Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2 (8 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2

meftun61 yazdı:
Biz o ateşin muhafızlarını hep melekler yaptık, sayılarını da sadece inkarcılar için bir fitne vesilesi kıldık ki, kitap verilenler kesin inanç edinsin, inananların imanını arttırsın, kitap verilenlerle, müminler şüphelenmesin, kalplerinde hastalık bulunanlarla kafirler: "Allah bununla mesela ne demek istiyor?" desin, işte böyle Allah, dilediğini şaşırtır, dilediğine de yola getirir. Rabbinin ordularını sadece kendisi bilir; ve o ancak düşünmek için insanlara bir öğüttür

S.A HANGİ SURE KAÇINCI AYET.BU ARADA ABİ SAĞOLASIN.;)

MÜDDESSİR SURESİ 31. AYET

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

s.a müddesir 31. ayet selametle

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
meftun61 yazdı:
Biz o ateşin muhafızlarını hep melekler yaptık, sayılarını da sadece inkarcılar için bir fitne vesilesi kıldık ki, kitap verilenler kesin inanç edinsin, inananların imanını arttırsın, kitap verilenlerle, müminler şüphelenmesin, kalplerinde hastalık bulunanlarla kafirler: "Allah bununla mesela ne demek istiyor?" desin, işte böyle Allah, dilediğini şaşırtır, dilediğine de yola getirir. Rabbinin ordularını sadece kendisi bilir; ve o ancak düşünmek için insanlara bir öğüttür

S.A HANGİ SURE KAÇINCI AYET.BU ARADA ABİ SAĞOLASIN.;)

MÜDDESSİR SURESİ 31. AYET

EVET ABİM SOR SORUNU

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

İçinde onlar (şöyle) çığlık atarlar: Rabbimiz, bizi çıkar, yaptığımızdan başka salih bir amelde bulunalım.Size orda (dünyada), öğüt alabilecek olanın öğüt alabileceği kadar ömür vermedik mi? Size uyaran da gelmişti. Öyleyse (azabı) tadın; artık zalimler için bir yardımcı yoktur.

sure ve ayet

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A ABİM 1 ALAK 19 ayet , 2 KALEM 52ayet, 3 MÜZEMMİL 20 ayet, 4 MÜDDESSİR 56 ayet, 5 FATİHA 7 ayet, 6 TEBBET 7 ASR 3 ayet

ALLAH RAZI OLSUN MEFTUN KARDEŞİM..DOGRUDUR..

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
meftun61 yazdı:
S.A ABİM 1 ALAK 19 ayet , 2 KALEM 52ayet, 3 MÜZEMMİL 20 ayet, 4 MÜDDESSİR 56 ayet, 5 FATİHA 7 ayet, 6 TEBBET 7 ASR 3 ayet

ALLAH RAZI OLSUN MEFTUN KARDEŞİM..DOGRUDUR..

S.A ABİM SENDENDE YALNIZ TEKVİR SURESİNİ SORUNUN İÇİNDE FARKEDEMEDİM.CEVABI GÖNDERDİKTEN SONRA FARKETTİM.HAKKINI HELAL ET.

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Sel.al. Maşaallah Allah hepinizden razı olsun.Bu forumu yeni farkettim.Zaten on gün kadar oluyor bu siteyi bulalı..Çok güzel gerçekten Kuran'ı Kerim'i tanıma çabanız..İnşaallah bizde katılırız bundan böyle..Bugün başından sonuna kadar okudum soru ve cevaplarınızı..Kuran'ı tanırken sizleride tanımaya çalıştım.Ancak başlarda katılan bazı kişileri sonlarda göremedim.Katılım artmalı derken azalmalar olmasın inşaallah..Selametle..

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

hilye yazdı:
Sel.al. Maşaallah Allah hepinizden razı olsun.Bu forumu yeni farkettim.Zaten on gün kadar oluyor bu siteyi bulalı..Çok güzel gerçekten Kuran'ı Kerim'i tanıma çabanız..İnşaallah bizde katılırız bundan böyle..Bugün başından sonuna kadar okudum soru ve cevaplarınızı..Kuran'ı tanırken sizleride tanımaya çalıştım.Ancak başlarda katılan bazı kişileri sonlarda göremedim.Katılım artmalı derken azalmalar olmasın inşaallah..Selametle..[/quote

ve aleykum selam kardeşim.
öncelikle aramıza hoş geldiniz. evet bu forumun esas sahibi benim ama kardeşlerim maşallah sahiplenip sırtlandırlar götürüyorlar.
bendenizde bu aralar işlerimin yoğunluğu sebebiyle pek takip edemiyorm.
ama inşallah sizlerin katılımlarıyla çok daha güzelliklere ulaşacaktır:
k.s.e.o.

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
İçinde onlar (şöyle) çığlık atarlar: Rabbimiz, bizi çıkar, yaptığımızdan başka salih bir amelde bulunalım.Size orda (dünyada), öğüt alabilecek olanın öğüt alabileceği kadar ömür vermedik mi? Size uyaran da gelmişti. Öyleyse (azabı) tadın; artık zalimler için bir yardımcı yoktur.

sure ve ayet

KARDEŞİM FATIR SURSİ 37. AYET DOĞRUMU ACABA SELAMETLE HAYIRLI AKŞAMLAR

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

İzninizle bir soruda ben sorayım.Gerçi henüz bir soru cevaplayıp buna hak kazanmadım ama daha yeni geldim sorulara yetişemedim ,inşaallah daha sonraki sorulara cevap vermeye çalışırız.

Allah u Teala'nın hz.Musaya, Muhammed ümmetini övdüğü ayeti kerime hangisidir?

Mevla bu ümmete ne kadar değer vermiş ki peygamberlerine bile övmüş.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

paradise_angel yazdı:
VEYS yazdı:

sure ve ayet

KARDEŞİM FATIR SURSİ 37. AYET DOĞRUMU ACABA SELAMETLE HAYIRLI AKŞAMLAR

dogrudur kardeşim geldıgınz zaman sorarsınız :)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

hilye yazdı:
İzninizle bir soruda ben sorayım.Gerçi henüz bir soru cevaplayıp buna hak kazanmadım ama daha yeni geldim sorulara yetişemedim ,inşaallah daha sonraki sorulara cevap vermeye çalışırız.

ahzap suresi 40. ayet olabılır

Muhammed, sizin adamlarınızdan hiçbirinin babası değildir. Ama Allah'ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkiyle bilendir.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
hilye yazdı:

ahzap suresi 40. ayet olabılır

Muhammed, sizin adamlarınızdan hiçbirinin babası değildir. Ama Allah'ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkiyle bilendir.

S.A ABİM SORUNU SOR DEVAM EDELİM ALLAHIN İZNİYLE.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

müşrikler inkar edenler sureklı kalıcı cehennem ateşindedirler.işte o kişiler yaratılmış olanların en kötüleridir ileildili ayet ve sure

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ABİM BEYYİNE SURESİ 6. AYET DOĞRUMUU

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. HAZ İBRAHİME KURBANLIK GÖNDEREREK İSMAİLİN KURTARILDIĞINDAN BAHSEDEN SURE VE AYET HANGİLERİDİR.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A. HAZ İBRAHİME KURBANLIK GÖNDEREREK İSMAİLİN KURTARILDIĞINDAN BAHSEDEN SURE VE AYET HANGİLERİDİR.

saffat suresi 100ve 112 inci ayetlerde bildiriyor

"Ey Rabbim! Bana salihlerden (bir oğul) ihsan et!"

101 - Biz de kendisine yumuşak huylu bir oğul müjdeledik.

102 - Oğlu, yanında koşacak çağa gelince: "Ey oğlum! Ben seni rüyamda boğazladığımı görüyorum. Artık bak, ne düşünürsün?" dedi. Çocuk da: "Babacığım sana ne emrediliyorsa yap, inşaallah beni sabredenlerden bulacaksın" dedi.

103 - Ne zaman ki ikisi de bu şekilde Allah'a teslim oldular, İbrahim oğlunu şakağı üzerine yatırdı.

104 - Biz de ona şöyle seslendik: "Ey İbrahim! "

105 - "Rüyana gerçekten sadakat gösterdin, şüphesiz ki, biz iyilik yapanları böyle mükafatlandırırız."

106 - "Şüphesiz ki bu apaçık bir imtihandı." (dedik)

107 - Ve ona büyük bir kurbanlık fidye verdik.

108 - Kendisine sonradan gelenler içinde iyi bir nâm bıraktık.

109 - Selam olsun İbrahim'e...

110 - İşte biz iyilik yapanları böyle mükafatlandırırız.

111 - Çünkü o bizim mümin kullarımızdandı.

112 - Ona bir de salihlerden bir peygamber olmak üzere İshak'ı müjdeledik.

İNSANIN DUYGULANMAMASI ELDE DEĞİL

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

EVET SORU HAKKI OLAN VEYSEL KARDEŞİMİZ SORUNU ALALIM YA UZUN ZAMAN OLDU GİRMEYELİ MAŞALLAH TAM GAZ DEVAM.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

insan oğluna teheccud namazının kılınmasını bildiren ayet ve sure

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt