Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2 (10 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2

S.A. KARDEŞİM
GERÇEKTEN ZOR BİR SORU SORMUŞSUN, KIT BİLGİLERİMİZ VE ZAMANIMIZ BU SORUYU ÇÖZMEMİZİ ZORLAŞTIRIYOR.
BEN DİYORUMKİ

ALİ İMRAN SURESİ 91. AYET OLABİLİRMİ ACABA
91. Şüphesiz, küfredenler ve kâfir olarak ölenler var ya; işte onlardan hiç birinin yer yüzünü dolduracak kadar altım olsa da onu feda etse dahi ondan kesinlikle kabul olunmaz. İşte onlar; onlaradır azâb-ı elim. Kendilerinin h,çbir yardımcıları da yoktur.

Ebu Salih'in İbn Abbâs'tan rivayetine göre Mekke fetholunup daha önce irtidad edip Mekkelilere iltihak eden ve halâ orada yaşamakta olanlar yeniden İslâm*a girince onlardan kâfir olarak ölenler hakkında bu âyet-i kerime nazil olmuştur

K.S.EO.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. EVET MUSTAFA ABİ SORUNUN CEVABINI VERİRSEN İYİ OLUR. ONDAN SONRA YENİ Bİ SORU SOR İNŞAALLAH.FORUM DURMASIN DİMİ...BULAMIYORUZ YAVV...;)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ferit yazdı:
S.A. EVET MUSTAFA ABİ SORUNUN CEVABINI VERİRSEN İYİ OLUR. ONDAN SONRA YENİ Bİ SORU SOR İNŞAALLAH.FORUM DURMASIN DİMİ...BULAMIYORUZ YAVV...;)

:) s.a
kardeşim.hakkınız var.cevabı vereyim.

Bir mü´mini kasden öldüren kimseye gelince; onun cezası orada daimi kalmak üzere cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, ona lanet etmiş ve bir de ona büyük (dehşetli) bir azap hazırlamıştır. .

(Nisa/93)

Hz. Peygamber de şöyle buyurmuştur:

Allah´tan başka ibadete layık hiçbir ilah bulunmadığına ve benim de Allah´ın muhakkak bir elçisi olduğuma şehadet eden müslüman kimsenin kan. helâl olmaz, ancak şu üç sebepten biri ile helal olur-Evli olduğu halde zina etmekle, kasden öldürmekle, dinini terkedip cemaatten ayrılmakla![1]

bu kıssadaki mürted mikyes bin dababe dir.islamı seçip tekrar eski dinine dönmüştür.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

yeni sorum şu:

hz.ebubekire efendimizinde olduğu bir ortamda kendini bilmezin biri kaba laflar etmiştir.birkaç kez tekrarlayana kadar susmuş sonra dayanamayıp ona sözle mukabele etmiştir.bunun üzerine efendimizde ayağa kalkmış ve cemaati terketmek istemiştir.buna hz bubekir içerlemiş ve neden kendini savunmasına müsade edilmediğini sormuşur.efendiiz ise sen susarken senin adına bir melek cevap veriyordu ,oysa sen o kişiye mukabele edince melek gitti şeytan geldi ,bende o yüzden orayı terkettim demesi üzerine gelen ayet hangisidir.???

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

mk5834 yazdı:
yeni sorum şu:

hz.ebubekire efendimizinde olduğu bir ortamda kendini bilmezin biri kaba laflar etmiştir.birkaç kez tekrarlayana kadar susmuş sonra dayanamayıp ona sözle mukabele etmiştir.bunun üzerine efendimizde ayağa kalkmış ve cemaati terketmek istemiştir.buna hz bubekir içerlemiş ve neden kendini savunmasına müsade edilmediğini sormuşur.efendiiz ise sen susarken senin adına bir melek cevap veriyordu ,oysa sen o kişiye mukabele edince melek gitti şeytan geldi ,bende o yüzden orayı terkettim demesi üzerine gelen ayet hangisidir.???

SELİM GÜNDÜZALP-KUR AN AYETLERİNDEN VAHİY ÖYKÜLERİ

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

mk5834 yazdı:
mk5834 yazdı:
yeni sorum şu:

S.A

CEVAP GELMEDİĞİNE GÖRE FORUMU DAHA FAZLA BU SORUYLA TIKAMAYALIM.CEVAP VEREYİM.

’’İyilikle kötülük bir olmaz. O halde sen kötülüğü en güzel tarzda uzaklaştırmaya bak. Bir de bakarsın seninle arasında düşmanlık olan kişi candan sıcak bir dost oluvermiş. Amma kötülüğe karşı iyilik hasleti ancak sabredenlerin karıdır faziletten yana nasibi bol olanların karıdır. Eğer şeytandan gelen bir vesvese seni dürterse hemen Allaha sığın çünkü O her şeyi işitir her şeyi mükemmel tarzda bilir’’(Fussilet 34-36)

SORUSU OLAN VARSA SORABİLİR.B)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
mk5834 yazdı:
mk5834 yazdı:
yeni sorum şu:

s.a
allah razı olsun abim benim merakımı giderdiğin için. yeni sorular bekliyoruz.aeo;)

S.A

’’İyilikle kötülük bir olmaz. O halde sen kötülüğü en güzel tarzda uzaklaştırmaya bak. Bir de bakarsın seninle arasında düşmanlık olan kişi candan sıcak bir dost oluvermiş. Amma kötülüğe karşı iyilik hasleti ancak sabredenlerin karıdır faziletten yana nasibi bol olanların karıdır. Eğer şeytandan gelen bir vesvese seni dürterse hemen Allaha sığın çünkü O her şeyi işitir her şeyi mükemmel tarzda bilir’’(Fussilet 34-36)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

tsunami yazdı:
mk5834 yazdı:
mk5834 yazdı:
mk5834 yazdı:
yeni sorum şu:

s.a
allah razı olsun abim benim merakımı giderdiğin için. yeni sorular bekliyoruz.aeo;)

S.A

s.a

pardon abi yanlışlıkla senin cvp yerine yazmışım.:D

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
arkadaşlar ben yokken güzel güzel çalışmışsınız, ama soru sormayı unutmuşsunuz. şimdi soru sırası kimdeyese buyursun sorsun bakalım.
k.s.e.o.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
ben sorsam olmaz mı ?
Allah (ağır yükleri) sizden hafifletmek ister: (Çünkü) insan zayıf olarak yaratılmıştır.
hangi sure ve ayet açıklamasınıda unutmayın.aeo;)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

tsunami yazdı:
s.a
ben sorsam olmaz mı ?
Allah (ağır yükleri) sizden hafifletmek ister: (Çünkü) insan zayıf olarak yaratılmıştır.

Nisa Suresi, 28 Ayet
İslamın insan fıtratına uygun olmasının bir diğer sebebi, kolay olmasıdır. Allah, insanın yaratılışına uygun olarak indirdiği dini, aynı zamanda yaşanması kolay kılmıştır.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
tsunami yazdı:
s.a
ben sorsam olmaz mı ?

Nisa Suresi, 28 Ayet
İslamın insan fıtratına uygun olmasının bir diğer sebebi, kolay olmasıdır. Allah, insanın yaratılışına uygun olarak indirdiği dini, aynı zamanda yaşanması kolay kılmıştır.
s.a
doğru abim eline emeğine sağlık allah c.c. razı olsun.aeo;)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

tsunami yazdı:
VEYS yazdı:
tsunami yazdı:
s.a
ben sorsam olmaz mı ?

Nisa Suresi, 28 Ayet
s.a
doğru abim eline emeğine sağlık allah c.c. razı olsun.aeo;)

SENDEN DE KARDEŞİM İNŞALLAH B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,
İNŞALLAH GÜNE VE HAFTAYA HAYIRLI BİR İŞLE BAŞLAYALIM.

"Rabbiniz tarafından size indirilen mesaja uyunuz, O'nun dışında başka dostlar edinip peşlerinden gitmeyiniz. Ne kadar kıt düşüncelisiniz"

AYETİ KERİME HANGİ SUREDEDİR VE KISACA TEFSİRİ LÜTFEN.

K.S.E.O.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
İNŞALLAH GÜNE VE HAFTAYA HAYIRLI BİR İŞLE BAŞLAYALIM.

"Rabbiniz tarafından size indirilen mesaja uyunuz, O'nun dışında başka dostlar edinip peşlerinden gitmeyiniz. Ne kadar kıt düşüncelisiniz"

AYETİ KERİME HANGİ SUREDEDİR VE KISACA TEFSİRİ LÜTFEN.

K.S.E.O.
S.A
ARAF SURESİ 3. AYET AÇIKLAMASI BİRAZDAN GELİYO.AEO;)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

mtekik yazdı:
s.a.
arkadaşlar ben yokken güzel güzel çalışmışsınız, ama soru sormayı unutmuşsunuz. şimdi soru sırası kimdeyese buyursun sorsun bakalım.
k.s.e.o.

s.a

abican sorduğum sorulara cevap alamıyorumki ne yapayım.:D

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mk5834 yazdı:
mtekik yazdı:
s.a.
k.s.e.o.

s.a

abican sorduğum sorulara cevap alamıyorumki ne yapayım.:D

A.S. KARDEŞ
SENDE AYIBIMIZI HEMEN YÜZÜMÜZE VURMASAN OLMAZ HA,
NE YANİ Bİ SORUYU BİLEMEDİK DİYE ETMEDİĞİNİ BIRAKMADIN. TAMAM BİDAHA DAHA ÇOK ÇALIŞIRIZ İNŞALLAH
K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.AĞIR ABİLER ATIŞIREK BEN SORUMU SORAYIM.KURAN-I KERİMDE ALLAH A VE RESULÜNE İTAAT İLE İLGİLİ AYETLER VE SADECE MEALLERİ.TEFSİR UZUN OLUR ŞİMDİ.ALLAHA EMANET OLUN.SORU HAKKI BENDE DEĞİLDİ AMA KAYNAK YAPTIM HAKKINIZI HELAL EDİN.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A

ABLAM NE YAPTINIZ YA. ANCAK BU KADAR AYET TOPARLAYABİLDİM.
RASULÜNE İTAATLE İLGİLİ AYETLERİDE AZ SONRA VEREYİM İNŞAALLAH

2/186- Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.

24/52- Kim Allah’a ve Resülüne itaat eder, Allah’tan korkar ve O’na karşı gelmekten sakınırsa, işte onlar başarıyı elde edenlerin ta kendileridir.

24/54- “Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin” de. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki ona yüklenen sorumluluğu ancak ona ait; size yüklenen görevin sorumluluğu da yalnızca size aittir. Eğer ona itaat ederseniz doğru yola erersiniz. Peygambere düşen ancak apaçık bir tebliğdir.

24/56- Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, Resüle itaat edin ki size merhamet edilsin.

3/130- Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.20 20

3/131- Kafirler için hazırlanmış ateşten sakının.

3/132- Allah’a ve Peygambere itaat edin ki size merhamet edilsin.

3/32- De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kafirleri sevmez.

33/33- Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah’a ve Resülüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

33/70,71- Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve doğru söz söyleyin ki Allah sizin işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah’a ve Resülüne itaat ederse, muhakkak büyük bir başarıya ulaşmıştır.

4/13- İşte bu (hükümler) Allah’ın koyduğu sınırlarıdır. Kim Allah’a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. İşte bu büyük başarıdır.

4/59- Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ulu’l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin.20 Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir. 20

4/69- Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır.

4/70- Bu lütuf Allah’tandır. Hakkıyla bilen olarak Allah yeter.

4/80- Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse (bilsin ki) biz seni onlara bekçi göndermedik.

42/36,37,38,39- (Dünyalık olarak) size her ne verilmişse, bu dünya hayatının geçimliğidir. Allah’ın yanında bulunanlar ise daha hayırlı ve kalıcıdır. Bu mükafat, inananlar ve Rablerine tevekkül edenler, büyük günahlardan ve çirkin işlerden kaçınanlar, öfkelendikleri zaman bağışlayanlar, Rablerinin çağrısına cevap verenler ve namazı dosdoğru kılanlar; işleri, aralarında şûrâ (danışma) ile olanlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcayanlar, bir saldırıya uğradıkları zaman, aralarında yardımlaşanlar içindir.

42/47- Allah’tan, geri çevrilmesi imkansız olan bir gün gelmeden önce, Rabbinizin çağrısına uyun. O gün sizin için ne sığınacak bir yer vardır ne de (günahlarınızı), inkar edebilirsiniz!

46/31- “Ey kavmimiz! Allah’ın dâvetçisine uyun, ona iman edin ki, günahlarınızı bağışlasın ve sizi elem dolu bir azaptan kurtarsın.”

46/32- Kim Allah’ın davetçisine uymazsa, yeryüzünde Allah’ı âciz bırakacak değildir. Kendisi için Allah’tan başka dostlar da bulunmaz. İşte onlar apaçık bir sapıklık içindedirler.

48/17- Köre güçlük yoktur, topala güçlük yoktur, hastaya güçlük yoktur. (Bunlar savaşa katılmak zorunda değillerdir.) Kim Allah’a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyar. Kim de yüz çevirirse, onu elem dolu bir azaba uğratır.

49/14- Bedevîler “İman ettik” dediler. De ki: “İman etmediniz. (Öyle ise, “iman ettik” demeyin.) “Fakat boyun eğdik” deyin.2 Henüz iman kalplerinize girmedi. Eğer Allah’a ve Peygamberine itaat ederseniz, yaptıklarınızdan hiçbir şeyi eksiltmez. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” 2

58/13- Başbaşa konuşmanızdan önce sadakalar vermekten çekindiniz mi? Bunu yapmadığınıza ve Allah da, sizi affettiğine göre artık namazı kılın, zekatı verin, Allah’a ve Resülüne itaat edin. Allah bütün yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

64/15- Mallarınız ve çocuklarınız ancak birer imtihandır; Allah katında ise büyük bir mükafat vardır.

64/16- O halde, gücünüz yettiği kadar Allah’a karşı gelmekten sakının. Dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğiniz için harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.

8/1- (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: “Ganimetler Allah’a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin.”

8/20- Ey iman edenler! Allah’a ve Resûlüne itaat edin ve (Kur’an’ı) dinlediğiniz halde ondan yüz çevirmeyin.

8/21- İşitmedikleri halde, “işittik” diyenler gibi de olmayın.

8/24- Ey iman edenler! Size hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah’ın ve Resûlü’nün çağrısına uyun ve bilin ki, Allah kişi ile kalbi arasına girer. Yine bilin ki, onun huzurunda toplanacaksınız.

9/71- Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar. Namazı dosdoğru kılar, zekâtı verirler. Allah’a ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

BUNLARDA DEVAMI.

Nahl Sûresinin 52 . Ayetinde
Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. İtaat de daima O’na olmalıdır. Öyle iken siz Allah’tan başkasından mı korkuyorsunuz?

Muhammed(*) Sûresinin 21 . Ayetinde
İtaat ve güzel bir söz onlar için daha hayırlıdır. İş ciddileşince Allah’a verdikleri söze bağlı kalsalardı, elbette kendileri için daha iyi olurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt