mustafa_xtar
Kayıtlı Kullanıcı
RE: Küçük Günahlar Küçükmü Kalır????
ve aleykümselam abicim hakkını helal et dünde yazdım meşguldüm ondan geri dönemedim. Eveet. şimdi asıl meseleye gelelim. Gelecek vadediyorum olabilir
Tabi bi star hele hele bu xtar olursa kendiliğinden doğmaz herhalde bi hocanın elinde eğitilmesi gerekir. Ammaa sizin oralar uzak be abi nasıl gelecem nasıl olacak bu iş
mtekik yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. kardeşim,
paylaşım konusu çok güzel.
müsade ederseniz bu konu ile ilgili bir kaç kelam etmek isterim. Müsade ettiğinizi kabul ederek söze başlıyorum. zaten etmezsende sözümü geri alırım.
Kardeşim, bu konu ile ilgili olarak yıllar önce okuduğum mustafa islamoğlu hocamızın iman risalesi adlı eserinde aklımda kalan ve hiçş çıkartmadığım bir alıntı yapmak istiyorum.
Kendileri diyorki,; İnsan kalbi bir savaş meydanıdır, orada her an hak ve batılın savaşı vardır. Kişi allah c.c. kulluk vazifelerini yaptığı zaman orada hak galip gelir ve vücudun diğer uzuvlarınada bu şekilde hükmeder. Ama batıl asla bu savaştan vazgeçmez sürekli taciz atışlarına devam eder, ve surda bir gedik arar. nasıl ki su damla damlaya mermeri deler, oda bu tür taciz atışlarını hep aynı yere yaparak orayı delerek kalee girer. işte burada bahsettiğim taciz atışları küçük günahlardır.
Kişi kalbini bembeyaz düşünelim, bu hali ile kalb hakka yürür onun emrine itaat eder. ama her taciz atışı bu beyaz kalbe bir siah leke bırakır. bu lekeler ne zaman beyazdan daha ağır basarsa, o zaman kalb el değiştirip şeytan ve yandaşlarının eline geçer.
Yani kardeşim, günahın küçüğü tehlikesiz değildir. Çünkü o büyüyünce bizi dinden de çıkarabilir.
Anlatımda bir hatamız olmuşsa affola.
k.s.e.o.
ve aleykümselam tetik abi alem adamsın ya tam benim kafadansın abi
seni ekleyecem inş. veya sen ekle, sen eklemesende ben eklerim zaten, ben seni eklerken sen de beni ekleme, tabiki sen beni eklerken bende seni eklemeyeyim yoksa iş çok sarpa sarar ve ekleşilmiş oluruz
neyse fazla uzatmayayım. geçende fatma hanıma yaptım 2 gr aklım vardı oda gitti ne diyorsun diyordu
Ya şaka bi yana abi Allah senden razı olsun çok güzel yazmışsın sende.
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
selamunaleykum kardeşim,
yaaa bi dur. vaah vaah yazık sıyıtmış bu arkadaş. kimi kimsesi yokmu acaba. Yazııık ben biliyom bununda sorumlusu papa'zzzzzzzzz efendi. arkadaş o buraya gelirse ben deliririm dedi ve delirdi. Ne de olsa mert çocuk. Sözünde durdu. Ahde vefa budur işte.
Kardeşim allah razı olsun sende fena sayılmazsın. Gelecek vaadediyorsun. Tabi iyi bir ustanın elinde.B)B)B)B)B)B)
k.s.e.o.
ve aleykümselam abicim hakkını helal et dünde yazdım meşguldüm ondan geri dönemedim. Eveet. şimdi asıl meseleye gelelim. Gelecek vadediyorum olabilir
Tabi bi star hele hele bu xtar olursa kendiliğinden doğmaz herhalde bi hocanın elinde eğitilmesi gerekir. Ammaa sizin oralar uzak be abi nasıl gelecem nasıl olacak bu iş