Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

::Kulluğum Sultanlığımdır ::: (2 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Hatırlıyorum, bir tanıdığım

'Niçin namaz kılıyorsun?' diye sormuştu da hemen cevap vermek yerine, başka bir soruyla mukabele etmiştim: 'İlletini mi öğrenmek istiyorsun, hikmetini mi?' Şaşırmış, 'bu ne demek oluyor' demişti. Şöyle bir açıklama yapmıştım: 'İllet, hakiki sebep demektir. Hikmet ise, gözetilen fayda ve menfaat.'

'Şu halde illeti nedir?'

'İlâhî emir, sadece emredildiği için kılıyorum.'

'Ya hikmeti?'

'Saymakla bitmez. Ben, hemen aklıma gelenleri söyleyeyim. Herşeyden önce, cehennem ateşinin kalkanı, kabir azâbının siperi ve cennet kapılarının anahtarıdır. Ebedî saadet, onun sonsuza uzanan bir meyvesidir.

Namaz kalbe gıda, rûha şifa, bedene sıhhat, vicdana ölçü, akla istikâmet, iradeye kuvvet ve duygulara intizam verir.

Namaz, hayatı disiplin altına alır, günahtan korur, manevî kirleri temizler. Ruh, onunla nefes alır, huzur bulur, sükûna erer, Rabbine yönelir. Mânevî yükselişin merdivenidir namaz; bütün ibadetlerin özüdür.

Ancak bunların hiçbiri olmasaydı bile ben namazımı yine kılacaktım. Çünkü, faydalar teşvik edici olabilir, fakat asla hakiki sebep olamaz. Önce istenilmez, belki sonra verilir.'

O zaman söyleyemedim, dostuma şunları da söylemek isterdim:

'Namaz îmânımın ifadesidir, acizliğimin, zayıflığımın, çaresizliğimin, kısacası kulluğumun itirafıdır.

Namaz gözümün nuru, gönlümün gözbebeğidir. Dünyam onunla aydınlandı, hakikatı onun ışığıyla gördüm, diğer varlıkların ibadetlerini onun ilhâmıyla bildim.

Secdedeki zilletimde izzetimi bulmuşum. Allah'a baş eğişim, başkasına baş eğmeyeceğime dair yeminimdir. Alnım yeri öperken, rûhum da beni sayısız ni'metlerle yaşatan rahmet elini öpmektedir.

Namazda ben âlem olurum, âlem de ben olur. Yüce divanda kâinatın sözcülüğünü ederim. Dilsiz varlıklar benim dilimde dile gelir.

Seccade tahtım, secde saltanâtım... ve kulluğum sultanlığımdır.'

ömer sevinçligül

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim nasıl da güzel yazmış.......KULLUĞUM SULTANLIĞIMDIR...ALLAHım bizlere daima o tahtta sultan olmayı nasip etsin inşaallah...emeğinize sağlık...hayırlı akşamlar...

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
[
selamun aleyküm kardeşim Allah razı olsun ne kadar güzel bir yazı . ... Rabbim tüm müslüman kardeşlerimize Hakkıyla Kul olmayı Nasip etsin Allaha emanet olun selametle...

gözümün nuru gönlümün huzuru NAMAZ

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ALLAH razı olsun kardeşim nasıl da güzel yazmış.......KULLUĞUM SULTANLIĞIMDIR...ALLAHım bizlere daima o tahtta sultan olmayı nasip etsin inşaallah...emeğinize sağlık...hayırlı akşamlar...

sagolun kardeşim ,insan hakkıyla mevlasına kul olursa zaten dünyada sultandır,inşallah o kullardan oluruz. hayırla kalın

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
[
selamun aleyküm kardeşim Allah razı olsun ne kadar güzel bir yazı . ... Rabbim tüm müslüman kardeşlerimize Hakkıyla Kul olmayı Nasip etsin Allaha emanet olun selametle...

gözümün nuru gönlümün huzuru NAMAZ

aleyküm selam; saolsın kardeşim begendiginize sevindim.selametle

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Allah'a baş eğişim, başkasına baş eğmeyeceğime dair yeminimdir. Alnım yeri öperken, rûhum da beni sayısız ni'metlerle yaşatan rahmet elini öpmektedir.

Selamün Aleyküm kardeşim.Mükemmel bir paylaşımdı. Emeğinize sağlık. Rabbimiz c.c tesirli kılsın inşallah.Kulluğumuzun gereği olarak yalnızca Rabbimiz c.c'den yardım diliyor ve yalnız ona tevekkül ediyoruz. Yalnıca O'na kuluz.. Bundan büyük özgürlük, bundan âla sultanlık olamaz. Bu özgürlük öylesine güzel ki, her türlü toplumsal ilişkilerde ve bireysellikte bizleri esaretten ve mahkumiyetten koruyor, kurtarıyor elhamdülillah.. Rabbimiz c.c'nin eşref-i mahlukat olarak yarattığı insana, verdiği en büyük lütüf; yalnızca kendisine kulluk edilmesini istemesidir.. Namazlarımızla da bu ''sultanlığı'' pekiştiriyoruz inşallah..Kulluğun ve huzurun miracı namazlarla bu özgürlüğü, huzuru ve ayrıcalığı hissedenlerden olmak duası ile..Allah c.c razı olsun. Selam ve dua ile.

aleyküm selam kardeşim sagolun begendiginize sevindim .
namaz ,sancıma ilaç ,yanık yerime merhem;
onsuz,ebedi hayat benim olsa istemem!
hayırla kalın

elmedja

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH SIZDEN RAZI OLSUN NE GUZEL YAZMISINIZ OYLE...
KESKE BIZDE ASHAP GIBI NAMAZ KILABILSEK...
KESKE ONLAR GIBI KAYIRSIZ CANI GONULDEN IBADET EDEBILSEK...
AMA OYLE BIR DEVIRE GELDIK KI NEFIS BIR YANDAN SEYTAN BIR YANDAN HELE BIRDE INSANN SEYTANLAR VARKI ONLARDAN HEM NEFIS KORKAR HEMDE SEYTAN....

ALLAH A EMANET OLUN...SELAM VE DUA İLE...:H

AHRAM

Kayıtlı Kullanıcı
Allahim :rabbimiz Sensin Bagislayan Bagisliyack Olan Merhamet Sahibi Sensin Bizleri Sana Ruhlar Aleminde Toplandigimiz O Ilk Sorunda Ben Sizin Rabbiniz Degilmiyim Dediginde Bizlerde Sensin Ya Rabbim Dedik Bu Dünyada Da Orda Verdigimiz Söz üzerine Sana Karsi Ahdimiz De Ve Vaadimizde Duran O Söz üzerine Sana Bagli Kalp Ile Ask Ile Yanan Hayirli Kullarindan Eyle Bizleri Bagisla Rizana Vasil Eyle Amin..kardeslerim Allah Hepimize Hak Ve Hikmet Sahibi Kullarindan Eylesin Burda Yazilanlari Göz Attik Masallah Hepsi Guzel Saygilarimla..ahram

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Allahim :rabbimiz Sensin Bagislayan Bagisliyack Olan Merhamet Sahibi Sensin Bizleri Sana Ruhlar Aleminde Toplandigimiz O Ilk Sorunda Ben Sizin Rabbiniz Degilmiyim Dediginde Bizlerde Sensin Ya Rabbim Dedik Bu Dünyada Da Orda Verdigimiz Söz üzerine Sana Karsi Ahdimiz De Ve Vaadimizde Duran O Söz üzerine Sana Bagli Kalp Ile Ask Ile Yanan Hayirli Kullarindan Eyle Bizleri Bagisla Rizana Vasil Eyle Amin..kardeslerim Allah Hepimize Hak Ve Hikmet Sahibi Kullarindan Eylesin Burda Yazilanlari Göz Attik Masallah Hepsi Guzel Saygilarimla..ahram
_______teşekkür ederim kardeşim hoş geldiniz
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile_________

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.yüreğinize,ellerinize sağlık.çok güzeldi.allah razı olsun.rabbim sevabınıza yazsın.allaha emanet olun inşallah.

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim Gerçekten çok Güzel Bir Anlatim Paylaştiğin Için Rabbim Razi Olsun. Rabbim Hakkini Vererek Namaz Kilmayi Tüm ümmeti Muhammede Nasip Eylesin. Secdedemizden Bizleri Ayri Koymasin Inşallah. Selam Ve Dua Ile Mülkün Sahibi Rabbimize Emanet Ol Kardeşim

sinanali

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize sağlık bu kitabı daha önce okumuştum gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş.
teşekkürler....

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamun Aleykum Kardeşim Gerçekten çok Güzel Bir Anlatim Paylaştiğin Için Rabbim Razi Olsun. Rabbim Hakkini Vererek Namaz Kilmayi Tüm ümmeti Muhammede Nasip Eylesin. Secdedemizden Bizleri Ayri Koymasin Inşallah. Selam Ve Dua Ile Mülkün Sahibi Rabbimize Emanet Ol Kardeşim

_______aleyküm selam
rabbim sizdende razı olsun inşallah yorumunuz için teşekkür ediyorum
mevlaya emanetsiniz
selam ve dua ile______

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt