Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

-- Kur'an- i Kerim Okumanin Fazileti -- (2 Kullanıcı)

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz "Demir paslandigi gibi su kalpler de paslanir." buyurdu.
Ashâb-i Kirâm (r.anhüm) " cilâsi nedir , Yâ Resulallah , " diye sordular. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) : "Kur'an okumak ve ölümü hatirlamaktir." buyurdu.
Ebû Umâme Bâhilî (r.a.) "Kur'an 'i okuyun. Köseler de asili mushaflar sizi magrur etmesin.Kur'an' i içine alan (ezberleyen) kalbe, Allahü Teâlâ azâb etmez." buyurdu.
Hz. Ebû Hüreyre (r.a.) "Kur'ân'i Kerîm hangi evde okunursa , o evde bolluk olur, bereket olur , seytanlar uzaklasir ve oraya melekler gelir.Hangi evde Kur'an okunmazsa , o evde darlik, sikinti, huzursuzluk basgösterir ; rahmet melekleri oradan uzaklasir ve seytanlar orayi istilâ eder. buyurdu.

dilem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm verdiginiz faydali bilgiler icin tesekkür ederim bende yeni ögrenmeye basladim sayilir
cocukken okul tatillerinde gitmistim camiye kuran ögrenmeye daha sonra devam etmedigim icin unutmusum bazi harfleri ama toparlamaya calisiyorum insallah sular seller gibi ögrenirim

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz "Demir paslandigi gibi su kalpler de paslanir." buyurdu.
Ashâb-i Kirâm (r.anhüm) " cilâsi nedir , Yâ Resulallah , " diye sordular. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) : "Kur'an okumak ve ölümü hatirlamaktir." buyurdu.
Ebû Umâme Bâhilî (r.a.) "Kur'an 'i okuyun. Köseler de asili mushaflar sizi magrur etmesin.Kur'an' i içine alan (ezberleyen) kalbe, Allahü Teâlâ azâb etmez." buyurdu.
Hz. Ebû Hüreyre (r.a.) "Kur'ân'i Kerîm hangi evde okunursa , o evde bolluk olur, bereket olur , seytanlar uzaklasir ve oraya melekler gelir.Hangi evde Kur'an okunmazsa , o evde darlik, sikinti, huzursuzluk basgösterir ; rahmet melekleri oradan uzaklasir ve seytanlar orayi istilâ eder. buyurdu.

SELAMUN ALEYKÜM ablacım..
RABBİM RAZI OLSUN SENDEN İNŞAALLAH...

HAYIRLI GECELER...

Sakina

Kayıtlı Kullanıcı
emegine saglik

ALLAH c.c. razi olsun

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm verdiginiz faydali bilgiler icin tesekkür ederim bende yeni ögrenmeye basladim sayilir
cocukken okul tatillerinde gitmistim camiye kuran ögrenmeye daha sonra devam etmedigim icin unutmusum bazi harfleri ama toparlamaya calisiyorum insallah sular seller gibi ögrenirim

Ve aleyna aleykum selam kardesim InsaAllah biran önce Rabbim size de nasip eder ögrenirsiniz Yüce kitabimizi InsaAllahû teâlâ...Rabbim sizde de razi olsun.kainatin efendisine emanet olun InsaAllah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt