Dolgusu için: 1 Paket Kremşanti
İçi: 1 Kavanoz Reçel
Pandispanyası İçin
Malzemeler:
Malzemeler:
4 Yumurta
4 Yemek Kaşığı Su (ılık)
6 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Vanilya
5 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Nişasta
Yarım Paket Kabartma Tozu
4 Yemek Kaşığı Su (ılık)
6 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Vanilya
5 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Nişasta
Yarım Paket Kabartma Tozu
Yumurtanın aklarını ayırın. Yumurtanın sarılarını, şeker ve vanilyayı 5 dakika çırpın.
Yumurtanın aklarını karbeyaz olana kadar ayrı çırpın.
Bu iki ayrı karışımları birleştirin ve suyu ilave edin.
En son olarak, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin.
Fırın tepsisine Yağlı kağıt serip yayın, 170°derecelik fırında pişirin.
Yumurtanın aklarını karbeyaz olana kadar ayrı çırpın.
Bu iki ayrı karışımları birleştirin ve suyu ilave edin.
En son olarak, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin.
Fırın tepsisine Yağlı kağıt serip yayın, 170°derecelik fırında pişirin.
Pandispanya pişer pişmez, Reçeli içine sürüp sıkı bir rulo yapın.
Yine sıkıca strece sarın buzdolabına kaldırın, bir gece.
Yine sıkıca strece sarın buzdolabına kaldırın, bir gece.
Ertesi gün Kremşantiyi hazırlayın. Pandispanyayı buzdolabından çıkarın. Strecinden ayırın. Yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin.
Derin bir kabın içine dilimlerden kenarlarına dizin.
Içine krem şantiyi doldurup, kalan dilimlerle üzerini kaplayın.
Streçle üzerini kapatın, ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyabilirsiniz.
Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, ama dilerseniz bir günde kalabilir.
Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, ama dilerseniz bir günde kalabilir.
Servis edeceğiniz zaman, strecini kaldırıp servis tabağına ters çevirin.
Afiyet olsun..