Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Küçük Günahlar Küçükmü Kalır???? (2 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Tevbede sebat etmedikçe ve günahları terk etmedikçe ilâhi yardımı ummak doğru olmaz. Allahın rahmet, bereket ve inayeti sonsuzdur ama hesabı ve azabı da şiddetlidir.

Kâmil bir tevbe için büyük günahları terketmek lazım geldiği gibi, küçük günahları da terk etmelidir ve günahların hem zahirde hem de bâtında terki gerekir. Hırs, haset, kötü zan, Ümmet-i Muhammede karşı kin ve nefret gibi içten işlenen günahları, dıştan işlenen günahlar gibi terk etmedikçe insan günahtan kurtulmuş olamaz.

Allah Tealâ: Eğer siz, yasaklandığınız büyük günahlardan sakınırsanız, diğer kusurlarınızı örter, sizi üstün, seçkin bir yere koyarız. (Nisa, 31) buyuruyor.

İbn Hacer Heytemî k.s. Hazretleri, Büyük Günahlar isimli iki ciltlik eserinde dört yüz küsur günah-ı kebairi bildirmiş, hükümlerini arzetmiştir. Küçük günahlar da küçük diyerek fütursuzca işlenirse, büyük günahların vebali içine düşülür.

Rasululah s.a.v. Efendimiz, ashabıyla (Allah onlardan razı olsun) bir vadiye geldi. Ashabına odun toplamalarını söyledi. Oysa görünürde odun yoktu. Ashap, çalı-çırpı dışında çevrede odun göremediklerini söylediler. Rasulullah s.a.v.: Ele geçirdiklerinizi küçük görmeyin, bir kimse üst üste bir şeyler bulup biriktirirken bunların büyüyüp gittiğini görür. buyurduktan sonra şöyle devam etti:
Hayır ve şer cinsi küçük şeyleri de böyle görmelisiniz. Küçük günah küçük günaha, büyük günah büyük günaha katılır. Hayır hayıra, şer de şerre katılıp, bunlar bir araya geldiği zaman büyür, gider. Tek başına olduğu gibi küçük kalmaz.
Şu halde bu çok önemli bir emr-i rabbanîdir.

Onun için İki Cihan Serveri s.a.v. buyurmuştur ki:
Mümin bir kul, işlediği günahı üzerine yıkılacak bir dağ gibi görür, münafık ise bir sinek gibi görür. Günahın küçüklüğüne büyüklüğüne bakmayıp, kime karşı işlendiğine bakmak lazım gelir.

Eğer işlenen günahın kime karşı işlendiği düşünülmez de herkes anlayışına, dünyadaki yaşayışına uyarak çirkin ameller işlerse, başımıza birbirini takip eden bela, musibet ve hastalıklar çöker. Bunun için Kuranda buyurulmuştur ki:
Sizin başınıza gelen belalar kendi ellerinizle yaptıklarınızın karşılığıdır.
İnsanın başına hayır gelirse Allahın rahmetinden, şer gelirse nefsinden, şeytandan, dünyadan olduğu bilinmelidir.

Musibetlere düşen kimse bu musibetleri dünyevî sebeplerle izah edemez. Eğer yakîn sahibi ve şeksiz-şüphesiz Allahın hükümlerine inanmış ise, başına gelen bütün bela ve musibetlerin Allaha karşı işlediği günahtan ve günahlarına tevbe etmeyişinden, günahta ısrar etmesinden ileri geldiğini bilmelidir.

Allah Tealâ Hazretleri, Nuh Aleyhisselamın kavmine hitabıyla bize bildirmektedir ki:
(Nuh) dedi ki: Ey kavmim, gerçekten ben size açık bir uyarıcıyım. (Nuh, 2)
Ayetin tefsirinde; Ey kavmim, itaat etmediğiniz sürece başınıza gelecek azabı beyanla ben sizi korkutucuyum. Eğer isyan ederseniz, helâk edici azabın geleceğini haber vererek sizi Allaha itaat etmeye davet ediyorum. denilmektedir.
Sonraki ayetlerde de Allah Tealâ Hazretleri, Nuh Aleyhisselamın:
Allaha kulluk edin, Ondan korkun ve bana itaat edin ki, günahlarınızı bağışlasın ve sizi belli bir süreye kadar ertelesin. Kuşkusuz Allahın takdir ettiği süre gelince ertelenmez. Eğer bilseydiniz. (Nuh, 3-4) dediğini bildirmektedir.

Cenab-ı Hak iki şeyi vaad buyurmuştur: Birincisi, bütün emirlere uyarak günahlarına tevbe edenlerin kurtuluşa ereceği, ikincisi tevbe edenlerin tehiri mümkün olan bir zamana kadar ecellerinin tehiriyle helâktan ve dünyanın zarar-ziyanından kurtulacağı...

Aksi halde, verilen mühlet ne kadar olursa olsun, insan ilâhi hükümlere uymadıkça, dünya ve ahirette uğrayacağı zarar katidir.

Mehmet ILDIRAR SEMERKAD DERGİSİ

Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu affeder. Şura, 30

Allah bizi affeylesin. Onun merhameti, rahmeti o kadar büyük ki rahmetim gazabımı geçti buyuruyor.
Büyük günahları işlemeyin küçükleri affedecem diyor. Resulullah a.s. şefaatim büyük günahları işleyenlere diyor. Dikkat edelim kardeşler, namaza, oruca, kul hakkına, zinaya, içkiye, kumara, faize, yalancı şahitliğe vb. aklıma gelenler bunlar. Bunlara dikkat edeli gerisi kolay inş.

Ve en önemlisi namaz. Geçenki yazılarda da vardı. Müminlere, imandan sonra ilk sorgu namazdan olacaktır, imanı sağlam, namazı tam olanların sonraki hesapları kolay olacak; diğer amellerindeki kusurların fazla üzerinde durulmayacaktır. İman ve namazdan sonra mizana konacak en güzel amel güzel ahlaktır.
Allah razı olsun yine kafanızı şişirdim.

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Küçük Günahlar Küçükmü Kalır????

NE KAFA ŞİŞİRMESİ KARDEŞİM.OLURMU HİÇ.AKSİNE NE GÜZEL KONULAR YAA BUNLAR.GÜNAH AZAP MÜSİBET AMEL VE ALLAH'IN AFFI MERHAMETİ...TABİİ NAMAZ NAMAZ NAMAZ...

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

Rasullullah s.a.v:ele geçirdiklerinizi küçük görmeyin.Bir kimse üst üstte birşeyler bulup biriktirirken bunlrın büyüyüp gittiğini görür.Ne kadar doğru söylemiş
Bir insanın başına birşey geldimi önce kendini yoklasın.Değrli kardeşim ALLAH razı olsun

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. kardeşim,
paylaşım konusu çok güzel.
müsade ederseniz bu konu ile ilgili bir kaç kelam etmek isterim. Müsade ettiğinizi kabul ederek söze başlıyorum. zaten etmezsende sözümü geri alırım.

Kardeşim, bu konu ile ilgili olarak yıllar önce okuduğum mustafa islamoğlu hocamızın iman risalesi adlı eserinde aklımda kalan ve hiçş çıkartmadığım bir alıntı yapmak istiyorum.
Kendileri diyorki,; İnsan kalbi bir savaş meydanıdır, orada her an hak ve batılın savaşı vardır. Kişi allah c.c. kulluk vazifelerini yaptığı zaman orada hak galip gelir ve vücudun diğer uzuvlarınada bu şekilde hükmeder. Ama batıl asla bu savaştan vazgeçmez sürekli taciz atışlarına devam eder, ve surda bir gedik arar. nasıl ki su damla damlaya mermeri deler, oda bu tür taciz atışlarını hep aynı yere yaparak orayı delerek kalee girer. işte burada bahsettiğim taciz atışları küçük günahlardır.
Kişi kalbini bembeyaz düşünelim, bu hali ile kalb hakka yürür onun emrine itaat eder. ama her taciz atışı bu beyaz kalbe bir siah leke bırakır. bu lekeler ne zaman beyazdan daha ağır basarsa, o zaman kalb el değiştirip şeytan ve yandaşlarının eline geçer.
Yani kardeşim, günahın küçüğü tehlikesiz değildir. Çünkü o büyüyünce bizi dinden de çıkarabilir.
Anlatımda bir hatamız olmuşsa affola.
k.s.e.o.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

Allah Tealâ Eğer siz, yasaklandığınız büyük günahlardan sakınırsanız, diğer kusurlarınızı örter, sizi üstün, seçkin bir yere koyarız. (Nisa, 31) buyuruyor.

İNŞ RABBİM AFFERDER.TEŞEKKÜR EDRİM MUSTAFA BEY.

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

Estağfurullah ne kafa şişirmesi ...
Allah razı olsun, çok değerli konular bilgiler pylaşıyorsunuz bizimle ...
Sağolun, teşekkür ederiz ...

takan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN MUSTAFA BEY
ÇOK GÜZEL KONULAR YAZIYORSUNUZ
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. kardeşim,
müsade ederseniz bu konu ile ilgili bir kaç kelam etmek isterim. Müsade ettiğinizi kabul ederek söze başlıyorum. zaten etmezsende sözümü geri alırım.

Kardeşim, bu konu ile ilgili olarak yıllar önce okuduğum mustafa islamoğlu hocamızın iman risalesi adlı eserinde aklımda kalan ve hiçş çıkartmadığım bir alıntı yapmak istiyorum.
Kendileri diyorki,; İnsan kalbi bir savaş meydanıdır, orada her an hak ve batılın savaşı vardır. Kişi allah c.c. kulluk vazifelerini yaptığı zaman orada hak galip gelir ve vücudun diğer uzuvlarınada bu şekilde hükmeder. Ama batıl asla bu savaştan vazgeçmez sürekli taciz atışlarına devam eder, ve surda bir gedik arar. nasıl ki su damla damlaya mermeri deler, oda bu tür taciz atışlarını hep aynı yere yaparak orayı delerek kalee girer. işte burada bahsettiğim taciz atışları küçük günahlardır.
Kişi kalbini bembeyaz düşünelim, bu hali ile kalb hakka yürür onun emrine itaat eder. ama her taciz atışı bu beyaz kalbe bir siah leke bırakır. bu lekeler ne zaman beyazdan daha ağır basarsa, o zaman kalb el değiştirip şeytan ve yandaşlarının eline geçer.
Yani kardeşim, günahın küçüğü tehlikesiz değildir. Çünkü o büyüyünce bizi dinden de çıkarabilir.
k.s.e.o.

ve aleykümselam tetik abi alem adamsın ya :) tam benim kafadansın abi :)
seni ekleyecem inş. veya sen ekle, sen eklemesende ben eklerim zaten, ben seni eklerken sen de beni ekleme, tabiki sen beni eklerken bende seni eklemeyeyim yoksa iş çok sarpa sarar ve ekleşilmiş oluruz :):):):):):):):):)

neyse fazla uzatmayayım. geçende fatma hanıma yaptım 2 gr aklım vardı oda gitti ne diyorsun diyordu :):):):):)

Ya şaka bi yana abi Allah senden razı olsun çok güzel yazmışsın sende.
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM.ALLAH CC. RAZI OLSUN.B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mustafa_xtar yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. kardeşim,

k.s.e.o.

seni ekleyecem inş. veya sen ekle, sen eklemesende ben eklerim zaten, ben seni eklerken sen de beni ekleme, tabiki sen beni eklerken bende seni eklemeyeyim yoksa iş çok sarpa sarar ve ekleşilmiş oluruz :):):):):):):):):)

neyse fazla uzatmayayım. geçende fatma hanıma yaptım 2 gr aklım vardı oda gitti ne diyorsun diyordu :):):):):)

selamunaleykum kardeşim,
yaaa bi dur. vaah vaah yazık sıyıtmış bu arkadaş. kimi kimsesi yokmu acaba. Yazııık ben biliyom bununda sorumlusu papa'zzzzzzzzz efendi. arkadaş o buraya gelirse ben deliririm dedi ve delirdi. Ne de olsa mert çocuk. Sözünde durdu. Ahde vefa budur işte.
Kardeşim allah razı olsun sende fena sayılmazsın. Gelecek vaadediyorsun. Tabi iyi bir ustanın elinde.:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:D:D:D:D:D:DB)B)B)B)B)B)
k.s.e.o.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. kardeşim,

k.s.e.o.

selamunaleykum kardeşim,
yaaa bi dur. vaah vaah yazık sıyıtmış bu arkadaş. kimi kimsesi yokmu acaba. Yazııık ben biliyom bununda sorumlusu papa'zzzzzzzzz efendi. arkadaş o buraya gelirse ben deliririm dedi ve delirdi. Ne de olsa mert çocuk. Sözünde durdu. Ahde vefa budur işte.
Kardeşim allah razı olsun sende fena sayılmazsın. Gelecek vaadediyorsun. Tabi iyi bir ustanın elinde.:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:D:D:D:D:D:DB)B)B)B)B)B)
k.s.e.o.

:):):):):)KOPTUM YA SÜPERSİNİZ HA SAGOLUN.VALLA MEMET ABİ BAZEN ÖYLE YAZIYORKİ MUSTAFA BEY TEKERLEME GİBİ.EE BENDE DEDİM ZATEN BİR KARIŞ AKLIM VARDI ODA GİTTİ.AMA GÜZEL OLMUŞ SAGOLUN....

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ATA_11 yazdı:
NE KAFA ŞİŞİRMESİ KARDEŞİM.OLURMU HİÇ.AKSİNE NE GÜZEL KONULAR YAA BUNLAR.GÜNAH AZAP MÜSİBET AMEL VE ALLAH'IN AFFI MERHAMETİ...TABİİ NAMAZ NAMAZ NAMAZ...

Allah razı olsun kardeşim sağolsın. Okuduğunuza ve sıkılmadığınıza sevindim

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
Rasullullah s.a.v:ele geçirdiklerinizi küçük görmeyin.Bir kimse üst üstte birşeyler bulup biriktirirken bunlrın büyüyüp gittiğini görür.Ne kadar doğru söylemiş
Bir insanın başına birşey geldimi önce kendini yoklasın.Değrli kardeşim ALLAH razı olsun

Amin kardeşim ecmain olsun

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. kardeş ayıp oluyor ha, son yazıma neden cevap yazmadın. Yoksa bizi hesaba almıyormusun. Öyleyse bilelim de ona göre davranalım.
k.s.e.o.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. kardeş ayıp oluyor ha, son yazıma neden cevap yazmadın. Yoksa bizi hesaba almıyormusun. Öyleyse bilelim de ona göre davranalım.
k.s.e.o.

ya abi hakkını helal et yoğunum biraz da bak bunu bile iki arada bi derede yazıyorum
ama yazacm hemde okkalı bi cevap gelecek :D:D:D:D:D

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:

Allah Tealâ Eğer siz, yasaklandığınız büyük günahlardan sakınırsanız, diğer kusurlarınızı örter, sizi üstün, seçkin bir yere koyarız. (Nisa, 31) buyuruyor.

İNŞ RABBİM AFFERDER.TEŞEKKÜR EDRİM MUSTAFA BEY.

Amin Fatma hanım Allah razı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

siyah_beyaz yazdı:
Estağfurullah ne kafa şişirmesi ...
Allah razı olsun, çok değerli konular bilgiler pylaşıyorsunuz bizimle ...
Sağolun, teşekkür ederiz ...

Amin kardeşim Allah razı olsun. Güzellikler paylaşıldıkça değer kazanır
ilimde paylaşıldıkça değer kazanır
Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

takan yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN MUSTAFA BEY
ÇOK GÜZEL KONULAR YAZIYORSUNUZ
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

Amin ecmain takan kardeşim sağolasın B)

S

SELEHA

S.A. ARKADAŞIM YA NE BİÇİM KELİME KAFANIZI ŞİŞİRDİM BÖYLE NASİATLARA OKADAR İHTİYACIMIZ VARKİ ANLATAMAM PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN B)B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt