Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Krediyle ev alınırmı? (1 Kullanıcı)

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Zor bir durumda kaldım ve sizlerden bir fikir istiyorum
Bir ev beğendik almayı çok istiyoruz ama paramız yetmiyor ne yapacağımızı şaşırdık.
Kalan miktarı elden bulabileceğimiz hiç bir yer yok
Tek çare var diyorlar, ev kredisi çekmek
Bende bunu istemiyorum
Evde huzursuzluk çıkması çok yakındır...:a36:
Siz olsanız böyle bir durumda ne yaparsınız?

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Bir ev beğendik almayı çok istiyoruz ama paramız yetmiyor ne yapacağımızı şaşırdık.
Bende bunu istemiyorum

Aleyküm Selam ve Rahmetullahi
Alınmaz.
Etrafımda bir sürü kredi maduru var bunlar helal paralarına haram kattıklarından dolayı battılar ve toparlamak için ne yapacaklarını bilmiyorlar battıkça batıyorlar.Bunlar neden bu duruma düştüler fazla düşünmeye gerek yoktur.Allah'u teala faiz yiyenin Allah'a ve Resulüne savaç açtığını beyan etmektedir.Bu savaştada galip kimin olacağı aşikardır.O nedenle çadırda kalmaya razı olunuz ama faize bulaşmaya razı olmayınız.
Ayrıca asıl huzursuzluğunuz faize bulaştığında başlayacaktır.Bunu samimiyetle söylüyrum ve buna inanın
Selam ve dua ile

meryem gibi

Kayıtlı Kullanıcı
krediyle ev almaktansa hiç evimin olmamasını ve hayatım boyunca böyle evsiz yaşamayı tercih ederdim...unutmayınız ki krediyle bir dostunuza, yakınınıza veya arkadaşınıza değil...sömürgeci bankalara, devlete borçlanacaksınız...sonrasında da sizi zor durumda bırakabilecek bir takım işlemler olabilir...Aman ha diyeyim...Allah sakındırsın...inşAllah...selametle...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Hayreddin Karaman Hoca bu konuda şöyle diyor:
" 1 aylık kira verecek parası olan için EV İHTİYAÇ DEĞİLDİR...Dolayısıyla " EV İHTİYAÇTIR" deyip harama-helale dikkat etmeyerek ev almak caiz değildir."

Allaha emanet olun...

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Bakara
(275) faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, "Alış veriş de faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah'a kalmıştır. (Allah onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi kalacaklardır.

Bakara
(276) Allah, faiz malını mahveder, sadakaları ise artırır (bereketlendirir). Allah hiçbir günahkâr nankörü sevmez.

Bakara
(278) Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve eğer gerçekten iman etmiş kimselerseniz, faizden geriye kalanı bırakın.

Al-i İmran
(130) Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.2

Nisa
(161) Yahudilerin yaptıkları zulüm ve birçok kimseyi Allah yolundan alıkoymaları, kendilerine yasaklanmış olduğu halde faiz almaları, insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle önceden kendilerine helal kılınmış temiz ve hoş şeyleri onlara haram kıldık.İçlerinden inkar edenlere de acı bir azap hazırladık.

Rum
(39) İnsanların malları içinde artsın diye faizle her ne verirseniz, Allah katında artmaz. Ama Allah'ın hoşnutluğunu isteyerek her ne zekat verirseniz; işte bunu yapanlar sevaplarını kat kat arttıranlardır.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Faiz yemek başka faiz ödemek başka
Ben üstte yazdığım ayetlere dayanarak kira öder gibi ev sahibi olunmasının dine uymadığını düşünmüyorum sonuçta ödeyemezseniz ve başınıza kötü şeyler gelirse bunu kendinizdeki hatalara yormanız gerekir diye düşünüyorum

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim ...

nasrettin hoca bir gün damdan düşmüş , herkes aman doktor çağıralım derken hoca bırakın doktoru bana damdan düşen birini çağırın demiş ...

nasrettin hoca misali kardeşim ben bu tuzağa düştüm olmadık şeyler yaşadım , çok sordum soruşturdum al diyenler oldu alma diyenler oldu ... benim niyetim almak olduğu için al diyenlerin bahaneler cazip geldi aldım ... ama dediğim gibi başıma çok işler açtım ... çok şükür allahıma kendi paralamla olmasada eşim dostum sayesinde bütün kredilerimi kapattım ...

faiz evin betini bereketini alıp götürüyo , almasıda vermeside hoş değil ben aldım dersimide aldım allahım inşallah affeder bundan sonra allahında izni ile krediye bulaşmayacağım ...

ister abi ister kardeş nasihati say , tavsiyem şudur acele etme daha ne şanslar çıkar karşınıza , sonradan keşke demenin hiç bir faydası olmuyor ...

allaha emanet ol kardeşim ... allah sağlık ve afiyet vesin ...

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Başa gelen her musibet kendi ellerimizle kazandıklarımızdandır musibetlere sebep olacak yanlış yapmamak en güzeli

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili emin 43 kardeş
Eğer sana aşağıdaki ayet kredi ile ev aldığında kendini tehlikeye atmak gibi geliyorsa alma iyi düşün kararını öyle ver.

Bakara
(195) (Mallarınızı) Allah yolunda harcayın. Kendi kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili koskun kardeşim şu anda ev sahibimisin yoksa ev elinden gittimi?

mavci

Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Ben üstte yazdığım ayetlere dayanarak kira öder gibi ev sahibi olunmasının dine uymadığını düşünmüyorum sonuçta ödeyemezseniz ve başınıza kötü şeyler gelirse bunu kendinizdeki hatalara yormanız gerekir diye düşünüyorum

Başa gelen her musibet kendi ellerimizle kazandıklarımızdandır musibetlere sebep olacak yanlış yapmamak en güzeli

Faiz yemek ve fazi ödemek başka olur mu yahu?
Aynıdır...
Helal yoldan ev sahibi olmak varken neden harama girilecek?:a24:

" Helal dairesi keyfe kâfidir, harama girmeye lüzum yoktur."
Bediüzzaman

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam ve Rahmetullahi
Alınmaz.
Etrafımda bir sürü kredi maduru var bunlar helal paralarına haram kattıklarından dolayı battılar ve toparlamak için ne yapacaklarını bilmiyorlar battıkça batıyorlar.Bunlar neden bu duruma düştüler fazla düşünmeye gerek yoktur.Allah'u teala faiz yiyenin Allah'a ve Resulüne savaç açtığını beyan etmektedir.Bu savaştada galip kimin olacağı aşikardır.O nedenle çadırda kalmaya razı olunuz ama faize bulaşmaya razı olmayınız.
Ayrıca asıl huzursuzluğunuz faize bulaştığında başlayacaktır.Bunu samimiyetle söylüyrum ve buna inanın
Selam ve dua ile

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler
Bende sizin gibi biliyorum ve düşünüyorum ama...
ALLAH c.c. razı olsun.

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
krediyle ev almaktansa hiç evimin olmamasını ve hayatım boyunca böyle evsiz yaşamayı tercih ederdim...unutmayınız ki krediyle bir dostunuza, yakınınıza veya arkadaşınıza değil...sömürgeci bankalara, devlete borçlanacaksınız...sonrasında da sizi zor durumda bırakabilecek bir takım işlemler olabilir...Aman ha diyeyim...Allah sakındırsın...inşAllah...selametle...

ALLAH c.c. razi olsun
inşALLAH kendi yağımızla kavruluruz da namerde muhtaç olmayız

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
Hayreddin Karaman Hoca bu konuda şöyle diyor:

" 1 aylık kira verecek parası olan için EV İHTİYAÇ DEĞİLDİR...Dolayısıyla " EV İHTİYAÇTIR" deyip harama-helale dikkat etmeyerek ev almak caiz değildir."

Allaha emanet olun...

ALLAH c.c. razı olsun kardeşim
Yüce Mevlam cümlemizi haramdan uzak eylesin
Böyle durumlarda eskiden atalarımız nasıl çözmüşler ev, arsa alım satım işlerini harama girmeden?

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Bende bunu istemiyorum
kardeşim şu ana kadar biriktirmişsiniz biraz daha biriktirin belki harama bulaşmayınca Rabbim sizin karşınıza daha uygun ve güzel bir ev çıkarır bir süre daha bekleyin. böyle akrabalarımızdan kredi alıpta sonra boşanan oldu evde huzursuzluk oluyor demek ki insanın işlediği günahlar bir şekilde çıkıyor günahlarına keffaret olması için. bir de böyle faizle ev alp ev sahibi olanlar da kötü örnek oluyorlar. belki de başkalarının özenmesine, faiz ödemesine sebep oluyorlar bunun da bir günahı var. az daha sabredin. siz olsanız ne yaparsınız demişsiniz bugüne kadar faiz almadık vermedik eşimle. alsaydık verseydik bir evimiz olurdu ama komşularımız var bu şekilde mal sahibi olan tabi insan gördükçe etkilenebiliyor inşallah biz de ahirette kazananlardan oluruz.

mavci

Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

ALLAH c.c. razı olsun kardeşim
Yüce Mevlam cümlemizi haramdan uzak eylesin
Böyle durumlarda eskiden atalarımız nasıl çözmüşler ev, arsa alım satım işlerini harama girmeden?

Rabbim cümlemizden razı oldun inşallah...
Atalarımız " Ayağınızı yorgana göre uzatın." demişler değerli abimiz...

Herkes ister büyük ve lüks bir evde oturmayı...
Herkes ister güzel ve son model bir arabaya binmeyi...
Ama...
Benim gücüm 5000 TL. lik arabaya yetiyor...Onu alırım..
Benim gücüm 50000 TL. lik eve yetiyor...Onu alırım...

Kredi ile veriliyor, kira öder gibi ev sahibi olunuyor diyerek...5-10 sene veya farklı ödemelerle FAİZLE KREDİ ÇEKİP harama girmeye cevaz yok...:a24:
Hakkınızı helal edin değerli abimiz...:a03:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamün Aleyküm
Bende bunu istemiyorum

aleykum selam ..

rabbim hayırlı bir yuva sahibi olmanızI Nahip etsin inşaALLAH ...

SELAM VE DUA İLE ...

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı

TOKİ de yapılan evlerden alsak nasıl olur
ev taksitlerinin seneye ne kadar zamlı ödeyeceğini önceden bilinmiyor.
Yıllık enflasyona göre veya memur maaş zammıyla endekslenen bir artış koyuluyor.Taksitlerin üzerine.
Uzun vadeli ev sahibi olabilmenin normale en yakını bu olabilir mi?

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
emin 43 kardeş yazdıklarımın içinde faiz ödemek günahtır diye bir ayet varsa o zaman dünyada yaklaşık olarak kaç kişinin kredi kartı sahibi varsa o kadar faiz günahı işleyen var demektir
Bu site içinde sana kredi kullanma günahtır diyenlere söyle bakalım kredi kartları yokmu varsa hep gününde ödeyebilmişlermi hiç faiz ödememişlermi?
Ya da bana ayetle şu ayet faiz ödemeyin diye yazıyor diye göstersinler. ben bilmediğim ayeti öğrenmekle asla üzülmem memnuniyet duyarım.
Kredi almak istersende devlet bankalarından başkasını tercih etme derim.Anayasaya aykırı bir işlem devletin hiçbir kurumuna yakışmaz bu yüzden seni başka bankaların mağdur ettiği şekilde mağdur etmemeleri gerekir.yalnız yasaları ve sözleşmeleri sonuna kadar incele internetteki sitelerin sözleşmeleri üstünkörü okuyup onayladığımız gibi sakın yapma.Ben sana korkma derim son karar tabiki senin

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili mavci kardeşim ben ayetleri yazdım bu konuda sende ayet ile karşılık verebilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt