŞİMDİ BEN:(:(:(:(:(

A.S KARDEŞİM. BAKIYORUM AMA BULAMIYORUM Kİ. ZOR OLMUŞ BİRAZ :(:(:( BULUCAM AMA İNŞ...

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a Tevbe Suresi, 70
Hud Suresi, 84-95
Kaf Suresi, 36
Yusuf Suresi, 109-111
doğrumudur?

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:
s.a Tevbe Suresi, 70
Hud Suresi, 84-95
Kaf Suresi, 36
Yusuf Suresi, 109-111
doğrumudur?

S.A YOK ARADIĞIM CEVAP BU DEĞİL.SİZE İPUCU.SURENİN İÇENDE SEMUD VE AD KAVİMLERİ GEÇİYOR.

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
Fecr Suresi
Bismillahirrahmanirrahim
Andolsun fecre. On geceye. Cifte ve teke. Gitmekte olan geceye. Nasil bunlarda bir akil sahibi icin bir yemin var degil mi ? Görmedin mi Rabbin ne yapti Ad kavmine ? Sütunlar sahibi Irem'e ? Ki ülkeler icinde onun benzeri yaratilmamisti. Vâdide kayalari yontan Semud kavmine ? Kaziklar sahibi Firavun'a ? Bunlar ülkelerde azmislardi. Oralarda cok bozgunculuk yapmislardi. Bu yüzden Rabbin onlarin üstüne azap kamcisi yagdirdi. Kuskusuz Rabbin her an gözetlemededir . Mali öyle seviyorsunuz ki, yigmacasina . Ey, Rabbine, itaat edip huzura eren nefis ! Hem hosnut edici, hem de hosnut edilmis olarak Rabbine dön. Kullarim arasina gir. Cennete gir .
a.e.o

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:
s.a
Fecr Suresi
Bismillahirrahmanirrahim
Andolsun fecre. On geceye. Cifte ve teke. Gitmekte olan geceye. Nasil bunlarda bir akil sahibi icin bir yemin var degil mi ? Görmedin mi Rabbin ne yapti Ad kavmine ? Sütunlar sahibi Irem'e ? Ki ülkeler icinde onun benzeri yaratilmamisti. Vâdide kayalari yontan Semud kavmine ? Kaziklar sahibi Firavun'a ? Bunlar ülkelerde azmislardi. Oralarda cok bozgunculuk yapmislardi. Bu yüzden Rabbin onlarin üstüne azap kamcisi yagdirdi. Kuskusuz Rabbin her an gözetlemededir . Mali öyle seviyorsunuz ki, yigmacasina . Ey, Rabbine, itaat edip huzura eren nefis ! Hem hosnut edici, hem de hosnut edilmis olarak Rabbine dön. Kullarim arasina gir. Cennete gir .
a.e.o
S.A EVET DOĞRU CANIM SORUNU ALALIM.

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

O gün ruh ve melekler sira sira dururlar. Rahmanin izin verdiginden baska kimse konusamaz. Rahmanin konusmasina izin verdigi de ancak dogruyu söyler. iste bu hak gündür. Artik dileyen Rabbine varan bir yol tutar. Biz sizi yakin bir azab ile uyardik. O gün kisi ellerinin yapip öne sürdügü islere bakar ve kâfir, keske ben daha önce toprak olsaydim der.
s.a bahsedilen süre hangisidir?kaçıncı ayetleridir. a.e.oB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt