Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur'an bilen kardeşlerim bana yardimci olurmusunuz. (2 Kullanıcı)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim bende senin gibi öğrendim tecvid derslerini öğrenene kadar canım çıktı hala takıldığım yerler var aynı sayfayı 35 kere okuyunca ezberleyebiliyorum kafalar dolu biraz zor alıyor allah yardımcın olsun

sağol kardeşim.ben bugün yine o sayfaları ezberlemeye çalışıcam .ama olmuyor yine ezberlemeden kurana geçsem hocaya söylemesem .ne bileyim cerencim kafam karıştı.Allaha emanet ol.bugün biraz çıkıp hava alayım da kendime geleyim.1 aydır evden çıkmıyorum.belki ondan dır.selametle kal kardeşim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm harbi ablacım..
Öncelikle Rabbimiz c.c'den sana mükafatların en güzelini ve en hayırlısını vermesini diliyorum.. Allah c.c'nin kelamını öğrenme yolunda çektiğin tüm meşakkatler, emin ol senin dereceni yükseltecek, sevap haneni dolduracaktır inşallahü Teala.. Can ablacım.. Tecvitte genelde herkes zorlanıyor.. Ben küçüklüğümden itibaren öğretiyorum ve tecvitte genelde herkesin zorlandıını gözlemledimç.. Bu yıl da yine küçük çocuklara öğretmeye çalıştım.. Çoğu zorlandılar.. Yalnız şöyle bir şey tavsiye edebilirim can ablama.. Öğrencilerim, tecvit kurallarını okumaya geldi mi, gayet güzel uyguluyorlar ama bu kuralın hangi kural olduğunu sorduğumda, Arapça'yı telaffuzda zorlandıklarından dolayı kuralı tanımlayamıyorlar ve isimlerini söyleyemiyorlar.. Ama okurken kuralları harfiyyen uyguluyorlar.. Sadece ismen söylemek onlara zor geliyor, fakat nasıl okunması gerektiğini biliyorlar..Ablacım ilk etapta ezbere kafa yormak, biraz zaman kaybı olur, keşke size yakın olsaydım, yardımcı olurdum canım ablam:).. Anlamadan, uygulayamadan yapılan bir ezber, pek de güzel bir netice vermez.. Bilmek ile ezberlemek arasında bir fark vardır..Bilinen şey, zaten insanın ezberindedir, ama her ezberlenen, bilinen bir şey değildir.. Önce bilmeniz ve tanımanız gerekir..Ezber zaten daha sonra kendiliğinden oluyor.Siz kuralı bilin, uygulamaya gayret edin, ismen bilinmesi ise zaten zamanla olacak bir şey.. Siz artık uygulaya uygulaya kendiniz adlandırmaya başlayacaksınız.. Şu an önemli olan okuyabilmenizdir can ablam.. Kuru bir ezber pek bir fayda etmiyor, bunu ben de denedim öğrencilerimde.. Mesela onlara bir konuyu anlattığımda hemen kapıyorlar ama kuralın ismini, uygularken söyleyemiyorlar ama doğru uyguluyorlar.. Kanaatimce bu zamanla yerleşir..Önemli olan önce doğru yapabilmek, kuralın adını, özelliğini ezberlemek değil..Yapamadıktan sonra ezber de bir anlam ifade etmiyor çünkü..

Harbi ablam, imzan süper;) Dualarım seninle inşallah..Güzel haberlerini bekleyeceğim..En Emin'e emanetimsin.. Baki muhabbetle ve daimi dualarımla..B)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm harbi ablacım..

Öncelikle Rabbimiz c.c'den sana mükafatların en güzelini ve en hayırlısını vermesini diliyorum.. Allah c.c'nin kelamını öğrenme yolunda çektiğin tüm meşakkatler, emin ol senin dereceni yükseltecek, sevap haneni dolduracaktır inşallahü Teala.. Can ablacım.. Tecvitte genelde herkes zorlanıyor.. Ben küçüklüğümden itibaren öğretiyorum ve tecvitte genelde herkes zorlanıyor.. Bu yıl da yine küçük çocuklara öğretmeye çalıştım.. Çoğu zorlandılar.. Yalnız şöyle bir şey tavsiye edebilirim can ablama.. Öğrencilerim, tecvit kurallarını okumaya geldi mi, gayet güzel uyguluyorlar ama bu kuralın hangi kural olduğunu sorduğumda, Arapça'yı telaffuzda zorlandıklarından dolayı kuralı tanımlayamıyorlar ve isimlerini söyleyemiyorlar.. Ama okurken kuralları harfiyyen uyguluyorlar.. Sadece ismen söylemek onlara zor geliyor, fakat nasıl okunması gerektiğini biliyorlar..Ablacım ilk etapta ezbere kafa yormak, biraz zaman kaybı olur, keşke size yakın olsaydım, yardımcı olurdum canım ablam:).. Anlamadan, uygulayamadan yapılan bir ezber, pek de güzel bir netice vermez.. Siz kuralı bilin, uygulamaya gayret edin, ismen bilinmesi ise zaten zamanla olacak bir şey.. Siz artık uygulaya uygulaya kendiniz adlandırmaya başlayacaksınız.. Şu an önemli olan okuyabilmenizdir can ablam.. Kuru bir ezber pek bir fayda etmiyor, bunu ben de denedim öğrencilerimde.. Mesela onlara bir konuyu anlattığımda hemen kapıyorlar ama kuralın ismini, uygularken söyleyemiyorlar ama doğru uyguluyorlar.. Kanaatimce bu zamanla yerleşir..Önemli olan önce doğru yapabilmek, kuralın adını, özelliğini ezberlemek değil..Yapamadıktan sonra ezber de bir anlam ifade etmiyor çünkü..

Harbi ablam, imzan süper;) Dualarım seninle inşallah..Güzel haberlerini bekleyeceğim..En Emin'e emanetimsin.. Baki muhabbetle ve daimi dualarımla..B)

Aleyküme selam canım aliyem.

hayır onları ezberlesemde anlamıyorum ki.ama kurana geçirse okuya okuya onlarıda idrak etmiş olurum diye düşünüyorum.tabi karşınızda ki hoca sonuçta ayıp olmasın diye bişeyde demiyorum ne derse onu yapıyorım.yani şimdi tek başıma kurana geçeyim mi aliyem.bu arada hayırlı cumalar.evet imzamı bende çok seviyorum:a12:selametle kal kardeşim

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
benim hocam evde öğretiyor kendi evi değil bir ev tutulmuş herkes orda toplanıp sırayla dersini veriyor bende tam kurana geçtim tatile girdi ama ramazanda okumasamda takip edeceğim ne kadar olsa faydası olur heralde ekimdede derslerimiz başlıyor inşallah bu sene hatim edicem birde bize hoca hayrat neşriyatın kuranını aldırdı harfler daha belirgin diye umarım sende biran önce okumaya başlarsın hayırlı cumalar

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
benim hocam evde öğretiyor kendi evi değil bir ev tutulmuş herkes orda toplanıp sırayla dersini veriyor bende tam kurana geçtim tatile girdi ama ramazanda okumasamda takip edeceğim ne kadar olsa faydası olur heralde ekimdede derslerimiz başlıyor inşallah bu sene hatim edicem birde bize hoca hayrat neşriyatın kuranını aldırdı harfler daha belirgin diye umarım sende biran önce okumaya başlarsın hayırlı cumalar

benim hocamda evde öğretiyor.40 öğrenci var.kışında başka yere giderim.sanada hayırlı cumalar

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
sn mahsun kul,
bunlar tecvit kuralları denen sayfalar. bir Arabın, 'kendi dilinde okunan bir kitabı en rahat anlamasını sağlayıcı şeyler' olarak düşünmek sanırım yanlış olmaz evet yanlış olur..bunları. Hocanızın hassasiyeti onu ilgilendirir. fakat onlarsız da Kuran okunur.okunamaz. bazı yerlerde mana bozulur.. düşünün ki "geliyorum" yerine "geliyom" dediniz. o kadar basit değil.. buna benzetirsek, anlamı bozmadığı sürece yaa bozduğu yerlerde ne olacak Allah katında değerli olacağını düşünüyorum. Yanlış okuma korkusuyla okumamak da çok iyi değil. tabi ki okumamak iyi değil..doğrusunu öğrenip hemen okumak gerek Allah, çok merhametlidir. Sizin iyi niyetinizi herkesten daha iyi bilir. İçinizi rahat tutun.

Haddime değil ama, Kuran bilen başkası gözetiminde okursanız o 8 sayfayı ezberlemeden, hatalarınızı azaltmaya başlarsınız. Onları ezberlemek de birden elbette zor olur. Gözetmeniniz belli aralıklarla ,ama ilerdeki bir zamanda bence, bu kuralları öğretebilir. Böylece Kutlu Kelam'ı daha süsleyerek okumuş olursunuz. tecvid kur'anın süsü değildir..kur'an'nın bir parçasıdır..tecvidsiz okumak bir çok yerde manayı bozar..örneğin "sekte" kıyamet suresinde sekte yapmanız yerde yapmazsanız.."hani bunu iyileştirecek doktor nerede" diyeceğiniz yerde "hani bunu iyileştirecek çorbacı nerede" demiş olursunuzbu şekilde namazda okusanız namazınız bozulur.. vb.

Allah kabul etsin..

tek başınıza olmamanız,yanınızda bilen birinin olması daha iyi olur. Bu korkunuz, eski alışkanlıklardan kaynaklanabilir. öcüleştirilmiş dini değerler bize 'mükemmel şekilde yapmayınca ateş olarak dönecek şeyler' olarak tanıtılmış, burada büyük bir ukalalık söz konusu sizin ilmi durumunuz nedir bilmiyorum lakin söylemleriniz pek hoş değil...bilerek ya da bilmeyerek. Konu bu değil. Siz güzel bir niyetle okuma gayreti içinde olduğunuz kitabın sahibine güvenin. O'nun merhametine en büyük delillerden biri bence suçluları anında cezalandırmama kuralı. pişmanlığı ya da ahireti bekliyor. nadiren de dünyada veriyor cezayı. Açın ve biriyle birlikte hece hece de olsa okuyun. Kendinizi suçlu hissedip korkmak yerine, daha iyi okumaya doğru yol aldığınızdan emin şekilde sevinin..
öyle misaller veriyorsunuz ki akıllara zarar..az şoförlüğü olan birine verin arabayı istanbul trafiğine çıkarın..yavaş yavaş öğrenirsin deyin ne kadar mantıklı..?
CD'ler ise kesinlikle kendinizi kıyaslayacağınız şeyler değil. O okuyanlar üstatları bu işin. Gönül rahatlığıyla kendinizi üzmeyiniz. Cd'ler ölçü değil.

Selametle..

selamün aleyküm mahsun kul hanımefendi..

böyle her işinize burnumuzu sokuyor gibi oluyor ama kusura bakmayın müdahale etmeden geçemedim....yukarıda verdiğim cevaplardan ne demek istediğimi anlamışsınızdır lakin ben yinede özetleyeyim...

siz bu husus ta hocanız ne diyorsa öyle yapın..tecvid öğrenmeden yarım bir ağızla kur'an okumaya başlamayın...zira bu şekilde başlarsanız daha sonra tecvid, mahreç, talim, öğrendiğinizde dilinizi düzeltmeniz çok zor olur...çok sıkıntı yaşarsınız..önce tecvid mahreç öğrenin..kur'an okumak için acele etmeyin.. acele edinde tam öğrenmeden yarım yamalak bir ucundan başlayayım diye acele etmeyin..bunda da biraz şeytanın parmağı var..bir an önce kur'an başlatıp, hocayla alakanızı kesecek..size 20 senedir kur'an okutmayan şeytan..ne olduda hemen acele acele kur'an okumanızı istiyor...?

haa bu dediğime sakın kırılmayın.."şeytan değil, ben okumak istiyorum sen bana ne diyorsun" demeyin..inanın bana bu hususta çok şeye şahidim..şeytan insana kur'an da okutur,,namazda kıldırır hatta teheccüde bile kaldırır...lakin sonu hep hüsran..

hocanızı dinleyin...önce tecvid, mahreç ondan sonra kur'an okursunuz..ayrıcaa siz allah rızası için kur'an okumayacakmısınız..evet o halde allah sizin tecvid okumanızdan da mahreç okumanızdan da cüz okumanızdan da razı..mevlanın razı olduğu bir yoldasınız. bir adım ileride olsanız da mevla razı, bir adım geride olsanızda....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Aleyküme selam canım aliyem.

hayır onları ezberlesemde anlamıyorum ki.ama kurana geçirse okuya okuya onlarıda idrak etmiş olurum diye düşünüyorum.tabi karşınızda ki hoca sonuçta ayıp olmasın diye bişeyde demiyorum ne derse onu yapıyorım.yani şimdi tek başıma kurana geçeyim mi aliyem.bu arada hayırlı cumalar.evet imzamı bende çok seviyorum:a12:selametle kal kardeşim

Anlıyorum canım ablam durumu.. Yapacağına inanıyorum can ablam..

Senin de Cuman, hayırlı ve bereketli geçsin, duaların, dualarım makbul olsun inşallah.. En Emin'e emanetimsin..B)B)B)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm mahsun kul hanımefendi..

böyle her işinize burnumuzu sokuyor gibi oluyor ama kusura bakmayın müdahale etmeden geçemedim....yukarıda verdiğim cevaplardan ne demek istediğimi anlamışsınızdır lakin ben yinede özetleyeyim...

siz bu husus ta hocanız ne diyorsa öyle yapın..tecvid öğrenmeden yarım bir ağızla kur'an okumaya başlamayın...zira bu şekilde başlarsanız daha sonra tecvid, mahreç, talim, öğrendiğinizde dilinizi düzeltmeniz çok zor olur...çok sıkıntı yaşarsınız..önce tecvid mahreç öğrenin..kur'an okumak için acele etmeyin.. acele edinde tam öğrenmeden yarım yamalak bir ucundan başlayayım diye acele etmeyin..bunda da biraz şeytanın parmağı var..bir an önce kur'an başlatıp, hocayla alakanızı kesecek..size 20 senedir kur'an okutmayan şeytan..ne olduda hemen acele acele kur'an okumanızı istiyor...?

haa bu dediğime sakın kırılmayın.."şeytan değil, ben okumak istiyorum sen bana ne diyorsun" demeyin..inanın bana bu hususta çok şeye şahidim..şeytan insana kur'an da okutur,,namazda kıldırır hatta teheccüde bile kaldırır...lakin sonu hep hüsran..

hocanızı dinleyin...önce tecvid, mahreç ondan sonra kur'an okursunuz..ayrıcaa siz allah rızası için kur'an okumayacakmısınız..evet o halde allah sizin tecvid okumanızdan da mahreç okumanızdan da cüz okumanızdan da razı..mevlanın razı olduğu bir yoldasınız. bir adım ileride olsanız da mevla razı, bir adım geride olsanızda....
Aleyküme selam.estağfirullah olur mu öyle şey.ben zaten fikir almak için konuyu açtım.Allah razı olsun.evet acele ediyorum çünkü bir sebebi var.bir rüya gördüm ama anlatamam.o yüzden bir an önce okumak istiyorum da.peki o zaman hocayla devam edelim inşallah.cd den de takip ederim.olmazsa kışın başka yerlerde açılıcakmış.onlarada giderim.Rabbim yolunda bizi yalnız bırakmasın inşallah.Rabbime emanet olun kardeşim.

s_ali_h

Kayıtlı Kullanıcı

tecvid öğrenmeden yarım bir ağızla kur'an okumaya başlamayın...zira bu şekilde başlarsanız daha sonra tecvid, mahreç, talim, öğrendiğinizde dilinizi düzeltmeniz çok zor olur... olmaz hanım efendi kendimden biliyorum

tam öğrenmeden yarım yamalak bir ucundan başlayayım diye acele etmeyin..bunda da biraz şeytanın parmağı var..bir an önce kur'an başlatıp, hocayla alakanızı kesecek..size 20 senedir kur'an okutmayan şeytan..ne olduda hemen acele acele kur'an okumanızı istiyor...?şeytanın neyde parmağı olduğunu biz bilemeyiz. belki de sizin sinirinizde parmağı var ve bayanın okumasına engel oluyor. ne malum?? bence bilmediğimizi söylemek daha doğru. tek başınıza okumayın hanım efendi,bir bilen olsun yanınızda. burada şeytanın hocayla alakanızı kesmek istemesi ihtimali fazla kötümser.böyle bir tavsiyeyi de ben söylemedim zaten.

haa bu dediğime sakın kırılmayın.."şeytan değil, ben okumak istiyorum sen bana ne diyorsun" demeyin..inanın bana bu hususta çok şeye şahidim..şeytan insana kur'an da okutur,,namazda kıldırır hatta teheccüde bile kaldırır...lakin sonu hep hüsran..HEP hüsran.. fazla iddialı olduğunuzu görüyorum.

İshak yakup bey; maalesef yazdıklarınızla aynı fikirde olanların sayısı daha fazla olsaydı çağımızın müslümanları dinlerinden iyice soğurdu.
bir Arabın, 'kendi dilinde okunan bir kitabı en rahat anlamasını sağlayıcı şeyler' olarak düşünmek sanırım yanlış olmaz, dedim. olur dediniz. ortada neden yok. kalıplaşmış fikirleriniz var. Kuran arapça indirilmiştir. Bir arap nasıl kendi dilinde bir kitap okuyorsa; Kuran'ı da öylece okur. Fark, Kuran'ın eşsiz belagati,üslubu,içeriği...'dir. İlahî oluşudur. Tecvit anlamı bozmadığı sürece olmasa da olur dedim. yok olmaz diyorsunuz. anlamı bozarsa ne olur ya, diyorsunuz. Sizin mantığınız gerçekten dinin 'zorluklar bütünü' olarak görülmesine neden olabiliyor. verdiğim örnekleri maksatlı yorumladığınızı görüyorum.

öcüleştirilmiş dini değerler bize 'mükemmel şekilde yapmayınca ateş olarak dönecek şeyler' olarak tanıtılmış, dedim. ukalaca olsa da yazım, sizin cevabınız da hiç nazik sayılmaz. aynene böyle düşünüyorum ve konuşuyorum. 'Cehennemde kaç tane zebani kaç farklı işkence yöntemiyle kaç yüz yıl insana nasıl acı verir' eğitim modeliyle, korkutarak; her şeyi suç ve ceza penceresinden tanıtmaktır bu. Tecvit olmadan Kuran okuyunuz derim herkese. Lakin tek başınıza değil. Anlam bozulursa da şartlarınızı sizden daha iyi bilen, niyetlerinizi herkesten daha doğru okuyan Rabbimiz affedecektir. O, kullarının ezber sayfalarında kaybolmalarını; kitabının yanlışlarla da olsa severek okunmasına değişmez diye inanıyorum.

Peki, İstanbul trafiğine acemi şoförün çıkmasındaki tehlikeyle, Kuran'ı okurken yapılabilecek hataları kıyas yoluyla benzetmeniz sizce tutarlı bir misal mi? Trafikte başka insanlara zarar verebilirsiniz. Kendinize zarar verebilirsiniz. Araca zarar verebilirsiniz. Çevreye(belediyeye) zarar verebilirsiniz. ANCAK, Kuran hatasında; başka insanlara, kendinize, Kuran'ın kendisine, O'nun sahibine zarar verebilmeniz mümkün mü? Diyebilirsiniz ki günaha girerek kendine zarar verir kişi. Orda durmak gerekir. 'Günah!' fetvasını vermek o kadar kolay değil. Tekrar ediyorum ki, Allah kitabını okuyan kullarının istekli/hevesli/severek okumalarını; acaba hangi kuralı ihlal ettim gerginliğiyle meşakkatle okumaya tercih eder. Şu kesindir ki, en doğrusu ve güzeli tüm kuralları uygulayarak okumaktır. Ama bunun için oturup 8 sayfa bilgiyi hıfzetmeye mecburiyet yoktur. Kurallar pekala adları bilinmese de uygulanır. Ben tecvit kurallarını uyguluyorum, gerekirse nasıl uygulanacağını da öğretebilirim birine; fakat adları akademik bilgisi olanlara daha lazım diyorum.

Sn yakup ishak bey,
yanlışları ve karşılığındaki cezaları ortaya dökerek insanlara bir şey öğretmekten çok; doğrusunu ve mükafatını anlatmamız daha doğrudur. Günümüz müslümanlarına bu gerektir. Kuran'ın tecvitsiz okunamayacağını söyleyerek kimseyi "kolaylaştırınız,zorlaştırmayınız" hadisi şerifine muhalif bir tutumla engellemeyelim.

Selametle..

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
İshak yakup bey; maalesef yazdıklarınızla aynı fikirde olanların sayısı daha fazla olsaydı çağımızın müslümanları dinlerinden iyice soğurdu.
bir Arabın, 'kendi dilinde okunan bir kitabı en rahat anlamasını sağlayıcı şeyler' olarak düşünmek sanırım yanlış olmaz, dedim. olur dediniz. ortada neden yok. kalıplaşmış fikirleriniz var. Kuran arapça indirilmiştir. Bir arap nasıl kendi dilinde bir kitap okuyorsa; Kuran'ı da öylece okur. Fark, Kuran'ın eşsiz belagati,üslubu,içeriği...'dir. İlahî oluşudur. Tecvit anlamı bozmadığı sürece olmasa da olur dedim. yok olmaz diyorsunuz. anlamı bozarsa ne olur ya, diyorsunuz. Sizin mantığınız gerçekten dinin 'zorluklar bütünü' olarak görülmesine neden olabiliyor. verdiğim örnekleri maksatlı yorumladığınızı görüyorum.

öcüleştirilmiş dini değerler bize 'mükemmel şekilde yapmayınca ateş olarak dönecek şeyler' olarak tanıtılmış, dedim. ukalaca olsa da yazım, sizin cevabınız da hiç nazik sayılmaz. aynene böyle düşünüyorum ve konuşuyorum. 'Cehennemde kaç tane zebani kaç farklı işkence yöntemiyle kaç yüz yıl insana nasıl acı verir' eğitim modeliyle, korkutarak; her şeyi suç ve ceza penceresinden tanıtmaktır bu. Tecvit olmadan Kuran okuyunuz derim herkese. Lakin tek başınıza değil. Anlam bozulursa da şartlarınızı sizden daha iyi bilen, niyetlerinizi herkesten daha doğru okuyan Rabbimiz affedecektir. O, kullarının ezber sayfalarında kaybolmalarını; kitabının yanlışlarla da olsa severek okunmasına değişmez diye inanıyorum.

Peki, İstanbul trafiğine acemi şoförün çıkmasındaki tehlikeyle, Kuran'ı okurken yapılabilecek hataları kıyas yoluyla benzetmeniz sizce tutarlı bir misal mi? Trafikte başka insanlara zarar verebilirsiniz. Kendinize zarar verebilirsiniz. Araca zarar verebilirsiniz. Çevreye(belediyeye) zarar verebilirsiniz. ANCAK, Kuran hatasında; başka insanlara, kendinize, Kuran'ın kendisine, O'nun sahibine zarar verebilmeniz mümkün mü? Diyebilirsiniz ki günaha girerek kendine zarar verir kişi. Orda durmak gerekir. 'Günah!' fetvasını vermek o kadar kolay değil. Tekrar ediyorum ki, Allah kitabını okuyan kullarının istekli/hevesli/severek okumalarını; acaba hangi kuralı ihlal ettim gerginliğiyle meşakkatle okumaya tercih eder. Şu kesindir ki, en doğrusu ve güzeli tüm kuralları uygulayarak okumaktır. Ama bunun için oturup 8 sayfa bilgiyi hıfzetmeye mecburiyet yoktur. Kurallar pekala adları bilinmese de uygulanır. Ben tecvit kurallarını uyguluyorum, gerekirse nasıl uygulanacağını da öğretebilirim birine; fakat adları akademik bilgisi olanlara daha lazım diyorum.

Sn yakup ishak bey,
yanlışları ve karşılığındaki cezaları ortaya dökerek insanlara bir şey öğretmekten çok; doğrusunu ve mükafatını anlatmamız daha doğrudur. Günümüz müslümanlarına bu gerektir. Kuran'ın tecvitsiz okunamayacağını söyleyerek kimseyi "kolaylaştırınız,zorlaştırmayınız" hadisi şerifine muhalif bir tutumla engellemeyelim.

Selametle..

Ve ıbadür rahmanillezıne yemşune alel erdı hevnev ve iza hatabehümül cahilune kalu selama

size de selam olsun...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
ben şimdi çok üzüldüm konuyu açtığım için.benim yüzümden tartışıyorsunuz.keşke açmasaydım.

s_ali_h

Kayıtlı Kullanıcı
:-D
Gülmek istiyorum. İşte bu tam da bir 'kendini yüceltme' örneğiydi. Alîm olan Allah,
herkesin niyetini zerreciklerine kadar biliyor sn ishakyakup, merak etmeyin.

s_ali_h

Kayıtlı Kullanıcı
mahsun olmayın ablacığım,
sadece Allah'ın gazabından çok rahmetinin olduğunu bilin.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.anlatmıcaktım ama siz böyle tartışınca anlatma gereği hisssttim.bakalım bu cahil hiçbirşeyi bilmeyen kardeşinizin yaşadığı olayı nasıl yorumlıcaksınız.

geçen yıl ramazan ayında kendi kendimi bulmaya çalıştığım ,maneviyatımı bulmaya çalıştığım ama nerden nasıl yardım alacağımı bilemediğim,önüme gelen doğru yanlış kitapları okuyarak Rabbimi tanımaya çalıştığım zamanlarda namaza tam olarak başladığım.ama hep yanlış kılıyordum,duaları bile tam bilmiyordum.elime geçen gül yasin kitabını okumaya başladım.ama hangi duayı adabına göre okunduğunu bile bilmiyordum.hepde sayılar vardı.şu dua bu kadar okuncak bu dua şu kadar olcak.çok üzülüyordum.baktım olcak gibi değil ,gece yarısı içimden nasıl geliyorsa öyle dua ettim.bildiğim ,hissettiğim tek şey vardı.RABBİM,RABBİM .dünyaya gelme amacımız büyük bir sınavmış.kapına geldim kapından çevirme Allahım.yardım alabileceğim kimsem yok beni bu yolda yalnız bırakma dedim.işte o gece yatağa uzandığımda bedenimin uyuştuğunu hissettim.sadece ses duydum başını ört diye.elime aldığım yemeniyle başımı örttüm.o an anlatılmaz.ordan yemeniyi nasıl aldım şuursuzca hatırlamıyorum.3 kişinin bana yaklaştığını gördüm ama yüzlerini göremedim.içlerin den biri ben Hz.Ali yim dedi.kardeşlerimle sana dua etmeye geldik korkma .(bunlar 2-3dak içinde oldu)ama bundan sonra bu yolda kendi azminle yürüceksin deyip 10sn fazla değil uykuya daldım ondan sonra kendime geldim.annem uyanınca benim yüzüme bakınca çığlık attı.bembeyaz olmuşum.onlar kuran sana ağır geldi diye yorumladı ama ben öyle algılamadım tabiki.Rabbim yol gösterdi.daha sonrada kapandım zaten.

şimdi siz bunu nasıl yorumlarsınız bilmiyorum ama ben şöyle yorumladım.evet bilmiyordun Rabbim dualarını kabul etti.ama bundan sonra da bu yolda ilim sahibi olman senin elinde.elimden geleni değil fazlasını yapmak zorundayım.

bu rüyamı anlatmıcaktım,birdaha da göremezsin derlerdi.Allaha emanet olun.

s_ali_h

Kayıtlı Kullanıcı
Anlattığınız rüyanın hayırlı neticelere gebe olmasını dilerim,
Allah'a emanet olunuz..

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim
siz şimdi yeni yeni korkarak okumaya başladınız ya korkmayın sakın okuyun.okudukça kendi hatanızı kendiniz görüp düzelticeksiniz inşallah.rabbim kabul buyurur.ve
sizin bu yeni okumaya başalamanız bu korkunuz yarım eksik halleriniz,bir bebeğin yeni yeni konuşmaya başladığında ailesini nasıl hoşuna gider nasıl heycanlandırırsa ,rabbimizinde öyle hoşuna gidermiş.bende yeni başladım sayılır.hatim tamamlamak üzereyim inşallah.başşlarda acaiip korktum ki halende öyle,ama okudukça açıldım,açıldıkca acaip bi haz aldım şimdi yemek geliyo kitabımı içimden okadar tat alıyorum.sizde başlayın inşallah ozaman hak vericesiniz bana.rabbim eksiklerinizi tam sayıp kabul buyursun inşallah.selametle rabbimize emanet olun

susuz123

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba mahsun kul benim hocam derdiki sen yeterki oku kimin okuması kabul olacağı belli degildir.saygılarımla

WEBMASTER

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.paylasim-turkey.org
anlattıklarına bakalırsa kardeşim çok güzel bir rüya görmüşsün.Hz Ali (R.A) ilim irfan sahibi kişi.benim düşünceme göre senin ilimle cok uğrasman gerekli kardesim.bence bu rüyanın üstünde biraz daha durmalı ve değerlendirmesin.Allah bana da böle güzel bir rüya görme nasip etsin.

Amin.

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.anlatmıcaktım ama siz böyle tartışınca anlatma gereği hisssttim.bakalım bu cahil hiçbirşeyi bilmeyen kardeşinizin yaşadığı olayı nasıl yorumlıcaksınız.

geçen yıl ramazan ayında kendi kendimi bulmaya çalıştığım ,maneviyatımı bulmaya çalıştığım ama nerden nasıl yardım alacağımı bilemediğim,önüme gelen doğru yanlış kitapları okuyarak Rabbimi tanımaya çalıştığım zamanlarda namaza tam olarak başladığım.ama hep yanlış kılıyordum,duaları bile tam bilmiyordum.elime geçen gül yasin kitabını okumaya başladım.ama hangi duayı adabına göre okunduğunu bile bilmiyordum.hepde sayılar vardı.şu dua bu kadar okuncak bu dua şu kadar olcak.çok üzülüyordum.baktım olcak gibi değil ,gece yarısı içimden nasıl geliyorsa öyle dua ettim.bildiğim ,hissettiğim tek şey vardı.RABBİM,RABBİM .dünyaya gelme amacımız büyük bir sınavmış.kapına geldim kapından çevirme Allahım.yardım alabileceğim kimsem yok beni bu yolda yalnız bırakma dedim.işte o gece yatağa uzandığımda bedenimin uyuştuğunu hissettim.sadece ses duydum başını ört diye.elime aldığım yemeniyle başımı örttüm.o an anlatılmaz.ordan yemeniyi nasıl aldım şuursuzca hatırlamıyorum.3 kişinin bana yaklaştığını gördüm ama yüzlerini göremedim.içlerin den biri ben Hz.Ali yim dedi.kardeşlerimle sana dua etmeye geldik korkma .(bunlar 2-3dak içinde oldu)ama bundan sonra bu yolda kendi azminle yürüceksin deyip 10sn fazla değil uykuya daldım ondan sonra kendime geldim.annem uyanınca benim yüzüme bakınca çığlık attı.bembeyaz olmuşum.onlar kuran sana ağır geldi diye yorumladı ama ben öyle algılamadım tabiki.Rabbim yol gösterdi.daha sonrada kapandım zaten.

şimdi siz bunu nasıl yorumlarsınız bilmiyorum ama ben şöyle yorumladım.evet bilmiyordun Rabbim dualarını kabul etti.ama bundan sonra da bu yolda ilim sahibi olman senin elinde.elimden geleni değil fazlasını yapmak zorundayım.

bu rüyamı anlatmıcaktım,birdaha da göremezsin derlerdi.Allaha emanet olun.
sealamün aleyküm canim cok güzel bir rüya görmüsün bu senin kalbinin tertemiz bir sekilde allaha yakin olmak niyetiyle secdeye varip dua etmanden ileri geldi sanirim rabbim biz kullarin ne kadar icten.kalbten veya sadece öylesine dua etdigimizi biliyor senin dualarinin karsiligini allahim ruyada göstermis dilerim bu sekilde devam edersin bak sana hz ali r.a rüyada görmenin anlamini ekliyorum rabbim senin göylüne göre versin ne dilgin muradin varsa allaha emanet ol.:a12:Rüyada Hazreti Aliyi görmek çok iyi bir rüya olarak yorumlanir. Onu görmek müjde haberidir. Hz. Ali efendimizi görmek, düsmanlara galip gelmeye, dinde kuvvete ve cömertlige isaret eder. Bu rüyayi alim birisi görürse ilminin artmasina da isaret eder. Rüyada Hz.Ali (R.A.)yi görmek, düsmanlara galip gelmeye isaret eder. Rüyada Hz.Ali (R.A.)yi gören kimse, ilim, bol rizik, secaat ve takva sahibi olur. Hz. Ali (R.A.)nin diri oldugunu gören kimseye, halk tarafindan hased edilir. Emirleri yerine getirilir ve sünneti seniyyeye ittiba eder.Bir kimse rüyada, Hz.Ali (R.A.)yi yasli ve silahli oldugunu görse, rüya sahibi büyük bir rütbeye eris

muallime1

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
sanırım biraz gecikmiş bir cevap ama.yinede belki aynı konu hakkında sıkıntısı olan kardeşlerimize yardımcı olması açısından yazmak istedim.14 senedir kuranı kerim öğretiyorum.ve tecvidi her zaman kuranı kerime geçtikten sonra öğretmeye başlarım.çünkü öğrenci ilk geçiş sırasında zaten kelimeler ile harfler ile tanışacak ve zorlanacaktır.eğer tecvidi de yüklersek onun öğrenmesi zorlaşır.bu yüzden kuranı kerimden bir kaç sayfa okumadan tecvide geçmeyiz.hatta imam hatip lisesi müfredatında tecvidin öğrenilmesi öğrencinin bir senesine dağıtılır.öğrenilen tecvid uygulanır.sorun kalmayınca bir diğerine geçilir.o yüzden tecvid olmaksızın başlamanın bir sakıncası yok.ancak uzun süre tecvidsiz okursanız bu sizde kalıplaşır.bu seferde tecvid uygulaması sizi zorlayabilir.dengeyi kurmanız gerekir.allah kolaylık versin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt